Tak jsem pro ně hned dopoledne dojel a jdu šroubkovat. A měli je tentokrát zase pod značkou BlueBird
Hurricane EP200 SE V2
Tak teď pro změnu ladím ocas. Zatím se elektrika zdá v pořádku, ale mechanicky mi to nejde do hlavy.
Když na vrtulce tu "L" páku dám tak, aby byla kolmo, tak je ten posuvný kámen, co jezdí po osičce vrtuky skoro úplně v krajní poloze. Když to nastavím mechanicky tak, aby vrťas visel i bez gyra, tak je páka pod takovým úhlem, že na jednu stranu už jí moc prostoru nezbývá a převod rozhodně není lineární. a taky to v HL modu trochu ujíždí doleva. V normálním modu to drží docela dobře. Gyro Logitech 2100, zisk 30%, v HL 75%, žádné trimy ani subtrimy nejsou nastaveny.
Ale teď mne víc než elektrika mate ta mechanika - zdá se mi, že to ani jinak nastavit nejde, než jak to mám, ale to je podle mne špatně. Leda s jinou pákou... Prosím, kdo máte Gauiky 200 doma, koukněte, jak to máte udělaný. Díky moc.
tady je fotka, aby bylo spíš pochopitelné, co myslím
http://tomtom8.rajce.idnes.cz/nastenka/#ocas.jpg
Když na vrtulce tu "L" páku dám tak, aby byla kolmo, tak je ten posuvný kámen, co jezdí po osičce vrtuky skoro úplně v krajní poloze. Když to nastavím mechanicky tak, aby vrťas visel i bez gyra, tak je páka pod takovým úhlem, že na jednu stranu už jí moc prostoru nezbývá a převod rozhodně není lineární. a taky to v HL modu trochu ujíždí doleva. V normálním modu to drží docela dobře. Gyro Logitech 2100, zisk 30%, v HL 75%, žádné trimy ani subtrimy nejsou nastaveny.
Ale teď mne víc než elektrika mate ta mechanika - zdá se mi, že to ani jinak nastavit nejde, než jak to mám, ale to je podle mne špatně. Leda s jinou pákou... Prosím, kdo máte Gauiky 200 doma, koukněte, jak to máte udělaný. Díky moc.
tady je fotka, aby bylo spíš pochopitelné, co myslím
http://tomtom8.rajce.idnes.cz/nastenka/#ocas.jpg
Očesané hlavní kolo
Toto se mě stalo poprvé: očesal jsem při normálním pohodovém letu "červené" hlavní kolo na GAUI200 V2 FES. Doražení pastorku jsem nastavoval stejně jako u větších helin, tj. aby se celá soustava volně točila a "cvaknutí" při otočení po směru/protisměru bylo nepatrné. Mám tedy pastorek více na kolo dorazit? Nebo naopak povolit? Je možné, že by se to stalo tak, že když jsem testoval velmi nízké otáčky a hodně zabral za kolektiv tak se to servalo (mám tam 40C baterku)?
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
mají originál hlavu,možná jí mám někde v šuplíku , stačí dát jen delší táhla a to je snad všechno jinak by to mělo být stejnýeco píše:Ahojte, chtěl bych v Gaui 200EP udělat bezpádlo.
Dá se to nějak rozumně předělat z původní hlavy nebo bude lepší koupit originál...tomu bych se chtěl pokud možno vyhnout kdyby se to neosvědčilo.
Díky za rady
Petr
http://www.prochymodel.estranky.cz/foto ... jpg.-.html
http://www.prochymodel.estranky.cz/foto ... jpg.-.html
Ahoj,
neresil jste nekdo problem s ocaskem? Konkretne mam problem spravne dotahnout sroub, kterej drzi paku smykatka. V prstech neni citit ani ze by se sroub pohnul (vicemene se staci o imbus oprit) a pak je tam bud vule nebo to jde ztuha. Prestoze sroub odmastim a zalepim, jeho dotazeni se za letu zmeni. Problem je potom ten, ze ocasek vandruje jako kdyby bylo pregyrovano, ale uhel kmitu ocasku je vetsi (celkove tak 45 stupnu) a deje se to jen v zatackach (to jsem nekde v sousednim vlakne nasel, ze byva prave problem s ovladanim vrtulky).
