Turnigy 9x hardware, opensource TX
JMalik píše:Tak dobře, když ten konkrétní kus co máš doma kompletně prohlédneš, přepájíš, vyměníš potenciometry a "dotuníš" to, dáš to bez obav do obříka, kde je 6 -7 serv a funkce budou stačit?
Prosim Ta, ked uz mas tolko casu diskutovat o tej T9x, mas zrejme dost prostriedkov na to, aby si sa uzivil. Tak si ju konecne za tych par supov objednaj a vyskusaj sam. A PRESNE nam napis, v com je zla. Ono argumenty z Vasej strany su len typu co ked... A pritom o nej viete minimum. Howg.
PS: urcite ju potom ja alebo niekto druhy od Teba kupime
JMalik píše:Tak dobře, když ten konkrétní kus co máš doma kompletně prohlédneš, přepájíš, vyměníš potenciometry a "dotuníš" to, dáš to bez obav do obříka, kde je 6 -7 serv a funkce budou stačit?
Potom, v případě jen a pouze tohoto jediného mého ověřeného a dříve mnoha lety (tedy ne roky, ale lety letadlem) vyzkoušeného rádia po technické stránce bez problémů, i když třeba raději například s Duplexem.
Po stránce pocitové ale asi ne, je to jako kdybych si do dýmky od Dunhilla za 30k cpal Tarase Bulbu jen proto, že mi doma zbyl.
Takže ne, nedal - ale v podstatě jen z důvodu "svůj k svému", cennej model - drahý rádio, v Rollsu taky nebudu jezdit v teplákách.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
- LV
- Kontaktovat uživatele:
vpershing píše:Nuz ak ju ma, tak preco presne nepopisal v com je problem? Aby nas poucil. Ale vlastne ze ju ma moze napisat kazdy. Pokial je to skutocne take zle, nebola by BackOrder v podstate stale, nepisali by o nej v nemcine, rustine, polstine, francuzstine a nevznikly by take projekty ako vznikli.
Problémy boli popísané v ostatných vláknach, sú iba v krabici, mechanike, súčiastkach a SW. Inak ostatné OK.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- LV
- Kontaktovat uživatele:
bitovod píše:- akrobat od cca 1,6m nahoru, velké větroně, makety..
- obří modely a turbíny
Osobně bych do výše zmíněných nedal ani toho Optika a přesto věřím tomu, že jich s ním pár létá.
Zrejme asi nemáš poňatia koľko serv behá vo veľkých vetroňoch, obrích polo a maketách a v turbínach a ani ich požiadavky na SW ti veľa nehovoria.
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV píše:bitovod píše:- akrobat od cca 1,6m nahoru, velké větroně, makety..
- obří modely a turbíny
Osobně bych do výše zmíněných nedal ani toho Optika a přesto věřím tomu, že jich s ním pár létá.
Zrejme asi nemáš poňatia koľko serv behá vo veľkých vetroňoch, obrích polo a maketách a v turbínach a ani ich požiadavky na SW ti veľa nehovoria.
Hledal jsem způsob, jak odpovědět, ne jak tazatele setřít a neodpovědět, jakkoli byla tato otázka irelevantní.
Jinak máš pravdu, nevím, co to znamená a nelítám s tím a zřejmě ani nebudu a nechci.
Naposledy upravil(a) bitovod dne pon 10.01.2011 17:12, celkem upraveno 1 x.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Samozrejme ze viem, kolko serv a dalsej elektroniky vo velkych modeloch je. No a ze celosvetovy problem? Urcite nie, tam na rozdiel od tohoto diskuzneho fora ludia PRISPIEVAJU POZNATKAMI, nie zakomplexovanymi tlachaniami. A nielen poznatkami, tam si sami pomahaju svojimi vedomostami k pretvoreniu si aparatury podla seba a nie podla vyrobcu. Koder v suprave ktora pouziva nejaky standard (s CE certifikatom) predsa moze nahradit aj pripojeny pocitac v roli ucitela aj vo Futabe. Tak preco nevyuzit rovno vypoctovu kapacitu riadiacej dosky T9X k tomu ucelu? VAM sa ani nesniva, co vsetko sa s tym da urobit. Napriklad ziakovi primixovat k jeho riadeniu LEN vybrate kanaly trenera... Pustit do PPM plnych 16 kanalov (pravda, nie je k tomu zatial prijimac. zatial). Za 8-10EU. Nuz a co sa tyka mechaniky, len malou zmenou SW sa daju potenciometre nahradit rotacnymi enkodermi. Plne digitalnymi. ALE NAM TO ZATIAL NETREBA. Zatial sa bavime so svojimi napenenymi lietadielkami. Radsej vsak pozorne sledujte dianie okolo Vas, pretoze modelarina skutocne uz zachadza vdaka vyspelosti elektroniky k takym veciam, ze 15-rocni chlapci si programuju svoje trikoptery a podobne. Vesaju na ne svoje kamery a smiruju spoluziacky
A nepotrebuju sa prehanat po nebi s 20kg stihackami.
