Turnigy 9XR

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Turnigy 9XR

#106 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:...teda... Já si nemůžu pomoct, ale mě přijde horší než T9x...
Stejně poblemcané, ale navíc s konstrukčními vadami... Já jsem myslel, že to bude kvalitativně ve stylu toho jejich nového šestikanálu, který ale teda evidentně dělají v jiné fabrice...
Tohle je pro mě zklamání... To, že BRUTÁLNĚ připájí kabel tam kde ho pájíme my v T9x je ostudné. Mě přijde, že byli zdechlí uvalit prachy pro nějakého konstruktéra a návrháře, co by udělal nový návrh desky.
Tédevyna si na nic nehraje - vypadá zvenku i zevnitř "stejně". Tohle je navrch huj a vevnitř fuj...
Zatím to vypadá opravdu zle...

Nedělal bych si žádné iluze. Za ty peníze bude kvalita prostě cestovat a že převzali třeba to pájení vodičů pro flashovací konektor z toho jak to dělala komunita doposud u T9X tomu se ani moc nedivím (bylo to pro ně prostě nejjednodušší).

Dle mého názoru nemusí vůbec jít o jinou fabriku tj. T6X a T9XR se může dělat klidně v téže fabrice, ale prostě jde jen o přístup lidí, kteří pracovali na tom či onom kuse a tento přístup je velmi nevyrovnaný tj. najdou se kusy dobře zpracované, které projdou rukama pečlivějších lidí a pak se najdou kusy vysloveně odfláknuté, které měly holt tu smůlu, že se na jejich výrobě případně i výstupní kontrole podíleli zrovna samí "salámisti", přičemž jak ti pečlivější tak i ti "salámisti" dělají třeba v téže fabrice a je jen otázkou shody okolností, který kus projde rukama těch prvních nebo těch druhých.

Jen pro zajímavost si vzpomínám z diskuse na HobbyKingu ohledně T9XR jak Anthony Hand zmiňoval, že nabírali do fabriky na výrobu T9XR spoustu úplně nových zaměstnanců. Těžko říct kolik z těch nováčků je pečlivých a mají třeba už nějaké předchozí zkušenosti z podobné výroby a kolik z nich je salámistů a ke všemu navíc ještě s minimálními zkušenostmi.

Je tedy nutné počítat s tím, že občas to prostě bude lepší a občas horší podobně jako to bylo i u T9X. Dá se očekávat, že bude cestovat kvalita i u toho šestikanálu a ty jsi měl akorát to štěstí, že jsi zrovna dostal kousek, na kterém pracovali pečlivější zaměstnanci. Třeba budeš mít podobné štěstí na konkrétní povedenější kus i u T9XR pokud nějakou budeš v budoucnu kupovat.

Prostě tohle nemá smysl poměřovat podle jednoho kusu, protože kvalita dle mého názoru nebude stabilní. Až někomu projde rukama třeba stovka T9XR tak si může zavzpomínat kolik z nich bylo s poblemcanou deskou od cínu a třeba s pořádně nezastrčenými konektory apod. a kolik jich bylo zcela v cajku.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od mihlit »

Psalo se to tuším na rcgroups, že T9XR vyrábí FlySky či jak se to píše. Zkrátka stejná firma jako T9X. Akorát tentokrát s nimi mají prý jakousi smlouvu, takže se to nebude prodávat pod jinými značkami.
http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... count=3370

Jinak teď byl nalezen další problém. Její plastové kryty jsou špatně odlité. Forma, tlak, teplota, vlhkost... proces prý není odladěn (příčinám přesně nerozumím). Výsledek je ale ten, že T9XR má na některých místech vlasové praskliny (není to prasklé, jen se tam ten materiál nespojil) a na některých místech "jen" kazy vypadající jako praskliny (materiál se nespojil v celém průřezu).

http://www.hobbyking.com/hobbyking/foru ... 007#217007

Trpí tím všechny prodané kusy v první várce (možná bude časem problém vyřešen odladěním procesu lití).

Futaba trainer port není prý správně zapojen (výstup je ok, vstup ne).
http://forum.turnigy9xr.com/9xr-problem-t342.html
Naposledy upravil(a) mihlit dne pon 07.01.2013 18:06, celkem upraveno 1 x.
Atto

#108 Příspěvek od Atto »

Súhlasím s RiMrom:
RiMr píše:... To, že BRUTÁLNĚ připájí kabel tam kde ho pájíme my v T9x je ostudné. Mě přijde, že byli zdechlí uvalit prachy pro nějakého konstruktéra a návrháře, co by udělal nový návrh desky.
Tédevyna si na nic nehraje - vypadá zvenku i zevnitř "stejně". Tohle je navrch huj a vevnitř fuj...
Zatím to vypadá opravdu zle...

