Smrt ceske poste!

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
scarabeus

#106 Příspěvek od scarabeus »

Posta na Plzensky, tam je celni sklad.

Pošta

Plzeňská 290/139
150 00 Praha-Košíře
Telefon: +420 257 019 108
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od jozefbb »

aj slovenskej
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od Pucmeloud »

Takže správné číslo na Celní sklad v Praze je: 257 019 301 (303,317) !!!
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od Pucmeloud »

Aktualizace 28.05.2008 - Vzhledem k velkému množství urgencí zpožděných zásilek, které má na svědomí česká celní pošta, byl snížen rating České republiky na úroveň zemí, kde se kradou zásilky a provádějí pojistné podvody. Tento fakt má za následek i méně pružné vyřizování reklamací na USPS a změnu podmínek. Jednou z nich je třicetidenní buffer. Podle informací, které jsme získali na USPS nejsou přijímány reklamace na zásilky, které podle trackingu opustily území USA před méně než 30ti dny, protože jsou v 99% bezpředmětné.

Údaj 30 dnů pak vychází z jakýchsi poštovních pravidel, kdy celnice může držet zásilku ve skladu po dobu 30 dnů, aniž by o tom musela kohokoliv informovat, a česká strana této kličky zneužívá jak nejlépe umí. Rovněž jsme získali další zajímavou informaci, že celnice nemá za povinnost naskenovat čárový kód doručených zásilek zaslaných přes Priority Mail International (USPS PMI), protože se jedná o tzv. “courtesy scan”, tedy o úkon zcela dobrovolný. Takže celnice klidně přijímá balíky do skladu, aby je pak do měsíce zpracovala, ale nedá Vám vědět, že balíček už leží tři týdny v jejich skladu, dokud se na něj nedostane řada.

Ještě zpátky k informaci o “courtesy scan” u USPS PMI. Prostudovali jsme poštovní pravidla a tato informace se skutečně zakládá na pravdě, pošty si sice kladou za čest poskytovat co nejdetailnější informace o přepravovaných zásilkách, takže se skenuje na všech důležitých bodech, avšak povinnost mají pouze při přijetí a při doručení. Celnice bohužel tohoto mezinárodního pravidla zneužila a nelze po ní žádat náhradu za zdržení.

Tedy jedinou službou, kde Vás úřední šiml nevyšachuje je expresní USPS EMI, kde je povinnost podávat informace o celém průběhu přepravy. Tyto zásilky celnicí musí projít přednostně a taky nemáme žádnou urgenci na zásilky odeslané přes USPS EMI, což se o USPS PMI rozhodně říci nedá. Navíc polovina urgencí končí telefonátem, kdy nám postupně oznamují u každého druhého trackingu “just went
blesk
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od blesk »

chlapci,ale překonali se... zásilka dorazila v sobotu!!! a to byla v pátek odesláná,ono ve středu to přišlo na celnici,v pátek ji to opustilo a v sobotu jsem to měl doma :-D
helifish

#111 Příspěvek od helifish »

Posledni objednavku co jsem delal z helidirectu byla naprosto perfektni. V patek v cca 20 hod jsem odklik objednani ve 20.30 mi prisel email ze se zbozi shippuje do CR a za 6 dni jsem prebiral balicek od souseda kteremu jej dala postacka. Jinak clo 0 zasilka deklarovana jako "R/C plastic toys parts" cena 25$ (byla samozrejmne vetsi :D ).Naprosto super. Akorat pak ma clovek duvod premyslet proc balik z USA jde 6 dni a balik z Mostu do Prahy 14 :D . Dalsi vec v Moste posledni dobou se....ou na oznamenky, takze kdyz prijde balicek tak o tom ani nevite a za 3 dny dostanete rovnou dve, stim ze v druhe uz vyhrozuji ze pokud si zasilku nevyzvednete ..... bla bla bla, ale pokud je zasilka ze zahranici tak mam tokovy pocit ze tam postacka bude stat celou noc jen aby vas chytla doma :D .
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
scarabeus

#112 Příspěvek od scarabeus »

helifish píše:Dalsi vec v Moste posledni dobou se....ou na oznamenky, takze kdyz prijde balicek tak o tom ani nevite a za 3 dny dostanete rovnou dve, stim ze v druhe uz vyhrozuji ze pokud si zasilku nevyzvednete ..... bla bla bla, ale pokud je zasilka ze zahranici tak mam tokovy pocit ze tam postacka bude stat celou noc jen aby vas chytla doma :D .

Staci si zavolat vedouci posty a stezovat si. Nevo napis na email Cesky Posty (podatelna@cpost.cz). Na minulym bydlisti v Praglu jsem takhle nedostaval prvni dorucenku vubec a prisla az druha, upominkova. Pul roku to pak fungovalo jak ma (stiznost zafungovala), ale potom to bylo zase v kelu.

Ted jsem se prestehoval a brachovi vcera soupli normal dorucenku i upominku, presne jak pises (bydlime spolu). Jestli se to stane mne, udelam tam curbes. Snad to zas pul roku pobezi jak ma :-D
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od Pucmeloud »

"Zásilka dne 05.11.2008 převzata vyměňovací poštou 22000 - pošta Praha 120." Hosanananebesích.....!!!!!! Tak teď ještě jak to rychle dostat domů.... :roll:
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od Pucmeloud »

Pánové, nevíte náhodou, co je to za Vyměňovací pošta ta Praha 120?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Abu »

Za Ň dosad Ř.... jinymi slovy - celnice.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
scarabeus

#116 Příspěvek od scarabeus »

Je to furt jedna a ta sama, na Plzensky...
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od Pucmeloud »

Jo tak teď to ve sledovači napsalo, že zásilka je předána k celnímu odbavení. Tam už číslo mám, ale nikdo to nebere. No ale už jsem malinko klidnější. Díky za informace, teď uvidím, jaké má celnice "výpočty" a kurzovní lístek....
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od Pucmeloud »

Hósanananebesích !!!! ó alelujah !!! Tak dnes mám na poště vytoužený balík s rádiem z USA. Z obchodu odesláno 17.10. a doma 12.11. ....dost děsivé poštovní a celní služby. Teď ještě uvidím, kolik budu doplácet.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od Jetson »

Pucmeloud píše:Hósanananebesích !!!! ó alelujah !!! Tak dnes mám na poště vytoužený balík s rádiem z USA. Z obchodu odesláno 17.10. a doma 12.11. ....dost děsivé poštovní a celní služby. Teď ještě uvidím, kolik budu doplácet.

Třeba je nějaké nepublikované nařízení vlády a naúčtujou Ti úschovné za každý den co to leželo na celnici. :twisted:
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od Pucmeloud »

Takže clo a DPH 1392,- Kč z ceny zásilky včetně poštovného 260 USD. No tož tak, ale i tak je to dobrá cena za vysílač Spektrum DX7, co?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“