Takže tudy by cesta nevedla. Koukal jsem, že mi to ukazuje stav baterky, a byl jsem v klidu že jsem v dosahu signálu. Neuvědomil jsem si, že to může být starý (tedy poslední známý) údaj. Ale fakt si už neuvědomím, jestli jsem vypnul/zapnul. Pozdě bycha honit.
Ta metoda hledání podle signálu (když nemám RSSI) počítá s tímto postupem:
1. Mám-li signál s plným dosahem, tedy éro musí být cca do kilometru (je-li éro na zemi) a žije baterka. Hurá!
Dám tedy vysílačku na zem, příp. ještě zakryju anténu a můžu odhadnout, jestli jsem do vzdálenosti žekněme 100 - 200 metrů.
2. Přepnu vysílačku do sníženého výkonu, to je schopné se spojit tak na 20 - 30 metů (je- li éro na zemi). Zřejmě v tuto chvíli se mi rádio nespojí. Tak začnu pochodovat, s rastrem řekněme 10 metrů. A jakmile se chytne signál, spáruje se mi Rx a Tx (je to ihned a pípne to), tak vím že jsem v okolí 120 metrů a to se už opravdu dá pročesat.
Tohle bude můj postup někdy příště, až nebudu mít GPSku. Podmínkou je aby žila baterka. Když nežije, tak je jediná metoda ta GPS.
Mimochodem, jdu zkoumat možnost zadávat GPS souřadnice v mobilu do nějakých google map nebo tak něco.