Blade mSR by E-flite
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec, dostal jsem se před problém potřeboval bych změnit Blade mSR na mod 2 při ovládání DX8 mod 4 který používám na letadla ale vrtulník mi prostě pasuje řídit v modu, 2 což je v podstatě to samé jako akrobat ve vysu.
Takže moje otázka je jestly to někdo už nějak neřešil, napadlo mě přeletovat zadní motor na kontakty od motoru serva klopení a naopak ale bojím se toho že zadní motor bere víc než ten malí od serva a že by zhořela deska a další problém je s gyrem které je navázané na ocas. Takže to asi nijak nepujde. Jinak návrhy typu přeučení rukou neberu jelikož jak jsem psal létám 3D akrobaty kde řídím pravou rukou směrovku a víškovku což je to samé "při vysu" jako u vrtulníku klopení a klonění a na levé plyn a křidélka kde to je zase jako otáčení takže to nepřipadá v úvahu poslední možnost měl bych Blade mSR na prodej za dobrou cenu je sice dost používaný ale stále dobře letuschopný trochu víc popraskaná kabinka ale pořád použitelná uletěný držák liží nevadí provozu a opravovaný konektor k baterii ale mám nový náhradní a ještě i jiné díly + upravená nabíječka s přepínačem velikosti nabíjecího proudu takže lze volit podle potřeby rychlosti nabíjení a 4x lipo cena 999kč pokud bych neměl problém s novím vysílačem rozhodně neprodávám.
Takže moje otázka je jestly to někdo už nějak neřešil, napadlo mě přeletovat zadní motor na kontakty od motoru serva klopení a naopak ale bojím se toho že zadní motor bere víc než ten malí od serva a že by zhořela deska a další problém je s gyrem které je navázané na ocas. Takže to asi nijak nepujde. Jinak návrhy typu přeučení rukou neberu jelikož jak jsem psal létám 3D akrobaty kde řídím pravou rukou směrovku a víškovku což je to samé "při vysu" jako u vrtulníku klopení a klonění a na levé plyn a křidélka kde to je zase jako otáčení takže to nepřipadá v úvahu poslední možnost měl bych Blade mSR na prodej za dobrou cenu je sice dost používaný ale stále dobře letuschopný trochu víc popraskaná kabinka ale pořád použitelná uletěný držák liží nevadí provozu a opravovaný konektor k baterii ale mám nový náhradní a ještě i jiné díly + upravená nabíječka s přepínačem velikosti nabíjecího proudu takže lze volit podle potřeby rychlosti nabíjení a 4x lipo cena 999kč pokud bych neměl problém s novím vysílačem rozhodně neprodávám.
MartinMartin píše:...... napadlo mě přeletovat zadní motor na kontakty od motoru serva klopení ........
tudy asi cesta opravdu nepovede......
Nedají se ty mody na tom vysílači jednoduše přepípat??? (DX8 je už v kategorii fajnovějšího zboží)
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Dají ale to je tak na průser že vyletím s modelem letadla na mod 2 a mám přehozené křidélka se směrovkou a to by mohl být pěkný malér který za to nestojí a navíc mám i DX7 kde jsem už konečně přeletoval poťáky takže s toho mám taky mod 4 doposud jsem musel strkat rudr do aile a naopak ale to nic tak se hold vzdám mSRka ale je to perfektní stroj škoda že ta větší 120 nemá taky možnost přehození kanálů na blbnutí je totiž vrťas dobrý tak pokud by měl někdo oň zájem tak napiště není problém předvést v letu jsem od Uherského Hradiště
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
zablabla píše:no jak myslíš, jinak asi nejlevnější cesta by byl setový vysílač za 1600 od astry. nic moc, ale na blbnutí s msr by měl stačit.
Tak to opravdu ne ten vysílač je apsolutně nepoužitelný vlastní skušenost s ním se dají tak řídit coaxiály jako mCX ale mSR už opravdu ne ani DX5e je na nic prostě ideální základ je DX6i a to díky expu a nastavení velikosti výchylek křivky plynu a nějakých mixů
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Gattor píše:da se to prezit. on ten vrtulnik je stejne takovej "svuj". ma vic uchylek, na ktere si musis zvyknout.
viděl bych to podobně. Ty vychytávky s mixama, expama a dvojíma výchylkama jsem velice rychle vyházel, protože jsem žádný přínos neviděl. Tahle potvůrka se nechá celkem slušně upáčkovat tak jak je.
P.S: nakonec, co rána, to se chová msr trochu jinak. No ale jako nutný základ pro vyšší třídy vrtulníků, tak to minimálně DX6i - ano.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
simonic80 - z vlakna "zlomene padlo":
vyzkousej pouzit tu cervenou kalibracni blbustku. to by mohlo pomoci. pokud ne a porad to poleti, i po par ranach, dozadu, pak musis zmenit delku tahla na cyklice.
simonic80 píše:zdravim vas pani.potreboval by som radu ohladom svojho msr.viem ze by som sa tu niekde docital odpoved ale som zatial len na 15strane:-) takze po vymene zlomeneho padla a zostelovani vrtulnik stale leti vzad cize cuva:-(.skusal som to aj trimovat ale nepomohlo.dakujem za kazdu radu od skusenejsieho..
vyzkousej pouzit tu cervenou kalibracni blbustku. to by mohlo pomoci. pokud ne a porad to poleti, i po par ranach, dozadu, pak musis zmenit delku tahla na cyklice.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Gattor píše:simonic80 - z vlakna "zlomene padlo":simonic80 píše:zdravim vas pani.potreboval by som radu ohladom svojho msr.viem ze by som sa tu niekde docital odpoved ale som zatial len na 15strane:-) takze po vymene zlomeneho padla a zostelovani vrtulnik stale leti vzad cize cuva:-(.skusal som to aj trimovat ale nepomohlo.dakujem za kazdu radu od skusenejsieho..
uz som to nejako vykalibroval a troska sa to zlepsilo..idem skusit este zmenit tu delku tahla cikliky a dam vediet .a dakujem.-)
takze prvy problem som odstranil vymenou tiahel na rotorovej hlave.jedno bolo puknute..ale vznikol presne opacny problem:-) ked startujem asi 5 sekund pekne visi vo vzduchu a potom vyrazi v pred.a ked zacnem cuvat tak to slabo reaguje.uz neviem co mam vymenit:-( dal som nove padla novu vrtulku do zadu a tie tiahla...ostatne nieje poskodene..poradte prosim
musis upravit delku odpovidajiciho tahla serva. ktere tahlo a kterym smerem zjistis pohybem kniplu. kdyz pridas packu dozadu (tak jakoby si korigoval neustaly dopredny let), vsimni si, ktere tahlo se pohlo a kam. aby si docilil pridani couvani (tedy proti letu dopredu), tak musis delku tahla upravit tak, aby to na cykliku reagovalo stejne jako jako servo pri vychylce kniplu.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
zdravim vas:-) takze dnes som vymenil cykliku ostatne vyzera v poriadku.na cyklike sa mi zlomil ten cap co je ns nom navlecene tiahlo serva.trvalo mi asi pol dna nez som ho ako tak doladil..uz som si prepol tiahla na tie dlhsie capy a zda sa mi ze msrko je lepsie ovladatelnejsie.len som si vsimol ze ked visi na mieste tak sa pomali toci okolo vlasnej osi.vymenil som zadnu vrtulku a zlepsilo sa to..len co mi nejde do hlavy ze ta povodna vrtulka vyzera bez poskodenia..neviete v com moze byt problem?dakujem