T-rex 450 Pro - zkušenosti III.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

Re: T-rex 450 Pro - zkušenosti

#106 Příspěvek od pkotatko »

horpak píše:tak konečně jsem snad helinu opravil, ale mám jednu věc co se mi trochu nezdá. Při postupném přidávání plynu tak při 30% má zadek vrtulníku celkem velký vibrace, ale jakmile plyn zvýším nad 35-40% tak vibrace zničeho nic ustanou, napadlo mě jestli to není kardanem, sice je trochu odřený ale at sem se koukal sebelíp, neviděl jsem že by byl ohnutý, a kdyby byl tak by ty vibrace přece po dalším přídáním plynu neustaly ne ?? Nevíte někdo co s tím? Moc díky

Otazkou je jestli skutecne prestanou a nebo se jen zvysi jejich frekvence a tedy nejsou tak markantni. Kolikrat jsem to tu uz psal, roztoc si heli bez listu v ruce a poznas to hned. pokud budou vibrace, sundej komplet ocas a zkus to znovu A tak dal a dal. Velmi jednoducha cesta jak prijit na puvodce vibraci. Kdyz helinu servisuji nebo stavim, slozim si treba komplet ram s motorem a zatocim si jim. pokud nic nevibruje, ve stavbe pokracuji, a s dalsim celkem se zkouska opakuje. 450tku si klidne roztocim v ruce i s listy. Nad hlavou, ale musi byt clovek velmi opatrny. Neberte to jako doporuceni.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
iAdams

#107 Příspěvek od iAdams »

Zdravím, k otázce demontáže ložisek z náhonu kardanu. Někde jsem našel video, asi helifreak, ale už nevím. Dělá se jednoduše takto. Domeček předního náhonu se rozpůlí a vyjme se svislá hřídelka (rovné a šikmé ozubené kolo) i s ložisky a poté se domeček sestaví zpět. Potom do zbylého šikmého kola zasuneme ze strany ocasní trubky nejlépe část starého kardanu a pomocí něho vyklepeme uzubené kolo z ložisek. Opačným postupem namontujeme ložiska na ozubené kolo i když většinou na nové kolo jdou ložiska natlačit rukou před montáží do domečku.
letu zdar
DX6i, T8FGS, T-Rex 450 PRO, FUNCUB, Phoenix, Traxxas Summit, Tamiya Pajero
horpak

#108 Příspěvek od horpak »

pkotatko píše:
horpak píše:tak konečně jsem snad helinu opravil, ale mám jednu věc co se mi trochu nezdá. Při postupném přidávání plynu tak při 30% má zadek vrtulníku celkem velký vibrace, ale jakmile plyn zvýším nad 35-40% tak vibrace zničeho nic ustanou, napadlo mě jestli to není kardanem, sice je trochu odřený ale at sem se koukal sebelíp, neviděl jsem že by byl ohnutý, a kdyby byl tak by ty vibrace přece po dalším přídáním plynu neustaly ne ?? Nevíte někdo co s tím? Moc díky

Otazkou je jestli skutecne prestanou a nebo se jen zvysi jejich frekvence a tedy nejsou tak markantni. Kolikrat jsem to tu uz psal, roztoc si heli bez listu v ruce a poznas to hned. pokud budou vibrace, sundej komplet ocas a zkus to znovu A tak dal a dal. Velmi jednoducha cesta jak prijit na puvodce vibraci. Kdyz helinu servisuji nebo stavim, slozim si treba komplet ram s motorem a zatocim si jim. pokud nic nevibruje, ve stavbe pokracuji, a s dalsim celkem se zkouska opakuje. 450tku si klidne roztocim v ruce i s listy. Nad hlavou, ale musi byt clovek velmi opatrny. Neberte to jako doporuceni.

ne ne je to určitě z ocasu. S tou frekvencí že se zvýší, nevím to by se ty vibrace"zklidnovaly" postupně ale tady je to: prostě jsem na 30% plynu tak začnou, a jakmile přesáhnu určitou hranici, skokově se změnší...
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od pkotatko »

Nevyvazene vrtulkove listy ?
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
horpak

#110 Příspěvek od horpak »

zkoušel jsem to bez veškěrýho listí a stejně to tam furt je. Nevím jak je to možný, napadá mě že při těch 30% plynu tam ty vibrace maj frekvenci na které možná něco z vrtasu rezonuje nebo už fakt nevím. Nebo pak ten kardan, ale jak říkam nezdá se mi ohlej, ale je uprostřed trošku odřenej tak fakt nevím...
psena
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od psena »

Uprostred odrenej? Mas na kardanu (uprostred) lozisko?
Kardan jsem parkrat pouzil i rovnanej a nedelalo to zadnej vetsi problem, takze pokud je novej tak se me to nezda.
Ja bych postupoval jak uz bylo psano, postupne vse dolu, ocas, rotor, podivat se na hlavni hridel, hlavni kolo a taky na hridel motoru.
horpak

#112 Příspěvek od horpak »

ale já jsem nespadl, jen jsem štrejchl vrtulkou o zem a zničil jsem přední převod nahonu vrtulky a hřídel vrtulky, takže rotorová hlava atd by mělo být snad v pořádku. kardan je uprostřed odřenej a uvniř žádný ložisko není... když sundám celej zadek tak to žádný větší vibrace nemá.... popř jak moc ten kardan musí být rovný protože odchylku 1-2mm asi nepoznám... A pak teda ještě ložiska toho předního převodu maj v uložení vůli ale ta tam byla od začátku a nic špatnýho to nedělalo...
DaveLister

#113 Příspěvek od DaveLister »

horpak píše:uvniř žádný ložisko není

To je zrejme cely problem. Podivej se do manualu, kousek od prostredka te osicky ala kardanu ma byt lozisko.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
psena
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od psena »

horpak

#115 Příspěvek od horpak »

ale při stavbě mě žádný ložisko nezbylo, mám ho tedy dokoupit? Jinak ted se dívám do manuálu a je tam nějaký divný, lze tam lupnout nejaký klasický?? ps. mohl by si prosím dát znovu odkaz na fotku ten co si dal nefunguje díky
psena
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od psena »

A nemas ho v ocasni trubce?
Ma byt prilepeny na kardanu, ale treba ja ho nelepim a tim padem zustava v trubce..to lozisko je v ulozeny v gumovym silentbloku. Lozisko se koupit da zvlast, ale tu gumu musis koupit original.
horpak

#117 Příspěvek od horpak »

jj něco takovýho tam je ale je to skoro na začátku trubky směrem k trupu heli... Mám to posunout
petrct
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od petrct »

jetam gumový kroužek a v něm vtlačeno ložisko.http://www.infinity-hobby.com/main/product_info.php?cPath=32_191&products_id=4402 koupíš to ale i u Pelikána nebo nějakého našeho prodejce co dělá vrtulníky
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
horpak

#119 Příspěvek od horpak »

kde to ložisko má správně být? z návodu to nějak nechápu... teda vím že v trubce :lol: ale kde v tý trubce v jaký vzdálenosti od konce trubky?
DaveLister

#120 Příspěvek od DaveLister »

10-15mm od prostredka, v tom obrazku od pseny to mas nakreslene.
Nejlepsi mas kdyz tam to lozisko prilepis, nebudes s tim uz mit starosti. S lepidlem ale primerene, at se nedostane dovnitr loziska. Potom neni od veci ten gumovy silentblok namazat aby se lip zasunul do trubky.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“