Ja mám T9X jednu z prvých a je tam plošák iný, ako je v T9XR. Neviem, či v novších T9X bol zmenený.
Ak nie, tak to znamená, že plošák pre T9XR navrhli iný. Tiež som bol strašne sklamaný, keď som na RC Groups podrobne študoval fotografie T9XR a videl som fakt OTRASNÝ spôsob pripojenia káblikov na flešovanie. Veď by to neboli žiadne výdavky navyše, keďže už plošák prerábali.
Ešte predtým som dokonca tajne dúfal, že tam bude priamo zabudovaný aj prevodník na USB a z krabice bude vyvedený rovno USB-konektor.
Chcem veriť tomu, že to je len vysielač na pol ceste. Možno nejaká budúca verzia T9Y, hoci aj o 10 dolárov drahšia, to už bude mať.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od jyrry »

Drondys píše:Samostatně se k 9XR prodává i alukufřík viz tento odkaz.

... a dnes uz muzu potvrdit, ze je libovy :-)
Lehounky, vyrezy v molitanu presne (az na antenu) sedi pro moje radijko ;-)
kufr pro 9XR ...
kufr pro 9XR ...
jyrry.webnode.cz
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od mihlit »

Až na to, že poštovné k němu je 2x dražší než cena toho kufírku.

OT: Graupner IFS popruh? Jestli to je jen na provokaci lidí, tak Turnigy by možná fungovalo taky :wink:
Drondys

#111 Příspěvek od Drondys »

mihlit píše:OT: Graupner IFS popruh? Jestli to je jen na provokaci lidí, tak Turnigy by možná fungovalo taky :wink:

A nejen popruh. Jestli sis dobře všiml na té fotce tak jyrry v tom kupfříku nemá Turnigy 9XR, ale Graupner MX-20 Hott. :lol:

mihlit píše:Až na to, že poštovné k němu je 2x dražší než cena toho kufírku.

Na předchozí stránce tohoto tématu psal jyrry, že ten kufřík kupoval ještě v době když u něj byla na Hobbykingu poštovní hmotnost pod kilo a tudíž měl poštovné levnější (až pak to posunuli přes kilo a tím se zdražilo poštovné).

jyrry píše:... hm, tak uz ho hmotnostne posunuli nad kilo a postovne je hnusne ... jeste ze jsem ho stihnul koupit kdyz byl pod kilo ...

Až bude ten kufr v Holandském skladu tak bude poštovné $9.43 s tím, že v Holandském skladu je toto poštovné až do 50 Kg, takže se v objednávce pak s tím dá koupit víc věcí bez zvýšení poštovného.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od jyrry »

mihlit píše:OT: Graupner IFS popruh? Jestli to je jen na provokaci lidí, tak Turnigy by možná fungovalo taky :wink:

Ale Turnigy mne skrabou, jsou moc siroke, tak jsem jich vetsinu rozdal (prislo jich nekolik snad predloni k Vanocum, jen tak, v balickach). Tyhle ifs jsem nabral 4 kousky na stanku Gr. nekdy pred sesti roky v Norimberku, zatim nosily Eclipsy (2 kousky), Optica a ted konecne Graupnera :-D
jyrry.webnode.cz
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od mihlit »

No já vím, co má za rádio. Z pohledu většiny bezpečné rádio, takže nevzbuzuje žádné emoce. Jenže když se na letišti postaví vedle dalších lidí s nápisem Graupner IFS, tak si od něj (jeho letadla) budou držet větší odstup. I když jestli tohle je jeho cílem... :lol: Z mého pohledu (netvrdím, že je objektivní) mi přijde IFS méně bezpečnější, než T9X s originál Turnigy modulem.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od jyrry »

mihlit píše:.... když se na letišti postaví vedle dalších lidí s nápisem Graupner IFS......

