Doporučte RC soupravu větroňáři

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Doporučte RC soupravu větroňáři.

#106 Příspěvek od pepin »

Kiwira píše:Když jsem ten dotaz zadával , ani jsem netušil jakou odezvu vyvolám.
1, Především bych chtěl poděkovat Vám všem , kteří Jste se svou radou snažili pomoci mi při výběru RC soupravy.
2, Ať to tedy " pára tlačí " já do té dvacítky půjdu.
Mirek

Tak at slouží, určitě budeš spokojený .
pepin

#107 Příspěvek od pepin »

JMalik píše:[
Pepin to třeba vyžaduje právě na řízení odtokovky, já jsem to tak ještě nepoužil..

Je to trochu jinak, Pepin v první řadě vubec nemá vysílač s bočními ovladači a také žije, pouze připouští možnost, že boční ovladače mají své uplatnění při řízení odtokovky a jako u všeho, pokud jde něco vypnout, nebo nepoužívat, ničemu to neublíží, horší je, když bys něco moc chtěl a ono to nejde, páč to tam není.

Já to mám řešené pro termiku jedním pevným letovým režimem na jednom přepínači a druhým přepínačem aktivuji tahový potenciometr.Stejným zpusobem bych to řešil právě i u té MX 20 ale to ovládání bočními ovladači mi přijde trochu víc luxusnější a víc po ruce, tot vše z mé strany k bočním ovladačum.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od jozefbb »

Hoc je aj den vtakov nedaj sa, kup 20ku , neobanujes
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od BambiSpP »

Já Bych řek že tady s tím by jsi byl hodně spokojenej a ještě ušetříš http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/FUTABA-8FG/496050/
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od mihlit »

Ano, ušetřil by, ale jen do té doby, než by začal kupovat přijímače. Stačilo by tak 3-4 a má to zpátky. Navíc bez telemetrie. Suma sumárum, počáteční investice nižší, celková výhodnost horší.
JMalik

#111 Příspěvek od JMalik »

mihlit píše:Ano, ušetřil by, ale jen do té doby, než by začal kupovat přijímače. Stačilo by tak 3-4 a má to zpátky. Navíc bez telemetrie. Suma sumárum, počáteční investice nižší, celková výhodnost horší.

O kolik jsou ty přijímače dražší než na systému Hott?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučte RC soupravu větroňáři

#112 Příspěvek od jyrry »

ma vybrano, dejte si uz pohov...
jyrry.webnode.cz
JMalik

#113 Příspěvek od JMalik »

jyrry píše:ma vybrano, dejte si uz pohov...

To je diskuse.
Nevšimnul jsem si, že by se někdo vyjadřoval proti pravidlům fóra. Nezdá se mi na škodu pokračovat v diskusi, protože to budou číst i jiní než ten, kdo to už uzavřel výběrem vhodného TX.
(Protože se dojde k tomu, že všechny přijímače k vysílačům vhodným pro větroně stojí +- stejně)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od mihlit »

8kanál:
HoTT GR-16 1740,-
Fasst R6208HS 2660,-

12kanál:
HoTT GR-24 2290,-
Fasst R6014 HS 4050,- (je to 14tikanál, 12tikanál jsem nenašel)

Navíc v případě HoTTu jsou to telemetrické přijímače, které by u Fasttest byly hádám ještě dražší.

8kanál - 920 ušetřeno na 1 přijímači
12kanál - 1760 ušetřeno na 1 přijímači

(Fasst přijímače přesně neznám, snad jsem nevybral pro porovnání špatně.)
Naposledy upravil(a) mihlit dne úte 02.04.2013 20:50, celkem upraveno 1 x.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od jyrry »

JMalik píše:..... Nezdá se mi na škodu pokračovat v diskusi..

