TBS Discovery a jeho klony
Re: TBS Discovery a jeho klony
TO "ddano007"
Napájení je řešeno klasicky, za použití TBS rámu a komponentů Naze M-Lite, žádná opičárna se nekoná.
To znamená:
- Jednotka napájení je napojena na spodní desku a bere proud přímo přes její rozvod ze společného kontaktu pro baterky.
- Jednotka napájí Naze+GPS+ iOSD Mini a přijímač, nic jiného.
- Kamera a FPV vysílač jsou na 12V a jsou napájeny z TBS Core, pájeného na spodní desce.
Původně jsem ho tam měl, tak tam zůstal, jenom jsem "disbloval" jeho OSD.
Baterie - 3S 4000mA, má bez zátěže 3,81V což je přibližně 37% její kapacity.
Zatím jsem ji nedobíjel, byla po pádu dost deformovaná (přímo ukázkové písmeno U).
Nabíjím ji právě těď (proudem 3,5A) a vypadá to, že více, než 2100-2150mA, se do ní nevleze.
Je to tak, právě skončilo nabíjení, na hodnotě 2103mA (nabito na cca 98%), při koncovém napětí 4,19v/čl.
Odchylka v napětí jednotlivých článků, je max. 0,003V.
P.S:
Ten "pípák" začne ječet, když napětí na kterémkoliv z připojených článků baterie, klesne na nastavenou hodnotu.
Napájení je řešeno klasicky, za použití TBS rámu a komponentů Naze M-Lite, žádná opičárna se nekoná.
To znamená:
- Jednotka napájení je napojena na spodní desku a bere proud přímo přes její rozvod ze společného kontaktu pro baterky.
- Jednotka napájí Naze+GPS+ iOSD Mini a přijímač, nic jiného.
- Kamera a FPV vysílač jsou na 12V a jsou napájeny z TBS Core, pájeného na spodní desce.
Původně jsem ho tam měl, tak tam zůstal, jenom jsem "disbloval" jeho OSD.
Baterie - 3S 4000mA, má bez zátěže 3,81V což je přibližně 37% její kapacity.
Zatím jsem ji nedobíjel, byla po pádu dost deformovaná (přímo ukázkové písmeno U).
Nabíjím ji právě těď (proudem 3,5A) a vypadá to, že více, než 2100-2150mA, se do ní nevleze.
Je to tak, právě skončilo nabíjení, na hodnotě 2103mA (nabito na cca 98%), při koncovém napětí 4,19v/čl.
Odchylka v napětí jednotlivých článků, je max. 0,003V.
P.S:
Ten "pípák" začne ječet, když napětí na kterémkoliv z připojených článků baterie, klesne na nastavenou hodnotu.
Naposledy upravil(a) VSCharlie dne úte 06.10.2015 20:58, celkem upraveno 2 x.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
VSCharlie píše:...právě skončilo nabíjení, na hodnotě 2103mA (nabito na cca 98%), při koncovém napětí 1,19v/čl.
Ak si do nej napchal 2000mAh, tak vybita nebola. ( tym 1,19V/cl som celkom nepochopil, co si chcel povedat
Ja davam na kazdy BEC 1-2 kondiky 2200uF low ESR + par 100n keramik. Ale predpokladam, ze to mas na tej doske napajania. Inak fakt neviem poradit ...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Ahoj,
Ten 1,19V bylo uklepnutí, 1 je pod 4 a chybička se vloudí, už jsem to opravil..
ESC mají BEC odpojeny, není je potřeba, protože Naza má vlastní napájení tou jednotkou, která má kondíky.
Je to běžné zapojení této ŘJ a až do teď s tím nebyl problém, aspoň o žádném podobném nevím, proto jsem se ptal.
Já s tím stejně moc nepočítám, protože podobná věc se hledá těžko..
Ten 1,19V bylo uklepnutí, 1 je pod 4 a chybička se vloudí, už jsem to opravil..
ESC mají BEC odpojeny, není je potřeba, protože Naza má vlastní napájení tou jednotkou, která má kondíky.
