Smrt ceske poste!
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
Aktualizace 28.05.2008 - Vzhledem k velkému množství urgencí zpožděných zásilek, které má na svědomí česká celní pošta, byl snížen rating České republiky na úroveň zemí, kde se kradou zásilky a provádějí pojistné podvody. Tento fakt má za následek i méně pružné vyřizování reklamací na USPS a změnu podmínek. Jednou z nich je třicetidenní buffer. Podle informací, které jsme získali na USPS nejsou přijímány reklamace na zásilky, které podle trackingu opustily území USA před méně než 30ti dny, protože jsou v 99% bezpředmětné.
Údaj 30 dnů pak vychází z jakýchsi poštovních pravidel, kdy celnice může držet zásilku ve skladu po dobu 30 dnů, aniž by o tom musela kohokoliv informovat, a česká strana této kličky zneužívá jak nejlépe umí. Rovněž jsme získali další zajímavou informaci, že celnice nemá za povinnost naskenovat čárový kód doručených zásilek zaslaných přes Priority Mail International (USPS PMI), protože se jedná o tzv. “courtesy scan”, tedy o úkon zcela dobrovolný. Takže celnice klidně přijímá balíky do skladu, aby je pak do měsíce zpracovala, ale nedá Vám vědět, že balíček už leží tři týdny v jejich skladu, dokud se na něj nedostane řada.
Ještě zpátky k informaci o “courtesy scan” u USPS PMI. Prostudovali jsme poštovní pravidla a tato informace se skutečně zakládá na pravdě, pošty si sice kladou za čest poskytovat co nejdetailnější informace o přepravovaných zásilkách, takže se skenuje na všech důležitých bodech, avšak povinnost mají pouze při přijetí a při doručení. Celnice bohužel tohoto mezinárodního pravidla zneužila a nelze po ní žádat náhradu za zdržení.
Tedy jedinou službou, kde Vás úřední šiml nevyšachuje je expresní USPS EMI, kde je povinnost podávat informace o celém průběhu přepravy. Tyto zásilky celnicí musí projít přednostně a taky nemáme žádnou urgenci na zásilky odeslané přes USPS EMI, což se o USPS PMI rozhodně říci nedá. Navíc polovina urgencí končí telefonátem, kdy nám postupně oznamují u každého druhého trackingu “just went
Údaj 30 dnů pak vychází z jakýchsi poštovních pravidel, kdy celnice může držet zásilku ve skladu po dobu 30 dnů, aniž by o tom musela kohokoliv informovat, a česká strana této kličky zneužívá jak nejlépe umí. Rovněž jsme získali další zajímavou informaci, že celnice nemá za povinnost naskenovat čárový kód doručených zásilek zaslaných přes Priority Mail International (USPS PMI), protože se jedná o tzv. “courtesy scan”, tedy o úkon zcela dobrovolný. Takže celnice klidně přijímá balíky do skladu, aby je pak do měsíce zpracovala, ale nedá Vám vědět, že balíček už leží tři týdny v jejich skladu, dokud se na něj nedostane řada.
Ještě zpátky k informaci o “courtesy scan” u USPS PMI. Prostudovali jsme poštovní pravidla a tato informace se skutečně zakládá na pravdě, pošty si sice kladou za čest poskytovat co nejdetailnější informace o přepravovaných zásilkách, takže se skenuje na všech důležitých bodech, avšak povinnost mají pouze při přijetí a při doručení. Celnice bohužel tohoto mezinárodního pravidla zneužila a nelze po ní žádat náhradu za zdržení.
Tedy jedinou službou, kde Vás úřední šiml nevyšachuje je expresní USPS EMI, kde je povinnost podávat informace o celém průběhu přepravy. Tyto zásilky celnicí musí projít přednostně a taky nemáme žádnou urgenci na zásilky odeslané přes USPS EMI, což se o USPS PMI rozhodně říci nedá. Navíc polovina urgencí končí telefonátem, kdy nám postupně oznamují u každého druhého trackingu “just went
Posledni objednavku co jsem delal z helidirectu byla naprosto perfektni. V patek v cca 20 hod jsem odklik objednani ve 20.30 mi prisel email ze se zbozi shippuje do CR a za 6 dni jsem prebiral balicek od souseda kteremu jej dala postacka. Jinak clo 0 zasilka deklarovana jako "R/C plastic toys parts" cena 25$ (byla samozrejmne vetsi
).Naprosto super. Akorat pak ma clovek duvod premyslet proc balik z USA jde 6 dni a balik z Mostu do Prahy 14
. Dalsi vec v Moste posledni dobou se....ou na oznamenky, takze kdyz prijde balicek tak o tom ani nevite a za 3 dny dostanete rovnou dve, stim ze v druhe uz vyhrozuji ze pokud si zasilku nevyzvednete ..... bla bla bla, ale pokud je zasilka ze zahranici tak mam tokovy pocit ze tam postacka bude stat celou noc jen aby vas chytla doma
.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
helifish píše:Dalsi vec v Moste posledni dobou se....ou na oznamenky, takze kdyz prijde balicek tak o tom ani nevite a za 3 dny dostanete rovnou dve, stim ze v druhe uz vyhrozuji ze pokud si zasilku nevyzvednete ..... bla bla bla, ale pokud je zasilka ze zahranici tak mam tokovy pocit ze tam postacka bude stat celou noc jen aby vas chytla doma.
Staci si zavolat vedouci posty a stezovat si. Nevo napis na email Cesky Posty (podatelna@cpost.cz). Na minulym bydlisti v Praglu jsem takhle nedostaval prvni dorucenku vubec a prisla az druha, upominkova. Pul roku to pak fungovalo jak ma (stiznost zafungovala), ale potom to bylo zase v kelu.
Ted jsem se prestehoval a brachovi vcera soupli normal dorucenku i upominku, presne jak pises (bydlime spolu). Jestli se to stane mne, udelam tam curbes. Snad to zas pul roku pobezi jak ma
Pucmeloud píše:Hósanananebesích !!!! ó alelujah !!! Tak dnes mám na poště vytoužený balík s rádiem z USA. Z obchodu odesláno 17.10. a doma 12.11. ....dost děsivé poštovní a celní služby. Teď ještě uvidím, kolik budu doplácet.
Třeba je nějaké nepublikované nařízení vlády a naúčtujou Ti úschovné za každý den co to leželo na celnici.