DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
salamander

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#1066 Příspěvek od salamander »

dochodca :Arthur Konze ma more videí asi 371 napr. http://www.youtube.com/watch?v=pO0zYYijwU0
ja mám tie videa posťahované a podľa toho sa riadim http://www.youtube.com/watch?v=jQqYTTyq6EQ tuto je to nastavenie voltaže . Nemecky nerozumiem ale pozerám čo robí ...

Kup si tento meráčik , všetci to používamé http://www.tatramodel.sk/rcm-pelikan/me ... -6s-li-po/
dochodca

#1067 Příspěvek od dochodca »

Vaar píše:dotaz na dochodcu prosím jak jde nastavit na zenmuse Followme rezim? dík.

Myslim, ze na Zenmuse to nastavit nejde. Ja mam Simple BGC a tam to ide od FW 2.2.
dochodca

#1068 Příspěvek od dochodca »

Zoolx píše:@Dochodca: To Tvé video nemá co do stability chybu... Gratuluji. :-)

Teď jen jak na zisky? Mám nastavit ty samé, co jsou u P2V? Děkuji za radu, když to půjde, šel bych to po obědě odzkoušet...

Z.

V kazdom pripade treba zacat s nastavenim podla manualu Naza pre P2P. Ja som ho nepozeral, ale s tvojim Gimbalom a jednou baterkou by som zacal s: 140-140 100-100 70-70.
A potom skusit co najvyssie so ziskami, ale aby to co najplynulejsie lietalo pri zmenach smeru, vysky a pri zapojenom GPS(tu s nicim nehybat a pozerat, aby sa co najpokojnejsie snazilo udrzat polohu).
Zisky Atti si moc netreba vsimat tie maju vplyv na reakciu na ovladace. Ak mas iba normalny TX, tak mne vyhovovalo 70. U Futaby mozem nastavit exponencialne a tam mozem dat aj 140.
dochodca

#1069 Příspěvek od dochodca »

salamander píše:dochodca :Arthur Konze ma more videí asi 371 napr. http://www.youtube.com/watch?v=pO0zYYijwU0
ja mám tie videa posťahované a podľa toho sa riadim http://www.youtube.com/watch?v=jQqYTTyq6EQ tuto je to nastavenie voltaže . Nemecky nerozumiem ale pozerám čo robí ...

Kup si tento meráčik , všetci to používamé http://www.tatramodel.sk/rcm-pelikan/me ... -6s-li-po/

Aha, ja som myslel, ze Konze je clen tohto fora. Pozeral som to, ale ako hovori Konze ja som ten konzervativny typ a urcite to nastavenie napati menit nebudem. Je zaujimave, ze aj ked mnohi to maju nastavene podla neho, lieta im to kratsie. Nie je to tym, ze ich baterky sa opotrebuju skor?
Jednu vyhodu to ale ma a asi by som mal uvazovat o zmene druhej urovne a to mozno este nizsie nez to ma on - ak totiz Phantom je niekde daleko a nevidim ho a dojde k nejakej poruche, tak potom nechcem, aby mi zacal automaticky pristavat ked ma male napatie, radsej pridem o baterky ako o Phantoma.
Ten meracik musim tak isto pripojit cez nejaky konektor ku baterii ako normalny merak tak neviem aku by to malo vyhodu. Ja tie baterky som prvy raz meral az vcera a urcite ich budem merat az ked nastane ich zla cinnost.
Zoolx

#1070 Příspěvek od Zoolx »

@Dochodca: Děkuji moc! Zkusím to. Myslel jsi to takhle:

[album]3369[/album] ?

Děkuji za pomoc,

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
dochodca

#1071 Příspěvek od dochodca »

Zoolx píše:@Dochodca: Děkuji moc! Zkusím to. Myslel jsi to takhle:

[album]3369[/album] ?

Děkuji za pomoc,

Z.

