RC revue Turningy T9X

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#106 Příspěvek od JMalik »

coro píše:
K začiatočníkom: ja radím každému nech si to dá niekomu prepáliť na ER9x .

Říkal jsem si, že už k tomu technicky ani nemeknu. Ale je to na smetišti, takže takhle:
K začátečníkům: já radím každému ať si to hlavně nekupuje.
dokken

#107 Příspěvek od dokken »

JMalik píše:
coro píše:
K začiatočníkom: ja radím každému nech si to dá niekomu prepáliť na ER9x .

Říkal jsem si, že už k tomu technicky ani nemeknu. Ale je to na smetišti, takže takhle:
K začátečníkům: já radím každému ať si to hlavně nekupuje.

a proč? protože by ho někteří soudruzi s Futabou na pupku (a kšandou Turnigy) taky nemuseli pustit na letiště.
Věřte Malikovi...nekupujte to..nekupujte to :D
Drondys

#108 Příspěvek od Drondys »

dokken píše:a proč? protože by ho někteří soudruzi s Futabou na pupku (a kšandou Turnigy) taky nemuseli pustit na letiště.
Věřte Malikovi...nekupujte to..nekupujte to
:D

To chce klídek. Lidi včetně začátečníků budou T9X stejně kupovat ať už si říká kdo chce co chce. Přes veškeré kritiky a diskuse kdekoli na světě trvalý zájem o T9X vůbec neklesá a spíš roste. :wink:
jetylo

#109 Příspěvek od jetylo »

Neviem, preco mi toto pripomina chlapcov na zachode, ktori sa dohaduju, ktory z nich docika vyssie a dalej. Mam pocit, ze toto vlakno vzniklo pre ludi, ktori su nakloneni T9X a pouzivaju toto radio a pre ludi, ktori si chcu toto radio kupit. Ludia, ktori k tomuto radiu maju odpor, alebo pouzivaju ine, lepsie radia a T9X si ani nahodou nezadovazia, by sa tu vlastne ani nemali vyskytovat a uz vobec nevidim dovod, preco tu chodia rozcerovat hladinu diskusie. Jednoducho treba prijat fakt, ze toto radio na trhu je a ludia si ho budu kupovat, pretoze poskytuje lacnu alternativu k drahsim a luxusnejsim vysielacom. A tak ako tu uz odnelo niekolkokrat, pokial ma majitel aspon trochu zdraveho rozumu, tak toto radio pouzje adekvatne jeho kvalite. A pokial nema, tak uz je na komunite modelarov, aby sa takeho "modelara" zbavila. Rozhodne to ale nie je dovod, aby sa kazde vlano, kde sa spomenie T9X skoncilo na smetisku len preto, ze niektore skupiny modelarov sa nevedia preniest cez to, ze si niekto chce kupit a pouzivat nieco lacnejsie, co sa do jednoduchych modelov hodi a kde cena prijimaca nie je vyssia ako celkova hodnota modelu. Myslim, ze rozumnych argumetov pre a proti tu odznelo celkom dost, vcetnie niektorych zbytocne extremnych a populistickych ponuk na testy, ktore sa vymykaju z bezneho standardu a mali skor autovytacaci charakter, ako realny zaklad. Myslim, ze treba akceptovat fakt, ze su tu modelari, ktori lietaju s velkymi resp. hodnotnymi modelmi, lietaju na predvadzackach a hromadnych podujatiach alebo sutaziach, ktore vyzaduju kvalitne ovladacie systemy a su tu modelari, ktori lietaju s jednoduchymi a lacnymi modelmi pre zabavu a relax, lietavaju skor osamotene, alebo v malych skupinkach za barakom. Tym stacia lacnejsie ovladacie systemy. Rozhodne by to chcelo trochu viacej tolerancie v tychto vlaknach, ako z jedneho tabora, tak aj z druheho tabora modelarov.
JMalik

#110 Příspěvek od JMalik »

jetylo píše: Mam pocit, ze toto vlakno vzniklo pre ludi, ktori su nakloneni T9X a pouzivaju toto radio a pre ludi, ktori si chcu toto radio kupit. Ludia, ktori k tomuto radiu maju odpor, alebo pouzivaju ine, lepsie radia a T9X si ani nahodou nezadovazia, by sa tu vlastne ani nemali vyskytovat ...........

