jirka_d píše:Vývoj jde dopředu. Pánové z KK Multicopteru mají novou desku: FlyCam Blackboard -Gyros: MEMS (2 axis + 1 axis) -Motor or Servo Output: 12 channels (Support for Octo, X8, Dodeca, Y6T, TwinQuad, TwinHexa, ...) -MCU: Atmega168
a k tomu brzy bude FlyCam Naviboard -Auto leveling(MEMS Gyros + Acceleration sensor) -Yaw Control(Compass Sensor) -Height Control(Pressure Sensor) -Position Hold, Return to home(GPS, U-Blox 6) -Camera stabilizer(Pitch, Roll Servo Control) a možnost připojení sonaru. Dá se použít se všema předchozíma deskama - červená i modrá
Ludia neblaznite, to by ste boli schopny vytrtkat 300 dolarov plus 30 dolarov postovne za dosku so 4 snimacmi??
1.Tu mate odkaz na dosku so styrmi snimacmi podobnu tej korejskej komunikujucej po I2C sbernici..za 105 dolarov aj s postou...Pridanim procesora Atmega 328,ktory predavaju za 20 dolarov s USB pripojenim
ziskate komplet dosku pre multikopter.
Maikeee píše:Dá se použít se všema předchozíma deskama - červená i modrá
sám sis odpověděl
Nemam ani cervenou, ani modrou, ale zlutou, co jsme si spajel doma sam...
Jedna se mi o neco, co by me stabilizovalo kameru. Vsude nachazim jen videa, ale nic z ceho by jsem vysel pri vyrobe
krtek2k píše:A jak se to propojí nebo co? Kudyma? Mám doma tu modrou a nějak tam nevidím žádný konektory navíc.
Evidentně mezi RX a vstupy desky. Obdobně se připojuje třeba helicommand (nebo jak se ten krám vlastně jmenuje) k bezpádlu. IMHO to půjde použít asi k čemukoli.
Ahoj všem... tedy koukám, co to je za hezký a provozu schopný udělátko ta trikoptéra... Nezkoušel do toho někdo namontovat 3osý gyro, třeba microbeasta?
JETI DC-24 ... a nějaký vrtulníky... Align, GM, Henseleit, Mikado, OXY, SAB ... :-)
mam problem s doskou od JirkaA-u na Xcoptery. roll gyro negyruje. pri vyklopeni nalavo alebo napravo nie je na motoroch ziadna zmena. skusil som aj reverz gyra-nepomohlo. takisto som prepalil soft aby som vylucil inu verziu coptera (http://www.kkmulticopter.com/downloads/ ... x_v2_0.zip) .
pri ostatnych - yaw a pitch sa sa to tvari ok. skusal som to na rovnej ploche a snazil som sa otacat iba v tejto jednej osi.
copter absolvoval 1 pad z 3 metrov, na pohlad nevyzeraju gyra nejako mechanicky poskodene.
nemate niekto radu, ako identifikovat problem ?
pripadne kde by sa dala zohnat Jirkova schema ? - kolega elektronik by sa vedel na to pozriet.
mam problem s doskou od JirkaA-u na Xcoptery. roll gyro negyruje. pri vyklopeni nalavo alebo napravo nie je na motoroch ziadna zmena. skusil som aj reverz gyra-nepomohlo. takisto som prepalil soft aby som vylucil inu verziu coptera (http://www.kkmulticopter.com/downloads/ ... x_v2_0.zip) . pri ostatnych - yaw a pitch sa sa to tvari ok. skusal som to na rovnej ploche a snazil som sa otacat iba v tejto jednej osi.
copter absolvoval 1 pad z 3 metrov, na pohlad nevyzeraju gyra nejako mechanicky poskodene.
nemate niekto radu, ako identifikovat problem ? pripadne kde by sa dala zohnat Jirkova schema ? - kolega elektronik by sa vedel na to pozriet.
dik
spatny senzor, me se take poskodilo gyro pri padu, ale i mechanicky. Napis Jirkovi, urcite se domluvite.
vcera sa mi nahodne stavalo ze mi vypadavali motory sice na zlomok sekundy ale aj tak. Quadro sa prepadlo aj o pol metra a potom pokracovalo dalej. Robilo to nahodne raz za cas pri vsetkych 4 bateriach. Velmi neprijemne.... zeby prehriate cinske regle?