ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#1111 Příspěvek od jamesgsf »

Já ho taky načet, ale ve starším MP. Držím jednu poslední a jednu starší verzy, ale chybí Imu.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
creagel

#1112 Příspěvek od creagel »

Nezkousel jste nekdo Mission PLanner 2.0? Aktualne jsem to zkusil na MAC OS. Zda se to by dobry, akorat v menu "Config/Tunning" - tab "APM:Copter PIDs" mam trochu jiny udaje nez na Windows s 1.2.94.

Konretne se jedna o hodnoty:

Rate Yaw I_MAX (mission planner 2 = 800, mission planer 1.2.94 = 8)
Throttle Accel I_MAX (mission planner 2 = 500, mission planer 1.2.94 = 5)
Rate Loter IMAX (mission planner 2 = 400, mission planer 1.2.94 = 4)

Zajimave je, ze tak ci tak se mi z apm vyparilo nastaveni Loiter PID, kdy jsem tam mel nastaveno 0.39 a najednou tam mam opet 1.0 (a je jedno kde na to koukam).
pad
Kontaktovat uživatele:

#1113 Příspěvek od pad »

creagel píše:Viz par stranek zpet.Proste to dela spiralu a pokud by to clovek nechal,tak az do rany. Vibrace mam temer 0.

Já s tímhle bojuju celou dobu co desku mám :( V Loiter a i v RTL (když koptera doletí nad místo startu) začne koptera zběsile kroužit po sestupné spirále. Nikdy jsem neměl nervy nechat jí tenhle manévr dokončit :)
Zajímavé je, že se to neděje pravidelně. Někdy je vše OK, jindy zas spirála. Zkoušel jsem i jestli na to nemá vliv pořadí přepínání režimů, aneb jestli třeba pokud do RTL přejdu z Loiter bude přistávací manévr OK, nebo např. při přechodu do Loiter kopteru v režimu stabilize nebo acro uklidním a až potom přepnu .......... nenašel jsem žádnou souvislost, prostě někdy to zlobí a někdy ne.
Občas se navíc stane, že i při přepnutí do RTL začne koptera hned "spirálovat".

Bohužel to jsou tak zásadní vady, že se bojím osadit kameru. Že občas nefunguje loiter nebo že při RTL se koptera vrátí ke startu a pak začne kroužit to bych ještě emočně zvládnul, ale to "spirálování" po přepnutí do RTL to se prostě akceptovat nedá. Už jsem kvůli tomu kopteru málem rozbil když jsem dělal pokusy, schválně odletěl dál, cca 1OOm, a přepnul do RTL. V takové vzdálenosti už jsem samozřejmě nemohl vidět v jaké poloze koptera je. Naštěstí jsem měl zapnuté osvětlení tak jsem z barev světel polohu přeci jen odhadl a kopteru se štěstím dovedl zpět.

Vůbec netuším kde hledat zradu. Provedení koptery viz. webovka http://rcweb.cz/aktual/131203_tbsclone.html

Za každé nakopnutí k vyřešení problému obrovské díky :)

PS: downgrade na verzi 2.9 problém neřeší, aktuálně mám verzi 3.1
kombat na kopci i s motory :-)
jaroslav.falcon

#1114 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Udělej log s maximem údajů a dej ho sem popřípadě pošli vývojařum.
pad
Kontaktovat uživatele:

#1115 Příspěvek od pad »

jaroslav.falcon píše:Udělej log s maximem údajů a dej ho sem popřípadě pošli vývojařum.

Není to maximum údajů, jen default nastavení. Log ke stažení zde http://rcweb.cz/img/foto/131203_tbsclone/pad_140209.log (jako příloha to nešlo přidat protože soubor má přes 500kB)

Mrknul jsem na to a vidím tam nějaké error failsafe (ten jsem zatím ani nenastavoval myslím), ale při výběru předpřipravených hodnot (rozbalovací menu - mechanical failure) je to tedy nějaké neveselé :( ... jen to neumím vyhodnotit, co to znamená?

