Phoenix RC

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kesi
Kontaktovat uživatele:

Re: Phoenix RC

#1126 Příspěvek od kesi »

Tak mi to nedalo a hned ráno jsem to zkoušel znovu. Celé jsem to raději opět resetoval a zkoušel jsem pěkně od začátku Nastavit nový vysílač.
Opět mi nešel plyn, jen to lítalo nahoru - dolů a po několika pokusech se to trochu spravilo a po dalším asi po pátém pokusu šel plyn nastavit již zcela normálně. :o Výškovka a křidélky na druhém kniplu šly opět vždy nastavit (kalibrovat) bez problému. Směrovka na plynu nic, jako by tam nebyla (mám mód. 2).
Jdu létat a opět se mi to celé točí jak na kolotoči, no jasně, směrovku mají všechny modely vychýlenou na jednu stranu do maxima!! Třeba s F-117 (ten malý model s tlačnou vrtulí) létám normálně, ale s modely, které používají směrovku, se nedá létat. Směrovka mi ovšem jak už jsem uvedl, nejde nastavit, jako by tam ani nebyla. Mám tušení, že mi nešla nastavit ani u verze 4 a vše se hýbalo normálně. :?

Zkoušel jsem nastavit si vlastní profil ovladače (dříve jsem tam prsknul DX6i), pač nabídka v ovladačích Graupnery prostě nemá, ale výsledek stejný. Směrovka nejde nastavit.

Co je tedy špatně?? :( Dříve mi to normálně běhalo, takže ve vysílači asi problém nebude, tedy doufám… (typ Aile mám v profilu Phoenix normal, tedy to by mělo být v pořádku).
petsild
Kontaktovat uživatele:

#1127 Příspěvek od petsild »

Po základním průvodci ovladače je možnost dat Advanced nastavení kalibrace? Podle popisu tvého problému, máš volný kanál na vysílači namapován jako směrovku dle profilu DX6i. Jestli je překážkou směrovka prostě jen přemapuj nebo vypni.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
JosefSvejk

#1128 Příspěvek od JosefSvejk »

kesi píše:Ten spravný, pojmenovaný od prvotního nastanení Phoenix.

Výborná odpověď, to se hned líp radí... :wink:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
kesi
Kontaktovat uživatele:

#1129 Příspěvek od kesi »

petsild píše:Po základním průvodci ovladače je možnost dat Advanced nastavení kalibrace? Podle popisu tvého problému, máš volný kanál na vysílači namapován jako směrovku dle profilu DX6i. Jestli je překážkou směrovka prostě jen přemapuj nebo vypni.

V okně s názvem Zkontrolujte kalibraci jsem pochopitelně zkoušel tlačítko Pokročilé (Advanced), ale nic se neděje. Tlačítko se tváří jako nefunkční. To jsem zkoušel už včera. Je to normální?

Zkoušel jsem to celé nyní opět zkalibrovat znovu a modely až na pár výjimek nejdou řídit. Pár jsou dvě, takže jen ta F-117 a Funjet jsou řídit (co jsem zkoušel), ale při startu z ruky se mi točí celá obrazovka. Už se mi z toho točí i hlava :evil: a Funjet tedy v tom nastavení v jakém je DOST padá na čumák.

Máte ještě nějaký nápad prosím?
Jinak jim asi napíšu do Phoenixu, co oni na to, ale jak dlouho budu čekat na odpověď, že... a taky vůbec nevím, jak bych měl tohle anglicky vysvětlit/formulovat, mám problém to popsat česky.

Že já na to šahal :( , nemá tu někdo MX-12 a používá Phoenixe v.5.0?

Edit: ještě mě napadá to celé nahrát na kameru, ať vidíte co to dělá, pokud by to pomohlo... :?
petsild
Kontaktovat uživatele:

#1130 Příspěvek od petsild »

Mi nedalo a znovu kalibroval a tlačítko advanced je na V5 opravdu nefunkční. I přesto musí kalibrace fungovat, určitě jsi postupoval přesně dle průvodce?

Prvně máš nechat páčky ve středu kříže tedy i plynu.
Následuje maximální rozsah všech směrů.
Nakonec detekce volných kanálů na přídavné funkce.

Pokud úspěšně dokončíš tuhle proceduru, zvol nějaký profil vysílače, asi stejný co jsi používal na V4 a ručně pak změň mapování všech kanálů v nastavení (změnit profil), aby ti seděl s vysílačem.

