DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
- gardenroute
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
Vyborna YAW stabilita, je videt, ze ty 10" vrtule jsou dost vhodne, je jen skoda, ze to neni pouzitelne pro kazdeho.
Uvidime, kolik bude chtit DJI za ten novy Tune Propuls. System (ta mensi verze pro Phantoma), je to hodne cerstve informace, pokud to nebude velke darda, bude to asi dalsi upgrade pro meho Ptaaka na ceste za delsim letovym casem a ziskani dalsi smerove stability.
Uvidime, kolik bude chtit DJI za ten novy Tune Propuls. System (ta mensi verze pro Phantoma), je to hodne cerstve informace, pokud to nebude velke darda, bude to asi dalsi upgrade pro meho Ptaaka na ceste za delsim letovym casem a ziskani dalsi smerove stability.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
-
Václav Procházka
gardenroute píše:Uvidime, kolik bude chtit DJI za ten novy Tune Propuls. System (ta mensi verze pro Phantoma), je to hodne cerstve informace, pokud to nebude velke darda, bude to asi dalsi upgrade pro meho Ptaaka na ceste za delsim letovym casem a ziskani dalsi smerove stability.
Už také nechci řešit pořizování a testování různých komponentů za drahé peníze, abych si přidal o pár sekund delší letový čas.
Počkám na tento upgrade. Myslím, zatím nejlépe vyřešené pro Phantoma. Hlavně se mi líbí rychlá demontáž + montáž vrtulí v případě cestování. Takto si ptáka na výlet, vložím do malého baťůžku
Tak jsem byl odpoledne trochu otestovat svého Ptáka - otestovat nastavení zisků podle "dochodcu" a vůbec chování v zimě - zítra bych chtěl něco natočit. Využil jsem i příznivého terénu k ověření dosahu TELINK sady, jak o ní šla řeč před časem. Baterky originál Phantom 1 a GENS ace (od Pecky), obě z léta. Dolní limit napětí jsem v setupu upravil na 10,2 V, abych eliminoval autoland v event. kritické situaci, na Ptákovi mám pípák, dřív nastavený na 3,6 V na článek, dneska jsem limit snižoval na 3,5 V na článek. Pták je plně osazený (2D gimbal Zenmuse, GoPro), vzletová váha cca 1150 gramů, motory a vrtule setovky.
U obou baterek (po normálním lítání po okolí) začal cca po 6,5 minutách začal červeně blikat. Pak už jsem jen v podstatě visel cca v metru. V 8. minutě dosáhl jeden z článků napětí 3,50 V (při zatížení), zbylé dva měly 3,51 - to jsem přistál. U druhé baterky jsem přistál ihned po rozblikání červené (cca 6,5 minuty), to bylo napětí nějakých 3,54 na článek.
Závěr - zatím to takhle nechám nastavené, budík na 6 minut jako základní pracovní čas, cca 30 vteřin "normální" rezerva a další cca minuta a půl zbývá, aniž by baterka dostala nějak zásadně na prdel (10,5 V pod zatížením = cca 11,1V naprázdno, to mi přijde vůči baterce seriózní. Pípák nechám na 3,5 V jako poslední pojistku pro "zakoukání se" a taky pro případ, že by třeba za letu odešel jeden článek výrazně dřív.
DOSAH - změřený na SEZNAM mapách: při letu v cca 30 metrech se začal ztrácet signál na hranici nějakých 700 metrů, nechal jsem ho tam pár vteřin stoupat (odhaduji dosaženou výšku tak max. na 100 m AGL) a bez problémů jsem doletěl až nad el. vedení, co je podle mapy 850 metrů vzdušnou čarou. Za dráty jsem se neodvážil. Po otočení (anténu mám na "zadní" noze) byl ze začátku signál trochu zašuměný, ale pořád čitelný, po cca 100 m zpáteční cesty zase naskočil plný. Dlužno dodat, že to bylo v polích u bohem zapomenuté a masovým použitim WiFi nepostižené jihočeské vesničky.
U obou baterek (po normálním lítání po okolí) začal cca po 6,5 minutách začal červeně blikat. Pak už jsem jen v podstatě visel cca v metru. V 8. minutě dosáhl jeden z článků napětí 3,50 V (při zatížení), zbylé dva měly 3,51 - to jsem přistál. U druhé baterky jsem přistál ihned po rozblikání červené (cca 6,5 minuty), to bylo napětí nějakých 3,54 na článek.
