Škubání/cukání serv
cukaní bez signálu je u tohoto přijímače normální, Elektron 6 umí cukat i za letu. Osobně jsem horší přijímac neměl. Přešel jsem na Sexty od MZK, které mají failsafe mód a necukají ani při ztrátě signálu, pak jsem přešel na 2.4 GHz a mám pokoj...
Ulimate 1000, Mustang P-51, OMEI, Flash, X-treme, Volcano 50, Katana 2m MH
Jen na okraj: při zapnutí přijímače u letadla bez zapnutého vysílače Ti maximálně cukají serva a nic moc se neděje, pokud tedy nestrhneš ty převody na servech. Když stejnou chybu uděláš u vrtulníku, tak se Ti nekontrolovaně roztočí rotor a v lepším případě rozsekáš ten vrtulník a pár věcí okolo, v tom horším případě Tě nepěkně poseká. Jedno pozitivum taková chyba ovšem přinese - příště už ji neuděláš.
I květák je jen vycepované zelí
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Tento isty problem u podobneho serva Hitec som vcera zaregistroval aj ja pri zalete opraveneho modelu, kde som v hojnej miere pouzival slahany sadrovy tmel okolo serv na kridle. Napriek tomu, ze ma kamarat varoval, som letel a len tak tak pristal. Z toho vyvodzujem, ze sa sadrovy bordel po bruseni musel dostat do vnutra.
Kde presne mam aplikovat lieh, len na prevod? Alebo by ponohlo len vyfukat vzduchom?
este dodam, ze serva maju za sebou len 40 minut letu cisteho casu
Kde presne mam aplikovat lieh, len na prevod? Alebo by ponohlo len vyfukat vzduchom?
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
googie píše:Tento isty problem u podobneho serva Hitec som vcera zaregistroval aj ja pri zalete opraveneho modelu, kde som v hojnej miere pouzival slahany sadrovy tmel okolo serv na kridle. Napriek tomu, ze ma kamarat varoval, som letel a len tak tak pristal. Z toho vyvodzujem, ze sa sadrovy bordel po bruseni musel dostat do vnutra.
Serva s podobnými problémy nepoužívám.
Pokud to chceš opravit, tak to musíš rozebrat, mechanicky to vyčistit (vyšťourat vazelínu z převodových koleček, vyčistit uložení osiček, vyčistit potenciometr lihem, nebo izopropylem....), znovu to všechno mimo potenciometru namazat správnou vazelínou, zavřít servo a používat to jenom do nějakého EPP.
Lehce vydřený potenciometr můžeš pořešit tak, jak píše leone. Pokud jsi to nikdy nedělal, je dost vysoká pravděpodobnost, že to doprasíš hůř než to bylo původně. Vyžaduje to minimálně lupu a dost světla, aby jsi na to pořádně viděl.
Ještě jednou : já takhle problémová serva dál už nepoužívám.
ML píše:JMalik píše:googie píše:Ještě jednou : já takhle problémová serva dál už nepoužívám.
Tak, tak.
Problemove servo do éra nepatrí.
Neviem či to je ešte dostať v radioamateru, ale na takéto problemy bol dobrý KONTOX 101.
Existoval aj 103 a 105.
Pred 20 rokmi.
Před dvaceti rokama byl dobrej (do reostatů).
Dnes to ten potenciometr spolehlivě sežere. Kontox ne. Na stykače je to dobré, ale na tyhle věci zabiják.
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Tak som na to asi prisiel. Dnes som uz uz isiel vyrezavat cukajuce servo z Mirage a hovorim, ze to este vyskusam. S baterkou Lipol 400mA 7,4V to robilo opat. Pri malych vychylkach obcasne trasenie.
Lenze potom ma napadlo vyskusat NiMH 1600 pack, s ktorym som lietal pred havariou a problem zmizol. 5 minut hybem servami a nic. Vymenim za Lipol a cuka. Takto som to vyskusal 5 krat a na NiMh to necuka.
Otazka preco? Jedine co ma napada, ze som ako prijimacovy konektor na LIPOL baterke pouzil kabel s konetktorom zo stareho serva, resp. moje "dokonale " letovanie
Ale preco cukalo len jedno servo?
Lenze potom ma napadlo vyskusat NiMH 1600 pack, s ktorym som lietal pred havariou a problem zmizol. 5 minut hybem servami a nic. Vymenim za Lipol a cuka. Takto som to vyskusal 5 krat a na NiMh to necuka.
Otazka preco? Jedine co ma napada, ze som ako prijimacovy konektor na LIPOL baterke pouzil kabel s konetktorom zo stareho serva, resp. moje "dokonale " letovanie
Ale preco cukalo len jedno servo?
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
vcera som skusal jedno digi servo spolu s hxt900 na testeri s "prijmacovkami" (alkalicke, ale uz vybite) a to digi servo cukalo ako sialene, klasicke bez problemov. Cely zadrhel vyriesila vymena bateriek za dobre...
Skus zmerat napatie na tej baterke pri hybani so servom. Ak prilis pada, tak moze byt problem "velky" (ale naozaj iba v uvodzovkach) odber serva, pripadne, ze to konkretne servo uz pri znizenom napati nepracuje korektne.
Skus zmerat napatie na tej baterke pri hybani so servom. Ak prilis pada, tak moze byt problem "velky" (ale naozaj iba v uvodzovkach) odber serva, pripadne, ze to konkretne servo uz pri znizenom napati nepracuje korektne.
Cukání serv
Ahoj,
při posledním letu mi začalo cukat servo z ničeho nic. Letěl jsem a koukám, že se letadlo začíná chovat nějak divně myslel jsem, že to budou vybité baterky buď ve vysílačce nebo v éru, ale servo cuká ikyž jsou baterky všude nabité. Nevěděl by někdo jak tento problém vyrešit?
při posledním letu mi začalo cukat servo z ničeho nic. Letěl jsem a koukám, že se letadlo začíná chovat nějak divně myslel jsem, že to budou vybité baterky buď ve vysílačce nebo v éru, ale servo cuká ikyž jsou baterky všude nabité. Nevěděl by někdo jak tento problém vyrešit?
Re: Cukání serv
Servo vyhodit, nebo jestli to stojí za to, rozebrat a vyčistit dráhu potenciometru a jemně napružit sběrtací kontakty. To by asi pomohlo.
Lepší a bezpečnější bude první varianta.
Lepší a bezpečnější bude první varianta.
Re: Cukání serv
Toho jsem se bál servo vyhodit
je to Hextronik HXT-900 za pár korun tak to nebude taková ztráta
... zkusím ještě vyčistit ten potenciometr. Díky