tomashr píše:...Tak naokraj - fakt jsi jeho topspeed zkoušel? ...Ptám se proto, že jsem kdysi v tomto směru docela blbnul s domorobo copterem, který měl osazením a parametry k Phantomu velice blízko a dostal jsem se tuším na 101 km/h, tedy k velmi podobné hodnotě, jako zmínil graup15. Ryze technicky nevidím důvod, aby se k tomu Phantom také neblížil... O kus výše jsem koneckonců nějaké příspěvky z této oblasti viděl.......
Stapaka píše:To @tomashr - vzhledem k faktu, že P2 má stanovenou max. 54 km/h, nebudu s ní zkoušet létat rychlostí 110 km/h.
To by musela mít v zádech vítr rychlejší než je její maximálka, a to už bych ji nikdy neviděl 
Já bych se toho tak nebál, sice nevěřím, že by P1 či P2 s takřka běžnou výbavou dosáhl na 100 km/h (
projekt Phantom X8 pravděpodobně ano, ale ten HGT myslím udělal jen jeden, prodal ho, a nový majitel ho zbořil), ale před rokem jsem tady (resp. v P1 vlákně) dělal
test tehdy skoro nových vrtulí 9443, Dagovi se na
videu z letu zdálo, že to letí nějak rychleji, než obvykle, tak jsem vytáhl data z iOSD MkII (funguje jako "černá" skříňka, zapisuje kompletní telemetrii), a dosažené rychlosti s P1 a AUW cca 1200 g byly tehdy i pro mě celkem překvapení -
podrobnosti s dosaženými rychlostmi tady.
Současné DJI doporučení pro maximální rychlost P2 mě připadá velmi podivné

... řekl bych nějaký zvláštní alibismus. Je ale pravdou, že pro většinu běžných pilotů takové rychlosti dostačují, Phantom je nyní primárně platformou zejména pro video, a tam je vysoká rychlost spíše na závadu...