DJI Phantom 3 kompatibilní tablet nebo mobil.
- Colin1000
- Kontaktovat uživatele:
Re: DJI Phantom 3 kompatibilní tablet nebo mobil.
Tak po několika testech v různých lokalitách, vždy se správnou polohou antén vůči P4 a hlavně s vypnutou Wifi jak na tabletu tak v kapse u MT se nedá říci kdy se mnou udaný jev tedy radio signál: "strong interference" vyskytne. Toto chování je spíše nahodilé. P4 je ale letuschopná a za letu do vzdálenosti 500m nebyl žádný výpadek řízení ani videosignálu. Řekl bych, že částečně se to uklidnilo po kalibraci IMU a změně FW v1.8 na v1.6 u vysílačky. Tak uvidíme, zítra jdu zas testovat.
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
- gardenroute
V mistech s takovymi jevy doporucuji si pred letanim nejakou apkou pro smartphone (pro Android napr. WiFi Analyzer) proskenovat 2.4 GHz okoli, a prip. si kanaly LB v Ptaakovi nastavit manualne. Tyto veci se me mj. parkrat dely napr. v blizkosti elektrickych vedeni jako jsou VN linky nebo troleje tramvají apod... Obvykle stacilo par metru poodstoupit, jednou jsem musel udelat kompletni kalibraci IMU vc. kompasu, u ktereho me soucasne doslo k tomu, ze opakovane hlasil chybu kalibrace...Colin1000 píše:Tak po několika testech v různých lokalitách, vždy se správnou polohou antén vůči P4 a hlavně s vypnutou Wifi jak na tabletu tak v kapse u MT se nedá říci kdy se mnou udaný jev tedy radio signál: "strong interference" vyskytne. Toto chování je spíše nahodilé. P4 je ale letuschopná a za letu do vzdálenosti 500m nebyl žádný výpadek řízení ani videosignálu. Řekl bych, že částečně se to uklidnilo po kalibraci IMU a změně FW v1.8 na v1.6 u vysílačky. Tak uvidíme, zítra jdu zas testovat.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- Colin1000
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes tři starty. U prvního se app přihlásila až na druhý pokus, jinak normální průběh. Druhý start bez problému. A u třetího mi spadla app. Byl jsem skoro 400m daleko, letěl jsem od sebe, tak jsem začal přitahovat, v okolí žádný překážky. Tedy řídící signál funkční. App jsem restartoval a v blízkosti 30m lítal dalších 5min bez dalšího pádu app. Napadá mne zda nemám špatně nastavený tablet např. Energy manager nebo zbytečná instalace Androidu na verzi 7. Majitele Nvidie jaké máte nastavení tabletu.
Odesláno z mého HTC One_M8 a podpis odstraním
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
Mám Nvidia K1 a android 7 a nemám problém, ale neinstaluji žádné další aplikace mimo DJI Go a Litchi, žádné hry, energy managery a podobné nesmysly, mám to jako tablet na lítání. Např. dát to do ruky dětem tak se pak nestačíš divit co tam všechno je a jak se to zpomalilo. Vždycky platí že čistý systém je nejrychlejší a nejspolehlivější. Když tam máš plno dalších aplikací tak se pak těžko hledá viník problémů.
- Colin1000
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám tablet jen na lítání, instalován je pouze DJI GO4, jinak čistota.
Colin1000 píše:..... A u třetího mi spadla app. Byl jsem skoro 400m daleko, letěl jsem od sebe, tak jsem začal přitahovat, v okolí žádný překážky....
Sice nemám tolik letových zkušeností, ale mi se chování nezdá. U těch méně výkonných tabletů jsem aplikace a vypínání wi-fi řešil, ale u toho posledního mám zapnuto vše, jak si tablet půjčil posledně syn tak jsem nevědomky letěl i s nějakou spuštěnou hrou bez pádu a sekáná app. S tramvajemi zkušenosti rovněž nemám, ale točil jsem jízdy zručnosti trolejbusů. Technik se mi dušoval, že mají všechno absolutně odrušené, že by si v městě nemohli dovolit rušit. Technik měl pravdu, točil jsem s P3A všude kolem trolejbusů bez jediného rušení, problému nebo výpadku, po počátečním ostychu jsem ve finále prolítnul mezi trolejema a taky bez rušení. S P2,3 a4 lítám i kousek o vysílače(ne routeru) wi-fi, s P2 jsem se ze začátku držel mimo osu vyzařování paraboly, ale pak jsem se zapomněl a neruší mi ani P2. To co píšu jsou extrémy ale pokud ti vypadává signál na 500m, tak to je 10x menší dosah než udává výrobce, z toho bych byl nervozní. Jediné co by mu snad mohlo "vadit" je ten Android 7, ale já mám 5-ku a slyšel jsem že Andr.6 jede ještě svižněji než 5, tak se divím. K1 jsem ti doporučoval v nejlepší víře, že se jedná o nejkvalitnější řešení v Androidu, tak se omlouvám.......
