F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
lsacek

Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku

#1126 Příspěvek od lsacek »

Dobrý den, oka na rotorové hlavě mi praskají jedno za druhým, dří jsem myslel, že je to stálým třískáním o zem, ale dnes koukám - oko prasklé ikdyž jsem nehavaroval :( Při pohybu zadního serva je vidět, že táhlo procházející prasklým okem má docela velkou výchylku oproti původnímu prostoru oka, není možné, že to praská z toho důvodu? K čemu tam vlastně oka jsou, když jsem létal, aniž bych poznal, kdy to vlastně prasklo?
Dá mi někdo radu, jak nemuset furt kupovat novou hlavu?
Dík Libor
Přílohy
20131107_104743[1].jpg
srabsrab

#1127 Příspěvek od srabsrab »

Oka se opravuji nebo uz pri koupi zpevni dratem (nahradis plastaky dratem ci jinym materialem dle zrucnosti... ja dal dratek kolem puvodnich plastovych primerene tuhosti ktery sel ohnout jenom klestema a drzi to dotedka a prezilo to uplne jakykoliv pad ... prilepeni tavnou pistolkou uplne postaci)... kupovat muzes donekonecna a porad budou praskat .... bohuzel
Reostat

#1128 Příspěvek od Reostat »

Zdravim,já jsem zjistil,že když jedno oko chybí,tak se mi ovladatelnost cykliky odost zlepší,pouze můj osobní poznatek,nevím jak u vás.Když tam neni ani jedno,tak se tažné síly od serv blbě přenáší a nedá se to dobře pilotovat.Prostě celá ta rotorová hlava je udělaná nahovno,proto to praská,je tam pnutí jako blázen.Já jsem to zkoušel předělávat,ale moc se mi to neosvědčilo zde nějaké foto http://reostat.rajce.idnes.cz/RC_Elektrovrtulnik_MJX_F-45/ Nejlépe to měl udělaný člen Tlavelza,má to z mosazi,také jsem to zkoušel,měl jsem udělaný polotovar na soustruhu,ale rybiny jsem si už musel udělat sám,mám totiž jehlové pilníky z tvarohu,(vše za 39) tak se mi to moc nepovedlo,tak jsem přešel na ty plastové.
lsacek

#1129 Příspěvek od lsacek »

Dobré fotky, dá sem ještě někdo svoje fotky - nápady pro inspiraci?
Qarii

#1130 Příspěvek od Qarii »

A jakou by jste mi tedy poradili nabíječku cca 500-1000kč?
Robin45

#1131 Příspěvek od Robin45 »

To oko pro táhlo od serva mě prasklo zatím jen 1x při pádu z výšky, když jsem nalétl do drátu vysokého napětí. ;-)
srabsrab

#1132 Příspěvek od srabsrab »

Takze programovani atmelu po dnesku nenavidim (teda programovani nedelam, jenom jsem nahraval milionkrat to same a pokazde stejne...)

Nahral jsem program ... nahraju fuses (kopiruju z jiz funkcniho attiny13) a konec ... cip je od te doby necitelny a obvod s takto upravenym cipem jiz nefunguje .... povedlo se mi postupne takto "opravit" vsechny 3 cipy co doma mam ... netusite nekdo proc se to stalo a co s tim delat? (googl rika neco o zablokovani kdyz se spatne nakonfiguruji fuses, ale nejake jednoduche levne a rychle reseni uz jsem nenasel ... navic uz jsem par techto obvodu kopiroval a nedelal jsem nic jineho nez jako vzdy a presto jsou ted nepouzitelne??? Coz me privadi k tomu ze se radeji ani nebudu snazit o preprogramovani regulatoru ... Muze se ten USBASP jen tak zblaznit? Na jinem pocitaci to dela uplne to same takze instalaci SW to neni ....

Hlaska pri pokusu o komunikaci s cipem
Přílohy
Attiny13-blockedor.jpg
nyknyk

#1133 Příspěvek od nyknyk »

Na programátoru jsou dvě ledky po zastrčení do USB so rozsvítí žlutá ledka, programátor je nainstalovaný. Ta druhá ledka předpokládám zelená svítí kdy?
srabsrab

#1134 Příspěvek od srabsrab »

nyknyk píše:Na programátoru jsou dvě ledky po zastrčení do USB so rozsvítí žlutá ledka, programátor je nainstalovaný. Ta druhá ledka předpokládám zelená svítí kdy?

Take mi prijde ze predtim blikal nebo alespon svitil zlute (nekdy).. .ted D1 cervene kdyz se snazi o cteni ci zapis poskozenych cipu a D2 sviti porad zelene jakmile zastrcim programator do usbcka... Ale pred bloknutim cisteho cipu nebo kdyz dam nektery z dobre naprogramovanych tak normalne cte (zapis uz nechci riskovat)..
nyknyk

#1135 Příspěvek od nyknyk »

Dnes mi přišel ten programátor, svítí žlutě, po zapojení chipu a spuštění programu se nic neděje HEX nejde zapsat do chipu. Není třeba do attiny nahrát boottloader.
Plha

#1136 Příspěvek od Plha »

Vodítko táhel.jpg
lsacek píše:Dobrý den, oka na rotorové hlavě mi praskají jedno za druhým, dří jsem myslel, že je to stálým třískáním o zem, ale dnes koukám - oko prasklé ikdyž jsem nehavaroval :( Při pohybu zadního serva je vidět, že táhlo procházející prasklým okem má docela velkou výchylku oproti původnímu prostoru oka, není možné, že to praská z toho důvodu? K čemu tam vlastně oka jsou, když jsem létal, aniž bych poznal, kdy to vlastně prasklo?
Dá mi někdo radu, jak nemuset furt kupovat novou hlavu?
Dík Libor

---
Tak jsi mě " vyprovokoval " k tomu abych to vodítko udělal z bronzu, dřív než to plastové praskne. Výběry pro táhla nemusí jít až k náboji, protože až tam táhla nezasahují.
Reostat

#1137 Příspěvek od Reostat »

Pěkná práce Plho,a jak se to chová? :wink:
Plha

#1138 Příspěvek od Plha »

Reostat píše:Pěkná práce Plho,a jak se to chová? :wink:

---
Zatím jsem to zkoušel jen tak v ruce, zítra snad polítám. Je to rozměrově stejné jako to plastové. Tam je konstrukční chyba, že udělali ta oka tenká a otevřená až k nábě, kde ten plast mohl být zesílený.
lsacek

#1139 Příspěvek od lsacek »

móc hezký!
corona

#1140 Příspěvek od corona »

Plha píše:Tam je konstrukční chyba, že udělali ta oka tenká a otevřená až k nábě, kde ten plast mohl být zesílený.

Pro srovnání doporučuju podívat se sem:

http://www.ebay.com/itm/CADRE-DE-CONTRO ... 232c5be2b9

Takový to "H" je součástka plnící tutéž funkci u vrtulníku stejný kategorie Esky HB V2.
Nikdy mi neodešla ani jedna - ať už při haváriích nebo opotřebením.
U F-45 jde skutečně o hrubou konstrukční chybu.
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“