Závěr - zatím to takhle nechám nastavené, budík na 6 minut jako základní pracovní čas, cca 30 vteřin "normální" rezerva a další cca minuta a půl zbývá, aniž by baterka dostala nějak zásadně na prdel (10,5 V pod zatížením = cca 11,1V naprázdno, to mi přijde vůči baterce seriózní. Pípák nechám na 3,5 V jako poslední pojistku pro "zakoukání se" a taky pro případ, že by třeba za letu odešel jeden článek výrazně dřív.
DOSAH - změřený na SEZNAM mapách: při letu v cca 30 metrech se začal ztrácet signál na hranici nějakých 700 metrů, nechal jsem ho tam pár vteřin stoupat (odhaduji dosaženou výšku tak max. na 100 m AGL) a bez problémů jsem doletěl až nad el. vedení, co je podle mapy 850 metrů vzdušnou čarou. Za dráty jsem se neodvážil. Po otočení (anténu mám na "zadní" noze) byl ze začátku signál trochu zašuměný, ale pořád čitelný, po cca 100 m zpáteční cesty zase naskočil plný. Dlužno dodat, že to bylo v polích u bohem zapomenuté a masovým použitim WiFi nepostižené jihočeské vesničky.
-
salamander
off : To si nastavil takto ? 190-190 135-125 115-115 Ale ved predsa dochodca to má na tie 10“ vrtule .
Mna to nikdy nenapadlo zvazit, tak som to dnes urobil. Komplet moj novy Phantom s baterkami, Gimbalom, GoPro vazi 1,424kg. Dnes som dvakrát lietal. Mam nastavene teraz stopky na 12 minut. Ked zacali pipat, tak som hned (do 30sek)pristal. Ani raz mi nezasvietila cervena led. Ja som s tym nastavenim medznych napati nic nerobil. Dufam, ze tak setrim baterky.
-
salamander
Na Phantoma je to už strašna váha a let 12 min , t.j. výborné . Odmeral si baterku koľko má jeden článok ? Mne keď začal blikať mal 3.8 V , potom išiel sám dole tak som to prestavil podľa Konzeho – vídeo , dve strany dozadu . Pípak mám na 3,6 V vtedy to už bliká červeno a idem sadať .
Ideš na dve baterky?
Ideš na dve baterky?
salamander píše:off : To si nastavil takto ? 190-190 135-125 115-115 Ale ved predsa dochodca to má na tie 10“ vrtule .
Ano, i tak jsem to tam nastavil.
salamander píše:Na Phantoma je to už strašna váha a let 12 min , t.j. výborné . Odmeral si baterku koľko má jeden článok ? Mne keď začal blikať mal 3.8 V , potom išiel sám dole tak som to prestavil podľa Konzeho – vídeo , dve strany dozadu . Pípak mám na 3,6 V vtedy to už bliká červeno a idem sadať .
Ideš na dve baterky?
Ten príspevok od Konzeho som nenasiel. Vôbec nemozem takého clena najst.
Baterky som teraz zmeral. Ani jednu som este od dnesneho letu nenabijal. Vzdy lietam s dvomi. Tak ako boli paralelne maju napatia 11,374-11,452 11,381-11,469. Zrejme vzdy jedna zo skupiny sa nejako viac vybija, hoci je to divne. Odvtedy ako boli pouzite je to asi 8 hodin. Mam velmi presny voltmeter. Pravdu povediac tie baterky ma nejako nezaujimali. Ved, co s nimi narobim, ked zmensia kapacitu a malo vydrzia aj tak musim kupit nove. Nabijackau mam iba tu k Phantomu, ale vyzera, ze je dobra. Zatial maju kazda asi 110 cyklov nabijania - GoPro ma zaznam 218 a resetoval som ho, ked som zacal lietat.
Ku zisku NAZA: je to cela veda, ma to velky vplyv na kvalitu videa, ale prakticky ziadny na dlzku letu. Hlavne je to zdlhave nastavovanie. Tu je celkom zaujimavy clanok:http://www.dslrpros.com/Blog/tabid/148/post/gain-settings-for-the-9-carbon-fiber-props/language/en-US/Default.aspx
Ja to nastavujem tak, ze si dam dialkove nastavovanie zisku miesto tilt a snazim sa najst polohu ked to nekmita pri prudkých zmenach smeru a ked Phantom ide rychlo dole. Ono to ale moc nie je vidiet, tak aj tak treba vzdy pozriet vysledne video. Pre kazde vrtule a kazde zatazenie a hlavne tazisko celej sustavy to je uplne ine a to dost podstatne. Napr. stary Phantom s original vrtulami som mal nastaveny na 75-75 80-80 70-70 pri zatazeni gimbalom a jednou baterkou. Ked mate vyvazeny Phantom , tak Roll a Tilt maju rovnake hodnoty. Ked je tazisko posunute, tak je to divocina - vôbec som neprisiel na to ako to nastavit a preto som hladal riesenie s tou baterkou na gimbale. Najlepsie to vyzera, ked je tazisko co najnizsie pod vrtulami. Ja si tak vysvetlujem aj vplyv tych nadstavcov - vrtule su o 4 cm vyššie a jednu baterku mam uplne naspodu gimbalu. Samozrejme vyhoda je aj vo vacsom rozpati.
