Firefly Q6 aneb máte a jaké zkušenosti?

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

Re: Firefly Q6 aneb máte a jaké zkušenosti?

#106 Příspěvek od YenyaKas »

Libor píše:Baterku mám vymontovanou a kameru napájím z pohonného akumulátoru. Viz http://www.kolmanl.info/?show=SHOW_TXT& ... 20180327_2

Super. Šlo mi o to, jestli to bez té vnitřní baterky vůbec funguje. Udělám to taky tak.
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od Yeah »

anebo můžeš koupit jinou baterku :-) https://www.gearbest.com/action-cameras ... id=1433363
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od YenyaKas »

Jo, tohle jsem viděl, ale není skladem. Pokud to bez baterky a s externím napájením funguje, ušetřím pár gramů a asi pár mAh vymontováním baterky.
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#109 Příspěvek od rampa_mckvak »

Tak nevím čím to je. Když by měla být nabitá, tak vypne. Jenže, nabíjel jsem asi tři hodiny a pak točil. Vydržela nahrávat pár minut. Tak jsem ji nechal nybíjet asi 12 hodin a vůbec nevypla. Znovu jsem dal natáčení. A to už vydržela něco mezi 45 - 46 minutama. Je problém v baterce, nebo někde jinde? Kamerku jsem používal i mimo letadla, kde sice externí napájení by bodlo, ale je to z jistých důvodů nepraktické.
Co neubrzdíš neukecáš.
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Yeah »

baterka je mrtvá...mě taky odešla, dá se koupit nová, ale já mám vždy ext. napájení, takže mě to nevadilo
Luky-plane

#111 Příspěvek od Luky-plane »

Ahoj,
zkoušel někdo napájení pouze servokabelem z 5V BECu bez přiloženého kabelu se stabilizátorem napětí?

Jak poznám, že se jedná o kameru s úhlem záběru 120° nebo 90°.

Díky Lukáš
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
leon_cz

#112 Příspěvek od leon_cz »

Tipuju, že při 90° FOV by už neměl být viditelný ten efekt rybího oka - deformace obrazu.

EDIT: Z BECu napájím kameru RunCam 2, zatím bez problémů.
Naposledy upravil(a) leon_cz dne úte 30.06.2020 20:23, celkem upraveno 1 x.
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od YenyaKas »

120° má výrazně vystouplou čočku před ten plastový okraj. 90° ji má spíš utopenou.

Kabel z BECu na miniUSB jsem zkoušel, funguje to, ale u lineárního BECu je to nesmysl kvůli ztrátám. Předělal jsem to na napájení z balančního konektoru přes ten dodaný stabilizátor.
Luky-plane

#114 Příspěvek od Luky-plane »

Díky za odpovědi. Ta aku je fakt tragická.

Nikde jsem neobjevil spínání záznamu pohybem. Asi nelze že?
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
Luky-plane

#115 Příspěvek od Luky-plane »

Ahoj, dnes jsem měřil aku a má 4,14V. Při zapnutí dochází k poklesu na 4,1V, takže naprosto v pořádku. Po pár vteřinách se však kamerka vypne. Pokud ji napájím externím zdrojem přes USB, je vše OK. Hledal jsem v menu, zda to tak nemám nastavené a nic nenašel. Nechápu. Přece ani číňan nevyrobí něco, kde vestavěný zdroj potenciálem nestačí na spotřebič.
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od Yeah »

já bych zkusil reklamaci, natoč to, postni na youtube a reklamuj...toto není úplně v pohodě, mě nová baterka vydržela nějakých 40 minut
Luky-plane

#117 Příspěvek od Luky-plane »

Asi tu barerku vyndám. Jen se raději zeptám. Zbylé kablíky od aku mám spojit, že?
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“