Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení
Take jsem cekal od 1.6, kdy mi prisel dopis o ulozeni me zasilky na celnici, na nejakou reakci. Email mi odpovidal automatickou odpovedi a na telefon jsem se za vsechny dny nedovolal ani jednou, ani na ten mobil. Na jejich infolinku 840 jsem taky dele cekal (10 minut). Tam jsem se ptal, kde si mohu stezovat - rekli mi, ze treba na vedpost.praha120@cpost.cz
Na tom emailu se mnou nekdo komunikuje, ale velice obecne - ja bych byl rad alespon za nejakou omluvu, ale nic.
Dneska mi prisel email od Pohunek Miloslav, kde mi upresnuje, co vse mam zaslat.
Chce se po me i doklad o vysi postovneho, tak me az ted doslo. Plati se prosimvas DPH i z postovneho?
Na tom emailu se mnou nekdo komunikuje, ale velice obecne - ja bych byl rad alespon za nejakou omluvu, ale nic.
Dneska mi prisel email od Pohunek Miloslav, kde mi upresnuje, co vse mam zaslat.
Chce se po me i doklad o vysi postovneho, tak me az ted doslo. Plati se prosimvas DPH i z postovneho?
- DaveLister
Tak jsem si myslel, že to teď už bude na poště trochu rychlejší. Přeci jen je to již docela dlouhá doba na to, aby si česká pošta zvykla na nový zákon se sníženým limitem pro proclení.... Opak je však asi pravdou. Za poslední dobu mi připadá, že je proclení mnohem delší než například v dubnu...
Konkrétně mám dva balíky čekající na proclení a začínám být dost netrpělivý... Např. tento bude pošta "řešit" za chvíli již druhý měsíc.
Zásilka dne 29.04.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 02.05.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka je od 02.05.2011 ve stavu přípravy k celnímu řízení.
Zásilka dne 21.05.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.
Adresátovi odesláno 26.05.2011 oznámení o uložení zásilky v dočasném skladu na poště Praha 120 - nutno doložit doklady pro zjištění celní hodnoty.
Doklady jsem doložil už dávno a stále se nic neděje... Na emaily neodpovídají, telefony buď mají obsazené nebo neberou. Volám tam už 3-tí den a stále nic... Jsem vcelku trpělivý člověk ale už tohohle začínám mít už plný zuby. Co s tím? Čekat a doufat? Nevyhlasíme taky nějakou stávku jako dopravci?
Konkrétně mám dva balíky čekající na proclení a začínám být dost netrpělivý... Např. tento bude pošta "řešit" za chvíli již druhý měsíc.
Zásilka dne 21.05.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.
Adresátovi odesláno 26.05.2011 oznámení o uložení zásilky v dočasném skladu na poště Praha 120 - nutno doložit doklady pro zjištění celní hodnoty.
Doklady jsem doložil už dávno a stále se nic neděje... Na emaily neodpovídají, telefony buď mají obsazené nebo neberou. Volám tam už 3-tí den a stále nic... Jsem vcelku trpělivý člověk ale už tohohle začínám mít už plný zuby. Co s tím? Čekat a doufat? Nevyhlasíme taky nějakou stávku jako dopravci?
můj blog o RC: http://bahamo.cz
vir2l píše:Take jsem cekal od 1.6, kdy mi prisel dopis o ulozeni me zasilky na celnici, na nejakou reakci. Email mi odpovidal automatickou odpovedi a na telefon jsem se za vsechny dny nedovolal ani jednou, ani na ten mobil. Na jejich infolinku 840 jsem taky dele cekal (10 minut). Tam jsem se ptal, kde si mohu stezovat - rekli mi, ze treba na vedpost.praha120@cpost.cz
Vše potřebné máš podrobně shrnuto a vysvětleno v úvodním příspěvku tohoto tématu viz tento odkaz. Tak si to tam podrobně prostuduj. Je tam uvedeno více telefonních čísel a taktéž je tam přesný postup jaké dokumenty poslat i jak je vytvořit viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce.
sicco píše:Tak jsem si myslel, že to teď už bude na poště trochu rychlejší. Přeci jen je to již docela dlouhá doba na to, aby si česká pošta zvykla na nový zákon se sníženým limitem pro proclení.... Opak je však asi pravdou. Za poslední dobu mi připadá, že je proclení mnohem delší než například v dubnu...
Prodlevy při vyřizování zásilek přetrvávají jelikož Česká pošta má neschopné vedoucí pracovníky, kteří jsou za oblast celních deklarací odpovědní a nedokáží pružně reagovat na daný stav tj. neumí zabezpečit dostatečný počet pracovníků ani vhodnou dělbu práce takovým způsobem, aby k prodlevám pokud možno vůbec nedocházelo. Přitom už uběhlo dost času k tomu, aby se to už dávno mohlo srovnat, jen kdyby byli na patřičných vedoucích postech opravdu schopní lidé.
