Moje začátky s heli....

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od psena »

Tareq je slabej, lita jen na efekt, kdovi jestli vubec umi viset :twisted: :lol: :lol:
bigwolf

#107 Příspěvek od bigwolf »

Ten uz davno zapomnel co je to viset, mu ty prsticky litaj tak nejak sami od sebe. :D
Rádio Futaba T8FG | Nabíječ FMA CellPro 10S
Vrťas T-REX 500 ESP, 3x DS510, DS520, mini V-bar 5.0 Express
bigsam72

#108 Příspěvek od bigsam72 »

bigwolf píše:Ten uz davno zapomnel co je to viset, mu ty prsticky litaj tak nejak sami od sebe. :D

Kdyz uz jsme u toho Tareq ma fakt zajimavej styl packovani stoji to za to shlednout ..
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
mikyno12

#109 Příspěvek od mikyno12 »

zaciatok je velmi dobry ;)
http://www.youtube.com/watch?v=t2QuNrQyrXM
...taky tanec prsta :D
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
psena
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od psena »

Jo to dabel, zajimalvy, ze dva takovi skveli piloti (Riva a Tareq) litaji palcama, ja jsem prave asi po 3 tydnech zacatku na simu zmenil na packovani palec ukazovacek. tak jestli to nebyla chyba... na druhou stranu, takovy palce jak Tareq rozhodne nemam, dyt on udela celou vychylku jednim zavlnenim prstu :D
radek.domin

#111 Příspěvek od radek.domin »

No konečně. První rána :-)

Mám za sebou asi 50baterek. Už to nepočítám, ale je to asi 5 hodin ve vzduchu.

Lítám s dvouma vrtulníkama. Oba z HK. jeden 450TT Pro a druhej ten nejlevnější 450MT. S tím MTčkem blbnu a zkoučím nový věci. To Pročko je takovej hodobožovej vrtulník :-)

Dneska jsem byl lítat s tím MTčkem. Tři baterky po sobě trénuju statický flipy do všech směrů. Tak dva-tři metry nad zemí a snazím se aby mi to při těch flipech nikam neutíkalo. Všechno šlo dobře. Při třetí baterce slyším jak přišla smska. Přistál jsem si, přečet smsku, znova odstartoval a chtěl jsem pokračovat. Jakmile byla helina na zádech otáčky klesly tak že už jem jí nebyl schopnej přetočit zpátky. Okamžitě mi došlo co jsem udělal. Pochopitelně jsem si po tom startu nepřepnul do idle-up :-) Helina šla rotorem přímo do země. Lítám nad polem kde je tak půlmetrová tráva (obilí, nebo co to je) a zem je dost promoklá. Asi i díky tomu to odneska jenom příčná hřídel a hlavní ozubený okolo. Snad neoběvím ještě nějaký překvapení až to rozeberu.

Musím říct že jsem ale vůbec nebyl naštvanej. Už jsem jenom čekal kdy to přijde. Spíš jsem se pousmál svojí blbosti. Mám velkou kliku že to bylo s tímhle vrtulníkem a bez většího poškození. Ted už na ten idle-up snad zapomínat nebudu :-)
psena
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od psena »

Tak to asi taky nastve, ale opet to neni zadna chyba pilotaze jako takove i kdyz samozrejme soucast pilotaze to je...
Jinak uz me zase honis? Nebyl jsi to ty kdo me posledne vyburcoval k tomu lopingu? :lol: Takze uz flipujes... kurna tady v Brne je tak vetrno, ze je bez sance i viset natoz tak neco vic. Neletel jsem uz asi tyden... kdyby nefoukalo, tak bych se asi nechal vystengrovat a zitra sel taky na zada :D
Mam smulu, ze nemam zadny B stroj, to se urcite hned jinak lita, kdyz vis ze mas zalohu.
radek.domin

#113 Příspěvek od radek.domin »

Jojo. Dneska tady byl prvni penej den za poslednich tak 10 dni. Pocasi stoji fakt za prd. Ale tezko si stezovat kdyz clovek vidi co se deje na severu moravy.

Ja ten druhej vrtulnik poridil za 1000,- (tady na rcmanii) Chybelo jenom gyro a regulator. Takze celkova cena okolo 1600,- za celej vrtulnik. Ten pocit pri litani s takovym vrtulnikem je uplne jinej. Ne ze bych nejak vyrazne poznal rozdil ve kvalite, ale vubec se nebojim. Jediy na co davam bacha abych se s tim nezabil, nebo abych to nezapich do auta. Jinak litam na miste kde nikdo nechodi. Takze jde prakticky vsechen stres stranou a litani jde pak o 100% lip.
Kenny McCormick

#114 Příspěvek od Kenny McCormick »

psena píše:Mam smulu, ze nemam zadny B stroj, to se urcite hned jinak lita, kdyz vis ze mas zalohu.

