Výběr vysílačky STARÝ

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zamčeno
Zpráva
Autor
Genagen
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr vysílačky

#106 Příspěvek od Genagen »

graup15 píše:Když už info tak pravdivé!!!!!!! informace bych prosil.. Neroztřelil to na Futabu, ale na Robbe baterku která ve vysílači byla. Futaba je v tom nevině!!

To je graupe uplne irelevantni. Koupis si system, na kterem je napsano futaba. Myslis, ze se na nej muzes spolehnout - a ono nemuzes.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od frontier »

Genagen píše:Koupis si system, na kterem je napsano futaba. Myslis, ze se na nej muzes spolehnout - a ono nemuzes.

Systém za to nemůže, ten je bezkonkurenční, ale baterie kterou tam nacpe Robbe, to je dnes už notoricky známo!
A teď co je lepší koupit soupravu která je problémová od A až do Z za pár frfní nebo koupit Futabu a prostě jen vyměnit baterii za cca 500,- a mít spolehlivou soupravu? :wink:
JMalik

#108 Příspěvek od JMalik »

Když to vezmeš reálně, tak za ty roky co mám Futabu bych dokázal vyjmenovat pár věcí, které se mi na tom vyloženě nelíbí, pár věcí bych si jenom představoval jinak a je tam i něco málo vyložených průserů.
Když to srovnáš s kompletní nabídkou TX/RX na trhu, tak si ale momentálně nevybereš nic spolehlivějšího.
Futaba mě nevytáčí ale zdaleka tolik jako idioti do Robbe. (Např. poslední zážitek s kalibracema samozřejmě neskončil výměnou kablíků.)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od Genagen »

frontier píše:Systém za to nemůže, ten je bezkonkurenční, ale baterie kterou tam nacpe Robbe, to je dnes už notoricky známo!
A teď co je lepší koupit soupravu která je problémová od A až do Z za pár frfní nebo koupit Futabu a prostě jen vyměnit baterii za cca 500,- a mít spolehlivou soupravu? :wink:

Vam to vazne neprijde jako uplne uhozenej argument? neprijde vam jako pruser, ze je v prodeji neco, co je jako funkcni celek nespolehlive?

kolik lidi, co si futabu koupi to kupuje s tim, ze potrebuje vymenit baterku aby jim uprostred letecke vravy nevypla vysilajda?

Navic IMO Futaba v tome neni nevinne. Minimalne by ji nemelo byt jedno, ze se jeji znacka v Evrope prodava v disfunkcni podobe. Je u nich na strankach alespon nejake varovani?

A co kdyz se situace bude eskalovat a Robbe prijde s dalsim kruvitkem. Vazne chcete byt ti prvni, kteri na to spadnou, aby prosly slepou ulicku a ostatnim rekli - jeste tohle je potreba na te vysilacce vymenit, aby byla spolehliva?
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Genagen »

JMalik píše:Když to srovnáš s kompletní nabídkou TX/RX na trhu, tak si ale momentálně nevybereš nic spolehlivějšího.

DMSS, Jeti?

JMalik píše:Futaba mě nevytáčí ale zdaleka tolik jako idioti do Robbe. (Např. poslední zážitek s kalibracema samozřejmě neskončil výměnou kablíků.)

Ja super ze jste fanousci znacky a rozlisujete Futabu a Robbe. Ale v konecnym dusledku si v Evrope koupis vysilacku, ktera se ti muze v letu znenadani vypnout, nebo nenakalibrujes knipl.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od jyrry »

kesi píše:...... číst vše znovu je časově náročné ........

ale vyplatí se to. Projdi si příslušná fóra a uvidíš, kdo to rádio (T9X) opravdu má, tomu napiš třeba SZ nebo se ho zeptej v odpovídajícím vláknu, vyhneš se záplavě řečí okolo.
Jinak je jen na tobě co si nakonec pořídíš, i když se tu některým zdá, že o tom musí rozhodnout oni, schválit ti ten nákup...
Z toho co jsi vyjmenoval bych i já doporučil Mx-16, ale záleží na tom, kolik do toho můžeš (ne chceš) investovat, ale musíš sám pro sebe uvážit co s tím třeba za rok, dva budeš řídit.
jyrry.webnode.cz
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od juraj.jurej »

Ako 9X, 9XR už teraz radšej FrSky Taranis, má všetko čo moderná súprava má obsahovať. (dá sa nahrať Čeština)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... de_1_.html
FrSky Tandem X20
carlos46
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od carlos46 »

Zdravím kluci, nechci zakládat nové téma, jelikož toto tomu myslím perfektně vyhovuje.
rád bych Vás poprosil o malé vysvětlení.
Chci si pořídit novou soupravu. Hodně jsem tu četl a ohledně značky mám asi jasno.
Bude to nejspíše Graupner.
Ale má otázka se týká počtu kanálů. Jsem rekreační uživatel. Dva roky jsem měl Easystara, teď mám něco podobného jen navíc s klapkami a nyní pokukuji po stíhačce.
Vše zatím bublina max pět kanálů. Časem bych rád ještě něco z pevnějšího materiálu jako třeba Ion nebo něco od pana Svobody. Nějaký motorový větroň do dvou metrů.
Hodně jsem tu četl, že právě na větrnoně je potřeba minimálně osmi nebo devíti kanálová souprava.
Mohli by jste mi prosím někdo vysvětlit co všechno se do toho zapojuje a kolika kanálovou vysílajdu bych si měl tedy pořídit.
Díky moc.
Karel
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od Jindra_S »

carlos46 píše:Hodně jsem tu četl, že právě na větrnoně je potřeba minimálně osmi nebo devíti kanálová souprava.