V průběhu vyřizování mohou být zásilky zařazovány do několika pomyslných skupin v nichž se zásilky nebo informace o nich hromadí právě před jejich dalším zpracováním a v každé takové skupině pak mohou vznikat různé časové prodlevy díky nevhodné dělbě práce a nedostatečnému počtu pracovníků.
Vše je to v rámci systému České pošty viz tento odkaz na podrobnější popis k tomu.
Mé obecné doporučení, pro případy kdy odbavení zásilky trvá déle než měsíc ode dne kdy byla zásilka převzata vyměňovací poštou Praha 120, je stěžovat si na tuto neschopnost České pošty na ČTU a poslat svoji stížnost na emailovou adresu podatelna@ctu.cz viz tento odkaz na informace k tomu.
Čím víc bude stížností tím větší bude tlak na to, aby se vedení České pošty už konečně probudilo z hlubokého spánku a začalo to konečně řešit pružně a takovým způsobem, který co nejrychleji zabezpečí celní odbavování zásilek tak, že prodlevy budou naprosto minimální bez ohledu na počet zásilek a bez ohledu na jakékoli další výmluvy.
Žádost o zmenu vyměření celního dluhu
31.5.2011 jsem poslal žádost o změnu vyměření celního dluhu na patřičný celní úřad.Jsou povinni potvrdit přijmutí dopisu hned, nebo jim na to stačí 30 denní lhůta na odpověď?
Re: Žádost o zmenu vyměření celního dluhu
lukypav píše:31.5.2011 jsem poslal žádost o změnu vyměření celního dluhu na patřičný celní úřad.Jsou povinni potvrdit přijmutí dopisu hned, nebo jim na to stačí 30 denní lhůta na odpověď?
Pokud se jednalo o žádost zaslanou elektronickou cestou (emailem) pak bývá potvrzení obvykle realizováno automatizovaným systémem. Pokud dosud není potvrzení k dispozici doporučoval bych zkusit se na záležitost přeptat na příslušném celním úřadě telefonicky jako ověření toho zda jim žádost vůbec dorazila a pokud nebudou o doručení žádost mít informace pak se s nimi domluvit na opětovném zaslání a explicitně je požádat o potvrzení přijetí.
Pokud se jednalo o papírovou žádost zaslanou běžnou poštou pak nezbývá než čekat a případně se lze rovněž přeptat na stav věci telefonicky, protože v takovém případě potvrzení přijetí obvykle neposílají a posílají až informace o výsledku na což mají myslím již zmíněných 30 dnů.
je možné se nějak ( alespoň pro klid duše ) na někom vyřádit ( stížnost, žádost o kontrolu ČOI ) atd ... ale ne tak jak je v CZ zvykem že nikdo za nic nemůže a na nás zbyde dlouhý nos ... prostě tak aby si úředníci uvědomili že i oni mají svoje povinnosti ...
balík je od 10. dubna na celnici ( 22USD bez poštovného 5USD - 50mm dmychadlo s motorem + náhradní dmychadlo )
před 10 dny mi poslali žádost o info pro proclení ( jupí, už budu platit minimálně 89,-Kč )
obratem jsem to odeslal - a NIC, doteď nic ... já tam snad osobně přijedu někomu nakopat prdel ...
každá legrace má své meze ...
Rakousko-Uherská arogance veškerých úřadů - ÚŘEDNÍK MÁ NEOMEZENOU PRAVOMOC ALE NAPROSTO NULOVOU ODPOVĚDNOST mě už opravdu začíná velmi srát
P.S. omlouvám se za sprostá slova, toto je už jen dozvuk mého rozhořčení, asi 3 hodiny jsem chladnul než jsem se rozhodl napsat tento příspěvek ...
balík je od 10. dubna na celnici ( 22USD bez poštovného 5USD - 50mm dmychadlo s motorem + náhradní dmychadlo )
před 10 dny mi poslali žádost o info pro proclení ( jupí, už budu platit minimálně 89,-Kč )
obratem jsem to odeslal - a NIC, doteď nic ... já tam snad osobně přijedu někomu nakopat prdel ...
Rakousko-Uherská arogance veškerých úřadů - ÚŘEDNÍK MÁ NEOMEZENOU PRAVOMOC ALE NAPROSTO NULOVOU ODPOVĚDNOST mě už opravdu začíná velmi srát
P.S. omlouvám se za sprostá slova, toto je už jen dozvuk mého rozhořčení, asi 3 hodiny jsem chladnul než jsem se rozhodl napsat tento příspěvek ...
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
SuperMUF píše:je možné se nějak ( alespoň pro klid duše ) na někom vyřádit ( stížnost, žádost o kontrolu ČOI ) atd ... ale ne tak jak je v CZ zvykem že nikdo za nic nemůže a na nás zbyde dlouhý nos ... prostě tak aby si úředníci uvědomili že i oni mají svoje povinnosti ...
