Futaba 8FG
Re: Futaba 8FG
Vo function menu /glider/ sa pri volbe ovladaca 3.kanalu da navyse menit polozka G/S, je to len pri 3. a tusim este dalsich dvoch vyssich kanaloch, o co ide?
- davehaja
- Kontaktovat uživatele:
Kissman,FlyBear
dík pánové...update proveden.
dík pánové...update proveden.
mac píše:Vo function menu /glider/ sa pri volbe ovladaca 3.kanalu da navyse menit polozka G/S...
To je možné nastavit u takové funkce, u které to má význam. Proto se to objevuje jenom někde - a nemusí jít zrovna o 3. kanál, jde totiž opravdu o funkci, nikoliv o kanál.
Systému se tímhle říká, jstli nastavení dané funkce má být jenom jedno společné pro všechny letové režimy, nebo jestli má jít daná funkce nastavovat separátně pro každý letový režim jinak. Podle toho se ti pak u nastavení dané funkce objevují patřičné možnosti na displeji.
G = Global, nastevní tedy bude jen jedno pro všechny letové režimy
S = Single, nastavení půjde udělat pro každý letový režim jinak
Jasne. Myslel som, ze letove rezimy treba aktivovat / nemam / a az potom sa objavia funkcie s tym suvisiace, preto ma tato moznost nenapadla, radio aj model co pipam je kamosove.. Diky!
- Standapass
- Kontaktovat uživatele:
Nazdárek. Prosím o radu. Nastavil jsem si třípolohový přepínač na klapky. Jak docílím toho , aby se klapky pozvolna posouvaly a né hop hop. Dík za radu. S 
HTC evo3d
Standapass
používal jsem zpomalení v mixu butterfly - klapky dolů a křidélka nahoru.
MENU MODELU: BUTTERFLY: str.3/3 - v pravém sloupečku se nastavuje RYCHL. křidélek, vztlaků, vop.
Možná existuje i jiný způsob, já se s vysílačem teprve seznamuji.
používal jsem zpomalení v mixu butterfly - klapky dolů a křidélka nahoru.
MENU MODELU: BUTTERFLY: str.3/3 - v pravém sloupečku se nastavuje RYCHL. křidélek, vztlaků, vop.
Možná existuje i jiný způsob, já se s vysílačem teprve seznamuji.
Mirek
- RomanSadilek
Vojc29 píše:Tak hlásím úspěch díky ti moc
Ahojte, přidám se s nevyřešeným problémem u T8FG stopek.
Mám Hotlinera s motorem na plynové páce, kam se spínačem přepnou Butterfly brzdy.
Stopky doby chodu motoru mám nastaveny na plynový knipl, po přidání plynu se rozběhnou, po ubrání zastaví to je OK.
Nevím ale jak zadránit aby se stopky zapínaly když změním režim na LAND kde jsou na plynu butterfly???
Pěknej popis jak nastavit electic glidera v příloze
- Přílohy
-
- 8FG GLIDER PROGRAMMING.pdf
- (646.53 KiB) Staženo 115 x
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Standapass píše:Nazdárek. Prosím o radu. Nastavil jsem si třípolohový přepínač na klapky. Jak docílím toho , aby se klapky pozvolna posouvaly a né hop hop. Dík za radu. S
Zpomalení jsme řešili o pár stran výše tak si to tam nalistuj
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
RomanSadilek píše:Vojc29 píše:Tak hlásím úspěch díky ti moc
Ahojte, přidám se s nevyřešeným problémem u T8FG stopek.
Mám Hotlinera s motorem na plynové páce, kam se spínačem přepnou Butterfly brzdy.
Stopky doby chodu motoru mám nastaveny na plynový knipl, po přidání plynu se rozběhnou, po ubrání zastaví to je OK.
Nevím ale jak zadránit aby se stopky zapínaly když změním režim na LAND kde jsou na plynu butterfly???
