A mustang od LM pořád ještě nepřišel. A to mi sliboval do konce týdne (minulého).
Velke open kombatove klani - prvotni napady
- MC-22
Ještě se chci zeptat na jednu věc. Je nějaké omezení baterií? Mám tady jen dvoje 3s 2000mAh a nerad bych honem letěl kupovat 1350 mAh.
A mustang od LM pořád ještě nepřišel. A to mi sliboval do konce týdne (minulého).

Kamarádi mi říkají Skippy. Už asi 15 let, tak se přidejte.
Stejně jako ten klokan mám prý prázdnou kapsu, ale pořád si vyskakuju.
Graupner MC-22, 35 MHz, kanály 68 a 66
Tomahawk S a pár dalších létajících nesmyslů
MC-22 píše:Ještě se chci zeptat na jednu věc. Je nějaké omezení baterií? Mám tady jen dvoje 3s 2000mAh a nerad bych honem letěl kupovat 1350 mAh.![]()
A mustang od LM pořád ještě nepřišel. A to mi sliboval do konce týdne (minulého).![]()
![]()
Jsem rád, že si to načal.Už nazačátku jsem psal přibližné "omezení" modelu.U spalováků to bylo dané 2,5ccm a pokud vím tak spalovák jsem zatim já ( 2ccm) a snad Georg, když ho sežene.No a o elektrice se tu nějak nemluvilo.Jediné co jsem dal jako mezník byl samotný výkon elektromotoru s max hranicí spalováku, ale sám se v el.motorech a pohonech neorientuju takže jsem čekal, že se někdo ozve co je tak přibližně podobné a stanoví se to jako maximální přípustný výkon.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Rekl bych, ze v pripade toho Mustanga od LM to neni potreba nijak omezovat, tam se to omezi vicemene samo, mozna tak jeste tu vahu na 0.6kg jak tu nekdo navrhoval. Ale stejne nema cenu jit u 85cm era pres 450g, pak uz je to letajici cihla (muj P51D mel jeden cas pres 500g ale radeji jsem tam dal ted mensi baterku, se 450g se lita podstatne lip).
Zaver - MC22 si tam muze klidne dat ty 2000.
Zaver - MC22 si tam muze klidne dat ty 2000.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- MC-22
Upřímně řečeno maximální výkon motoru ani sám nevím
Chci do toho mustanga použít "velkej červenej" MP Jet (28/7-30D) co mi leží ve skříni. Baterky mám 3s LiPol 2000 mAh, regl musím koupit. Pravděpodobně XControllerTM 18A DUALSKY. Mluvil jsem přímo s výrobcem motoru M. Porkristlem od nás z klubu a ten mi řekl že pokud se vejdu do půl kila, tak mám dát takovou vrtuli, aby mi to na zemi v ruce bralo do 20A. Ve vzduchu se to trochu odlehčí, takže bych se měl vejít do 18A a mustang by s touto váhou měl jít při plném plynu kolmo vzhůru "do nevidim" Prý bych měl mít s touto sestavou na vrtuli kolem 200W, ale nevím. V tomhle se nevyznám. Elektrika mi nic moc neříká. Obvykle se řídím údaji od výrobců a víc neřeším.
Chci do toho mustanga použít "velkej červenej" MP Jet (28/7-30D) co mi leží ve skříni. Baterky mám 3s LiPol 2000 mAh, regl musím koupit. Pravděpodobně XControllerTM 18A DUALSKY. Mluvil jsem přímo s výrobcem motoru M. Porkristlem od nás z klubu a ten mi řekl že pokud se vejdu do půl kila, tak mám dát takovou vrtuli, aby mi to na zemi v ruce bralo do 20A. Ve vzduchu se to trochu odlehčí, takže bych se měl vejít do 18A a mustang by s touto váhou měl jít při plném plynu kolmo vzhůru "do nevidim" Prý bych měl mít s touto sestavou na vrtuli kolem 200W, ale nevím. V tomhle se nevyznám. Elektrika mi nic moc neříká. Obvykle se řídím údaji od výrobců a víc neřeším.
- MC-22
Abu píše:Zaver - MC22 si tam muze klidne dat ty 2000.
Díky. Ušetřil jsi mi peníze za dvě sady baterek.
- MC-22
Kabriolin píše:Jinak ještě k tomu letovému času.Jak to máte s časem u eletrik?Jako zase aby jste si nevymlátili bateriky a pak se hodinu čekalo na dobijení tak třeba těch pět mintut![]()
![]()
Hlavně aby bylo DO ČEHO nabíjet baterky.
Kabriolin píše:Jinak ještě k tomu letovému času.Jak to máte s časem u eletrik?Jako zase aby jste si nevymlátili bateriky a pak se hodinu čekalo na dobijení tak třeba těch pět mintut![]()
![]()
Co jsem vypozoroval, tak 3s měli nějakejch 1250mAh a 2s 1800mAh. Jinak letovej čas je 7min. Posledních 30sekund se hlásí po 10s.Na přípravné čáře jsem dával tak 5-10min, pak jsem odpískal start.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Mam triclanek 1350, to je tak na 9 minut normalniho litani, pri kombatu to da snad tech 7min, a pak, kupodivu, hodina na nabijecce....
Nastesti mam packy dva, takze dam dva lety do hodiny, ale nevim co ostatni.
