Futaba 8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#106 Příspěvek od JMalik »

RomanSadilek píše:nastavil jsem si u větroně 3 letové režimy, pro každý režim jiné zakřivení křídla (křidýlkama) a po zapnutí mne vysílačka začala varovat o zapnuté funci TRIM MIX. Potvrdím, a pak to jede, ale připadá mne že to nemusí hlásit a rovnou se zapnout. Nevíte, varování jde vypnou tak aby se vysílajda hned zapla???

Jako první režim musíš mít nastavený ten základní. Pokud to zapneš v jiném režimu, v jiné konfiguraci, bude to takhle kvičet jako varování nesprávného letového režimu.
RomanSadilek

#107 Příspěvek od RomanSadilek »

JMalik píše:
RomanSadilek píše:nastavil jsem si u větroně 3 letové režimy, pro každý režim jiné zakřivení křídla (křidýlkama) a po zapnutí mne vysílačka začala varovat o zapnuté funci TRIM MIX. Potvrdím, a pak to jede, ale připadá mne že to nemusí hlásit a rovnou se zapnout. Nevíte, varování jde vypnou tak aby se vysílajda hned zapla???

Jako první režim musíš mít nastavený ten základní. Pokud to zapneš v jiném režimu, v jiné konfiguraci, bude to takhle kvičet jako varování nesprávného letového režimu.

díky, večer na to mrknu, nemám to teď u sebe ale vybavuji si že tam byla obrazovka s volbou režimů prioritou a šipkama.
Jsem správně?, jak vlastně nastavím základní první režim ?? ten co je nahoře?
JMalik

#108 Příspěvek od JMalik »

RomanSadilek píše:
JMalik píše:

díky, večer na to mrknu, nemám to teď u sebe ale vybavuji si že tam byla obrazovka s volbou režimů prioritou a šipkama.

Ano,
ověříš to tak, že při přepnutí na něj (a správné poloze všech přepínačů tohoto režimu!!!) to kvičet nebude.
JK
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od JK »

frontier píše:
frontier píše:
JK píše:Sanyo HR-4/5AUP alebo HR-4/5AUC...

no nic moc teda :roll:

...i když pochybuji o tom že tam budou Sanya. ale možné to je, pišou NiMh 1700mAh, jestliže tam Sanya budou vypadá to na tyto: http://www.ges.cz/um-3-nh1700-hr-3u-ges07600111.html to zase nejsou tak špatné články.

Články UM 3-NH1700 HR-3U majú veľkosť AA - sú to obyčajné "tužky", teda vo Futabe T8FG to určite nie sú ony. Články vo Futabe sú veľkosti A4/5, teda ako som napísal. Veľkosť 4/5 má priemer 17 mm (AA len 14,2 mm) a výšku 43 mm. Netvrdím ale, že je to na 100% Sanyo...
T16SZ
boZZda

#110 Příspěvek od boZZda »

ty originální články nejsou tak špatné. Vydrží několik hodin v chodu a nabyté jsou za chvilinku. Dokud to bude v řádech hodin, tak to řešit nebudu a vždy když pojedu někam na dýl, tak to hodím na nabíječku.
Teď jsem do nich nacpal 1900mAh! Ani se neptejte jak, ale nabíječka nabíjela dokud se to nazastavilo na 1900. (iCharger 106B+)
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
zdzd

#111 Příspěvek od zdzd »

Kolik jsi do nich nacpal je naprosto nezajímavé. Podstatné je, kolik se z nich vrátí...
RomanSadilek

#112 Příspěvek od RomanSadilek »

JMalik píše:
RomanSadilek píše:
JMalik píše:

Ano,
ověříš to tak, že při přepnutí na něj (a správné poloze všech přepínačů tohoto režimu!!!) to kvičet nebude.

no teda nevim kvičí to na mne zatim furt :cry:
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od slavoo »

boZZda píše:ty originální články nejsou tak špatné. Vydrží několik hodin v chodu a nabyté jsou za chvilinku. Dokud to bude v řádech hodin, tak to řešit nebudu a vždy když pojedu někam na dýl, tak to hodím na nabíječku.
Teď jsem do nich nacpal 1900mAh! Ani se neptejte jak, ale nabíječka nabíjela dokud se to nazastavilo na 1900. (iCharger 106B+)