jeste ze jsem si nekoupil tu 8FG (uvazoval jsem o ni taky) :-D
jak se znam, ten popruh by na ni tutove sel....
http://aihio.net/gallery/Corrida_2008/p ... SC3032.jpg
;-)
jyrry.webnode.cz
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od juraj.jurej »

jyrry píše:
mihlit píše:.... když se na letišti postaví vedle dalších lidí s nápisem Graupner IFS......

jeste ze jsem si nekoupil tu 8FG (uvazoval jsem o ni taky) :-D
jak se znam, ten popruh by na ni tutove sel....
http://aihio.net/gallery/Corrida_2008/p ... SC3032.jpg
;-)

Nič si s toho nerob. To je iba závisť. Ja tiež ticho závidím s mojou 9XR.
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od juraj.jurej »

Tu je nová základná doska. Podla môjho názorou bude podobná vo FrSky 9XD: http://www.ersky9x.net/index.html
Má všetko čo má mať. Na update do 9X alebo 9XR sa to už asi neoplatí, ale kto chce nech sa páči.
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne pon 21.01.2013 14:59, celkem upraveno 1 x.
FrSky Tandem X20
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od mihlit »

juraj: Nezávidím, já mám to samé rádio, ale s lepším popruhem :D
Ta deska tam nebude. Tebou odkazovaná deska je "pěkně stará". Je to fajn deska, ale jde dát jen do T9X (do T9XR ne), kvůli rozmístění tlačítek (T9XR nemá pravá tlačítka, takže tam na tu desku není místo).

Desku pro X9D jsem již viděl, vypadá jinak :wink:
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od juraj.jurej »

mihlit píše:juraj: Nezávidím, já mám to samé rádio, ale s lepším popruhem :D
Ta deska tam nebude. Tebou odkazovaná deska je "pěkně stará". Je to fajn deska, ale jde dát jen do T9X (do T9XR ne), kvůli rozmístění tlačítek (T9XR nemá pravá tlačítka, takže tam na tu desku není místo).

Desku pro X9D jsem již viděl, vypadá jinak :wink:

Ja som to myslel so srandy (to závidenie) Kde si videl tú novú dosku na X9D. Ako, že nemá 9XR pravé tlačítka?
Ne vedel som, že je taká stará ja som na ňu natrafil až teraz.
FrSky Tandem X20
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od mihlit »

Tady je deska X9D (aktuálně předposlední prototyp) http://static.rcgroups.net/forums/attac ... 939_sm.jpg
SD karta na desce není, protože bude na extra destičce, ale k dispozici bude. Červený drát v poslední verzi také není.
(Je to trochu "špinavá" deska, ale je to prototyp, dost možná ruční výroba/úpravy. Takže nedělat předčasné závěry.)

Skutečná tlačítka. Taková ta "cvakací",co má T9X nová T9XR nemá. Ta má jen levnější řešení - na desce jsou blízko sebe vodivé plošky a nad tím je guma s vodivou vrstvou na spodní straně. Přimáčknutím vodivě propojí ty plošky. Stejná technologie je u dálkových ovladačů od televize atd. Jednak to nemá odezvu (nelze mačkáním poznat,kdy to již seplo a kdy ještě ne) a také mají menší životnost a jsou citlivé na znečištění. Celková výška takového tlačítka je velmi malá. Proto se tam klasické tlačítko nevejde.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od juraj.jurej »

mihlit píše:Tady je deska X9D (aktuálně předposlední prototyp) http://static.rcgroups.net/forums/attac ... 939_sm.jpg
SD karta na desce není, protože bude na extra destičce, ale k dispozici bude. Červený drát v poslední verzi také není.
(Je to trochu "špinavá" deska, ale je to prototyp, dost možná ruční výroba/úpravy. Takže nedělat předčasné závěry.)

Skutečná tlačítka. Taková ta "cvakací",co má T9X nová T9XR nemá. Ta má jen levnější řešení - na desce jsou blízko sebe vodivé plošky a nad tím je guma s vodivou vrstvou na spodní straně. Přimáčknutím vodivě propojí ty plošky. Stejná technologie je u dálkových ovladačů od televize atd. Jednak to nemá odezvu (nelze mačkáním poznat,kdy to již seplo a kdy ještě ne) a také mají menší životnost a jsou citlivé na znečištění. Celková výška takového tlačítka je velmi malá. Proto se tam klasické tlačítko nevejde.

Rozumiem ďakujem ja ich chcem tiež vymeniť nevieš poradiť nijaké ktoré by pasovali? ( T9XR)
FrSky Tandem X20
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“