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
- gardenroute
Obávám se, že tady spojuješ různé věci, jako je stabilita aplikace DJI Go na tabletu, a varování o možném rušení přenosového pásma LightBridge ("strong interference"), které s tabletem obvykle nesouvisí...LeonP píše:Sice nemám tolik letových zkušeností, ale mi se chování nezdá. U těch méně výkonných tabletů jsem aplikace a vypínání wi-fi řešil...S tramvajemi zkušenosti rovněž nemám, ale točil jsem jízdy zručnosti trolejbusů. Technik se mi dušoval, že mají všechno absolutně odrušené, že by si v městě nemohli dovolit rušit....S P2,3 a4 lítám i kousek o vysílače(ne routeru) wi-fi, s P2 jsem se ze začátku držel mimo osu vyzařování paraboly, ale pak jsem se zapomněl a neruší mi ani P2. To co píšu jsou extrémy ale pokud ti vypadává signál na 500m, tak to je 10x menší dosah než udává výrobce, z toho bych byl nervozní. Jediné co by mu snad mohlo "vadit" je ten Android 7...
Pro padající aplikaci jsou různé důvody, počínaje nepříliš kompatibilní platformou, konče ne vždy spolehlivým releasem od DJI. A ano, zaplevelený tablet se spuštěnou WiFi není dobrý začátek. Vždy je dobré mít tablet/smartphone v režimu "Letadlo", tj. se všemi vypnutými bezdráty 2.4/5GHz. Není důvod to mít spuštěné v bezprostřední blízkosti kontroleru letadla, ve kterém běží širokopásmový LightBridge rovněž na 2.4GHz.
To se týká i létání v blízkosti různých vysílačů čehokoliv, byť s jinými frekvencemi, samozřejmě i těch zmíněných trolejí či VN linek, a nejde o nějaké odrušení "trolejbusů"
A obecně (tím nemyslím @LeonP) - bylo by dobré nejprve se naučit dobře létat s koptérou na LOS (tj. dohled vlastních očí), k tomu vůbec žádný tablet netřeba, s Phantomem 3/4 se dá samozřejmě létat i bez tabletu či smartphone, stejně jako tomu bylo u P1/2.
Pokud zvládnu techniku letu, ovládání letadla a hlavně řešení nějakých nouzových situací (je potřeba občas trénovat třeba FailSafe apod.), tak se mohu zabývat nějakými pokročilými letovými režimy a létat se zrakem na tabletu, jehož výpadek (či freeze řídící apky) mě potom již nemůže rozhodit... Jinak brzy o letadlo přijdu nebo někomu či něčemu ublížím.
gardenroute píše:Obávám se, že tady spojuješ různé věci, jako je stabilita aplikace DJI Go na tabletu, a varování o možném rušení přenosového pásma LightBridge ("strong interference"), které s tabletem obvykle nesouvisí...
Obávám se, že se pleteš. Kde varuji o možném rušení"strong interference"? V mém posledním příspěvku o tom nepíšu ani slovo.
A naprostý souhlasím s naučením se lítat na oči. My co jsme začínali od píky o tom víme své.
S P3 se dá lítat i bez kamery, kalibrace kompasu se vyvolá stejně jako u P2.
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
- Colin1000
- Kontaktovat uživatele:
Tak včera vyšla aktualizace DJI GO4 v4.05. Zkusím nejprve reinstal. Pokud nepomůže, dám tablet do továrního nastavení. Tuším, že byl s Androidem 5.1. 2x proběhla aktualizace Androidu. Jinak na Google store si pár lidí stěžuje na pády aplikace s Androidem7 po 5 minutách.
Taky mám teď trochu potíže..
Po aktualizaci Nvidie Shield K1 na android 7 a po instalaci nejnovější verze "DJI Go", se mi místy přenos seká a "kostičkuje".
S původním androidem a předešlou verzí DJI go to bylo v pohodě (P3A s nejnovějším FW).
Včera večer jsem pro jistotu resetoval tablet do "továrního nastavení", i když to tovární nastavení je potřeba brát s rezervou, protože android 7 tam zůstane.
Pak do čistých nainstaloval z Google play DJI Go a je to to samé - obraz se trhá a místy "kostičkuje", jako by se místy ztácelo spojení.
