Posta z honkongu z HC
japanel píše:Tak nevim, zatim tento poplatek asi neuctuji uplne vsem, protoze ted mi prisel balik Air Parcel, ve stavu se teda celnice ani neobjevila, tak nevim jak to teda vse bude
Podací číslo zásilky přidělené v České republice: CS917922516VV.
Zásilka podána dne 10.01.2011.
Zásilka dne 13.01.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 18.01.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka přepravována k dodací poště.
Zásilka připravována na dodací poště 750 02 - Přerov 2 k doručení.
Zásilka doručována dne 20.01.2011 poštou 750 02 - Přerov 2.
Zadny poplatek 96 Kc.
Pošta Praha 120 je proclívací pošta a současně i celnice. Takže podle výpisu co jsi uvedl to proclívací poštou prošlo. Možná, že ten poplatek účtují jak už jsem zmínil jenom při podrobnější prohlídce zásilky což se nedělá u všech, ale jen namátkově.
zdekar píše:Tak taky nevím. Před několika dny mi dorazil balíček z HC a na krabici je jen papír s adresou a o žádným papíru na placení 96 Kč ani zmínka. To mám jít na poštu a těch 96,- se jim snažit vnutit nebo to prostě pro mne naplatí, jelikož ten můj balík nebyl namátkově kontrolován?
Pokud jsi s tou zásilkou nedostal ten Poplatkový lístek jako Calypso tak zřejmě platit nemusíš. Zatím to vypadá, že ten poplatek účtují zřejmě jenom při podrobnější prohlídce zásilky což se nedělá u všech, ale jen namátkově.
zdekar píše:Ok. Snad to tak bude. Stejně ten poplatek je pěkná sviňárna. Copak člověk může za to, že se někdo rozhodne něco prověřit? To by pak třeba policajti taky mohli říct: "Dobrý den pane řidiči, namátková kontrola... ... vše v pořádku, ale dáte nám za prohlídku 100,- Kč."
Pošta to zřejmě vidí trochu jinak. Tu práci, kterou s tím má celník platí stát, ale tu část kdy to pro celníka připravuje pracovník pošty pro tu namátkovou podrobnější prohlídku zásilky už ne, a to je právě to o co jde poště, protože pracovníci pošty s tou přípravou zásilky k podrobnější prohlídce pro celníky mají práci navíc, která ovšem není hrazena z ceny poštovného a tudíž ji pošta dotovala z vlastních prostředků. Stát to zřejmě zatím také nemá zájem platit podobně jako ti policajti nezaplatí když tě zastaví za benzín, který spotřebuješ navíc při následném rozjedu ani za časové zdržení, které tě může stát i mnohem víc peněz. Jsou to prostě druhotné náklady, které vnikají v souvislosti s tou kontrolou a nakonec je tak jako tak zaplatí kontrolovaný.
Ahoj, takže, můj balík byl zadržen a musel jsem předložit doklady, to jen mimochodem. Jinak jak už jsem psal na poště pro obvod mě odkázali na poštu pro část Ostravy, já šel ale rovnou na hlavní poštu Ostravy v centru. Paní očividně vůbec netušila že něco takovýho je, i když jsem ji řekl o novým ceníku apod., papír jsem s sebou neměl, takže zejtra tam ještě skočím s ním, ale popsal sem jí ho docela podrobně takže na něm nic víc nevykouká... říkala že pokud poplatek nevybral řidič dodávky který balík přivezl, ona by se o to nestarala, že mě buď kontaktujou oni, nebo je to chyba řidiče, který poplatek nevybral. A jen dodala že CP nemá s celnicí nic společné, oni jen předávají. Jelikož nic vyššího než hlavní pošta tady není, jediné co mi zbejvá napsat na celnici do prahy. mám to napsat na ten mail kde jsem posílal ty doklady ?
