V tomto případě je to jak píše JirkaA.
T-rex 450 Pro - zkušenosti II.
Výsledky soutěže - 1. místo : JirkaA, 2. místo - OPR, 3. místo : fire
Je to prosté, jak jsem si dělal místo v krabičkách pro rozborku, šrotovka z ložisek v unašeči vrtulky se někam zatoulala a na place se našla druhý den.....
Díky za uklidnění že to co už je složené nemusím rozebírat znova
Servo DS520 má po výměně převodů polohu neutrálu stejně jinde, něčím jsem asi pohnul ale chodí dobře. Odešlo tam jediný kolečko, tuším druhý v pořadi a to úplně napravo na opačné straně jako výstupní hřídel s ložiskem. Ještě jsem neštudoval nastavování, ale když nejde dostat se na kolmici páky k ose heli přesazením na hřídelce, bude se to řešit asi subtrimem. Pak už se střed smykátka musí dohnat laděním táhla na smykátko a zbytek už nastavováním gyra ( smysl výchylky, dorazy a tak ).
Ještě jednou díky
Je to prosté, jak jsem si dělal místo v krabičkách pro rozborku, šrotovka z ložisek v unašeči vrtulky se někam zatoulala a na place se našla druhý den.....
Servo DS520 má po výměně převodů polohu neutrálu stejně jinde, něčím jsem asi pohnul ale chodí dobře. Odešlo tam jediný kolečko, tuším druhý v pořadi a to úplně napravo na opačné straně jako výstupní hřídel s ložiskem. Ještě jsem neštudoval nastavování, ale když nejde dostat se na kolmici páky k ose heli přesazením na hřídelce, bude se to řešit asi subtrimem. Pak už se střed smykátka musí dohnat laděním táhla na smykátko a zbytek už nastavováním gyra ( smysl výchylky, dorazy a tak ).
Ještě jednou díky
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
http://relax450.rajce.idnes.cz
Relax píše:Výsledky soutěže - 1. místo : JirkaA, 2. místo - OPR, 3. místo : fire
Stred serva se po vymene prevodu nezmeni, zvlast pokud zustane ozubene kolo na ktere se nasazuje paka serva.
Ještě jednou díky
Logo 600 + spirit
Ahoj, mam T-rex 450 pro a chtěl bych se zeptat, jak je to s nastavením zadní vrtulky. Koukal jsem na Boba z helifreaku a nikde nedělá, jako například u V2, že se hýbe servem po ocase tak, aby vrtulník "nerotoval kolem osy".
Tady se to musí doštelovat délkou táhla, a nebo se to nechává v rukách gyra?
díky za rady
díky za rady
Naposledy upravil(a) tora dne pon 20.06.2011 0:31, celkem upraveno 1 x.
Pánové jak moc se Vám na pročku ohřívá motor??Mám křivky naladěny podle manuálu a zdá se mi že se nějak moc hřeje potfurka
Než jsem poopravil desku cykliky jak má byt tak se mi to asi tak nehřálo.Po zkrácení táhel a seřízení uhlu na listech je ten motorek dost teplej,japak to máte Vy??????

harleyrfutaba T7C T Rex 450 pro super combo Honey bee upgrade Drn
Čmelák ve výstavbě......
Čmelák ve výstavbě......
- Kenny McCormick
gp gyro to zvladne aj ked to das len od "oka".tora píše:Ahoj, mam T-rex 450 pro a chtěl bych se zeptat, jak je to s nastavením zadní vrtulky. Koukal jsem na Boba z helifreaku a nikde nedělá, jako například u V2, že se hýbe servem po ocase tak, aby vrtulník "nerotoval kolem osy".
díky za rady
Ale ked to v normale nastavis dlzkou tiahla, je to lepsie pre gyro.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
harleyr píše:Pánové jak moc se Vám na pročku ohřívá motor??Mám křivky naladěny podle manuálu a zdá se mi že se nějak moc hřeje potfurkaNež jsem poopravil desku cykliky jak má byt tak se mi to asi tak nehřálo.Po zkrácení táhel a seřízení uhlu na listech je ten motorek dost teplej,japak to máte Vy??????
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Radsi na nej nesaham
Kenny McCormick píše:gp gyro to zvladne aj ked to das len od "oka".tora píše:Ahoj, mam T-rex 450 pro a chtěl bych se zeptat, jak je to s nastavením zadní vrtulky. Koukal jsem na Boba z helifreaku a nikde nedělá, jako například u V2, že se hýbe servem po ocase tak, aby vrtulník "nerotoval kolem osy".
díky za rady
Ale ked to v normale nastavis dlzkou tiahla, je to lepsie pre gyro.
Díky, to jsem chtěl slyšet, ale už mi přijde, že mám táhlo jen na kouskách zašroubované v očkách. Tak proto jsem se ptal.
Ještě teď mám problém, při prodloužení táhla musim přenastavit limit na gyru, ale nedaří se mi to. Předtím při kompletaci jsem neměl problém, ale ted v plně osazeným vrťasi se mi to nedaří. Mám Gyro GP750. Najedu na limit, pohnu do levé kraní polohy smýkátka a poté do pravé krajní polohy, poté stisknu 2x tl. SET pohnu smýkátkem a chodí mi více, než jsem nastavil.... Nemůže na to mít vliv nějaký režim, který je aktivní ve vysílači? Budu rád za každou radu. Zkoušel jsem i nastavit pohyb smýkátka jen 5mm své dráhy a pořád mi jezdí na doraz.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
....... už nevím jak to bylo ale jestli správně tuším - pokud máš zreverzované gyro (obráceně smysl "gyrování") musíš i v opačném pořadí ukládat strany. Tedy pokud byla původně první pravá a pak levá strana - po reverzu "gyrování" bys měl učinit změnu v pořadí nastavovaných stran.
Ale to jen odhaduji - vím že mne to jednou taky vypeklo
Ale to jen odhaduji - vím že mne to jednou taky vypeklo
V manualu se u toho gyra pise, ze to neumi ulozit pozici limitu, pokud jsou pod 50%. Tezko rict, co je tech 50%, ale asi ses tam vlezl
Ja to vyresil zkracenim/prodlouzenim tahla a nastavenim maleho trimu na rudderu .. pak sem to dostal do polohy kdy to uz limity ulozilo dobre (tim nerikam, ze je to spravne, ale na moje viseni je to ok).
Ja to vyresil zkracenim/prodlouzenim tahla a nastavenim maleho trimu na rudderu .. pak sem to dostal do polohy kdy to uz limity ulozilo dobre (tim nerikam, ze je to spravne, ale na moje viseni je to ok).
T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
Jsem prvně nastavil servo kolmo a smýkátko na střed. Ale když jsem dal Heli na točku tak se mi dost točila. Čili jsem chtěl pomoct tím, že pošteluju délku táhla, aby mi v klidu stála a netočila se. A tím abych i ušetřil servu zbytečnou práci, ale jak tak na to koukám, tak jsem si jen přidělal problémy.
Jak jste nastavovali vrtulku?? Gripy mám otočené, tím pádem nejni třeba revers gyra není potřeba.
Jak jste nastavovali vrtulku?? Gripy mám otočené, tím pádem nejni třeba revers gyra není potřeba.