... a budem diskutovat, diskutovat a diskutovat az do uplneho vycerpani ... ale jo, je dulezity vedet kdo vyhral...
:-D
jyrry.webnode.cz
JMalik

#116 Příspěvek od JMalik »

mihlit píše:8kanál:
HoTT GR-16 1740,-
Fasst R6208SB 3500,-
........................

http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-modely-a-prislusenstvi/prijimace/prijimace-futaba/6661058-prijimac-r6008hs-2-4-ghz-fasst
Rozhodně se tady nechci přetahovat o to, kdo to najde za půl hodiny ještě levnější.
Fasst je na trhu delší dobu a neměl problémy 2,4GHz modulů Graupnera. Graupner dal nakonec po mnoha pokusech do svých vysílačů HoTT, takže tomu pochopitelně nějak odpovídá cena. Když se podíváš reálně na ty ceny, tak to už tak propastný rozdíl není, obzvlášť na tom 14-ti kanálu, protože to budeš brát z celkové ceny letadla. Potom paradoxně vychází ten čtrnáctikanál lépe, protože to se nedává do větroně za deset tisíc.
(Nechci se tady bavit o tom, že existují k fasstu přijímače třetích výrobců)

Futaba T8FG nemá telemetrii. To je v zásadní rozdíl mezi těmi dvěma TX. Ne cena těch přijímačů
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od mihlit »

Já neřeším "proč" jsou ceny přijímačů HoTT takové jaké jsou a jestli Graupnerovi po IFS vůbec zbyla jiná možnost, než je mít levnější.Pokud se koukám na cenu a počítám, co je výhodnější, tak je mi šumák to, že příčinou je, že graupner v minulosti vsadil na špatného koně. Výsledek je to, co mě zajímá.

Vysvětlení "výhodnosti" 14tikanálu - to má být útěcha? Že když kupuji přijímač, tak mě má hřát na srdci to, že je to do drahého letadla, takže tam ty skoro dvatisíce přeci nejsou rozdíl? A v čem je útěcha, že kolega osazující stejné letadlo na přijímači ty dva tisíce ušetří a já ne?

Přijímač jsem v porovnání opravil, původně to bylo 1800, ne 800, teď je to již jen 920. Pokud ale koukám správně, tak pro 2S LiPo palubní systém stejně potřebuji ten o 1800 dražší přijímač.
JMalik

#118 Příspěvek od JMalik »

mihlit píše:
Vysvětlení "výhodnosti" 14tikanálu - to má být útěcha? Že když kupuji přijímač, tak mě má hřát na srdci to, že je to do drahého letadla, takže tam ty skoro dvatisíce přeci nejsou rozdíl? A v čem je útěcha, že kolega osazující stejné letadlo na přijímači ty dva tisíce ušetří a já ne?

Přijímač jsem v porovnání opravil,...........

Hott nemá čtrnáctikanál, Futaba nemá 12- ti kanál. Takže porovnáváš něco trochu jiného. Mohl by jsi nějak přepočítat odhadem cenu z ceny "kanálu" a z toho, že cena vícekanálových RX s počtem na kanál neroste lineárně. Zjistíš, že ušetříš cca 1300,-? Pokud by jsi měl dva 12- ti, nebo 14-ti kanálové přijímače fasstu a HoTTu.
Ale o to myslím nejde. Finanční rozdíl mezi přijímači Fasst a HoTT určitě není tak zásadní abych někomu doporučoval tomuto hledisku podřídit výběr TX. Navíc je tady dost lidí, kteří létají v něčem ty čínské klony fasstu za jiné ceny.
JMalik

#119 Příspěvek od JMalik »

jyrry píše:
JMalik píše:..... Nezdá se mi na škodu pokračovat v diskusi..

... a budem diskutovat, diskutovat a diskutovat az do uplneho vycerpani ...
:-D

Diskusní fórum se to doufám stále ještě jmenuje. Ty tady chceš dělat co jiného?
LV
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od LV »

Přijímač jsem v porovnání opravil, původně to bylo 1800, ne 800, teď je to již jen 920. Pokud ale koukám správně, tak pro 2S LiPo palubní systém stejně potřebuji ten o 1800 dražší přijímač.
Cena, cena, cena...
zjavne ti oci zaslepila cena teda rozdiel par halierov....
Model do ktoreho treba 14 kanalov stoji minimalne 10x viac ako ten prijimac. No a argumentnapajanie 2S lipol... Kvalitne HV serva v pocte 10 a viac kusov = mesacny plat . Uz chapem preco chces usetrit 1700Kc. :mrgreen:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“