FOX 2,3 m z EPO.

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
salamander

Re: FOX 2,3 m z EPO.

#106 Příspěvek od salamander »

Páni, na CZ stránkach som dávnejšie čítal že niekto u Vás vyrába Foxa 2300 s laminátovým trupom a krídla sú potiahnuté balzou, ale nikde to nemôžem nájť.
Prosím dajte niekto sem link na tú stránku.

Topmodel.CZ , konečne som to našiel.
Má niekto s týmto foxom skúsenosti, oproti číňanovi s bubliniek ?
Vďaka za každú informáciu.
Libor
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od Libor »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=En_uBTzrs6E[/youtube]
Libor
salamander

#108 Příspěvek od salamander »

Dolfi

#109 Příspěvek od Dolfi »

PARÁDA...JE VIDĚT, ŽE SIS TO UŽIL CO???
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
salamander

#110 Příspěvek od salamander »

Bežné lietanie, pristávanie na asfalt je paráda, lepšie ako na trávu - hrbolatú. Musím ho držať trochu na rýchlosti, inak sa prepadne, vid. video.
Radian proti nemu lieta strašne pomaly a Alfa 1500 príšerne pomaly.
Mc_Green

#111 Příspěvek od Mc_Green »

Potřeboval bych poradit z Bety 1400 Mám vysílačku Cadet. Dneska jsem jí dal do Foxe 2300 a vysílačka nefunguje v přimači mám zaojený všechno správně a když připojim baterku tak se nic neděje.
salamander

#112 Příspěvek od salamander »

Treba to asi spárovať.
Ak je zle zapojený motor alebo konektori / riadiaci kábel / tak to nepôjde.
Stalo sa mi že som zle zapojil motor na iný konektor tak to nefungovalo, nakoľko mám dve Alfi 1500 tak som do jednej pozrel ako je to pozapájané, potom to išlo.
Mc_Green

#113 Příspěvek od Mc_Green »

salamander píše:Treba to asi spárovať.
Ak je zle zapojený motor alebo konektori / riadiaci kábel / tak to nepôjde.
Stalo sa mi že som zle zapojil motor na iný konektor tak to nefungovalo, nakoľko mám dve Alfi 1500 tak som do jednej pozrel ako je to pozapájané, potom to išlo.

Dík za radu dneska to zkusim znova
Mc_Green

#114 Příspěvek od Mc_Green »

tak jsem to zkusil a nic nepomáhá. Zkoušel jsem kabel dát i do jiný diry a nic a spárovat to ani nejde.
Když to vrátim zpátky do Bety tak to funguje.
VTjr

#115 Příspěvek od VTjr »

Mc_Green píše:chci se zeptat mám doma Betu 1400 a chtěl bych si koupit nějakého větroně a líbí se mi Fox 2300 je to dobrá volba po Bete. Betz zvládám v pohodě i základ pilotáže.
A nebo se mám poohlídnout po jiném větroni. Dík za radu

Tak nekupuj Foxe2300 ale jen Foxe1800. Ale toho od Pelikána, je prý lepší než z HK. Ja mám s ním víc jak 500 startů a mohu tvrdit, že je to absolutně poslušné a taky dost obratné éro. Na zdokonalení pilotáže opravdu perfektní, bez problémů zvládá všechny základní akrobatické obraty (krom stoupavých výkrutů a nožového letu), je neutrální a poslušný. Se zalétávaním nebyly žádné problémy.
Ale rozhodně to není větroň na termiku (ale to není myslím ani F2300). Vhledem k polosouměrnému profilu jsem to od Néj ani nečekal. V slabším Větru se s tím ale dá létat na svahu. Ale spíš pořád na motor akrobacii.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od RiMr »

Nedá mi to nezareagovat - opravdu s tím lítáš, nebo ti to někdo popisoval?

VTjr píše:...Ale toho od Pelikána, je prý lepší než z HK....

V čem konkrétně prosim tě? :wink:

VTjr píše:...bez problémů zvládá všechny základní akrobatické obraty (krom stoupavých výkrutů a nožového letu)..

Opravdu? :) S originální směrovkou? :roll:
Třeba souvrat?