O tom, že by nikdo za nic nemohl v tomto případě nemůže být řeč.
Prodlevy při vyřizování zásilek přetrvávají jelikož Česká pošta má neschopné vedoucí pracovníky, kteří jsou za oblast celních deklarací odpovědní a nedokáží pružně reagovat na daný stav tj. neumí zabezpečit dostatečný počet pracovníků ani vhodnou dělbu práce takovým způsobem, aby k prodlevám pokud možno vůbec nedocházelo. Přitom už uběhlo dost času k tomu, aby se to už dávno mohlo srovnat, jen kdyby byli na patřičných vedoucích postech opravdu schopní lidé.
Mé obecné doporučení, pro případy kdy odbavení zásilky trvá déle než měsíc ode dne kdy byla zásilka převzata vyměňovací poštou Praha 120, je stěžovat si na tuto neschopnost České pošty na ČTU a poslat svoji stížnost na emailovou adresu podatelna@ctu.cz viz tento odkaz na informace k tomu.
Čím víc bude stížností tím větší bude tlak na to, aby se vedení České pošty už konečně probudilo z hlubokého spánku a začalo to konečně řešit pružně a takovým způsobem, který co nejrychleji zabezpečí celní odbavování zásilek tak, že prodlevy budou naprosto minimální bez ohledu na počet zásilek a bez ohledu na jakékoli další výmluvy.
krtek2k píše:Ale jediný co můžeme, je tady sedět u fóra a nadávat na ty pitomce z celní pošty a na jejich nadřízený. Víc prostě nemůžeme. 4.5. odešlo pět ložisek z BOCABEARINGs a ještě je nemám.
Ten kdo je postižen se může obracet se stížnostmi na ČTÚ, který je ze zákona povinen se tímto zabývat. Kromě toho je potřeba psát a apelovat i na sdělovací prostředky, aby byla více pranýřována neschopnost vedení České pošty pružně reagovat a zabezpečit lepší dělbu práce na poště Praha 120 tak, aby byly prodlevy v odbavování naprosto minimální bez ohledu na počet zásilek.
Když jsme u té medializace. Je tu pár lidí co by mluvilo na kameru a případně ukázalo nějaké papíry, popřípadě trucking number, kde je vidět ta šílená doba co je balík na cestě a na kolik ho přišel balík nepatrné hodnoty, který měl být zadarmo (popřípadě jiné, kde se danilo, clilo i poštovalo)? Mám souseda co točí pro Primu (nedávno dělal s jiným sousedem reportáž o Proluxu), tak bych mu to nadhodil a kdyby byl z jeho strany zájem, mohlo by se to rozmáznout, Zatím jsem to s ním neřešil, čekám co pošta na reklamaci (jestli mi vrátí prachy, tak nemám moc co rozmazávat).
Jetson píše:Když jsme u té medializace. Je tu pár lidí co by mluvilo na kameru a případně ukázalo nějaké papíry, popřípadě trucking number, kde je vidět ta šílená doba co je balík na cestě a na kolik ho přišel balík nepatrné hodnoty, který měl být zadarmo (popřípadě jiné, kde se danilo, clilo i poštovalo)? Mám souseda co točí pro Primu (nedávno dělal s jiným sousedem reportáž o Proluxu), tak bych mu to nadhodil a kdyby byl z jeho strany zájem, mohlo by se to rozmáznout, Zatím jsem to s ním neřešil, čekám co pošta na reklamaci (jestli mi vrátí prachy, tak nemám moc co rozmazávat).
Kontaktuj přes SZ pár lidí co zmínilo problém v poslední době viz odkazy.
CharlieCh
V případě CharlieCha se pravděpodobně jedná o zneužití postavení celního deklaranta ze strany České pošty v tom smyslu, že na základě rozhodnutí pracovníka České pošty bez požadavku od celního úředníka byla zásilka pozdržena a Česká pošta si vyžádala od adresáta doklady i když průvodní doklady k zásilce (celní deklarace) byly naprosto v pořádku a z pohledu clení správy zcela postačující, a to jen proto, aby Česká pošta mohla tímto nekalým způsobem vybrat poplatek 96 Kč. Tohle nesolidní jednání ze strany České pošty by mohlo být dobrým námětem na reportáž o nekalých praktikách České pošty.
sicco
Má zásilku na poště Praha 120 už od 02.05.2011 a stále ještě není odbavena.
SuperMUF
Má zásilku na poště Praha 120 už od 10.04.2011 a stále ještě není odbavena.
- DaveLister
Jenom pro informaci - dneska mi prisel balik z HC po cca 10dnech. Byla to pomerne velka krabice(nejdelsi strana pres 30cm). Cinan to oznacil jako other s cenou 15$. Zda se, ze to proslo bez povsimnuti. Je pravda ze v tom nebylo nic extra ceneho, ale 15$ to taky nestalo
. Takze nejaka nadeje tam jeste je