Pokec o létání krizovkách pádech (aneb váš největší prů...)

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pezza

#106 Příspěvek od Pezza »

Ale abych se i já přidal, tak jsem byl už snad po třicáté lítat s Easy Gliderem, někdy začátkem tohohle roku. Manželka že mám naletět hezky nízko a proti nám a že udělá hezkou fotku. Fotka je hezká, což o to, hezky půl metru nad zemí, ale já jsem si vrtulí učesal i tak krátký vlasy na hlavě. Teda skoro, chybělo asi deset centimetrů, měl jsem toho plný ruce, když jsem si uvědomil, že už jsem docela blízko sebe a že bych to mohl zvednout.

TO: Stuclik
Jak je vidět, i já mám podobnou zkošenost, ikdyž ne s takovym vysledkem :lol: , to video je super
wroum

#107 Příspěvek od wroum »

Abu píše:
wroum píše:skoda ze ION a Staudacher se nedaj chytit :-D

Hele toho smradocha mas uz opravenyho? Zebych se nekdy podival jak to lita bez "turbulatoru" na kridle :wink: Ale chytat ho rozhodne nebudu, ani autem !!!

folie koupena, zehlicku mam od Jardy a nemam cas.... ale behem pristiho tydne to udelam a ve stredu jede pritelka na par dni fuc, takze se asi odstehuju na letiste :lol:
Fox
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od Fox »

POčításe sem "krizovka" když mi někdo přejede model autem ? Zaparkoval sem si bonnie mezi naše auto a auto druhého modeláře, aby mně ho někdo nepřejel. nabíjím si baterku pul hodiny vedle toho stojim a talcham s kamošema. Potom popadnu skalady že si du "zavětronit". Tak si pluju vzduchem a snažím se najít místo kde by lady nepadal jak šutr. tak po pěti minutách mně lidi vedle říkají že mně přejeli letadlo. MYslel sem si že si dělají srandu jak sem se otočil a viděl hlouček lidí tak mně došlo že to sranda asi nebude.

Holt couval a hned točil takže bonni přejel ocas. Nejvíc mně mrzí že to ero se za celý rok svého fungování nedožilo žádného poškození.pokud nepočítám tři vrtule než sem se naučil přistávat na podvozek...
Nejvíc mně mrzí že zase vyřizování a dávaáním dohromady nového trupu strávím tak týden možná víc. A to nepočítám dobu než mně pelikán pošle náhradní díly.

NO hlavně že sem si před třema týdnama nechal poslat stavbenici foxa :(
pp
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od pp »

wroum píše:
Abu píše:
wroum píše:skoda ze ION a Staudacher se nedaj chytit :-D

Hele toho smradocha mas uz opravenyho? Zebych se nekdy podival jak to lita bez "turbulatoru" na kridle :wink: Ale chytat ho rozhodne nebudu, ani autem !!!

folie koupena, zehlicku mam od Jardy a nemam cas.... ale behem pristiho tydne to udelam a ve stredu jede pritelka na par dni fuc, takze se asi odstehuju na letiste :lol:

Tuto nedeli nam wroum na Velke Dobre sveho Staudachera predvedl v plne parade, napoprve sice praskl takovy bronzovy bebech co spojuje tahlo s pantikem od kridelka(!) a Staudacher pristal do obili jako do perin, ale druhy let pak stal za to. A lita mu to fakt dobre! Krasne drzi ve vzduchu. Letala tam Cessna 182 Skylane, Yak54 od CMPro, Staudacher, ION, puvodne kokoumesuv CAP232 mel problem s motorem tak zustal na zemi a po 5ti minutovem pojizdeni po plose se konecne dostal do vzduchu i trenerek s 2.5ccm motorem. Byl i gril + burtiky, proste parada. Sice nam na 30 min trochu sprchlo, ale pak zas bylo pekne a slo se zase do vzduchu. Zastavil se i j3nda na "cumendu". Proste super vecer.

To Abu: Mel bys uz taky konecne poridit neco spalovaciho abys drzel krok :D To je vyzva, co?
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Hoki »

PP, co nám to tu děláš? 8O My tady se slzou v oku vzpomínáme na naše nepodařené lety a Ty provokuješ s buřty a grilem. :P :P :P
pp
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od pp »

Hoki, ... víš jaká to byla krize, když nám půl hodiny pršelo do grilu...? :D :D :D Si nedovedeš představit, buřtíky napůl rozdělané a začalo lejt... Prostě hrůza. I ty slzy jsme ronili, mokří jsme byli... :D
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od Hoki »

Tož to ja, bo sem si myslel, že z nás prču robíš. :P
wroum

#113 Příspěvek od wroum »

PP: myslim ze Abu driv pokori 1 kW v elektre nez si pujde koupit palivo :D

jinak este jednou diky za to tahlo, starter, plachtu.... :D
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od Vigo »

Včera jsem si šel polítat jako obvykle na pole za barák se Swiftem a koukám že tam něco ladí autíčkář se spalovacím MT 1:10. Řikám si checknu radši jakej má kanál a frekvenci aby nejezdil na 35Mhz (neměl by ale víte jak to občas bývá).

Já: Dobrej pěkný auto jakej máte kanál a frekvenci?
On: Kanál? Jakej kanál?
Já: Krystal jakej tam je?
On: Jó krystal tak to nevim

Tak jsem se radši podíval sám...

To auto znám a vím že má asi 4Kg a upaluje se 4,6 motorem určitě 60Km/h možná i víc. Člověka by napadlo že majitel má základní pojem o kanálech atd..
Asi to nezní moc zajímavě, ale mě to trochu naštvalo. Když jsem začínal bylo to první co jsem si zjistil.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Kabriolin »

Vigo doufám, že upaloval na 40MHz
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od Vigo »

Kabriolin píše:Vigo doufám, že upaloval na 40MHz

Ne nakonec měl 27Mhz ze setu což mnohé vysvětlilo. Rozhodně to ale nepovažuji za polehčující okolnost :twisted:
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od Kabriolin »

Vigo píše:
Kabriolin píše:Vigo doufám, že upaloval na 40MHz

Ne nakonec měl 27Mhz ze setu což mnohé vysvětlilo. Rozhodně to ale nepovažuji za polehčující okolnost :twisted:

Je to každopádně "lepší" jak 35MHz to by tomu nasadil korunu.. :roll:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od Hoki »

VIGO: Vůbec to nebyl nezajímavý přínos sem do té tabulky a jsem rád, že to nedopadlo hůř. Taky tady mám jednoho, co nemá na novou soupravu a rád by použil starou ale funkční Modelu-27MHz. Tak nevím, mám obavy aby nás nesundali hasičí či policajti, nebo kdo dnes používá tuto frekvenci.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Hoki: 27 MHz je u nas povolenych. Levne autickove sety se s tim bezne prodavaji.

Ale abych pridal nejakou tu krizovku, tak nemohu neuvest svuj smolny den cca pred mesicem. V jeden den se mi povedlo propichnout si za letu trojclanek tahly od kridelek v EPP Mustangovi a hned v zapeti si podpalit kridlo u spalovaka Twist zkratovanou baterkou zhaveni, kterou jsme mel danou pod tim kridlem. Baterka je sice ohorela, ale funkcni a v kridle mam cernou diru, kterou jsme provizorne zalepil pruhlednou lepenkou.

A aby toho nebylo malo, tak hned pri dalsim letu se mi sloupnul potah na kridle. Opravdu podareny den. :twisted:
zdzd

#120 Příspěvek od zdzd »

Jako by jsi nevěděl, že neštěstí chodí vždy po trojicích...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“