V logu nejsou vibrace, ty jsem kontroloval na začátku a byly spíš nižší než max povolené.
creagel

#1116 Příspěvek od creagel »

Zkus schvalne pred armovanim pockat minutu/minutu a pul. Jestli ti to nahodou nezacne fungovat.
pad
Kontaktovat uživatele:

#1117 Příspěvek od pad »

Čekám vždy dokud nezačne gps signalizovat blikáním, že "se našla". I v rámci jednoho letu to RTL jednou funguje a jednou ne. Ale zkusím.
pad
Kontaktovat uživatele:

#1118 Příspěvek od pad »

Podvečerní pokus ... a ......
První let vše funguje. Let ukončuji ještě před signalizací vybití baterií. Přistávám, odpojuji napájecí baterii .... znovu baterii připojuji .... letím, RTL, koptera se vrací na místo vzletu a ... začíná "šroubovat" :(. Před létáním jsem změnil smysl zatáčení koptery takže aspoň šroubuje ve směru dle nastavení :). Došly baterky.
Další let s novými bat. a zase to zlobí. Přistávám a zkouším tedy před startem (zaarmováním) počkat ty 2min. Ejhle, RTL a koptera se způsobě vrací ... že by to fakt bylo ono .... odlétám pryč, RTL ... kdepak, koptera se sice vrací ke mě, ale ne tak jak je nastaveno (mám nastaveno, že se před návratem má otočit čumákem k domovu). Letí tak nějak bokem a kousek od místa domova zase začíná šroubovat, tak odlétám dál od sebe, zase RTL ... a to samé.

Je to tak nějak na pikaču.

Napadlo mne ještě zda nemůže být souvislost se způsobem napájení Ardu. Napájím přes BEC, na žádném konektoru reglu nemám odpojené +. Používám regly AFRO 20A. U těch by paralelní spojení BEC nemělo vadit.
Možná by stálo za pokus použít pro napájení UBEC.

Log z posledního letu ke stažení http://rcweb.cz/img/foto/131203_tbsclon ... 0209_2.log (tentokrát vč. vibrací)
jaroslav.falcon

#1119 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Proč neudělaš max logování ?
pad
Kontaktovat uživatele:

#1120 Příspěvek od pad »

OK, udělám ..... :)

Každopádně jak jsem ten log študoval nepřišel jsem na nic toxického. Snad až na GPS, údajně 9 a méně satelitů je problém. Já se pořád pohybuji tak mezi 7-9.
jaroslav.falcon

#1121 Příspěvek od jaroslav.falcon »

6 by mělo stačit. Pošli ho zitra se podivám. Teď nemam notebooka s mp.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1122 Příspěvek od jamesgsf »

Nemohl by mne někdo nahodit hodnoty pid loiter pro fw 3.1 (rám mám ve stylu tbs) jen ať se mám od čeho odpíchnout. Nějak jsem si to rozjeb... a teď to nemůžu dát dohromady.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
troiac

#1123 Příspěvek od troiac »

Neviem ci sa mi to zda alebo je to fakt [len pozeram na ikonu tricopteru v mision planeri ] tak ze s touto doskou sa na tricoptere tocia vsetky vrtule v jednom smere?

Prave si objednavam veci ma moj tricopter tak riesim ze ci budem potrebovat len lavotocive alebo aj pravotocive vrtule.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#1124 Příspěvek od Tyrano-cz »

troiac píše:Neviem ci sa mi to zda alebo je to fakt [len pozeram na ikonu tricopteru v mision planeri ] tak ze s touto doskou sa na tricoptere tocia vsetky vrtule v jednom smere?

Prave si objednavam veci ma moj tricopter tak riesim ze ci budem potrebovat len lavotocive alebo aj pravotocive vrtule.

Budou se točit tak, jak zapojíš regulátory...
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
pad
Kontaktovat uživatele:

#1125 Příspěvek od pad »

Na to se asi dotyčný neptal. Spíš mu šlo o to, zda je v pohodě mít na 3koptéře všechny vrtule stejně točivé. Podle mě si s tím elektronika poradí i když nejspíš v nějakých režimech letu se prostě ten stejný směr u všech vrtulí projeví. Na druhou stranu je asi jednodušší sehnat vrtule, aneb ne vždy se vrtule pro jeden směr dělají i pro druhý směr.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“