Někdy stačí 4, někdy bude 10 málo. :) Nicméně na základě textu budu předpokládat, že budeš chtít elektrovětroně s klapkama.
Pak by obsazení kanálů mohlo vypadat takto:
1 Plyn - motor
2 Směrovka
3 Výškovka
4 Levé křidélko
5 Pravé křidélko
6 Levá klapka
7 Pravá klapka

A to je v základu vše. 6 a 7 se dá spojit a ovládat najednou Y kabelem, bude to minimální omezení (snad jedině spřažení klapka plus křidélko jako křidélko), ale dal bych přednost samostatnému kanálu pro každé servo - minimálně se trimuje. 4 a 5 lze spojit teoreticky taky, ale tam bude chybět více - diferenciace výchylek, zakřivení celé odtokovky.
Další kanály se mohou hodit např. pro ovládání telemetrie (např. Sky assistant), gyra, světel, výklopného kolečka apod.
V případě, že bys uvažoval více serv v křídle, je třeba samozřejmě více kanálů a chytřejší vysílač, ale velmi pravděpodobně ti 8-kanál bude stačit.
Graupnera ti doporučuji ošahat v ruce před koupí - ne každému musí sednout.
-
carlos46
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od carlos46 »

Aha, díky za krátké vysvětlení.
Mohl poprosit ještě o vysvětlení samostatného ovládání levého a pravého křidélka a klapky?
Za jakých situací se to používá?
Klidně stačí jen případně odkaz.
Děkuji.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od Jindra_S »

Samostatné = samostatný kanál, neznamená to, že se ovládá jenom levé křidélko a pravé nikoliv (teoreticky by to šlo, ale nenapadá mě vhodné použití).
Například u toho trimování je to výhoda - vysílačkou si nastavím střed a pohyb pro levé křidélko, pak pro levou levou klapku atd.
Pokud bych měl křidélka na Y kabelu (nebo jedno servo pro obě křídla), musel bych to dělat pro levé a pravé křidélko najednou a mechanicky nastavit délku páky. I potom by mi šlo levé křidélko vždy na opačnou stranu co pravé a pokud bych chtěl zvednou obě nahoru, měl bych smůlu.
-
jag42

#117 Příspěvek od jag42 »

Pro křidélka to má význam hlavně pro možnost dobře nastavit diferenciaci. Pro klapky by mělo většinou stačit Y zapojení, ale s dvěma kanály se to lépe seřizuje (nemusí to být tak moc mechanicky přesné).
carlos46
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od carlos46 »

Aha. Takže pro příklad, já mam teď na letadlu křidélka i klapky přes Y kabely.
Abych mohl namixovat brzdy BF (křidélka/klapky) tak musím mit zqpojená všechna serva samostatně. Je to tak?
JMalik

#119 Příspěvek od JMalik »

carlos46 píše: ........ má otázka se týká počtu kanálů........ Časem bych rád ještě něco z pevnějšího materiálu jako třeba Ion nebo něco od pana Svobody........
Karel

Pokusím se ti to vysvětlit na příkladu F3Káčka. To je házedlo pro kruhový hod, 1,5m rozpětí, kde jsou ovládaná křidélka (flaperony), směrovka a výškovka. Stačí čtyři kanály.
S šestikanálovým Opticem se to dá řídit, ale dost blbě. S dvanáctikanálovým Graupnerem, Futabou...... si to nastavíš tak jak potřebuješ. Problém jsou tady mixy a letové režimy, které ty šesti a sedmikanály nemají. Větroně jsou na TX nejnáročnější právě proto, že je dobré ty letové režimy používat. Jde to bez nich, ale občas to dře. :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od vojta mansfeld »

Koupil jsem si Eclipse, není to ani půl roku a viděl bych to pro mě tak na Auroru. Jak píše J.Malik-mixy, celkově možnosti nastavení, kanálů ti 8 stačí na běžná letadla v pohodě ale to co chci ovládat a jak to chci ovládat aby mi to sedlo a bylo to pro mě pohodlné má až Aurora. Píšu z mé strany, třeba u Graupnera je tomu podobně. Záleží to na penězích ale když člověk ví že ho to bude bavit a chce rádio za cenu aby ještě nemusel prodávat barák tak si prostě stejně v budoucnu koupí lepší. Křidélka odděleně jsou u větroňů podle mě fakt základ.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Zamčeno

Zpět na „Výběr vysílače“