HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
Proste se mi nelibi, jak se do krve neco vychvaluje a vzdycky za prip. chybu muze heli. Jen malo heli bude v takto perfektnim stavu a s tim se da pocitat.
Naposledy upravil(a) ZeXx86 dne čtv 16.08.2012 10:43, celkem upraveno 1 x.
Spirit System
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
ZeXx86 píše: ....Proste se mi nelibi, jak se do krve neco vychvaluje a vzdycky za prip. chybu muze heli. Jen malo heli bude v takto perfektnim stavu a s tim se da pocitat.
To neděláš dobře Jaromíre .... ( s těma sirkama)
Tak jsem včera nastavil záchranu,no dneska se mi dvakrát zaplatilo.Trénink visu a let na zádech.Prostě super.Dnes jsem to ještě ukázal kolegům a myslím,že přibudou další spokojení modeláři.
LOGO 600 SE ,MPX Gemini,DX8,Phoenix 3.0,Protos 500 stretch FBL Beastx
no jo začínám
no jo začínám
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
RCmaniak ZeXx86 začal svoje příspěvky promazávat....
Vlákno jsem dočasně zamknul, aby nepokračoval, příspěvky částečně obnovil z citací.
Nechápu takové jednání, ztrácí se tím naprosto kontext diskutování.
ZeXx86 - přiděleno varování
Pokud se k mému zásahu chcete někdo vyjádřit, tak nechť mi pošlete SZ.
Pokračujte v HC3-SX bezpádlo
Admin
Vlákno jsem dočasně zamknul, aby nepokračoval, příspěvky částečně obnovil z citací.
Nechápu takové jednání, ztrácí se tím naprosto kontext diskutování.
ZeXx86 - přiděleno varování
Pokud se k mému zásahu chcete někdo vyjádřit, tak nechť mi pošlete SZ.
Pokračujte v HC3-SX bezpádlo
Admin
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
ZeXx86 píše:Proste se mi nelibi, jak se do krve neco vychvaluje a vzdycky za prip. chybu muze heli. Jen malo heli bude v takto perfektnim stavu a s tim se da pocitat.
Tohle myslis vazne ? Me je jedno jaky system se vychvaluje nebo ne. Nemam komercni zajmy. Chvalim to s cim jsem spokojenej a netvrdim ze je to nej nej system na svete.
Ale "pocitat s tim ze malo helin je v perfektnim stavu", tak to me zveda ze zidle.
K cemu je ti bezpadlo perfektne a do bezvedomi resistentni proti vibracim ? Aby jsi mohl litat s vibrujicim peklostrojem ? A to, ze ti ty vibrace pozdeji rozeberou neco jineho ti nevadi ?
Ne, takove bezpadlo zase jen a jen plne vyuzijes na dobre mechanice.
Heli je v prvni rade "mechanicka modelarina". A kdo to neni schopen pochopit a nebo udelat, ten se proste bude trapit. Kdyz budes mit postavene letadlo se zkroucenym kridlem, budes to vylepsovat nejakou elektronikou ? Jak hodne se ti to povede ? Neni lepsi postavit kridlo nove, nezkroucene ?
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko píše:ZeXx86 píše:Proste se mi nelibi, jak se do krve neco vychvaluje a vzdycky za prip. chybu muze heli. Jen malo heli bude v takto perfektnim stavu a s tim se da pocitat.
Tohle myslis vazne ? Me je jedno jaky system se vychvaluje nebo ne. Nemam komercni zajmy. Chvalim to s cim jsem spokojenej a netvrdim ze je to nej nej system na svete.
Ale "pocitat s tim ze malo helin je v perfektnim stavu", tak to me zveda ze zidle.
K cemu je ti bezpadlo perfektne a do bezvedomi resistentni proti vibracim ? Aby jsi mohl litat s vibrujicim peklostrojem ? A to, ze ti ty vibrace pozdeji rozeberou neco jineho ti nevadi ?
Ne, takove bezpadlo zase jen a jen plne vyuzijes na dobre mechanice.
Heli je v prvni rade "mechanicka modelarina". A kdo to neni schopen pochopit a nebo udelat, ten se proste bude trapit. Kdyz budes mit postavene letadlo se zkroucenym kridlem, budes to vylepsovat nejakou elektronikou ? Jak hodne se ti to povede ? Neni lepsi postavit kridlo nove, nezkroucene ?
Omlouvam se vsem koho se to nejak dotklo. Jen mame odlisnou filozofii, znam hodne lidi, kteri tu heli ve spickovem stavu nemaji a presto letaji i kdyz se mi to taky vubec nelibi. Kdyz takovych lidi bude deset a jen jeden z nich bude mit heli v opravdu perfektnim stavu, co si o tom budou myslet, kdyz jim to moc nepoleti? Myslim si, ze obe strany jak vyrobce bezpadla, tak pilot by meli delat maximum, aby to fungovalo. Radu typu: mas to urcite spatne, oprav si to, neberu. Radeji uz nebudu nic psat, abych neco neporusil.