Protože není profil na tvůj vysílač musíš to všechno nastavit ručně a tohle je ten tvůj problém.
DX7
stanikg

#1131 Příspěvek od stanikg »

rc phoenix si nahrajem let najdem ho na hdd ale je vnejakom divnom formate pripona .pxr ako ziskam video z mojho letu v sime.
VBar Control , Logo 550 SX+Neo, Goblin700 Competition+neo , Icharger 4010duo ,
jindrab
Kontaktovat uživatele:

#1132 Příspěvek od jindrab »

Musíš použít nějaký sw na snímání obrazovky do video souboru. Phoenix samotný to neumí on si vlastně ukládá do souboru jen polohu, typ modelu, podminky etc. to vlastně není video, už z velikosti souborů by se to video tam neveslo
RC Helis and cars, Brno
kesi
Kontaktovat uživatele:

#1133 Příspěvek od kesi »

petsild píše:...Pokud úspěšně dokončíš tuhle proceduru, zvol nějaký profil vysílače, asi stejný co jsi používal na V4 a ručně pak změň mapování všech kanálů v nastavení (změnit profil), aby ti seděl s vysílačem.

Protože není profil na tvůj vysílač musíš to všechno nastavit ručně a tohle je ten tvůj problém.

Tak o této možnosti nastavení jsem nevěděl. Po otevření tlačítka nastavení Změnit profil už jsem to viděl. Kormidlo (směrovka) bylo na 100%, aniž bych něčím pohnul. Směrovku jsem tedy nastavil na pevno, na 50%.
Takže VELKÉ DÍKY!!

A co vlastně znamená Collective pitch? To je zas nějaká bejkárna... :D
petsild
Kontaktovat uživatele:

#1134 Příspěvek od petsild »

Collective pitch je vlastně plyn pro vrtulníky v simu.
DX7
zdzd

#1135 Příspěvek od zdzd »

kesi píše:Tak o této možnosti nastavení jsem nevěděl. Po otevření tlačítka nastavení Změnit profil už jsem to viděl. Kormidlo (směrovka) bylo na 100%, aniž bych něčím pohnul. Směrovku jsem tedy nastavil na pevno, na 50%.

To jsi tomu moc nepomohl. Směrovku máš nejspíš přiřazenou na špatný kanál, nějaký tahák nebo spínač. Pokud to chceš opravdu vyřešit, dej ji na kanál směrovky. A bude se hýbat tak, jak má...
kesi
Kontaktovat uživatele:

#1136 Příspěvek od kesi »

Dobře, děkuji, ještě si s tím pohraju, to už by neměl být problém. :) Já vím, tím co jsem udělal jsem pouze "zrušil" směrovku.
niky79

#1137 Příspěvek od niky79 »

Jakou verzi teď koupit? Drazsi verzi 5 nebo levnejsi verzi 3 nebo 4?

Jde mi to, zdali jde nizsi verze plnohodnotne upgradovat na nejnovejsi petku. Pokud ano, pak ale nema moc smysl kupovat tu drazsi, ne? Neunika mi neco?
VTjr

#1138 Příspěvek od VTjr »

Mám za to, že poplatkem za licenci kupuješ defacto ten origoš kabel. :!: Když ho vlastníš, tak jsi legální uživatel ať už si ty programové soubory stáhneš webu, nebo získáš jakkoli. Z toho důvodu si myslím, že klíďo kup třeba i někde zapadlou verzi 2 a upgraduj. Možná nezískáš opravdu všechno (ty demonstrační školní videa a pod), nebo až časem, ale z hlediska jejich podmínek budeš normální legální uživatel a o to tu přece jde. :D
To je asi něco podobného jako při legalitě produktů MS - když máš svůj originální instalační klíč, s nálepkou na bedně počítače při OEM verzi, tak máš legálni Wokna ať už je instaluješ z jakýchkoli DVDček. Dokonce jsem zjistil (třeba u WXP), že to funguje i když zakoupíš původně české WXP a při přeinstalaci použiješ anglické instalačky a wokna jedou (ovšem anglická) a nehlásí se jako nelegální. I když tohle už asi docela kóšér není, jejich obchodníci a právnici by asi namítali, ale systém originality to toleruje. :wink: Ono při různých přeinstalacích se totiž často originální instalačky ztratí, nebo popletou s těmi od jiných PC (když je jich víc), tak se to stane i když nechceš.

Možná se mýlím, a pokud někdo ví víc, tak mě opravte. :wink:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
niky79

#1139 Příspěvek od niky79 »

No to ano, kupuješ v podstate ten HW kabel, ale oni klidne mohou mit novou revizi kabelu, ktera pojede jenom na verzi 5 a novějších – to je věc, o kterou mi jde. S temi Windows to neni presne. Kdyz mas klic na Windows XP, rozhodne to nebude fungovat na Vistu nebo Windows 7.
danidani
Kontaktovat uživatele:

#1140 Příspěvek od danidani »

Verze 3 a 4 se rozhodně nebát, kabel je pořád stejný, jede stejně pod XP i W7. S kabelem si kupuješ SW s možností doživotní aktualizace na nové verze (tedy pokud to dodrží), je to jiný koncept, než má třeba Microsoft, tak dostáváš aktualizace pouze v rámci zakoupené verze (tj. jen opravy a záplaty).

Na http://www.phoenix-sim.com/downloads.asp je k dispozici 3.0 to 4.0.j update, z 4.0 na 5.0 pak půjde přímo v simulátoru.
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“