Tomu sa budu venovat, ked budu starsi. A nebudu preto zbytocne tlachat na bezcennych diskusiach.
Tomu sa budu venovat, ked budu starsi. A nebudu preto zbytocne tlachat na bezcennych diskusiach.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
vpershing píše:Radsej vsak pozorne sledujte dianie okolo Vas, pretoze modelarina skutocne uz zachadza vdaka vyspelosti elektroniky k takym veciam, ze 15-rocni chlapci si programuju svoje trikoptery a podobne. Vesaju na ne svoje kamery a smiruju spoluziacky
Modelarina je odvodená od slova modelár , modelovať. Modelár stavia modely.
Ten čo lieta je lietač alias pilot. Ten čo sa štúra v elektronike byť modelárskej nie je modelár. Xkopter nie je model ale hračka.

www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
bitovod píše:JMalik píše:Tak dobře, když ten konkrétní kus co máš doma kompletně prohlédneš, přepájíš, vyměníš potenciometry a "dotuníš" to, dáš to bez obav do obříka, kde je 6 -7 serv a funkce budou stačit?
Potom, v případě jen a pouze tohoto jediného mého ověřeného a dříve mnoha lety (tedy ne roky, ale lety letadlem) vyzkoušeného rádia po technické stránce bez problémů, .......
Když jsem to měl otevřené (přinesl to kamarád, že to nefunguje), tak jsem našel závadu celkem rychle. Byl upadlý drátek k potenciometru, přiletoval jsem to za minutu, banalita. Pak jsem to celé asi hodinu zkoumal a prohlížel. U druhého potenciometru to bylo taky tak nějak dočuněné, drželo to, ale radši jsem to přeletoval. Pak tam byl jeden krátký úplně našponovaný drátek co jsem radši vyměnil, prostor aku jsem neřešil, jenom jsem to konstatoval při předávání.
Za hodinu jsem tam našel tři, čtyři chybky, které jsem odstranil a další prohlídkou jsem už nic vážného neobjevil. On s tím létá asi toho půl roku, nic se nepodělalo.
Závěr? Zkontrolované, vytuněné, bez problémů ?
Možná.
Já to ale vidím takhle:
Našel jsem tam tři, čtyři chybky vážnějšího charakteru, odstaranil jsem je, další jsem neobjevil. Je to Tx za naprosto minimální peníze a tomu odpovídá celkové pojetí konstrukce i SW. Jestliže jsem tam našel tři, čtyři závady, bude tam ještě pět, deset dalších o kterých nevím a ani pečlivou prohlídkou je nedokážu najít.
S tím vědomím bych to používal a taky nahlížel na případný další "tuning".
vpershing píše:JMalik píše:Tak dobře, když ten konkrétní kus co máš doma kompletně prohlédneš, přepájíš, vyměníš potenciometry a "dotuníš" to, dáš to bez obav do obříka, kde je 6 -7 serv a funkce budou stačit?
Prosim Ta, ked uz mas tolko casu diskutovat o tej T9x, mas zrejme dost prostriedkov na to, aby si sa uzivil. Tak si ju konecne za tych par supov objednaj a vyskusaj sam. A PRESNE nam napis, v com je zla....
Tohle všechno jsem už udělal (s rozdílem, že to nebylo moje, ale půjčené).
Prostředky na to abych se uživil mám a asi by mi zbylo i na tu Věc, ale zdá se mi to dost drahé. A PŘESNĚ jsem vám napsal v com je zla. To tady najdeš - přesně, konkrétně které komponenty HW, přesně konkrétně nedostatky SW.