Spirit System
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
...znam hodne lidi, kteri tu heli ve spickovem stavu nemaji a presto letaji i kdyz se mi to taky vubec nelibi. Kdyz takovych lidi bude deset a jen jeden z nich bude mit heli v opravdu perfektnim stavu, co si o tom budou myslet, kdyz jim to moc nepoleti?
No, tech devet si musi dat heli doporadku. To je snad normalni, ne ?
Nebavime se tu o nejakem extra super stavu. Bavime se tu stale dokola o stavu, kdy je heli bez vibraci (skoro, protoze neco malo je tam vzdy), bavime se o tom, ze na tahlu vrtulky nepotrebujes mit kulturistu aby s nim pohnul atd.
A bavime se o tom, ze sebelepsi elektronika tohle za tebe nevyresi. Treba jen ten problem posune jinam. Ano, pak treba tech devet bude take spokojene litat. Ale taky treba jen do chvile, nez se ten jejich nereseny problem objevi daleko vyrazneji a spadnou na nej. Ano, to je zase moje filozofie.
A kdyz vim, z vlastni zkusenosti, ze na nejakem systemu napriklad vrtulka funguje docela slusne a nekdo s ni ma problemy.... Co mu mam poradit ? Kup si jiny system, ktery tvuj problem treba zamaskuje, nebo (pokud nema nastaveni nejak vylozene spatne) prohlidni si a zkontroluj mechaniku jako prvni ?
HC je treti system co litam. Gyrobot, Beast a HC. Vdycky jsem se snazil lidem pomoci s kazdym z nich. Napsal jsem navod k Gyrobotu, vysvetlil v nem co a jak. Podobne k Beastu. Ted se snazim pomoci s HC. Nikdy komercne. Vzdy jen proto ze me to bavilo. At se prihlasi kdokoliv, od koho jsem si nekdy za neco okolo heli vzal jedinou korunu.Velmi casto se ale setkavam prave s tim, ze lidi maji velky problem sesadit si heli tak jak se slusi a patri.
Se zajmem sleduji tvuj vyvoj. Jak se rodi nove bezpadlo. Mas muj obdiv. Urcite budu jeden z tech co si ho koupi hned jak to bude na trhu. Snazis se udelat bezpadlo blbuvzdorne. Fajn. Ale s tvou filozofii, jsem zvedav co budes delat pri nasledujicim scenari.....
"Panove, litam rok s bezpadlem XXXX. Cely rok to litalo skvele, na nic jsem nemusel sahnout. A pak najednou z niceho nic se mi heli roztocila v piruetach a ja s ni riznul. Proste bezpadlo XXXX prestalo najednou z niceho nic ridit vrtulku. Kaslu na to, je to zmetek. Jdu si koupit nejake jine".
Uz se ale nikdy nedozvis, ze se mu mechanicky sekla vrtulka, protoze mel neco v haji a postupne se to zhorsovalo az do situace, ze ani to tvoje gyro uz to neustalo. Na zemi to ale vypada, ze se to stalo az narazem. Nebo ze mu shorelo servo, protoze bylo trvale pretizene, ale diky tve regulaci to nebylo poznat. A to shorele servo se oznaci jako nasledek havarie. Ne jedna z pricin.
Nic nechame toho. Nechal jsem se unest. Kdyztak to smazte.
No, tech devet si musi dat heli doporadku. To je snad normalni, ne ?
Nebavime se tu o nejakem extra super stavu. Bavime se tu stale dokola o stavu, kdy je heli bez vibraci (skoro, protoze neco malo je tam vzdy), bavime se o tom, ze na tahlu vrtulky nepotrebujes mit kulturistu aby s nim pohnul atd.
A bavime se o tom, ze sebelepsi elektronika tohle za tebe nevyresi. Treba jen ten problem posune jinam. Ano, pak treba tech devet bude take spokojene litat. Ale taky treba jen do chvile, nez se ten jejich nereseny problem objevi daleko vyrazneji a spadnou na nej. Ano, to je zase moje filozofie.
A kdyz vim, z vlastni zkusenosti, ze na nejakem systemu napriklad vrtulka funguje docela slusne a nekdo s ni ma problemy.... Co mu mam poradit ? Kup si jiny system, ktery tvuj problem treba zamaskuje, nebo (pokud nema nastaveni nejak vylozene spatne) prohlidni si a zkontroluj mechaniku jako prvni ?
