Graupner mc 32

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
martin z

Re: Graupner mc 32

#106 Příspěvek od martin z »

na možnost českého hlášení se moc těším, díky creagele. jen kdyby už u graupnera naskladnili ty mc22, avízovaný datum 15.2.2012 byl už před týdnem, patrně se to zase celé opozdilo a někdo zapomněl vyvěsit na web nový termín, tipuji že se tam objeví , že nový termín je třeba 30. dubna. :x
creagel

#107 Příspěvek od creagel »

Tak jsem koukal, ze Pelikan uz ma na svem webu prepinace (ted myslim normalni, ne v kniplech) za ty nove ceny ;)
koko
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od koko »

Ono to ma i svou logiku - kde by se nastavovalo co a jak casto chces hlasit.
Myslel jsem jestli to neobstara smart box.
creagel

#109 Příspěvek od creagel »

koko píše:Ono to ma i svou logiku - kde by se nastavovalo co a jak casto chces hlasit.
Myslel jsem jestli to neobstara smart box.

Aha, tak to nevim. Ten vysledny VDF soubor s hlaskama lze pouzit v jakemkoliv zarizeni, ktere maji hlasovy vystup. Pokud je to tak i s Hott modulem + smartboxem, tak to pouzit pujde take. Ale nikde jsem nenasel zminku o tom, ze by smartbox nebo Hott modul mel hlasovy vystup :(
martin z

#110 Příspěvek od martin z »

přepínače za nové ceny jsem už u lindingera taky objevil. zároveň jsem objevil že tyto přepínače jsou určené pro Hott a mají jiné konektory než ty dosavadní. takže přemontovat do nového dva originální přepínače z dosavadního graupnera bez předělání konektorů nelze. ale každej konektor se dá předělat, že...
creagel

#111 Příspěvek od creagel »

Tak prave dorazila.Prvni prekvapeni - oproti me soucasne MC-15 je to "krava velka" - ale nadherna ;) Vecer tam ale musim nahrat anglicky sw,protoze nemcina nic moc :)

Prepinace v kniplech uz namontovane, hlasove hlaseni super - ale ceske budou lepsi ;)

Prisla opravdu s GR-32 a oproti fotkam mi v realu pripada mensi.

Prvni ero zkusim napipat az v nedeli.

Btw: jak se resilo ve vlakne o DC-16 to, ze by bylo fajn mit v radiu obycejne hodiny, tak MC-32 je ma (vcetne datumu) :)
creagel

#112 Příspěvek od creagel »

Resim, jak propojit GR-32 s ovladacim sw. Ovladac prevodniku mam nainstalovany, ale zadny se sw mi prijimac nedetekuje. Stejne tak ani Vario to nenajde. Pritom vysilac uplne v pohode (ale ten jede rovnou pres usb, bez te redukce). Napada nekoho, kde by mohl byt zakopany pes?
Subrt

#113 Příspěvek od Subrt »

NEROZUMÍM dotazu, jedná se o propojení Rx, nebo Varia s PC na upgrade soft?
creagel

#114 Příspěvek od creagel »

Subrt píše:NEROZUMÍM dotazu, jedná se o propojení Rx, nebo Varia s PC na upgrade soft?

Obojiho. Prvne jsem zkousel prijimac GR-32. Pak vario. Ani jedno se nedari.

Postup je takovy, ze v PC mam naistalovany driver k prevodniku. To konektoru na prijimaci oznacenem "T" mam pripojeny dodanou redukci z JR konektoru na ten dodany prevodnik USB. Prijimac je pripojen na napajeni. Ale zadny sw (ani Graupner PC Studio, ani Receiver setup, ani HoTT Manager prijimac nevidi. Podobny postup jsem udelal s Variem a take nic.

Jeste koukam, ze v navodu se pise, ze po uspesnem pripojeni USB prevodniku by mela cervena dioda kratkou dobu blikat - to ale nedela :( Mam v PC nainstalovany ovladac k USB UART a vidim novy seriovy port COM5.
Subrt

#115 Příspěvek od Subrt »

Já používám gr.Studio Ver 1,9 jak na PC s Vistama tak na notebooku s W 7 /64 a vše funguje naprosto bez problémů,a mám 8 Rx, 2x General modul a Vario. U Rx připojím převodník pomocí dvoužilového kabelu do T, akumulátor připojím přes vypínač do Rx. Tel. moduly propojím s převodníkem přímo třížilovým kabelem, bez použití Rx a accu. Jinak je postup stejný jako na instruktážním videu ( na videu je ještě starý soft. a kabely). U Vist ještě musím zkontrolovat zda je připojený správný port.
Obladač nesmí být nainstalován 2x.
creagel

#116 Příspěvek od creagel »

Uz jsem to rozklicoval. On ten HoTT manager je prohlizec dat. Tzn. aby neco ukazoval, musi se pripojit bud k radiu nebo do nej nacist ulozeny telemetricky data. A co se tyce Graupner PC studio - tak on fungoval od zacatku, jen jsem myslel, ze po pripojeni varia nebo prijimace se toto zarizeni v nem zobrazi a ja uvidim verzi fw (coz byla chybna domnenka). Da se nejak (at uz ve vysilaci, nebo v sw) zjistit aktualni verze fw cidel + prijimace?

edit: vario uz tam nastavit jde. Ale prisaham, ze jeste pred 5 minutama tam nebylo to menu :)

edit2: koukam ze v tom menu varia je videt i verze fw
Subrt

#117 Příspěvek od Subrt »

Ono si to chce s Tx trochu pohrát, pak už to jde všechno snadno. :)
creagel

#118 Příspěvek od creagel »

Tak jsem mel nekolik minut na hrani s radiem a nepodarilo se mi zjistit, jak vypnout "Flight timer" prepinacem. Mam na jeden prepinac (2 polohovy s pojistkou) nastaveno pousteni/vypinani casu zvoleneho modelu. A na ten samy jsem si priradil "Flight timer". Jenze ten se jen pousti a vypnout jde jen stisken ESC. Delam neco blbe, nebo to jinak nejde?
Subrt

#119 Příspěvek od Subrt »

FT se zastavuje ESC, časy se mažou dvojhmatem na pravé straně šipka nahoru a dolů. Dneska bude pravděpodobně nová verze softw. V 1.018
creagel

#120 Příspěvek od creagel »

Subrt píše:FT se zastavuje ESC, časy se mažou dvojhmatem na pravé straně šipka nahoru a dolů. Dneska bude pravděpodobně nová verze softw. V 1.018

Jj, tak to delam spravne :( O sw vim. Uz si delam poznamky, co by chtelo v sw +- vylepsit.

Mne treba pripada logicky vypinat ten Flight Time vypinacem, kterym jsem to pustil. Nevim proc mackat ESC.
Stejne tak by se mi libilo na konkretni prepinac priradit konkretni hlasku telemetrie (ne celou skupinu hlasek) - tzn. jeden momentovy prepinac hlasi aktualni vysku (to mam i ted), ale jiny momentovy prepinac hlasi aktualni stopky (napr.). Ne abych musel jednou prepnout pro vysku, jednou pro stopky, jednou pro max. dosazenou vysku a pak znova vse od zacatku. Mozna blbe zkousim, ale stejne tak mi chybi moznost varovani, pokud mam nektery z prepinacu ve spatne poloze pri zvoleni modelu (mysleno nektery ze vsech prepinacu, ne jen jeden).

edit: Jestli mate nekdo nejake rozumne napady na vylepseni ci zmeny sw radia, napiste. Zkusim to pretlumocit.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“