Vrtule pro coptery

Motory, vrtule, regulátory pro coptery
Odpovědět
Zpráva
Autor
Trinom

Re: Vrtule pro coptery

#106 Příspěvek od Trinom »

Tak už jsem dostal odpověď na ty dřevěné Turnigy. Prý mají otvor o průměru 6 mm a jsou už z fabriky vyvážené.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
ananas

#107 Příspěvek od ananas »

OOO žeby :-)
Trinom

#108 Příspěvek od Trinom »

No já do nich jdu. Nakonec asi vezmu 12x4. Motor to snese a budu mít mnohem větší rezervu na tahání těžších věcí. Podle kalkulačky by to mělo utáhnout ještě další kilo a být stále ovladatelné. Efektivita by taky měla jít nahorů, tak uvidíme, co to udělá. Už tam chci přidat jen FPV výzbroj, ta už moc hmotnosti nepřidá.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
Duffs

#109 Příspěvek od Duffs »

Duffs píše:Zdravím hoši. Kde je ten sneh ked ho človek potrebuje? :D Po trošku tvrdšom prístatí sa mi pdoarilo zlomiť jednu vrtulu konkretne takúto. http://www.goodluckbuy.com/gemfan-10x4-5-1145-1145r-counter-rotating-propeller-for-multicopter-2-pairs.html
Som snimi velmi spokojný. Kým mi prídu dalšie by ma zaujmalo či bude hexacopter v pohode aj s 5x hore uvedeními a 1x http://rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=527&productname= . Alebo to račej neskusať dostať do vzduchu s odlišnou vrtulou?.
Dalej sa chcem spítať... sú lepšie carbon nylon, alebo carbon fiber vrtule? Mne osobne sa zdajú carbon nylon o dačo pevnejšie. Samozrejme asi ale záleží aj na značke.

Dneska mi tá menená "slabšia" vrtula prdla vo vzduchu. Naštastie vo vyške len tak 10 m. Škody (malé) sú len na podvozku.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
ananas

#110 Příspěvek od ananas »

jako ta plastová? ja ted nedavno nechca zavadil o větev a zlomil tu carbon nylon no a přitom jsem si zohnul osu :( ještě že jsem bral nahradní motor :-D a osy objednal nahradni naštěstí free poštovné :-D jinak už mám od 22.3 objednané ty carbonky z RCtimeru a ještě nedorazily :-( :-( asi už se nevyrábí bo co :-D že já vůl nevzal 10x4,7 :-D nu co už jsou zaplacené tak budu stále čekat :-D
Duffs

#111 Příspěvek od Duffs »

Hej ta plastová :D tiez mam objednane tie carbon fiber 10x4.5 a mam ich bez sledovacieho čísla takže som s toho mimo ,že kedy to dojde. Ale pred objednávkou som im písal či su skladom a oni odpísali, že su skladom, tak som ich zobral.
johny107

#112 Příspěvek od johny107 »

Tak dnes konecne dorazili carbon fiber vrtule z RCtimer 11x4,7 a mozem potvrdit za su az neskutocne pevne...a ako tu mal niekto zlu zkusenost ze su krivo vrtane sa u mna nepotvrdilo..Su super rovne..
Ked som drzal v ruke tu vrtulu ad toho majzlika ci co to bolo rozmer tusim 9x4,5 akoze vraj karbonove a za nekrestansku cenu okolo 30eur tak tu som zohybal jak tu lacnu plastovu..11x4,7 medzi prstami...
Tak to bola skor nejaka povrchovka imitacia karbonu..lebo co do pevnosti sa nedala ani zrovnavat s tymito carbon vrtulami co mi prisli z RCtimeru..
Taktiez som sa stretol s takou tabulou,vola sa to ze ABS plasticka karbonova doska a tie vrtule akoby boli z nej vyrobene a ta doska nato aka bola siroka hruba a tazka nemohla byt karbon iba ak povrchovku mala karbonovu...
Duffs

#113 Příspěvek od Duffs »

tiež mi dneska dofrčali vrtule s rc timeru carbon fiber 10x4.5 a je to pecka... továrensky fajn vyvážene a neuveriteľne pevné.
johny107

#114 Příspěvek od johny107 »

Sak tak pevne az to prekvapuje..Videl som niekde taky test na karbon vrtulu, ze ju zavesili medzi 2 priecky a na stred zavesili tehlu..
Ta predrazena chujovina od mejzlika by sa ohla jak paragraf..a ze 25,6 eur.Mals som ju v rukach osobna skusenost.
http://www.nataair.sk/nataair/eshop/16- ... 5x3-Indoor
ananas

#115 Příspěvek od ananas »

Tož já nevím mě ještě nepřišly ty 10x4,5 z rctimeru na zprávy neodepisují z účtu se mi odečetly prachy 22.3 a stále nic, tak je asi objednám ještě jednou :-/ vzal jsem tu sadu 4pairs a stále nic :-D nebude někdo objednávat třeba graupnerky?? všude ze zahraníčí chcou drahou poštu tak na půl a ještě bych si tu doplatil za obalku a českou poštu :-D
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od JirkaA »

johny107 píše:Tak dnes konecne dorazili carbon fiber vrtule z RCtimer 11x4,7 a mozem potvrdit za su az neskutocne pevne...a ako tu mal niekto zlu zkusenost ze su krivo vrtane sa u mna nepotvrdilo..Su super rovne..
Ked som drzal v ruke tu vrtulu ad toho majzlika ci co to bolo rozmer tusim 9x4,5 akoze vraj karbonove a za nekrestansku cenu okolo 30eur tak tu som zohybal jak tu lacnu plastovu..11x4,7 medzi prstami...
Tak to bola skor nejaka povrchovka imitacia karbonu..lebo co do pevnosti sa nedala ani zrovnavat s tymito carbon vrtulami co mi prisli z RCtimeru..
Taktiez som sa stretol s takou tabulou,vola sa to ze ABS plasticka karbonova doska a tie vrtule akoby boli z nej vyrobene a ta doska nato aka bola siroka hruba a tazka nemohla byt karbon iba ak povrchovku mala karbonovu...

ty si tak trochu nevidis do huby, zejo?
OK2WY
johny107

#117 Příspěvek od johny107 »

Co zas do mna rypes?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od JirkaA »

Nevím co jsi měl v ruce měkýho, ale vrtule od Mejzlíka to určitě nebyla :mrgreen:
OK2WY
tomashr

#119 Příspěvek od tomashr »

Trinom píše:Tak už jsem dostal odpověď na ty dřevěné Turnigy. Prý mají otvor o průměru 6 mm a jsou už z fabriky vyvážené.

Pokud jde o dřevěné vrtule TGY z řady jako http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _10x6.html , tak bych podotkl, že sice vyvážení zlé není, určitě se samy od sebe na copteru neroztrhnou, ovšem o jejich účinnosti a profilu bych se moc nešířil. Testoval jsem na letadle a pokles účinnosti proti Graupner SF či klonu APC byl dost tristní.
johny107

#120 Příspěvek od johny107 »

JirkaA píše:Nevím co jsi měl v ruce měkýho, ale vrtule od Mejzlíka to určitě nebyla :mrgreen:

Ty si snad pan Mejzlik ked si ho tak zastavas? Ani by som sa necudoval..
Ten link co som uviedol, tak som bol v tom obchode a vrtule skusal v ruke osobne,tak viem svoje..
Naposledy upravil(a) johny107 dne úte 07.05.2013 13:24, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - pohony“