Prave teraz som opravil a doladil coptera, zajtra idem na to :!:
Aj teraz by sa dalo, tu v Presove /SVK-EU :lol: keby niekto nevedel/ prestalo prsat a fuka tak 3m/s. Len je slabsie svetlo, tak zajtra rano :lol:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
radek.domin

#115 Příspěvek od radek.domin »

Opraveno. Mít po ruce obchůodek s náhradníma dílama a nemuset čekat tejden než to odněkud přijde je fakt velká výhoda :-)
BLC EgrO

#116 Příspěvek od BLC EgrO »

Doporučuju víc času věnovat lítání než kecání o tom. Samozřejmě, že každýho na vrtulníkách baví něco jinýho ale bojim se, že drtivá většina lidí tady toho víc nakecá než nalítá a pak to tak vypadá...
Radši lítám než šroubkuju...
psena
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od psena »

BLC EgrO píše:Doporučuju víc času věnovat lítání než kecání o tom. Samozřejmě, že každýho na vrtulníkách baví něco jinýho ale bojim se, že drtivá většina lidí tady toho víc nakecá než nalítá a pak to tak vypadá...

A ja bych zas tobe dneska doporucoval par minut se starou. Treba by ses trosku uklidnil, vyskakujes uz v nekolikatym temtu. Kdyz se nechces zapojovat k tematu, tak se zdrz komentaru, pliis.
Ale kdyz uz jsi to nakousl...tak ano, treba ja jsem presne ten typ zakomplexovanyho internetovyho prizdisrace, kterej jen teoretizuje a silnej je akorat pres pismenka. :lol:
A co ty? Ses tak silnej jak se snazis projevovat, nebo jsi na tom jak ja?
BLC EgrO

#118 Příspěvek od BLC EgrO »

psena píše:
BLC EgrO píše:Doporučuju víc času věnovat lítání než kecání o tom. Samozřejmě, že každýho na vrtulníkách baví něco jinýho ale bojim se, že drtivá většina lidí tady toho víc nakecá než nalítá a pak to tak vypadá...

A ja bych zas tobe dneska doporucoval par minut se starou. Treba by ses trosku uklidnil, vyskakujes uz v nekolikatym temtu. Kdyz se nechces zapojovat k tematu, tak se zdrz komentaru, pliis.
Ale kdyz uz jsi to nakousl...tak ano, treba ja jsem presne ten typ zakomplexovanyho internetovyho prizdisrace, kterej jen teoretizuje a silnej je akorat pres pismenka. :lol:
A co ty? Ses tak silnej jak se snazis projevovat, nebo jsi na tom jak ja?

ÁÁle nedělejme z komára velblouda, ne? Co se týče Saliho tak je problém v tom, že jsem zapoměl, že on je kamarád s Ragingem a tam je to složitější...
Problém je v tom, že jsem si tady tak před dvěma rokama načet docela dost zajímavejch věcí a dneska když jsem přijdu tak to je fakt peklo. Kolikrát si i řikám, že bych někomu na něco odpověděl a po tom co to dopíšu tak to ani neodešlu a jdu radši pryč.
Jinak já jsem v pohodě... Přijde mi srandovní jak někdo dokáže rozpatlat rozdíl mezi "kecáš" a "Promiňte Pane ó velký ale Vy se málíte". Tobě to vtipný nepřijde??
zdzd

#119 Příspěvek od zdzd »

BLC EgrO píše:Problém je v tom, že jsem si tady tak před dvěma rokama načet docela dost zajímavejch věcí a dneska když jsem přijdu tak to je fakt peklo.

Už jsi někdy uvažoval i o tom, kdo často topí pod kotlem? :roll:
BLC EgrO

#120 Příspěvek od BLC EgrO »

zdzd píše:
BLC EgrO píše:Problém je v tom, že jsem si tady tak před dvěma rokama načet docela dost zajímavejch věcí a dneska když jsem přijdu tak to je fakt peklo.

Už jsi někdy uvažoval i o tom, kdo často topí pod kotlem? :roll:

Lidi, který svejma ničim nepodloženejma radama přivádí lidi do potíží???
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“