Možná bude problém v odladědní androidu 7 a nové aplikace od DJI - těžko říct.
V každém případě to při stejném nastavení a dřívějšími verzemi nědělalo, obraz byl čistý, rychlý a plynulý..
Dnes tam dám ještě pro prorovnání zkusím dát Lichi a uvidím, co se bude dít dál..
Po aktualizaci Nvidie Shield K1 na android 7 a po instalaci nejnovější verze "DJI Go", se mi místy přenos seká a "kostičkuje".
S původním androidem a předešlou verzí DJI go to bylo v pohodě (P3A s nejnovějším FW).
Včera večer jsem pro jistotu resetoval tablet do "továrního nastavení", i když to tovární nastavení je potřeba brát s rezervou, protože android 7 tam zůstane.
Pak do čistých nainstaloval z Google play DJI Go a je to to samé - obraz se trhá a místy "kostičkuje", jako by se místy ztácelo spojení.
Možná bude problém v odladědní androidu 7 a nové aplikace od DJI - těžko říct.
V každém případě to při stejném nastavení a dřívějšími verzemi nědělalo, obraz byl čistý, rychlý a plynulý..
Dnes tam dám ještě pro prorovnání zkusím dát Lichi a uvidím, co se bude dít dál..
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
- Colin1000
- Kontaktovat uživatele:
Stejná zkušenost, Nvidia v továrním nastavení nechala Android7. Do čistého nainstalována DJI4. V tabletu nastaven powermanager na max výkon, let v režimu letadlo. Nejdříve se app ani nepřihlásila. Pak kostičky ve středu obrazu. Aplikace nespadla, ale od 40m ztráta signálu rádia, obraz Č/B, ale ukazatel vzdálenosti odčítal vzdálenost. P4 jsem dál ovládal. Signál rádia naskočil až při přistání. Polohy antén a pilota jsme si dávno vysvětlili.
- gardenroute
Chyba je v neodladěnosti apky pro Nougat (či naopak), doporučil bych provoz aplikace určitě v "šestkovém" a nižším prostředí (min. 4.4). Někdy je méně více, tzn. ne vždy je vyšší, novější OS tou lepší volbou, zvláště u tak relativně čerstvého produktu, jako Nougat je. Velká řada i jiných aplikací má rovněž na Android 7 určité problémy...Colin1000 píše:...Nejdříve se app ani nepřihlásila. Pak kostičky ve středu obrazu. Aplikace nespadla, ale od 40m ztráta signálu rádia, obraz Č/B, ale ukazatel vzdálenosti odčítal vzdálenost. P4 jsem dál ovládal. Signál rádia naskočil až při přistání. Polohy antén a pilota jsme si dávno vysvětlili....
Nicméně výše popsané chyby jsou samozřejmě jen chyby toho interface v Android apce, která nemá nic společného s vlastním letem a přenosem RC, telemetrie a videa. Tam je vše OK a na HDMI výstupu LightBridge je vše v pořádku (např. ve videobrýlích).
J.j.
Kdyby jsem věděl jak ( a při tom si neodstřelil tablet), tak to už dávno udělám a přejdu zpět na původní android.
Myslím, že jako původní - "tovární" tam byl Android 5.0 (Lollipop).
Kdyby jsem věděl jak ( a při tom si neodstřelil tablet), tak to už dávno udělám a přejdu zpět na původní android.
Myslím, že jako původní - "tovární" tam byl Android 5.0 (Lollipop).
gardenroute píše:.......Nicméně výše popsané chyby jsou samozřejmě jen chyby toho interface v Android apce, která nemá nic společného s vlastním letem a přenosem RC, telemetrie a videa. Tam je vše OK a na HDMI výstupu LightBridge je vše v pořádku (např. ve videobrýlích).
A to víš z čeho?
LeonP píše:A to víš z čeho?
Podle mě je to logický závěr, ke kterému jsem ostatně také dospěl.
1-Koptéra a její FW (včetně FW vysílače) je stále stejný - neměnil se.
2-Přímý HDMi výstup z vysílače do brýlí funguje i nadále bez problémů.
3-Ukazatele signálu spojení a přenosu obrazu neukazují žádné poklesy, jsou pořád v plné síle.
4-Jediné co se změnilo, je SW tabletu a verze aplikace DJI Go.
Logický závěr - jedno, nebo druhé nepracuje dobře a spolu je to už hotová katastrofa..
Osobně bych více sázel na android, i když DJI Go v posledních verzích taky stojí za......
Ostatně mě se hned po upgrade na sedmičkový android ten tablet hned nějak nezdál úplně v porádku.