BambiSpP píše:Pokud jse nepletu tak ty spojky jsou od graupnera a nemyslim si že ji máš lepší,a ty spojky stojí a stáli za hovno i ion pro+ a to žádná zkušební verze nebyla,toho iona už nemam tak asi tak a příště pujdu do kompozita.Dál jse tady s tebou nehodlám dohadovat ale jak tak koukam už nemůžu napsat ani svůj názor.Je mi jasný že jsi z výrobcem jedna ruka tak mi tvá reakce nějak neudivuje.Jo k tomu modelu mi bylo řečeno že jsou to ty samé jako máte tady všichni,jestli je to tak jak řikáš ty tak o tom už jsi udělám svůj obrázek.
P.s. myslel jsem že je to diskuze kde se může každý svobodně vyjadřovat,příště jsi dám velkej pozor než něco napíšu.Toto forum je spíš jako reklama tak promiň že jsem si dovolil něco napsat.Hezký svátky
Pochopitelně si dělám srandu,s těma spojkama máš samo pravdu,bylo to tak (aspoň co jsem dělal Iony)vždy.
Problém je,že výrobce za to nemůže. Prostě když koupíš planžetu a na ní bronzový obal,je tam vůle.
Leoš Svoboda má taky planžetu, ale do laminovaného pouzdra, pak je to samozřejmně bez vůle.
Ale co je podstatné....a to,že ani jedno namá žádný vliv na letové vlastnosti. je třeba si uvědomit,do čeho jdu.Do dřevěných křídel!!! A to,že je tam uhlík jako pásnice,to na celkové věci nic nemění.
Tyhle modely (a Optim jsem měl 7 kusů..ještě za dávných časů DC motorů),jsou prostě pro zablbnutí, na svah a jako předskokan když se ti zrovna z drahým kompozitem nechce. A nebo jako vstup do světa rychlejších modelů,kde už model musí letět. Pilot si po bublinkách kde se naučí řídit směr a neplést si ho, plus základní dovednosti,pořídí třeba Iona. Ten ho naučí odhadu rychlosti, rozpočet a práci s klapkama.
No a pak si koupí kompozit (něco z F3X,nebo F5x) a najednou čumí,jak to létá o 20 světelných let líp.
Ale bez toho co ho dřevěnka naučila by to nešlo. Znám jen jednoho člověka co skočil z pryžosračky rovnou do F3B-E a lítá skvěle.
PS..Proto mi přijde Ion jako velmi dobrá volba. (A dostal jsem ho zadara..
Takže až si zkusíš jednou dospělý kompozit, poznáš,že je úplně jedno jestli má HV model křidélka na odtrhovce,nebo spojku bez vaklíku.Mimochodem,mít spojku ze skleněné kulatiny mi přijde jako dobré zvěrstvo!!!