A v čem je prosím tě problém se stoupavým výkrutem? Rozjedu to z kopce na plný plyn, plynule přitáhnu do stoupání a dám plné křidélka. I s tím zdechlým originálním pohonem to pár výkrutů dá.

#117 Příspěvek od VTjr »

RiMr píše:Nedá mi to nezareagovat - opravdu s tím lítáš, nebo ti to někdo popisoval?

VTjr píše:...Ale toho od Pelikána, je prý lepší než z HK....

V čem konkrétně prosim tě? :wink:

VTjr píše:...bez problémů zvládá všechny základní akrobatické obraty (krom stoupavých výkrutů a nožového letu)..

Opravdu? :) S originální směrovkou? :roll:
Třeba souvrat?

A v čem je prosím tě problém se stoupavým výkrutem? Rozjedu to z kopce na plný plyn, plynule přitáhnu do stoupání a dám plné křidélka. I s tím zdechlým originálním pohonem to pár výkrutů dá.

Mám s ním víc než 500 startů čili minimálně 50 hodin motorového letu!
Byla o tom již jiné vlákno diskuse, tak abych se neopakoval můžeš si přečíst můj obsáhlý příspěvek viewtopic.php?f=118&t=49723&start=15#p842040.
Kdybych s tím nelétal, tak bych ho nikomu neradil a sotva bych si tohle všechno vycucal z prstu.
No a jak jsem tam psal, první cca 100 startů bylo bez problémů, nebo pokud nejaké byly, tak jen z důvodů mých vlastních havárií a ne nekvality modelu. A zalétávat se to na rozdíl od FOXe2300 anebo té jiné verze esmnáctistovky prakticky nemuselo. Letělo to hned, jen jemné dotrimování kormidel.

Co se týče názorů na toho druhého Foxe1800 (ne od pelikána), tak ten přebírám z té diskuse. To mám opravdu z druhé ruky. Ja se mohu vyjádřit jen k tomu svému.

A co se týče obratů. Směrovka je originální a souvrat bez problémů. I s ubráním plynu (jak se to má dělat) ale i bez. Jak jsem psal, přímočarý nožový let s tím neuděláš, sjíždí to dolu po křídle. Ale důvodem je samozřejme krom malé směrovky (tá je však spíše "větroňová"), malá boční plocha trupu (je větroňový) ale i nedostatek tahu motoru, kterým by to šlo udržet - prostě to není 3D akrobat, ale ja to ani nikde netvrdil. Mluvil jsem o základních obratech, které neobsahují přímočaré dlouhé nožové lety a stoupavé výkruty.
Stoupavý výkrut? Jistě když to rozjedeš, tak uděláš půlvýkrut, možna tak-tak jeden celý a pak to ztratí rychlost a padáš, nebo to elegantně otočíš 3/4přemetem malého poloměru. To, jak to popisuješ, nefunguje. Musíš si uvědomit, že i křidélka působí jako aerodynamicka brzda a model dost spomalí i ve vodorovném letu. Já to zkoušel mnohokrát, kolmo nahoru to víc jak jeden to fakt nedá.
Jinak mezi originálním pohonem a tím mým opraveným/upraveným, jak jsem psal ve svém příspěvku, zas takový rozdíl není. Teď to má statický tah 640g a model váží 750g. Na stoupavé výkruty a nožák by to chtělo tah aspoň 1 kilo! To by tam ale musel být jiný motor a výkonnější baterky, jinak by asi motorový let trval krátce a člověk by si nezalétal. Nakonec, když chce člověk EPP akrobata, tak si má koupit akrobata jako třeba Acromaster a pod a ne k tomu znásilňovat Foxe.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od RiMr »

Tak prosím ten souvrat v bezmotorovém letu natoč, moc tomu nevěřím :wink:

EDIT: tak jsem si přečetl tvůj popis, stačí mi toto "Prevody krídelok idú hladko a bez vôlí, a smerovka je účinná primerane."

Pradvděpodobně máš kliku a máš Foxe z nějaké speciální edice :)
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od pastakus.cz »

Čau chlapi
Tak by mě zajímalo jestli u toho Foxe 2300 už někdo zkusil udělat klapky, tady furt píšete že je moc rychlej na přistání tak by se to třeba zlepšilo, navíc by šli namixovat i jako křidýlka a nebo aerodynamická brzda, nebo si myslíte že je to blbost??
co nelítá nerozbiju http://www.rcpastakus.php5.cz
VTjr

#120 Příspěvek od VTjr »

RiMr píše:Tak prosím ten souvrat v bezmotorovém letu natoč, moc tomu nevěřím :wink:

EDIT: tak jsem si přečetl tvůj popis, stačí mi toto "Prevody krídelok idú hladko a bez vôlí, a smerovka je účinná primerane."

