mig 480 Race + prevodovka pre Easy Glider Electro od MPX?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hans
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od Hans »

Čop píše:Já jedu na 1700mAh RC system a dá to tak 35 minut při občasném loopingu. Kdybych lítal čistě "katolicky", asi by vydržel dýl...

Haló Čope, prosím tě, po úspěšném upgradu motoru na stříďák přecházím i na baterii s vyšší kapacitou. Chtěl bych vyzkoušet jako ty Li-pol 1700mAh RC System. Kde máš baterku uloženou ? Kam ji dáváš a máš pak těžiště na správném místě ?

Jakou máš teď vrtuly, že ti baterie vydrží 35min ?

Do teď jsem používal malou Li-pol 2S 700mAh, která byla tak lehká, že jsem ji dával pod kabinu do vydlabané prohlubně co nejvíce dopředu k motoru. Když jsem létal na NiHm 7článek, tak byl v dutině pod křídlem, jak uvádí výrobce.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od Čop »

Mám jí taky v kabině. Těžiště je v pohodě. Vrtule je 9/5 sklopka Graupner. Včera na svahu přesně hodina na jedno nabití :D :D :D 35 minut to lítá bez motoru - na motor mám stopky nastavený na 5 minut 15 vteřin.
Spíš lítač než stavěč...
Hans
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od Hans »

Čop píše:Mám jí taky v kabině. Těžiště je v pohodě. Vrtule je 9/5 sklopka Graupner. Včera na svahu přesně hodina na jedno nabití :D :D :D 35 minut to lítá bez motoru - na motor mám stopky nastavený na 5 minut 15 vteřin.

Díky za odpověď. Mám u té Megy taky sklopku Graupner 9x5. Jdu si dneska koupit stejnou baterku.
Na ten motor se mi zdá ten tvůj čas motorového letu krátký. Na starší 7.čl. NiHm 500mAh byl můj motorový let 3:15. Měřím stejnýma stopka na FX-18 jako ty :D
Čop
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od Čop »

Ta baterka je jen dvoučlánek. Možná to souvisí. Ale i tak - na dvě baterky máš celý odpoledne o zábavu postaráno :D
Spíš lítač než stavěč...
Hans
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Hans »

Čop píše:Ta baterka je jen dvoučlánek. Možná to souvisí. Ale i tak - na dvě baterky máš celý odpoledne o zábavu postaráno :D

Tak mám konečně tu baterku (Li-Po RC SYSTEM 1700mAh), zkusim jí uvrtat taky pod kabinu. Měl jsem tam před časem jinou menší, tak věřím, že to půjde a proč by ne ? :D

Chtěl bych nově vyzkoušet i jinou vrtuly. Mám ještě jednu sklopku Graupner, kromě 9/5, se kterou teď lítám, bych chtěl zkusti 9/4,5. Je trochu menší, slibuji si od ní, že špičkový odběr trochu půjde dolů a prodlouží se doba motorového letu.
Jinak ta MEGA je v EGE parádní 8)
bida
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od bida »

erik píše:jestli myslíš takovej prstenec co je na motoru nasazenej z venčí - tak jeho odstraněním klesne účinnost motoru - zmenší se síla permanentních magnetů statoru
hmmm,z toho prstence bych kovbojku nedělal,tím že se sundá feromagnetický kroužek z pláště motoru se stane akorát to že motor má vyšší otáčky a nižší kroutící moment,v praxi to znaměná že rozdíl je prakticky nerozeznatelný v rozdílu tahu.Proč se některé motory dodávají s tímto pláštěm je to že motor získá lepší ochranu magnetů před nárazovým provozem který bývá většinou v průmyslovém použití...
Hans
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od Hans »

Čop píše:Mám jí taky v kabině. Těžiště je v pohodě. Vrtule je 9/5 sklopka Graupner. Včera na svahu přesně hodina na jedno nabití :D :D :D 35 minut to lítá bez motoru - na motor mám stopky nastavený na 5 minut 15 vteřin.

Tak jsem uložil baterku pod kabinu do vydlabané štěrbiny, ale Mega váží asi o nějaký ten gram víc než tvůj motor, protože zápasím s těžištěm. Mám ho o 5mm více vpředu než by mělo být, tj. 65mm od náběžné hrany křídla. Tak vymýšlím, jak to inteligentně dovážit, protože to podle toho, co jsem zkoušel, kolik gramů mi schází resp. přebývá, je dost.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od Čop »

Zkus ještě posunout přijímač co nejvíc dozadu do prostoru pro baterky a baterii v krytu taky dozadu. A pak už zbývá jen ta legendární ocelová koule v ocasu... :D
Spíš lítač než stavěč...
Hans
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od Hans »

Čop píše:Zkus ještě posunout přijímač co nejvíc dozadu do prostoru pro baterky a baterii v krytu taky dozadu. A pak už zbývá jen ta legendární ocelová koule v ocasu... :D

Už druhý den dělám v trupu škatulata hejbejte se a bez úspěchu. Baterka je posazená v krytu kabiny co nejblíže k těžišti, přijímač Futabu 29,5g jsem zkusil úplně vyndat (varianta s přijímačem JETI 8g) a nic nepomohlo. Vypadá to, že buď budu muset vymyslet inteligentní zátěž na zadek (zkusil jen tak nalepit modelínou 2 desetikoruny pod výškovku a skoro to bylo ono) nebo mi to vychází vozit pod křídlem co nejdále od těžiště k ocasu další baterky, mám starou sadu tužkových baterií, nějaký sedmičlánek. Prostě v EGE není dost místa na experimentování. Přitom ta Li-polka má "jen" 100g. :(
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od HERRI »

ja mel v EG motor GRAUPNER SPEED 480 7.2V a prevovku planetu MP-JET 3.8/1 vrtule byla CAM 280/200, ládoval jsem to 3článkem Lipol a furt me to prislo liny jako prase ale to uz je asi povaha Glidera (a motor zral jako prase)...dneska bych tam dal aspoň POT 200W - to by bylo čoromoro :lol: S originálním pohonem co se mi dodnes válí doma v šupliku si ten let neumim ani představit - to musí bejt jen taková levitace na trávou :)
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“