Mini H FPV quad 250
Re: Mini H FPV quad 250
To je další spousta gramů navíc. No nic já tu kameru k té přepážce přilepil siliconem, tak ji holt odříznu a vyosím trochu nahoru a bude to OK. Nebo ještě k tomu servu, co tam máš použito ? Stačí nejspíš něco krutě mikro ?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Prvně jsem to natáčení serva zavrhnul, ale mohlo by to být zajímavé. Docela mě to chytlo. Stačilo by něco takového ? Třeba Turnigy TGY-1370A ?
Prdlajs, to amper určitě lítá na akcelerometry, to je pro starý dědky a báby.
Jak bys chtěl lítat v manuálu , když by za tebe servo hejbalo FPV kamerou?
Jak bys chtěl lítat v manuálu , když by za tebe servo hejbalo FPV kamerou?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Amper píše:Dal jsem jednoduchy servo tilt aby se kamera drzela stale v horizontu. Servo nejaka suplikovka, drzak tisknutej
Ahoj, zajímalo by mě, jak se s tím dá lítat? Mám to takhle udělaný na TBS, v atti a gps v pohodě, ale na manuál (akro) je to spíš na škodu. Takže s 250 si to nedovedu už vůbec představit. Jak píše krtek2k, v jakem lítáš režimu?
Já ve svý podstatě už v dědkovskym věku jsem, takže bych se tomu nebranil. Ale duší jsem mladý, takže to litam jen v acro. Prostě si tu kameru zatím trochu příhnu nahoru a bude to nejspíš good.
Já si myslím, že tohle je klasický příklad otázky, na kterou prostě jediná odpověď není a bude zásadně záležet na záměru, se kterým si model pořídíme...
Za sebe to vidím tak, že pokud se s 250race opravdu poletí závod ve stylu debatovaných FAI pravidel, tak bude pro špičkový výkon prakticky nezbytná řídící jednotka s funkcí altitude hold, tedy včetně bara (a možná se časem budou objevovat i sonary), která podrží výšku a pilot se bude moci soustředit jen na rychlost a směr. A v tomto nasazení může být výhodou i kamera se servem držící horizont.
Naopak ale pro létání "jen tak", zejména v módu akro, je automaticky nakláněná kamera aspoň podle mého názoru fakticky nepoužitelná, asi bych se také klonil spíše k fixní poloze namířené mírně nahoru...
Za sebe to vidím tak, že pokud se s 250race opravdu poletí závod ve stylu debatovaných FAI pravidel, tak bude pro špičkový výkon prakticky nezbytná řídící jednotka s funkcí altitude hold, tedy včetně bara (a možná se časem budou objevovat i sonary), která podrží výšku a pilot se bude moci soustředit jen na rychlost a směr. A v tomto nasazení může být výhodou i kamera se servem držící horizont.
Naopak ale pro létání "jen tak", zejména v módu akro, je automaticky nakláněná kamera aspoň podle mého názoru fakticky nepoužitelná, asi bych se také klonil spíše k fixní poloze namířené mírně nahoru...
Takže kamera je nejspíš vyřešená, prostě ji uhnu trochu nahoru a bude to nejspíš OK. Jelikož jsem o víkendu zalítal novou 250tku s NAZE32 s cleanflight a měl možnost to porovnat s CC3D s openpilot , tak mi to vyšlo asi takhle.
- NAZE s cleanflight lítá i za větrného počasí super a drží. trochu to mám tupé na YAW , ale to pořeším. Jinak se to chová nádherně. Ale je to docela ostré a chce to už nějakou praxi v lítání.
- CC3D s openpilot lítá slušně a mám ji celkem odladěnou z loňska, rozhodně bych ji doporučil pro začátek lítání s QAV250. Přijde mi to takové hodnější. Ale ve větru to je takové rozházené a docela to je někdy boj, ale dá se to.
Jsou to jen moje postřehy, možná to někdo vidí jinak, každopádně s NAZE32 začínám a o odladěnosti se zatím nedá mluvit. Nemám defaulní hodnoty ale zkusil jsem opsat něco od slušných lítačů s QAV250 a celkem mi to sedí.
- NAZE s cleanflight lítá i za větrného počasí super a drží. trochu to mám tupé na YAW , ale to pořeším. Jinak se to chová nádherně. Ale je to docela ostré a chce to už nějakou praxi v lítání.
- CC3D s openpilot lítá slušně a mám ji celkem odladěnou z loňska, rozhodně bych ji doporučil pro začátek lítání s QAV250. Přijde mi to takové hodnější. Ale ve větru to je takové rozházené a docela to je někdy boj, ale dá se to.
Jsou to jen moje postřehy, možná to někdo vidí jinak, každopádně s NAZE32 začínám a o odladěnosti se zatím nedá mluvit. Nemám defaulní hodnoty ale zkusil jsem opsat něco od slušných lítačů s QAV250 a celkem mi to sedí.