Rek bych, ze je vsechno postaveno poctive peclive, ale s timhle si nevim rady.
neresil jste nekdo problem s ocaskem? Konkretne mam problem spravne dotahnout sroub, kterej drzi paku smykatka. V prstech neni citit ani ze by se sroub pohnul (vicemene se staci o imbus oprit) a pak je tam bud vule nebo to jde ztuha. Prestoze sroub odmastim a zalepim, jeho dotazeni se za letu zmeni. Problem je potom ten, ze ocasek vandruje jako kdyby bylo pregyrovano, ale uhel kmitu ocasku je vetsi (celkove tak 45 stupnu) a deje se to jen v zatackach (to jsem nekde v sousednim vlakne nasel, ze byva prave problem s ovladanim vrtulky).
Rek bych, ze je vsechno postaveno poctive peclive, ale s timhle si nevim rady.
Re: Hurricane EP200 SE V2
kluci, blbej dotaz začátečníka - všude píšete, že odchází šroubky v gripech - kde to vlastně je (co je to za šroubky)? 
DX6i+Taranis X9D+ Blade MSR, GAUI 200CrackWing, CrackCamel, MagnumAcro, MPX FunrayTiny Whoop
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Myslí se tím šroubek spojiící příčnou hřídel a křidélkující závěs listu nosného rotoru. Rozměr najdeš buď to pod kódovým číslem dílu, nebo bývá rovnou označen v manuálu.
Hezký den.
Hezký den.
jestli jsem to dobře pochopil, tak je to #H #203638 = M2x5,
případně mne opravte, díky
DX6i+Taranis X9D+ Blade MSR, GAUI 200CrackWing, CrackCamel, MagnumAcro, MPX FunrayTiny Whoop
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
lemak píše:jestli jsem to dobře pochopil, tak je to #H #203638 = M2x5,
To opravdu netuším
myslíš ty šroubky kterýma je přišroubován grip k rotorový hlavě ? jestli jo tak M2x5 to teda nejsou jsou krátký ,lemak píše:jestli jsem to dobře pochopil, tak je to #H #203638 = M2x5,
já jsem používal i s minititana černý na 1,5 imbus m2*10 nebo m2 x 12 už si nejsem jistej
a originál by tam měli pasovat sříbrný kod 832010 m2x10 nebo 8232012 m2x12
ale mám takový tušení že dýlka 10mm stačej
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Nezkusil někdo ty setový serva Guec GS-045HB použít s FBL systémem? Chtěl bych dát na Gauika bezpádlovku a asi Beasta nebo 3GXko. Bude to chodit, nebo mám dát i nový serva?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
gamer007 píše:Nezkusil někdo ty setový serva Guec GS-045HB použít s FBL systémem? Chtěl bych dát na Gauika bezpádlovku a asi Beasta nebo 3GXko. Bude to chodit, nebo mám dát i nový serva?
já jsem lítal v gauikovi serva na bezpádlo ty setový maxwel a ty chodily , ale ty co píšeš ty mají docela dost vůli tedy aspoň ty co jsem měl v ruce , tak to vyzkoušej vyhodit je můžeš vždycky
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Mno zkusim to, za to nic nedám. Kdyžtak pak použiju MKS DS530, když si jedno do trojce dokoupim. Nemáš Prochy FBL hlavu?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
gamer007 píše:Mno zkusim to, za to nic nedám. Kdyžtak pak použiju MKS DS530, když si jedno do trojce dokoupim. Nemáš Prochy FBL hlavu?
mám ale pětilistou
http://www.prochymodel.estranky.cz/fotoalbum/vyrazene-modely/hurricane-gaui-ep200v2-se-fes-/gaui-petilist-2.jpg.html