:lol:
Víš co je to diskuse?
jetylo

#111 Příspěvek od jetylo »

to :JMalik
Diskusia je to, co sa da citat par prispevkov vyssie, t.j,. uplne normalne prispevky, bez emocii, bez nadavok a hrubych slov, bez osocovania a bez nanucovania svojho presvedcenia inym. V diskusii mozes vyjadrit svoj nazor ci uz pozitvny alebo negativny, popripade prezentovat svoje navrhy, ale rozhodne sem nepatri to, aby si nanucoval svoj nazor inym a viac menej pozadoval aby to akceptovali ini. To co si tam vyfarbil presne vystihuje to, kvoli comu sa tato debata vrhla a viacmenej sa vzdy zvhne, ked sa tu zacne argumetovat tym cim sa argumentuje a nanucuje sa tu nazor, ze kazdy kto si kupi T9X ju automaticky vlozi do modelu o minimalnej hmotnosti 7kg a ide s tym lietat na hromadnu predvadzacku. Ide o to ,ze s takymito modelmi lietaju ludia, ktori uz lietat vedia, presli istym vyvojom svojich modelarskych schonosti, maju v tych modeloch kopu penazi a casu straveneho stavbou a udrzbou takehoto modelu a riadiaho to ovladanim, ktore svojou vybavou(WS a HW) odpovedaju danemu modelu a takyto ludia sa o T9X nezaujimaju, pretoze im nema co ponuknut, Analogicky teda by sa dalo predpokladat,ze im je T9X ukradnuta a vlakna tejto temy ich nezaujimaju resp. nemaju k tomu co povedat. Ale to asi neplati o "diskuteroch", ktori maju svoje prispevky takmer v kazdej teme a v kazdom vlakne, ci uz k tomu maju, alebo nemaju co povedat. Trochu autoreflexie resp. sebareflexie by niektorym prispevatelom nezaskodilo. To som tym chcel povedat. Ak sa ti moje vyjadrenie nepaci, alebo s nim nesuhlasis, mas na to plne pravo a ja to akceptujem. O tom je diskusia ...
AR1
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od AR1 »

No, konečně. Tys tu chyběl. A jak to souvisí s článkem v RC revue?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od JirkaA »

jetylo píše:to :JMalik
Diskusia je to, co sa da citat par prispevkov vyssie, t.j,. uplne normalne prispevky, bez emocii, bez nadavok a hrubych slov, bez osocovania a bez nanucovania svojho presvedcenia inym. V diskusii mozes vyjadrit svoj nazor ci uz pozitvny alebo negativny, popripade prezentovat svoje navrhy, ale rozhodne sem nepatri to, aby si nanucoval svoj nazor inym a viac menej pozadoval aby to akceptovali ini. To co si tam vyfarbil presne vystihuje to, kvoli comu sa tato debata vrhla a viacmenej sa vzdy zvhne, ked sa tu zacne argumetovat tym cim sa argumentuje a nanucuje sa tu nazor, ze kazdy kto si kupi T9X ju automaticky vlozi do modelu o minimalnej hmotnosti 7kg a ide s tym lietat na hromadnu predvadzacku. Ide o to ,ze s takymito modelmi lietaju ludia, ktori uz lietat vedia, presli istym vyvojom svojich modelarskych schonosti, maju v tych modeloch kopu penazi a casu straveneho stavbou a udrzbou takehoto modelu a riadiaho to ovladanim, ktore svojou vybavou(WS a HW) odpovedaju danemu modelu a takyto ludia sa o T9X nezaujimaju, pretoze im nema co ponuknut, Analogicky teda by sa dalo predpokladat,ze im je T9X ukradnuta a vlakna tejto temy ich nezaujimaju resp. nemaju k tomu co povedat. Ale to asi neplati o "diskuteroch", ktori maju svoje prispevky takmer v kazdej teme a v kazdom vlakne, ci uz k tomu maju, alebo nemaju co povedat. Trochu autoreflexie resp. sebareflexie by niektorym prispevatelom nezaskodilo. To som tym chcel povedat. Ak sa ti moje vyjadrenie nepaci, alebo s nim nesuhlasis, mas na to plne pravo a ja to akceptujem. O tom je diskusia ...