Ty články sú na nic lebo neviem kolko sa mi vždy vybili pred použitím v prípade priaznivého počasia na lietanie. Vždy treba myslieť kolko som tam nechal kapacity a kolko sa vybily. A nabíjať ich neúplne vybité zase články degraduješ ! Ešte bych uvítal, keby sa chovali aspon, ako Sanyo Eneloop, aby nemali efekt samovybíjania.
RomanSadilek

#114 Příspěvek od RomanSadilek »

slavoo píše:
boZZda píše:ty originální články nejsou tak špatné. Vydrží několik hodin v chodu a nabyté jsou za chvilinku. Dokud to bude v řádech hodin, tak to řešit nebudu a vždy když pojedu někam na dýl, tak to hodím na nabíječku.

Ty články sú na nic lebo neviem kolko sa mi vždy vybili pred použitím v prípade priaznivého počasia na lietanie. Vždy treba myslieť kolko som tam nechal kapacity a kolko sa vybily. A nabíjať ich neúplne vybité zase články degraduješ ! Ešte bych uvítal, keby sa chovali aspon, ako Sanyo Eneloop, aby nemali efekt samovybíjania.

pokud je nabíjíš setovou nabíječkou malým proudem 1/10 kapacity tak jim nevadí přebíjení a před létáním je nejlepší je nechat přez noc nabíjet cca 10hodin.
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od slavoo »

RomanSadilek píše:
slavoo píše:

pokud je nabíjíš setovou nabíječkou malým proudem 1/10 kapacity tak jim nevadí přebíjení a před létáním je nejlepší je nechat přez noc nabíjet cca 10hodin.

Ja nehovorím o nabíjaní ako takom... Prebíjanie, ako píšeš články "vykúria" to je v poriadku mne ide o to, že majú efekt samovybíjania a malú kapacitu !
JMalik

#116 Příspěvek od JMalik »

RomanSadilek píše:no teda nevim kvičí to na mne zatim furt :cry:

Zkus najít tu funkci, která vyžaduje potvrzení a pro začátek jí dej pryč (psal jsi něco o mixu trimu).
Potom jí přiřaď k jinému letovému režimu než je ten první prioritní.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od arda1 »

slavoo píše: A nabíjať ich neúplne vybité zase články degraduješ !
A na to jsi došel jak? :wink:
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od slavoo »

arda1 píše:

Pamäťový efekt ti nehovorí nič.. !? Či tento typ batérií je voči tomu odolný ? Skús ich neustále nabíjať do polovice vybité a podľa mňa to nebude to pravé orechové pre články, ale každý robí inak a má iný názor to je pravda.
RomanSadilek

#119 Příspěvek od RomanSadilek »

JMalik píše:
RomanSadilek píše:no teda nevim kvičí to na mne zatim furt :cry:

Zkus najít tu funkci, která vyžaduje potvrzení a pro začátek jí dej pryč (psal jsi něco o mixu trimu).
Potom jí přiřaď k jinému letovému režimu než je ten první prioritní.

AHA možná už přihořívá :), v manualu jsem se dočetl že prioritní režim je ten dole.
Režim ke kterému nemám přiřazený žádný letový režim je ovšem ten nahoře (NORMAL) a s tím pohnout šipkama priority dolů nejde, což nechápu proč??
no a já zkoušel posunovat priority a vždy režim s největší prioritou (teda dole) měr TRIM MIX přiřazen. Snad je to ono, večer vyzkouším.
zdzd

#120 Příspěvek od zdzd »

slavoo píše:
arda1 píše:

Pamäťový efekt ti nehovorí nič.. !? Či tento typ batérií je voči tomu odolný ? Skús ich neustále nabíjať do polovice vybité a podľa mňa to nebude to pravé orechové pre články, ale každý robí inak a má iný názor to je pravda.

Paměťový efekt doma nevyrobíš ani náhodou. Nevybíjej je, zkracuješ jim životnost. Nabíjej je kdykoliv si vzpomeneš, proudem 0,1C. Klidně celou noc. To jim neublíží.

Vybít stačí tak dvakrát do roka aby si člověk ověřil skutečnou kapacitu. Nevybíjet hned po nabítí, ale až tak za týden. Jinak se nepozná úroveň samovybíjení.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“