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Calypso píše:Ahoj, takže, můj balík byl zadržen a musel jsem předložit doklady, to jen mimochodem. Jinak jak už jsem psal na poště pro obvod mě odkázali na poštu pro část Ostravy, já šel ale rovnou na hlavní poštu Ostravy v centru. Paní očividně vůbec netušila že něco takovýho je, i když jsem ji řekl o novým ceníku apod., papír jsem s sebou neměl, takže zejtra tam ještě skočím s ním, ale popsal sem jí ho docela podrobně takže na něm nic víc nevykouká... říkala že pokud poplatek nevybral řidič dodávky který balík přivezl, ona by se o to nestarala, že mě buď kontaktujou oni, nebo je to chyba řidiče, který poplatek nevybral. A jen dodala že CP nemá s celnicí nic společné, oni jen předávají. Jelikož nic vyššího než hlavní pošta tady není, jediné co mi zbejvá napsat na celnici do prahy. mám to napsat na ten mail kde jsem posílal ty doklady ?
Vykašlal bych se na to.
OK2WY
Calypso píše:Ahoj, takže, můj balík byl zadržen a musel jsem předložit doklady, to jen mimochodem.
To jen potvrzuje to co tady už bylo zmíněno. Toto se totiž nedělá u všech zásilek, ale jen namátkově.
Calypso píše:Jinak jak už jsem psal na poště pro obvod mě odkázali na poštu pro část Ostravy, já šel ale rovnou na hlavní poštu Ostravy v centru. Paní očividně vůbec netušila že něco takovýho je, i když jsem ji řekl o novým ceníku apod., papír jsem s sebou neměl, takže zejtra tam ještě skočím s ním, ale popsal sem jí ho docela podrobně takže na něm nic víc nevykouká... říkala že pokud poplatek nevybral řidič dodávky který balík přivezl, ona by se o to nestarala, že mě buď kontaktujou oni, nebo je to chyba řidiče, který poplatek nevybral. A jen dodala že CP nemá s celnicí nic společné, oni jen předávají. Jelikož nic vyššího než hlavní pošta tady není, jediné co mi zbejvá napsat na celnici do prahy. mám to napsat na ten mail kde jsem posílal ty doklady ?
Na poště v Ostravě evidentně netuší, že existuje něco jako pošta Praha 120, Plzeňská 139, 220 00 Praha 5 - Košíře kde probíhá celní řízení což je napsáno přímo na stránkách České pošty viz odkaz a citace.
http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/ocekavate-zasilku-ze-zahranici--id357/
...Zásilky z ostatních zemí převezme vyměňovací pošta Praha 120, Plzeňská 139/290, Praha 5 Košíře, kde procházejí celním řízením...
Průběh postupu je zhruba popsán jak jsem tady už dříve citoval přímo na webu celní zprávy viz odkaz na moji odpověď, ve které jsem to psal a tam viz ta červeně zvýrazněná část textu.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=23888&start=1050
Ten poplatek ti neúčtují celnici, ale právě ta pošta Praha 120. Pracovníci pošty tam předkládají zásilky z ostatních zemí mimo EU celnímu oddělení k provedení celního řízení. Fyzická namátková kontrola zásilky probíhá tak, že celník sdělí pracovníkovi České pošty, kterou zásilku "z hromady předložených" chce zkontrolovat atd... viz již uvedený odkaz na citaci přímo z webu celní správy.
Nemá cenu dál komunikovat ani s hlavní poštou Ostrava, protože podle toho co píšeš je evidentní, že o tom nemají ani páru a navíc se chovají jako naprostí ignoranti.
Rozhodnutí je na tobě, ale doporučuji to raději neignorovat (ať s tím nemáš v budoucnu nějaké zbytečné problémy) a emailem se na to zeptat přímo na poště Praha 120. Kontaktní email je uveden přímo na stránkách České pošty viz již uvedený odkaz a je to tento email
sklad.praha120@cpost.cz
13.1 jsem učinil objednávku u HC. Veškeré věci byli skladem, nic nebylo na BC. Zaplatil jsem a čekal. Po týdnu mi přišel mail, že něco z mojí objednávky nemají skladem. Régl Sentry 40A. Nechal jsem si převést peníze na bonusy a čekal naštvaně dál. Dneska mi přišel další mail. Tentokrát nemají hlavní listy na HK450. Jestli to tak půjde dál, tak mi přijde krabice s náhradníma převodama do serva.