Musis zaroven zabezpecit, aby sa vypinali v pripade, ze pri merani casu prepnes do landu, na co bude treba logicke kombinacie prepinacov. Tu vo vlakne som sa kedysi pytal, ci 8FG tuto moznost ma, odpoved som nedostal. Teda ak ich nema, a nebude na to specialna ficura pri stopkach, tipujem, ze toto 8-cka /mal som tusim v4.1./ neda.
Standapass píše:Nazdárek. Prosím o radu. Nastavil jsem si třípolohový přepínač na klapky. Jak docílím toho , aby se klapky pozvolna posouvaly a né hop hop. Dík za radu. S
Pokud nechceš využít vestavěný mix BUTTERFLY, který umožňuje nastavit zpomalený chod každé podřízené funkce zvlášť (křidélka, klapky, výškovka), pak už máš jen jednu, poměrně sofistikovanou možnost: naprogramovat různé letové režimy, tyto režimy přepínat tou zvolenou páčkou a při přechodu mezi režimy nastavit potřebné zpomalení.
RomanSadilek píše:Ahojte, přidám se s nevyřešeným problémem u T8FG stopek.
Mám Hotlinera s motorem na plynové páce, kam se spínačem přepnou Butterfly brzdy. Stopky doby chodu motoru mám nastaveny na plynový knipl, po přidání plynu se rozběhnou, po ubrání zastaví to je OK. Nevím ale jak zadránit aby se stopky zapínaly když změním režim na LAND kde jsou na plynu butterfly???
Tomu nezabráníš a problém je takto neřešitelný.
Stopky mají vždy jen jedno nastavení, nejsou závislé ani na letových režimech. Tím pádem to nelze nijak obejít.
Princip je totiž v tom, že stopkám se ke startu a vypnutí přiřazuje ovládací prvek, tedy konkrétní vypínač/páčka/točítko. Nezáleží to nijak na funkcích, které jsou tomutéž ovladači přiřazeny jinde v programu. Takže když dáš stopky na knipl, tak poslouchají podle polohy kniplu a je úplně jedno, jaká další funkce se tím kniplem ještě řídí.
mac píše:Musis zaroven zabezpecit, aby sa vypinali v pripade, ze pri merani casu prepnes do landu, na co bude treba logicke kombinacie prepinacov.
Nelze, takhle to nefunguje. Pro nastavení stopek nejsou k dispozici logické kombinace ovladačů.
Jak jsem již psal před chvílí, stopkám se jen napřímo přiřazují konkrétní ovladače, globálně pro celý model - bez ohledu na letové režimy.
mac píše:Tu vo vlakne som sa kedysi pytal, ci 8FG tuto moznost ma, odpoved som nedostal. Teda ak ich nema, a nebude na to specialna ficura pri stopkach, tipujem, ze toto 8-cka /mal som tusim v4.1./ neda.
Futaba T8FG podporuje logickou kombinaci ovladačů, ale pouze pro přepínání mezi letovými režimy.
Chce si to kontrolovat nové verze firmware. FX-30 to napřed taky neuměl, teď už umí.
zdzd píše:Chce si to kontrolovat nové verze firmware. FX-30 to napřed taky neuměl, teď už umí.
To je pravda, nové upgrady přinášejí nové možnosti nebo rozšiřují ty stávající a stojí za to si je kontrolovat.
Ovšem, alespoň zatím - tedy do verze 5 - se T8FG chová jak výše popsáno.
Tak třeba příště, když už to dali do FX-30....
FlyBear píše:Nelze, takhle to nefunguje. Pro nastavení stopek nejsou k dispozici logické kombinace ovladačů.
Futaba T8FG podporuje logickou kombinaci ovladačů, ale pouze pro přepínání mezi letovými režimy.
No ved som to pisal, ze pravdepodobne ich nema, v zmysle ze si ich pouzijem vsade, kde chcem, kde nieco prepinacom priradujem / tak to mam na JR XG8 / .