Ano, ale ked rozmyslam nad tymi vrtulami ako druhe vychodzie by som dal 150-150 125-125 130-130
Asi sa to takto bude lepsie ovladat.
Som zvedavy na vysledky testu.
salamander

#1072 Příspěvek od salamander »

Dochodca : ten merácik používame v teréne kde nie je nabíjačka , keď nabíjam 10 bateriek občas sa mi pomiešajú , stalo sa mi že bola jedna prázdna, vetroň vzlietol do 20m a baterka skapala, keby som bol začiatočník tak havaruje , mál som problém ho posadiť.
No ako chceš, je to tvoja vec .

P:S: Čo sa týka tej druhej úrovne , tá baterka ku koncu padá neuveriteľne rýchlo , iba ráz som to skúsil ½ m nad zemou a trepol dole. Druhý krát bez bzučiaka , 15m nad zemou začal klesať a nebolo šance, 2-3 m nad zemou som dal plný plyn , počas klesania som šetril šťavu na dosad , jedna noha zlomená a popraskaný skelet .
Už viacej neriskujem, pri klesaní letím stále dopredu , nie rýchlo kolmo dolu .
Václav Procházka

#1073 Příspěvek od Václav Procházka »

Jaký mají přesný význam hodnoty, které se zadávají, víte to někdo podrobněji ?

No Load - 11,00V
Loss - 0,50V
Loaded - 10,50V

Loss je diference (přesně) rozdíl první a druhé hodnoty. Předpokládám, že po tuto dobu rozdílu (Loss - 0,50V) bude blikat první LED indikace ochr. úrovně.

A jak je to u ochrany druhé úrovně Loss, koptera začíná přistávat kdy - při jaké úrovni ? Protože když mi začne rychle blikat červená LED (ochrana druhé úrovně) tak koptera začne automaticky přistávat - vracet se domů až zhruba za 30 vteřin od počátku rychlého blikání.
gardenroute

#1074 Příspěvek od gardenroute »

zskal píše:Můžeš prosím někde dát fotku nebo video jak vleze Phantom do batůžku? Naživo to nemám kde porovnat protože to tady nikdo nemá. Já právě z toho důvodu, abych mohl copter lehce převážet třeba na kole připnutý k batohu jsem si postavil klon TBS. S tím je to pohoda, ale u Phantoma si to moc představit nedovedu. Možná se mýlím a potom bych o jeho pořízení vážně uvažoval....
Pokud mas na Phantomovi skladaci podvozek jako ja, neni toto problem. S normalnim podvozkem to moc realne skutecne nejde. Az bude cas, udelam fotku
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Václav Procházka

#1075 Příspěvek od Václav Procházka »

[/i][/quote]Pokud mas na Phantomovi skladaci podvozek jako ja, neni toto problem. S normalnim podvozkem to moc realne skutecne nejde. Az bude cas, udelam fotku[/quote]

Mě originální podvozek na Phantomu při vkládání do baťohu - nijak neomezuje. Co mi spíš vadí jsou vrtule. 2 raději sundavám. Proto bych pro snadnější přepravu (demontáž+ montáž vrtulí) bral ten kit od DJI.
Aktuálně natahuji při přepravě v batohu na vrtule obal, co se používá na zateplení vodovodních PPR trubek, zdá se mi to šetrnější.
dochodca

#1076 Příspěvek od dochodca »

Václav Procházka píše:Jaký mají přesný význam hodnoty, které se zadávají, víte to někdo podrobněji ?

No Load - 11,00V
Loss - 0,50V
Loaded - 10,50V

Loss je diference (přesně) rozdíl první a druhé hodnoty. Předpokládám, že po tuto dobu rozdílu (Loss - 0,50V) bude blikat první LED indikace ochr. úrovně.

A jak je to u ochrany druhé úrovně Loss, koptera začíná přistávat kdy - při jaké úrovni ? Protože když mi začne rychle blikat červená LED (ochrana druhé úrovně) tak koptera začne automaticky přistávat - vracet se domů až zhruba za 30 vteřin od počátku rychlého blikání.