Pradvděpodobně máš kliku a máš Foxe z nějaké speciální edice :)

No, veříš-nevěříš, s tím asi nic nenadělám.
:)
A není to žádná specialní edice, normálně jsem ho koupil v krámu tady v Žilině (objednávali ho pro mne z Pelikána) za 95€. Kupoval jsem ho koncem srpna 2011.

Jak směrovka, tak ty křdélka mají takový plastový mechanismus, kde je podélny pohyb táhla bowdenu převeden na výchylku. Nejaká mikroskopická vůle tam být musí, jinak by to asi nechodilo, ale rozhodně to letu nijak nevadí. Účinnost směrovky se taky dá mírně zvýšit tím, že se mezera mezi jeji pevnou a pohyblivou částí přelepí lepící páskou. A opravdu je účinná přiměřeně tomu, co se očekává od větroně (není to přece akrobatický 3D speciál).
A taky jde o to, co vlastně od ní očekáváš Ty, když máš model s nulovým vzepětím bez uší. Pokud si myslíš, že vykopnutím směrovky s takovým letadlem zatočíš, tak to je veliký omyl. Směrovka Ti jen vychýlí osu trupu, ale k náklonu, potřebnému pro zatáčku, nedojde, spíš se letadlo po nejakem čase začne sunout dolu po vnějším křídle. Směrovka se správně v zatáčce používá tak, že dáš náklom křidélky a výškovkou zatočíš, přitom kopneš přiměřeně směrovky tak aby nebyla výkluzová. Nakonec naučit se létat takové hezké realistické zatáčky je taky dost umění a chce to hodně tréninku. Kdo létá zatáčky jen křdélky a výškovkou, ten hezkou zatáčku nikdy neudělá. Zrovna jako u modelů se vzepťím a bez křidélek to není ono. Fox1800 je na nácvik správne koordinace všech 3 funkcí přímo ideální model.

No a vrátím se k tomu souvratu. Nevím kde jsi četl o tom, že byl v bezmotorovém letu (i když i to se s tím dá udělat).
Nevím, zda víš, jak se správně létá souvrat, ale v okamžiku když v stoupavém letu kopneš plnou směrovku a model se začne točit do strany, ubereš plyn a model ten otoč dokončí a s ubraným plynem (ne se zastaveným motorem a sklopenou vrtulí, ale tak aby to brzdilo) letíš pomalu střemhlav dolů, kde to pak vybereš do vodorovného letu a přidáš plyn. Anebo taky vypneš motor úplně letíš dolu rychle dáš jeden nebo dva bezmotorové přemety, nebo přejdeš do stoupavého letu, dáš v přechodu plný plyn a uďeláš druhý souvrat, případně písmeno M, ale bez půlvýkrutů, na ty je málo výkonu. Dokonce souvrat pořád s plným plynem (bez toho ubrání na vrcholu) se dělá mnohem hůř ale i to se dá. Jen není tak hezký.
A ja taky nikde nenapsal, že to je snadné. Navzdory představám těch, kto akrobacii nelétají, tak zalétnout hezký souvrat, je vskutku obtížný úkol. Ale dá se to nacvičit a to i s takovým modelem jako je Fox1800.

S natočením je trochu problém, protože většinou létám sám a když pilotuji, tak nemůžu držet kameru. Nebo tam mám jen náhodné přihlížející. Členy mé rodiny tahle moje podle jejich názoru "postpubertální zábava" nezajímá. Ale když něco bude, tak pošlu.

Pokud máš zkušenosti s létáním akrobacie a to co jsem tady rozpsal jsou Ti notoricky známé věci tak promiň. Z Tvých reakcí nemohu vědět jak na tom jsi. Taky pokud létáš akrobacii s nějakým 3D speciálem, tak ten způsob řízení bude zřejme poněkud odlišný od akrobacie s větroněm.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“