Je to běžné zapojení této ŘJ a až do teď s tím nebyl problém, aspoň o žádném podobném nevím, proto jsem se ptal.
Já s tím stejně moc nepočítám, protože podobná věc se hledá těžko..
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
Není to tak dávno, co jsem to při jednom FPV letu trošku přehnal s odebranou kapacitou ze 4S baterky (5000 mah žlutá Zippy Compact), mám quadru kopie TBS s DJI E300setem a Nazou M+GPS. Po odlétání 15minut jsem se slavnostně doplazil k místu vzletu, ovšem byl jsem ve výšce cca 200m, takže další dvě minuty jsem sestupoval a to už mě hodně trnulo a čekal jsem kdy plácnu na zem. Po dosednutí se časomíra zastavila na 17minutách a baterka měla cca 3,20V na článek. Ještě když jsem byl metr nad zemí jsem zkusil hrábnout do plynu a quadra v pohodě měla snahu zase stoupat. Po cca 30 minutách se ustálilo napětí na článcích baterky na hodnotě cca 3,40V. Baterku jsem dal hned na nabíječku a proudem 0,5C jsem ji vybalancoval. Už má zase několik dalších cyklů za sebou a dá se říct, že ji tohle jedno hluboké podvibití neuškodilo. Z toho vyplívá, že Naza je schopna pracovat i při takto nízkém napětí (hlídače napětí mám v assistentu vypnuté) a v tomto případě bych viděl problém spíše u regulátorů a nebo prostě ta baterka už v sobě neměla ani mah co by mohla dát, ikdyž Naza reagovala se spožděním a ještě ukazovala 10,7V. Já osobně vylétávám na quadře při FPV baterky do 3,5V na článek, ale to už opravdu sedám na zem, tohle byla jedna vyjímka a ještě že ta baterka nemá nohy, bo by mě nakopala do pr….e 
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
Nemáte tu někdo prosím vytisknutý mezikus na prodej mezi hodní a spodní plato aby šel přidlat ínský gimbal? nebo je lepší dát jej na horní plato
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
Ahoj, pořídil jsem si bazarový Quadcopter ve stylu Discovery, jako začátečník, trochu nalítáno se Symou X5C. Dnes jsem ho byl zalítat a mám problém že se otáčí trochu sám od sebe kolem osy. Jako trošku se občas pootočí třeba o 90 stupňů se vychýlí už třeba hned po odlepení od země nebo později, ale je to pro mě ze začátku trochu problém hlavně s ním odlítnout kus od sebe protože se mi najednou pootočí a nepoznám pořádně jak je natočen. Je to normální a je třeba si to hlídat a rovnat dle potřeby nebo by mohl být někde problém? U Symy se mi to nedělo. Díky.

Co je tam za desku? Bude to chtít do trimovat.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Deska KK 2.1.5
Takže skontrolovat vstupy na desce, budeš mít posunutej trim, to se dá nastavit v desce pak doladit jemně na vysílačce.
Stick scaling? 
To spis pres "Receiver Test", nebo tak nejak to na KK bylo. Ale mel jsem tam Steveis FW, tak to u tebe muze byt lehce jine.
Díky, já už s tím jdu za chvilku ven tak "test" prubnu a kdyžtak to prozatím zkusím vytrimovat na vysílači a pak na to ještě mrknu jak by se to dalo na té desce abych spíš něco nerozhasil.. Já to s ní moc neumím, je toho docela hodně všeho na začátek, hlava plná, ale to se poddá. 
máte někdo fotku jak máte rozmístěné komponenty? řeším jak umístit APM, rozvodný blok, GPS, bluetooth a zda baterii do patra nebo úplně nahoru.
Gimbal jsem nakonec vyřešil nožičkama a gimbal je zespodu.
Gimbal jsem nakonec vyřešil nožičkama a gimbal je zespodu.
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
Mel jsem apm uvnitr ramu na antivibracni podlozce kolem nej vedly napajeci kabely k regulatorum a gps na stojanku. Baterii zasouval do ramu. Vse bez ruseni. Kompas soucasti gps.
Bodej by ne když kompas byl u gps na tyčce.