Ano, trochu autoreflexe by skutečně nezaškodilo.
Přečti si to od prvního příspěvku a podívej se, co způsobilo moji (a následně i JMalikovu) reakci. Diskuse poklidně plynula do doby, než zde kdosi nejmenovaný začal (jako téměř obvykle) tvrdit, že tohle rádio je supervhodné k použití zejména ve velkých (potažmo tedy drahých a potenciálně nebepečnějších) modelech. Proti tomuto tvrzení jsem se (a nejen já) ohradil a dál diskuse vesele jako vždy plyne v podrážděných reakcích povětšinou těch, kteří velký model viděli tak možná na fotce a jaksi nemohou nebo nechtějí pochopit, že tak jako existuje rozdíl mezi nenáročnou EPP poletuchou a obříkem, existuje rozdíl i mezi vysílačem T9x a řekněme rádiem střední a vyšší třídy...
OK2WY
JMalik

#114 Příspěvek od JMalik »

jetylo píše:to :JMalik
Diskusia je to, co sa da citat par prispevkov vyssie, t.j,. uplne normalne prispevky, bez emocii, bez nadavok a hrubych slov, bez osocovania a bez nanucovania svojho presvedcenia inym............

V diskusi mám první příspěvek někde na čtvrté straně, následně potom co dokken a Earl vyslovili svojí pravdu o tom, jak je to vhodné k řízení čehokoliv.
Do té doby jsem neměl zapotřebí to nijak komentovat a kdyby to moderátor nedal na smetiště, tak bych mlčel i dál, protože jsem tady kdysi řekl, že do technické diskuse o TGY9 už zasahovat nebudu.
Neznám tady na diskusi nikoho, kdo má TGY9 a létá s tím obry, turbíny, velké makety...... a mohl by skutečně posoudit jak je to na to vhodné. Je tady ale poměrně dost lidí, kteří tyhle letadla létají s něčím jiným než s TGY9 a ví proč.
Teď si projdi příspěvky uživatelů v tomto vlákně a dej sem můj příspěvek, kde se vyjadřuji hrubě, nadávkami, osočováním, nebo někomu vnucuji své přesvědčení. Nezapomeň u toho vyhodnocovat obsah příspěvků té druhé strany :wink:
dokken

#115 Příspěvek od dokken »

Vnucujes tu od zacatku at si to nikdo nekupuje, je to vic nez vnucovani, spis patologicka alergie na tuhle prima vysilajdu. Nechte uz ty obry a turbiny a race machiny, tohle dela v republice par procent lidi, tam je to kazdymu snad jasny..Ale myslim, ze te v podstate nikdo vazne nebere (v tomhle ohledu, jinak obcas poradis fakt dobre, to se musi nechat) a tak to ma asi byt. Ten nad tebou tomu dal echt korunu s tim nepoustenim na letiste, takze chlapci Don Quijoti ...bojujte dal..ale vysledek zrejme predem znate, tak prehodnotte to plytvani energii :wink:
JMalik

#116 Příspěvek od JMalik »

dokken píše:.............Nechte uz ty obry a turbiny a race machiny, tohle dela v republice par procent lidi, tam je to kazdymu snad jasny..........

No, Tobě to asi jasné není:
dokken píše:...... hlavně přechytralá věta "Do velkých modelů tato souprava nepatří". :?

pak jste to následně dál s Earlem pitvali, že je to do těch velkých modelů úplně v pohodě a po mě jsi vyžadoval nějakou tabulku, hranici toho dělení. Tak jsen Tě odkázal na Rimrovu tabulku, která se mi zdá celkem respektující realitu.
Pokud to nemůžeš dohledat, poprosím Rimra, aby to sem opakovaně dal, protože se mi to nechce celé prolézat a už si skutečně nepamatuji to vlákno kam to dával.
(A rozhodně tady nikoho nepřesvědčuji ať si to nekupuje. Napsal jsem, že jenom idiot s tím bude řídit turbíny, obry, hotlinery..... a napsal jsem, že to nedoporučuji začátečníkovi který chce létat.)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od RiMr »

Tady to je, ale ty hodnoty jsou z cesty, třeba tu Dx6i bych asi dal po zkušenostech pod ověřenou T9x, pod T9x s modulem třeba JETI nebo FRSky rozhodně... Takže ty hodnoty skutečně nejsou mým současným názorem, ani ho nemám zodpovědně z čeho získat, vyjma tu Dx6i a T9x.