HC je treti system co litam. Gyrobot, Beast a HC. Vdycky jsem se snazil lidem pomoci s kazdym z nich. Napsal jsem navod k Gyrobotu, vysvetlil v nem co a jak. Podobne k Beastu. Ted se snazim pomoci s HC. Nikdy komercne. Vzdy jen proto ze me to bavilo. At se prihlasi kdokoliv, od koho jsem si nekdy za neco okolo heli vzal jedinou korunu.Velmi casto se ale setkavam prave s tim, ze lidi maji velky problem sesadit si heli tak jak se slusi a patri.
Se zajmem sleduji tvuj vyvoj. Jak se rodi nove bezpadlo. Mas muj obdiv. Urcite budu jeden z tech co si ho koupi hned jak to bude na trhu. Snazis se udelat bezpadlo blbuvzdorne. Fajn. Ale s tvou filozofii, jsem zvedav co budes delat pri nasledujicim scenari.....
"Panove, litam rok s bezpadlem XXXX. Cely rok to litalo skvele, na nic jsem nemusel sahnout. A pak najednou z niceho nic se mi heli roztocila v piruetach a ja s ni riznul. Proste bezpadlo XXXX prestalo najednou z niceho nic ridit vrtulku. Kaslu na to, je to zmetek. Jdu si koupit nejake jine".
Uz se ale nikdy nedozvis, ze se mu mechanicky sekla vrtulka, protoze mel neco v haji a postupne se to zhorsovalo az do situace, ze ani to tvoje gyro uz to neustalo. Na zemi to ale vypada, ze se to stalo az narazem. Nebo ze mu shorelo servo, protoze bylo trvale pretizene, ale diky tve regulaci to nebylo poznat. A to shorele servo se oznaci jako nasledek havarie. Ne jedna z pricin.
Nic nechame toho. Nechal jsem se unest. Kdyztak to smazte.
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
Pane jo mám radost
Takhle by se mělo diskutovat !! Od toho to tu Petře je
jsem rád že si to napsal! Velmi výstižně napsané. Osobně si myslím a je to můj názor, že házet nefungující vrtulku na HC (o něm je řeč) je jako kdybych si zapíral nos mezi očima. ZeXx86 zeptám se tě nastavoval si a létal někdy s HC? Zkoušel si vrtulku? Pak bys pochopil, že vrtulka chodí jak nikde jinde. 100% stav heli je absolutně nezbytné a to opravdu 100% pokud od heli očekáváš že má opravdu fungovat a né tak nějak fungovat.
Podle mne doufám že nepobouřím, tak HC3sX není zrovna co se týče neznalostí bezpádel vhodné pro začátečníka. Bohužel díky bezkonkurenčním funkcím a kvalitou a jeho funkčností láká hodně začátečníky. Mezi ně jsem se řadil i já !! Protože jim a i mě ušetří a ušetřilo hodně peněz. Přesto jeho nastavení nepatří mezi nejtěšší. Proto bych každému kdo nemá zkušenosti doporučil vrtulník dát někomu kdo HC umí nastavit. A ten by mu vysvětlil jak HC seřídit do budoucna. Odpadlo by hodně trápení. Já jsem v tom asi 0,5 roku plaval, než jsem se dokáz naučit HC3sX seřídit tak, aby to dělalo přesně to co chci. Teď to už vidím jako hračku na pár baterk a seřízeno k dokonalosti což mi odsouhlasil i Pavel
MODEL HC3sX je bezpádlo pro nejnáročnější 3D piloty a to se taky musí projevit v množství nastavení, kterým se člověk musí prokousat.
Trpělivost se ale odmění naprosto dokonalým letovým projevem. Do dnes nevím, co bych HC vytkl co se týče letového projevu. Co bych mu ale vytkl všeobecně, je lepší návod pro začátečníky, protože je i na ně svými funkcemi směrován aby jim říkal co ovlivní parametr například D, a když dám třeba P,musím ubrat zisk atd.. aby začátečník pochopil, jaká je provázanost parametrů. To teď uživatel musí časem odpozorovat sám..