MC-22 - s Velkym Cervenym to bude peknej kalup, ale presne jak rekl M.P., do 20A na zemi to motor prezije. Videl bych to na vrtuli APC 9x6 E (to E je moc dulezity!!).
MC-22 - s Velkym Cervenym to bude peknej kalup, ale presne jak rekl M.P., do 20A na zemi to motor prezije. Videl bych to na vrtuli APC 9x6 E (to E je moc dulezity!!).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Ja mam ted jenom jednu baterku a to jeste dost jetou. Novou kupovat urcite nehodlam. A priznam se, ze litat spolecne se spalovakama se mi taky moc nelibi...ty era by mely byt co nejpodobnejsi vykonove, velikostne i vahove, jinak to IMHO nema moc smysl. Klidne bych se drzel pravidel EPA/ESA bez uprav, alespon co se era tyka...
- MC-22
Abu píše:Jo, souhlasim, otravime spalovaky kratkym letovym casem, blbejma kecama a omezenim vahy a pak si vklidu pekne politame a povrazdime se navzajem s elektrama.
K tomu asi není co dodat.
Mimochodem - kdyby jste někdo chtěl kombatovýho mezka od Steinů, rád se ho zbavím. Velice levně, prakticky nový letadlo. Ten spalovák mne nechytil. Kdyžtak se ozvěte přes soukromé zprávy, tady to nemá co dělat.
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Maximalni vykon elektirky bych nedaval zadny. Ono to (jak psal Abu) tak nejak logicky vyplyne samo. Limitujici faktor 1 metr a vaha 600 g to celkem hodne usmerni.
To same limit baterek.
Ja budu mit jeden pack 3s 1350 mAh. Takze bohuzel po 7 minutach bude nasledovat hodina na nabijecce.
Myslim, ze spalovak o vykonu max 2.5 ccm nebude nijak zvlast vykonostne napred. A saskovani kolem startovani, chcipani atd. to dostatecne vyvazi. Navic bude problem se vejit do tech 600 g.
Navic spalovak bude urcite vitanym cilem pro hlavni odpurce methylu!
Ja jeste nemam jasno v tech padech. Pokud se behem boje nejake ero zriti, tak ma pro dany heat smulu a nebo je za urcitych (bezpecnostnich) podminek mozne ero znovu hodit? Mam za to, ze Kabriolin nechce pocitat letovy cas, takze by za pad nebyl zadny postih?
Me prijde trochu malo, bodovat pouze delku stuhy, ktera mi zbude po souboji. Protoze to muze vest k tomu, ze vsichni budou nekde daleko letat v bezpeci a nebudou riskovat zkraceni sve stuhy. Ale faktem je, ze bez rozhodcich se budou jednotlive zasahy spatne registrovat.
To same limit baterek.
Ja budu mit jeden pack 3s 1350 mAh. Takze bohuzel po 7 minutach bude nasledovat hodina na nabijecce.
Myslim, ze spalovak o vykonu max 2.5 ccm nebude nijak zvlast vykonostne napred. A saskovani kolem startovani, chcipani atd. to dostatecne vyvazi. Navic bude problem se vejit do tech 600 g.
Navic spalovak bude urcite vitanym cilem pro hlavni odpurce methylu!
Ja jeste nemam jasno v tech padech. Pokud se behem boje nejake ero zriti, tak ma pro dany heat smulu a nebo je za urcitych (bezpecnostnich) podminek mozne ero znovu hodit? Mam za to, ze Kabriolin nechce pocitat letovy cas, takze by za pad nebyl zadny postih?
Me prijde trochu malo, bodovat pouze delku stuhy, ktera mi zbude po souboji. Protoze to muze vest k tomu, ze vsichni budou nekde daleko letat v bezpeci a nebudou riskovat zkraceni sve stuhy. Ale faktem je, ze bez rozhodcich se budou jednotlive zasahy spatne registrovat.
- MC-22
Wroume já ale nechci kupovat dvoje nový baterky!
Na to abych lítal kombat pravidelně nemám čas. Přes týden jsem v Budějovicích, na víkendy jezdím za rodinou do Prahy a kdybych jim oznámil že raději pojedu na závody kdo ví kam tak to by mamina asi neskousla. Občas si s vámi zalítat někde u Prahy není problém, ale s nějakou pravidelnou účastí nepočítejte. To by doma neprošlo.
Nebudu si přeci kupovat dvě sady baterek jen proto aby letadlo odpovídalo pravidlům ESA. Já myslel že tohle má být "srandamač". To jste mohli rovnou vyhlásit oficiální soutěž a vyšlo by to nastejno.
Na to abych lítal kombat pravidelně nemám čas. Přes týden jsem v Budějovicích, na víkendy jezdím za rodinou do Prahy a kdybych jim oznámil že raději pojedu na závody kdo ví kam tak to by mamina asi neskousla. Občas si s vámi zalítat někde u Prahy není problém, ale s nějakou pravidelnou účastí nepočítejte. To by doma neprošlo.
Nebudu si přeci kupovat dvě sady baterek jen proto aby letadlo odpovídalo pravidlům ESA. Já myslel že tohle má být "srandamač". To jste mohli rovnou vyhlásit oficiální soutěž a vyšlo by to nastejno.