Dejme tomu, že existuje imaginární hodnota Kl (Klidný Let). Čím je letadlo nebezpečnější, čím je okolí zranitelnější, tím je vyžadována vyšší hodnota Kl. Úroveň poskytované hodnoty Kl se řídí spolehlivostí vysílače ověřenou léty provozu, výstupní kontrolou=počtem vadných kusů mezi spotřebiteli, postupným odstraňováním nevyhnutelných chyb (např. updaty FW), počtem prodaných kusů (a tím statisticky větší šancí na nalezení a odstranění bugů jak HW tak SW), dále taky zkušeností pilota a dalšími podmínkami na které teď nemůžu přijít ale které teď nejsou tak důležité. Jde jen o přiblížení toho jak to vidím.

Vezměme si pro mnohé takový středobod mezi vysílači (i pro mě - vyzkoušel jsem si ho... ) Futabu 12FG. Dejme tomu že její hodnota Kl u průměrně zkušeného pilota je 180.

Takže F12FG = 180

Modely a jejich požadovaná hodnota pro létání na poli kde není nic co by se dalo "trefit", třeba, cucám z prstu tak mě nekamenujte:

Vekova Vosa = 15
EasyStar = 30
Floater-Jet = 40
EGe = 40
Cularis = 55
MiniCorado = 65
Vekův _Mustang = 75
3Kg EDF Jet = 110
Viper F5D = 120
5Kg Jet = 145

Pokud létáme v blízko zástavby, tak každá hodnota vzroste třeba o 30.

Takže vidíme, že s F12FG můžeme (samozřejmě za předpokladu nezmaštěné instalace atd.) létat prakticky se vším jakž takž dostupným (podle těchto hodnot, třeba jsou jiné, to já nevím jak to chodí třeba u Jetů, zatím jsem žádný neměl )

No a jaká je hodnota dalších rádií?

Třeba:
Dx6i = 100
Dx7 = 130

A T9x?
Podle mého názoru asi tak:
T9x = 60

Tedy to znamená například, že s osvědčeným (tedy ne zrovna vybaleným z krabice) T9x si troufnu někde na venkově v poli i s tím Cularisem, ale v blízkosti osady ANI NÁHODOU, protože pak už ten Cularis nemá Kl=60, ale Kl=90 (60 za Cularis + 30 za osadu).

Víte jak to myslím? Rádio není jen "nefunkční na nic" a "funkční na všechno", ale je mnoho mezistupňů, daných limitů, které myslím když budeme znát a s rezervou respektovat, omezíme možnost něčeho co nás bude týden, měsíc, ale třeba taky celý život mrzet, na minimum.

Ale úplně to nevyloučíme nikdy, bez ohledu na značku a typ rádia.

Takže tak nějak to vidím já, ale třeba je to všechno úplně jinak, je to jen můj, nijak zvlášť propracovaný (hlavně ty konkrétní hodnoty) názor...

#118 Příspěvek od JMalik »

Děkuji Ti, nemusím to hledat.
Nejde o nějaké absolutní seřazení. Souhlasíš i teď s odstupem času, že tak nějak přibližně to je?
(jestli se prohodí vzájemné pořadí vysílačů těsně vedle sebe není myslím rozhodující. Zásadní je, jestli jsi nedospěl k názoru, že super ověřená vytuněná TGY9 by mohla být někde u těch 180 ?)
coro

#119 Příspěvek od coro »

No neviem, mne sa zdá že to číslovanie mám osobne úplne iné.
180 asi nie..
Ale ak DX6i má 100 a DX7 dokonca 130, (kde sa vzal rozdiel?!?)
... tak má aj 9x aspoň takých 120 aj s tým čínskym modulom.
Koľko má s Duplexom? :)
Koľko bude mať MC-24 IFS/XPS?
Koľko má F12FG s FrSky Fasst compatible príjmačom?!?
JMalik

#120 Příspěvek od JMalik »

coro píše:......Koľko má F12FG s FrSky Fasst compatible príjmačom?!?

To nevím, ale určitě ne původních 180. Objednal jsem si jich 5ks, došlo to před měsícem, je to v lodičce, autíčku........, až to odjezdí tak půl roku, tak určitě napíšu.
(Jeden z prvních poznatků = není to rozhodně plně compatible :wink: )
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“