Graupner MX-20 HOTT (1)
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Podivné chování přijímače GR-16
Během anabáze s nastavováním Altise (viz výše) jsem si všiml podivného chování 8-mi kanálového přijímače GR-16. Podle mne to byl důvod, proč výškoměr Altis nefungoval korektně, protože s jiným přijímačem jsem to nastavil na "první dobrou".
O co jde:
- Při připojení baterie LED na přijímači chvíli bliká zeleno/červeně, pak na chvíli zhasne a pak teprve se rozsvítí zeleně a přijímač se spojí s vysílačem
současně
- Serva při připojení baterie cuknou, pak se teprve s menší prodlevou "chytne" Tx, serva cuknou znovu, pípne regulátor a přijímač je spojený s vysílačem
Navíc se mi nedaří tenhle přijímač spárovat-zkusil jsem si založit nový model a přijímač prostě nespáruju.
Přitom potom za provozu běhá vše naprosto spolehlivě, žádné problémy s dosahem, nic. Přijímač chodil správně, takhle se začal chovat až před nějakou dobou. Jediná změna, kterou si uvědomuju bylo to, že jsem měnil anténku za novou (originál Graupner), protože se mi jí podařilo utrhnout při manipulaci s přijímačem v trupu modelu.
Nesetkal jste se někdo s podobným chováním? A nemáte tip, jak přijímač "umravnit"?
O co jde:
- Při připojení baterie LED na přijímači chvíli bliká zeleno/červeně, pak na chvíli zhasne a pak teprve se rozsvítí zeleně a přijímač se spojí s vysílačem
současně
- Serva při připojení baterie cuknou, pak se teprve s menší prodlevou "chytne" Tx, serva cuknou znovu, pípne regulátor a přijímač je spojený s vysílačem
Navíc se mi nedaří tenhle přijímač spárovat-zkusil jsem si založit nový model a přijímač prostě nespáruju.
Přitom potom za provozu běhá vše naprosto spolehlivě, žádné problémy s dosahem, nic. Přijímač chodil správně, takhle se začal chovat až před nějakou dobou. Jediná změna, kterou si uvědomuju bylo to, že jsem měnil anténku za novou (originál Graupner), protože se mi jí podařilo utrhnout při manipulaci s přijímačem v trupu modelu.
Nesetkal jste se někdo s podobným chováním? A nemáte tip, jak přijímač "umravnit"?
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Re: Graupner MX-20 HOTT
Nemáš změněné nějaké nastavení přímo v Rx? Máš nastavený Fail-Safe? Zkoušel jsi Rx resetovat? Ještě bych zkusil přehrát FW v Rx (dělá se 2x) a následný reset.
kope píše:........ už mi to chodí..............
Ideálně bych to chtěl mít tak, jak jsem zvyklý - tj. motor na páce plynu a k tomu ..............
Tohle se nastavuje přes letové režimy.
Potom můžeš mít např. režim "start" kde budeš mít motor na kniplu plynu, v dalším režimu ( "přistání") tam nebude motor, ale plynule řízené brzdy, nebo butterfly apod.
Pak nepřepínáš zběsile všechny možné přepínače, aby jsi dosáhl požadované letové konfigurace, ale na všechno stačí většinou jediný třípolohový přepínač, případně v kombinaci s jedním dalším.
(Neznám podrobně programovací možnosti Hott MX-20. Možná tam nepůjdou některé vychytávky jako zpomalení serv, přiřazení trimů k režimům apod., ale jsem přesvědčený, že to co požaduješ tam nastavit půjde )
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Jak píše JMalik, při letových režimech si nastavíš skoro cokoli a trimování i zpomalení serv si pamatuje pro každý režim vzlášť.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:Tohle se nastavuje přes letové režimy.
Potom můžeš mít např. režim "start" kde budeš mít motor na kniplu plynu, v dalším režimu ( "přistání") tam nebude motor, ale plynule řízené brzdy, nebo butterfly apod.
Pak nepřepínáš zběsile všechny možné přepínače, aby jsi dosáhl požadované letové konfigurace, ale na všechno stačí většinou jediný třípolohový přepínač, případně v kombinaci s jedním dalším.
(Neznám podrobně programovací možnosti Hott MX-20. Možná tam nepůjdou některé vychytávky jako zpomalení serv, přiřazení trimů k režimům apod., ale jsem přesvědčený, že to co požaduješ tam nastavit půjde )
Tohle samozřejmě vím a mám. Problém byl v tom, že mi to nechodilo v okamžiku, kdy jsem do řetězce motor - regl - přijímač vřadil výškoměr. Ale jak píšu výše, je nějaký zádrhel v přijímači.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Lark píše:Nemáš změněné nějaké nastavení přímo v Rx?