Pěkně mě s tím štvou kucí žlutý. Může mi někdo vysvětlit jak je možný, že ty věci nemají, přestože jsem je měl po zaplacení ve statusu Reserved?
Pěkně mě s tím štvou kucí žlutý. Může mi někdo vysvětlit jak je možný, že ty věci nemají, přestože jsem je měl po zaplacení ve statusu Reserved?
pajoo píše:Může mi někdo vysvětlit jak je možný, že ty věci nemají, přestože jsem je měl po zaplacení ve statusu Reserved?
Nejspíš v tom mají občas binec v tom smyslu, že počet položek určitého zboží zadaný v systému eshopu neodpovídá skutečnému počtu kolik toho zboží mají fyzicky skladem. Pak když ke konci skutečného fyzického počtu na skladě je objednáno větší množství položek toho zboží než je skladem, tak v systému eshopu se to opraví až když zabalí poslední položku toho druhu, ale mezi tím už třeba několik zákazníků nakoupí to zboží, které už není skladem a systém eshopu jim to jakoby zarezervoval, protože podle údajů, které v tu dobu měl bylo to zboží pro něj ještě skladem, ale ve skutečnosti už bylo vyprodané. Až přijde na řadu kompletování příslušných zásilek, tak na to přijdou, ale to už uplyne i několik dnů a pak třeba ještě pár dnů počkají jestli někdo nestornuje nějaké nákupy, ve kterých je ten druh zboží a když nic tak se po čase obrátí s tím emailem na ty zákazníky, na které se už nedostalo. Občas to na Hobbykingu zkrátka šolíchaj jen tak "baj očko" podobně jako v té pohádce "Vařila myšička kašičku.."
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Resime tady jak neplatit.
Jenze ja potrebuju neco drahyho 1300 usd a tezkyho 3 kg. To urcite pres celmici pujde. Je to taky sice hobby segment ale docela by me zajimalo, jakej pak bude postup. Doufam, ze to neni stejnej vopruz jako na celni poste u nadrazi v Pardubicich, kam si me zavolali v roce 2004 kvuli zbozi z BRD a vysekli me clo, DPH a jeste DPH ze cla. Kdyz jsem to poplatil, tak mi to odmitli vydat, dokud jim nepredlozim doklad ze jsem zapojen v nejakym systemu pro odpadove obalove hospodarstvu, jako je treba Retela. Tak jsem si to sel zarizovat na pobocku MZP v Hradsi Kralove a tam mi hodna pani poradila a vytiskla pokun z ministerstva, ze do 100 kg odpadnich obalu za rok do tohodle vyderacskyho systemu se hlasit nemusis. Pani celnici koukali. Stalo me to pul dne navic a dve cesty HK PCE.
Takze co muzu ocekavat?
Jirka
Jenze ja potrebuju neco drahyho 1300 usd a tezkyho 3 kg. To urcite pres celmici pujde. Je to taky sice hobby segment ale docela by me zajimalo, jakej pak bude postup. Doufam, ze to neni stejnej vopruz jako na celni poste u nadrazi v Pardubicich, kam si me zavolali v roce 2004 kvuli zbozi z BRD a vysekli me clo, DPH a jeste DPH ze cla. Kdyz jsem to poplatil, tak mi to odmitli vydat, dokud jim nepredlozim doklad ze jsem zapojen v nejakym systemu pro odpadove obalove hospodarstvu, jako je treba Retela. Tak jsem si to sel zarizovat na pobocku MZP v Hradsi Kralove a tam mi hodna pani poradila a vytiskla pokun z ministerstva, ze do 100 kg odpadnich obalu za rok do tohodle vyderacskyho systemu se hlasit nemusis. Pani celnici koukali. Stalo me to pul dne navic a dve cesty HK PCE.
Takze co muzu ocekavat?
Jirka