Osobně chci určitě otestovat pro 250 ještě jednu alternativu, kterou je APM v mikro provedení. Klasické APM je zajímavé řešení, ale velikost je pro 250 naprosto nepoužitelná. Naproti tomu ale o "malé verzi", viz například http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html už velikostí problém není. Mám to objednané na cestě, koupil jsem to "v akci" na RCTimeru jen za cca 30USD (teď už zase stojí skoro 50USD).
Nemá to žádný význam pro "blbnutí", tam jsem s CC3D docela spokojen, ale pokud bude někdo chtít i u "prcka" mít slušné držení výšky, pozice a případně i jistou míru autonomie pomocí GPS, tak pak má APM pořád hodně co nabídnout.
Nemá to žádný význam pro "blbnutí", tam jsem s CC3D docela spokojen, ale pokud bude někdo chtít i u "prcka" mít slušné držení výšky, pozice a případně i jistou míru autonomie pomocí GPS, tak pak má APM pořád hodně co nabídnout.
ohledne serva - pouzivam nejakou 6g co jsem nasel v supleti ale mam dost masivni kameru (800TLV ktera je cela v kovovem pouzdru, tezka jako krava)
ad letovej mod - jj, litam zatim na pohodu ale servo tam necham. Az totiz budu letat jako mladoch na Acro a nebude vyhovovat to ze se me to hyba samo tak je nekolik moznosti :
- snizim zisk tak aby lehce kompenzovala ale ne uplne (uz ted to mam tak ze kdyz copter naklonim tak trochu za naklonem jde, uplne vykompenzovani me vadilo)
- v ramci letoveho modu/prepinace na vysilaci hnu kamerou tam kde ji chci podle situace (rovne/dolu pro start/pristani, nahoru pro let)
- dam ji na headtracker v brejlich
Proste servo ma vyhodu ze si muzu vybrat
Ale chapu ze pro honice gramu to bude problem.
ad letovej mod - jj, litam zatim na pohodu ale servo tam necham. Az totiz budu letat jako mladoch na Acro a nebude vyhovovat to ze se me to hyba samo tak je nekolik moznosti :
- snizim zisk tak aby lehce kompenzovala ale ne uplne (uz ted to mam tak ze kdyz copter naklonim tak trochu za naklonem jde, uplne vykompenzovani me vadilo)
- v ramci letoveho modu/prepinace na vysilaci hnu kamerou tam kde ji chci podle situace (rovne/dolu pro start/pristani, nahoru pro let)
Proste servo ma vyhodu ze si muzu vybrat
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Váha by mi nevadila, ale když se ti kamera za letu naklání, tak nejde dost dobře číst polohu coptery, spíš o to jde...
2Tomashr : Docela me laka https://vrbrain.wordpress.com/vr-microbrain/ , psal jsem si s tvurcem a rikal ze uvazuje o jednorocni zaruce pri poskozeni behem zavodu 
Je to pixhawk v miniaturnim provedeni s rychlym M4 procakem
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper píše:2Tomashr : Docela me laka https://vrbrain.wordpress.com/vr-microbrain/ , psal jsem si s tvurcem a rikal ze uvazuje o jednorocni zaruce pri poskozeni behem zavodu
Pixhawk v miniprovedení je samozřejmě lákavý, zůstane dobrá nastavitelnost APM a přitom odpadne jeho největší slabina, kterou je na dnešní dobu přeci jen slabší CPU.
Otevřeně mi to ale přijde přeci jen dost drahé - je to 2-3x víc než za APM mini nebo plně osazenou (s baro) NAZU32 či FLIP32, což je přeci jen dost.
Ale nikdy neříkej nikdy, že
Amper píše:- snizim zisk tak aby lehce kompenzovala ale ne uplne (uz ted to mam tak ze kdyz copter naklonim tak trochu za naklonem jde, uplne vykompenzovani me vadilo)
Proste servo ma vyhodu ze si muzu vybratAle chapu ze pro honice gramu to bude problem.
Ani jedna s těch třech možností není v acro režimu lítatelná, naprosto nevíš o čem mluvíš.
Frsky X10S Carbon
Tak ho ničí gramů v tom mají jasno. Vypiloval jsem širší drážku a kameru vyosil a zajistil do konusu zbroušenou vložkou. Až to bude OK , tak to zalepim a bude.
O vikendu jsem zaletl svoji 260 vlastniho navrhu s FLIP32+ (CleanFlight) s default PID a nastavenim. Je to hodne tupe na rekace pak. Neco jsem uz o nastaveni PID cetl...a nez se do toho pustim tak jsem se chtel poptat jak nastavit YAW aby se otacela rychleji po ose?