Pakliže není ve vrtulníku všechno 100% mechanicky v pořádku, tak je toto všechno k ničemu. Když se nemůžete dohodnout ohledně vrtulky,tak ať místo vrtulkových listů, nainstaluje závaží, klidně čtvercového průřezu. I když si myslím, že je to zbytečné, ale v tomto případě docela lákavé
Podle mne doufám že nepobouřím, tak HC3sX není zrovna co se týče neznalostí bezpádel vhodné pro začátečníka. Bohužel díky bezkonkurenčním funkcím a kvalitou a jeho funkčností láká hodně začátečníky. Mezi ně jsem se řadil i já !! Protože jim a i mě ušetří a ušetřilo hodně peněz. Přesto jeho nastavení nepatří mezi nejtěšší. Proto bych každému kdo nemá zkušenosti doporučil vrtulník dát někomu kdo HC umí nastavit. A ten by mu vysvětlil jak HC seřídit do budoucna. Odpadlo by hodně trápení. Já jsem v tom asi 0,5 roku plaval, než jsem se dokáz naučit HC3sX seřídit tak, aby to dělalo přesně to co chci. Teď to už vidím jako hračku na pár baterk a seřízeno k dokonalosti což mi odsouhlasil i Pavel
Trpělivost se ale odmění naprosto dokonalým letovým projevem. Do dnes nevím, co bych HC vytkl co se týče letového projevu. Co bych mu ale vytkl všeobecně, je lepší návod pro začátečníky, protože je i na ně svými funkcemi směrován aby jim říkal co ovlivní parametr například D, a když dám třeba P,musím ubrat zisk atd.. aby začátečník pochopil, jaká je provázanost parametrů. To teď uživatel musí časem odpozorovat sám..
Pakliže není ve vrtulníku všechno 100% mechanicky v pořádku, tak je toto všechno k ničemu. Když se nemůžete dohodnout ohledně vrtulky,tak ať místo vrtulkových listů, nainstaluje závaží, klidně čtvercového průřezu. I když si myslím, že je to zbytečné, ale v tomto případě docela lákavé
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Petre, k tobe jsem zadnou pripominku nemel a vazim si tve prace a casto jsem ji taky vyuzil. Za to ti taky dekuji, ale to nebylo tematem nebaty. Abych odpovedel na uvedeny scenar .. Tento problem neni nic neobvykleho a zrejme se to nekdy stalo na kazdem gyru ci bezpadlu. Pokud by se tento problem projevoval nezavisle nekolika lidem, pak bude chyba v te elektronice (bezpadlo, gyro). V opacnem pripade bych se snazil mu pomoci najit zdroj problemu a varovat ho pred podobnymi problemy. To nepochopeni me filozofie prameni mozna z toho, ze ja se na to divam ocima tvurce a pokud bych mel zajem o to, aby z koupe mel pokud mozno kazdy radost, tak to udelam presne jak jsem psal. Pak uz je na kazdem, co bude s heli dal delat, jak se o ni starat. To, ze heli neni mechanicky v poradku jde zjistit napr. frekvencni analyzou. Pokud nekdo nema zajem opravovat heli ale chce letat, je to jeho problem, ja mu to rad umoznim a nebudu chtit, aby si koupil radeji lepsi heli, protoze ta jeho nejde seridit do dokonalosti.
Naposledy upravil(a) ZeXx86 dne čtv 16.08.2012 23:39, celkem upraveno 1 x.
Spirit System
Nechtel jsem vzbudit dojem, ze HC je v necem horsi a nikde jsem to ani nepsal. HC urcite leta perfektne, jen mi slo o to, co pro to musi prumerne udelat majitel, aby to tak bylo. Snazil jsem se dat na jevo, ze se to da resit - jak psal nedavno boZZda, vyrobce na tom pracuje.
Spirit System
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Podivej, je to jednoduche. Nez se tady dohadovat. Mas jednu tu tvoji krabicku na prodej ?
Stihnes mi ji na dobirku poslat do Prahy nejpozdeji do konce Srpna ? Rad si ji koupim a vyzkousim. Budu akceptovat ze je to ve vyvoji. Treba to budu moci nejak pripominkovat. Pokud se mi to bude libit, napisu to sem. A rad. Pokud to ale fungovat nebude, napisu to taky. Beres ? Ferova nabidka, myslim. Pripadne se na podrobnostech domluvime v SZ.
Timto bych to asi cele ukoncil a nechal tohle vlakno zase dal jen a jen na HC, radosti a problemy okolo neho.
Stihnes mi ji na dobirku poslat do Prahy nejpozdeji do konce Srpna ? Rad si ji koupim a vyzkousim. Budu akceptovat ze je to ve vyvoji. Treba to budu moci nejak pripominkovat. Pokud se mi to bude libit, napisu to sem. A rad. Pokud to ale fungovat nebude, napisu to taky. Beres ? Ferova nabidka, myslim. Pripadne se na podrobnostech domluvime v SZ.
Timto bych to asi cele ukoncil a nechal tohle vlakno zase dal jen a jen na HC, radosti a problemy okolo neho.
SZ, ale prosimte nejak to prepis nebo napis ve spravnem vlakne. Myslim, ze bychom se tady meli bavit jen o HC.
Spirit System
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Tak tenhle FBL system beru.....
http://www.youtube.com/watch?v=bLIU18s4 ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=bLIU18s4 ... r_embedded
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Bacha aby Ti tohle bezpádlo nepo... heli, musel bys pucovat.