To mi napadlo taky a prověřím to. Jen bych to musel nastavit náhodou v nějakém zatmění mysli
Lark píše: Máš nastavený Fail-Safe?
Jo jo, mám, přesně stejně jako na druhém přijímači, kde je vše ok.
Lark píše:Zkoušel jsi Rx resetovat?
Prosím tě, to udělám jak? Taky už mne napadlo, že by to mohla být cesta.
Lark píše:Zkoušel jsi Rx resetovat?
Prosím tě, to udělám jak? Taky už mne napadlo, že by to mohla být cesta.[/quote]
pri stlačenom spínači na RX pripoj napájanie prijímača, stále drž stlačený spínač /asi 5s/, myslím, že led sa rozbliká /to už si presne nepamätám/,
pusti spínač, odpoj napájanie - hotovo
Ten reset přesně jak píše stas. Tx nech vypnutý.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zkusil restart Rx. Nepomohl. Přehrál jsem Fw (používám starší verzi, která odpovídá verzi 1.141 pro Tx). Nepomohlo.
Ten přijímač se chová takhle:
-zapnu Tx
-zapnu napájení Rx, bliká mi červená A zelená LED současně (cca 5 sec), Tx pípá, že nemá signál
-obě LED zhasnou (na cca 3 sec), Tx pořád pípá, že nemá signál
-blikne červená LED
-v zápětí se rozsvítí zelená LED, Tx se "chytne" a bezpečně drží signál
Tak už nevím
Ten přijímač se chová takhle:
-zapnu Tx
-zapnu napájení Rx, bliká mi červená A zelená LED současně (cca 5 sec), Tx pípá, že nemá signál
-obě LED zhasnou (na cca 3 sec), Tx pořád pípá, že nemá signál
-blikne červená LED
-v zápětí se rozsvítí zelená LED, Tx se "chytne" a bezpečně drží signál
Tak už nevím
Zkus to s jiným RX.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Re: Podivné chování přijímače GR-16
To JMalik:
kope píše:Během anabáze s nastavováním Altise (viz výše) jsem si všiml podivného chování 8-mi kanálového přijímače GR-16. Podle mne to byl důvod, proč výškoměr Altis nefungoval korektně, protože s jiným přijímačem jsem to nastavil na "první dobrou".
...
kope píše:Tak jsem zkusil restart Rx. Nepomohl. Přehrál jsem Fw (používám starší verzi, která odpovídá verzi 1.141 pro Tx). Nepomohlo.
pozor, ten restart RX musíš urobiť až po prehratí FW príjímača /a to vždy po každom update/,
ja by som ešte skúsil update TX aj RX na najnovšiu verziu /a nezabudnúť reset RX/ a potom nanovo spárovanie s vysielačom......
A udělal jsi to přehrání FW 2x za sebou a potom reset?
Nerozumím tomu, že jsi Altis vřadil do řetězce motor - regl - přijímač. Kam je vlastně připojený?
Edit: Mrknul jsem na manuál k Altisu a už vím jak se zapojuje. Máš ho tedy zapojený v napájení přijímače od BECu v reglu, nebo máš pro přijímač samostatný BEC?
Nerozumím tomu, že jsi Altis vřadil do řetězce motor - regl - přijímač. Kam je vlastně připojený?
Edit: Mrknul jsem na manuál k Altisu a už vím jak se zapojuje. Máš ho tedy zapojený v napájení přijímače od BECu v reglu, nebo máš pro přijímač samostatný BEC?
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Výsledek laborování s přijímačem GR-16, které jsem popisoval o pár příspěvků výše:
jelikož nic nepomohlo - ani přehrání FW v původní verzi, ani přehrání nejnovějšího FW, šel přijímač do servisu k p. Hnízdilovi. Ani tomu se nepodařilo s přijímačem něco udělat nebo zjistit příčinu problému. Takže přijímač jedu dnes vyzvednout a půjde přes dovozce na reklamaci přímo ke Graupnerům. Jen trochu tápu - netušíte, jak je to aktuálně s oficiálním dovozcem Graupnera do ČR? Je to Pelikán nebo Trivox?
jelikož nic nepomohlo - ani přehrání FW v původní verzi, ani přehrání nejnovějšího FW, šel přijímač do servisu k p. Hnízdilovi. Ani tomu se nepodařilo s přijímačem něco udělat nebo zjistit příčinu problému. Takže přijímač jedu dnes vyzvednout a půjde přes dovozce na reklamaci přímo ke Graupnerům. Jen trochu tápu - netušíte, jak je to aktuálně s oficiálním dovozcem Graupnera do ČR? Je to Pelikán nebo Trivox?
Pokud vím tak to byl TRIVOX.