Z dnesneho hladiska, kto chce experimentovat, vhodnejsi je prenho F450, alebo F550. Tam sa podstatne jednoduchsie robia zmeny, nie je potrebne vsetko rozsrobovat. Ale to si len myslim, ja som ich nikdy nemal.
@Dochodca: To Tvé video nemá co do stability chybu... Gratuluji. 
Jinak pořád mi při srovnávání klasických motorů s těmi Antigravity nešlo do hlavy, proč tam nejdou ty vrtule z P2V. Profil závitů, rozměry, vše úplně stejné.. Nakonec mi došlo, že to dělá ta barva. Motory Antigravity mají nátěr, jsou bílé. Stačilo trochu tu barvu z míst, kam dosedá zámek tím nejjemnějším způsobem sundat a vrtule P2V jsou tam... Sedí... Levotočivé i pravotočivé...
Teď jen jak na zisky? Mám nastavit ty samé, co jsou u P2V? Děkuji za radu, když to půjde, šel bych to po obědě odzkoušet...
Z.
Jinak pořád mi při srovnávání klasických motorů s těmi Antigravity nešlo do hlavy, proč tam nejdou ty vrtule z P2V. Profil závitů, rozměry, vše úplně stejné.. Nakonec mi došlo, že to dělá ta barva. Motory Antigravity mají nátěr, jsou bílé. Stačilo trochu tu barvu z míst, kam dosedá zámek tím nejjemnějším způsobem sundat a vrtule P2V jsou tam... Sedí... Levotočivé i pravotočivé...
Teď jen jak na zisky? Mám nastavit ty samé, co jsou u P2V? Děkuji za radu, když to půjde, šel bych to po obědě odzkoušet...
Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
veľký a malý brat 
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
Ano, je to hezká hračka. 2 už jsou schované ve skříni pro syny k Vánocům
Jak jsi s tím malým prckem spokojen? 
Jinak ty chrániče, co máš na Phantomu u těch 9" vrtulí, to jsou ty klasické? Nebo je to nějaká modifikace pro 9" vrtule?
Z.
Jinak ty chrániče, co máš na Phantomu u těch 9" vrtulí, to jsou ty klasické? Nebo je to nějaká modifikace pro 9" vrtule?
Z.
dotaz na dochodcu prosím jak jde nastavit na zenmuse Followme rezim? dík.
Václav Procházka píše:....Hlavně se mi líbí rychlá demontáž + montáž vrtulí v případě cestování. Takto si ptáka na výlet, vložím do malého baťůžku
Můžeš prosím někde dát fotku nebo video jak vleze Phantom do batůžku? Naživo to nemám kde porovnat protože to tady nikdo nemá. Já právě z toho důvodu, abych mohl copter lehce převážet třeba na kole připnutý k batohu jsem si postavil klon TBS. S tím je to pohoda, ale u Phantoma si to moc představit nedovedu. Možná se mýlím a potom bych o jeho pořízení vážně uvažoval....
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Zoolx píše:Ano, je to hezká hračka. 2 už jsou schované ve skříni pro syny k VánocůmJak jsi s tím malým prckem spokojen?
Z.
Nemal som k tomu český ani slovenský návod, takže skúšam to nastavovať podľa video-návodov z youtube... Ja som to kúpil pre bratove deti, takže to nebudem mať ja
Phantom má tie klasické chrániče bez úprav. Bude ich treba ale predlžiť, zatiaľ čakám kým niekto príde s dobrým nápadom ako to spraviť
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
Aha
Já to koupil v ČR, ale český návod u toho také není.. Snad dorazí spolu s další dodávkou a dostanu ho dodatečně...
Vidím, že máš také Antigravity! motory a 9*3 Antigravity! vrtule. Jak máš nastavené zisky? Mně to štelovali v Telinku a je tam:
120 - 120- 100 - 120
a 125 - 125.
Díky a hezkou neděli,
Z.
Vidím, že máš také Antigravity! motory a 9*3 Antigravity! vrtule. Jak máš nastavené zisky? Mně to štelovali v Telinku a je tam:
120 - 120- 100 - 120
a 125 - 125.
Díky a hezkou neděli,
Z.