Myslim, ze sa nezacne vracat. Pozri popis v NAZA asistente.
Pri prvej urovni zacne blikat cervena. To iba upozornuje, aby sa co najskôr pristalo(ASAP). Koptera sa da normalne ovladat
Pri druhej je Led on(teda trvale svieti) a Phantom ide dolu. Nedrzi vysku ak je ovladac plynu v strede, ale ide na 90perc koncoveho bodu-pomaly klesa. Ostatne prvky Ovladaca normalne pracuju -Strucne prelozeny popis.
Ja som si tiez myslel, ze ide do FailSafe, ale z popisu v asistente vyplyva, ze nie.
Kedze som to nikdy nenastavoval, tak som to ani neprecital. Az teraz, ked sa tu o tom tak vela bavite.

Tie srobovacie vrtule sa omnoho lahsie davaju dolu a znova nasadzuju - bez nastroja.
Václav Procházka

#1077 Příspěvek od Václav Procházka »

Ja som si tiez myslel, ze ide do FailSafe, ale z popisu v asistente vyplyva, ze nie.
Kedze som to nikdy nenastavoval, tak som to ani neprecital. Az teraz, ked sa tu o tom tak vela bavite.

Tie srobovacie vrtule sa omnoho lahsie davaju dolu a znova nasadzuju - bez nastroja.

Je to tak.
salamander

#1078 Příspěvek od salamander »

Do FailSafe to ide ak stratí signál alebo ak si to sám prepneš . Ak prejde do FaiSafe tak GPS ATI nefunguje , najprv prepneš do ATI až potom funguje GPS ATI .
FailSafe mám na tretej polohe pravého prepínača , keď som dal návrat domov a chcel som prebrať ovládanie na pristávanie neišlo to, keď som dal ATI tak som ho ovládal .
Potom začalo fungovať aj GPS ATI.
Mám dojem že gardenroute to tu už niekde dával .
Zoolx

#1079 Příspěvek od Zoolx »

@Dochodca:

Ještě jednou děkuji za tip na nastavení "gains". Než jsem si přečetl ten druhý tip, šel jsem to zkusit s tím prvním. První video jsem měl nastavenou kameru na 720p-120fps-wide

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1wHq7M4zGMA[/youtube]

Nechtěl jsem to pouštět nikam daleko, ani vysoko, nicméně docela mne výsledek překvapil. Byl docela silný nárazový vítr, ale zdá se mi výsledek lepší než s 9*3 vrtulemi od Antigravity (samozřejmě je to i o nastavení)...

Druhé video jsem přepnul kameru na 1080p-60fps-middle..

Zajímavé je, že zde se u stojícího stroje ukázaly dost znatelné vibrace... Uvidíte to sami, video jsem nijak needitoval...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aD_HOuymVzk[/youtube]

Při tom druhém videu už jsem to trochu pustil výš i dál. Při klesání stroj znatelně ustřeloval do strany, při zastavení poklesu se vracel na pozici...

Dal jsem tam teď ty druhé doporučené hodnoty a zítra, když vyjde chvíle, zkusím...

Díky za názory a rady,
hezký večer všem
Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
dochodca

#1080 Příspěvek od dochodca »

Je to velmi dobre. Ale jasne ho chveje pri stupani. Bud su moc mekke dampre, alebo sa bude musiet ist zo ziskom dole. Musis skusit prudko naplno ist dopredu a okamzite naplno dozadu, tam sa vidi nastavenie najlepsie. To kmitanie zavisi aj od nastavenia PID v Gimbale. Ak sa scitaju chyby NAZY a gimbalu, tak sa sustava rozkmita. Chveje to v smere ROLL Tilt je dobry. To mi ukazuje ze to nemas dobre uchytene na na Phantom. Ked chytis gimbal, nejde ti lahsie kyvat na stranu ako v smere letu? Musi byt rovnako pevny vo vsetkych smeroch. Ja by som v prvom rade, co najviac spevnil dampre-netreba sa bat napchat tam co najviac tych tlmicov do usi.
Naposledy upravil(a) dochodca dne ned 01.12.2013 21:24, celkem upraveno 2 x.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“