horpak píše:tak konečně jsem snad helinu opravil, ale mám jednu věc co se mi trochu nezdá. Při postupném přidávání plynu tak při 30% má zadek vrtulníku celkem velký vibrace, ale jakmile plyn zvýším nad 35-40% tak vibrace zničeho nic ustanou, napadlo mě jestli to není kardanem, sice je trochu odřený ale at sem se koukal sebelíp, neviděl jsem že by byl ohnutý, a kdyby byl tak by ty vibrace přece po dalším přídáním plynu neustaly ne ?? Nevíte někdo co s tím? Moc díky
Otazkou je jestli skutecne prestanou a nebo se jen zvysi jejich frekvence a tedy nejsou tak markantni. Kolikrat jsem to tu uz psal, roztoc si heli bez listu v ruce a poznas to hned. pokud budou vibrace, sundej komplet ocas a zkus to znovu A tak dal a dal. Velmi jednoducha cesta jak prijit na puvodce vibraci. Kdyz helinu servisuji nebo stavim, slozim si treba komplet ram s motorem a zatocim si jim. pokud nic nevibruje, ve stavbe pokracuji, a s dalsim celkem se zkouska opakuje. 450tku si klidne roztocim v ruce i s listy. Nad hlavou, ale musi byt clovek velmi opatrny. Neberte to jako doporuceni.