A figl ? nechat to letet nad polem a kdyz uz je to moc daleko tak trochu zatocit, asi hodinu to nosilo temer pres pul oblohy.
TERMIKA - fígle
já lítám na takovýčtvercový louce obklopené ze 3 stran pásem stromu.Jenom pásek. z jedne strany je mirny kopeček dolu a hned pod tim stromy ( kopeček dál a stromy bliž ke mě ) . Je to vedle rybniku takže nyní je to na něklterých místech mokry a tvoří se louže. v lete je to suchy
dal mužu litat ještě na jedny louce,takovej trojuhelnik,ze 3 stran obklopeny listnatym lesem. a za jednou stranou lesa je starý šterkáč
kterou byste doporučily ?
na té první u toho kopečka už mě to několikrát vyšvyhlo(nahoru)
dal mužu litat ještě na jedny louce,takovej trojuhelnik,ze 3 stran obklopeny listnatym lesem. a za jednou stranou lesa je starý šterkáč
kterou byste doporučily ?
na té první u toho kopečka už mě to několikrát vyšvyhlo(nahoru)
Clear sky,glider fly..
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
vandurat7 píše:Lidi já pročetl celý tohle vlakno a ani přesto si neumim odvodit jak to prostě udělat..Aji odkazy atd. V "termice" myslim vydržim maximálně 3 minuty.nechápu časy okolo hodiny nebo dokonce i více... prostě nechápu
Až někdy zažiješ obrácenej zážitek, jako že tě éro bude stoupat šikmo od tebe pořád pryč nahoru a nepůjde s tím moc dělat, nebudeš zase chápat naopak
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Zkušenosti s termiokou nad "zapáleným lesem"
Takže spáleno, bohužel na létání nebyl zkrze práci čas, ALE nosilo to, protože se tam snad byly všechny káňata z okolí.
Jak napsal Lindbergh
V sobotu jsem zalétával elektrifikovaný F3j. Při náletu do termického komínu mi to 3,5 m větroně obrátilo na záda do přemetu tak rychle, že jsem nestačil ani zareagovat. Při záletu na poprvé půl hodiny termického létání s káňaty. Byl jsem výš. Viz. foto zálet F3j s elektropylonem.
V sobotu jsem zalétával elektrifikovaný F3j. Při náletu do termického komínu mi to 3,5 m větroně obrátilo na záda do přemetu tak rychle, že jsem nestačil ani zareagovat. Při záletu na poprvé půl hodiny termického létání s káňaty. Byl jsem výš. Viz. foto zálet F3j s elektropylonem.
Když je termika, lítaj i vrata od stodoly. PH
Tak dnes to opět krásně nosilo.....před studenou frontou, která se na nás pomalu nasouvá a za velmi pěkného pozorování vývoje CB jsem si v rámci zvyšování své fyzické kondice ( včetně manželky )
šel zalétat s modelem kategorie A3 GINO. Byl to vlastně první zálet modelu a super.......minimálně 2x jsem se s ním pomalu loučil, protože nalítl pěkný stoupák a šrouboval si to pěkně nahoru. Naštěstí je to školní A3 tak ty výkony nejsou oslňující a tak po zeslábnutí stoupáku klouzal ihned dolu....jsme si s manželkou vždy oddechli. Ale zaběhali jsme si pěkně a to jak já při vzletu tak i při běhání za modelem.....jako za mlada

Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Nosilo to pekne, 2x jsem vykrouzil s Trinity az na hranici viditelnosti (tzn. kdyz uz jsem se bal ze ji behem krouzeni ztratim).
Akorat si musim postezovat na kanata. Asi na ne prislo jaro, takze misto aby klidnym krouzenim oznacovala stoupaky, tak se navzajem honej po obloze a rozjarene u toho piskaj....
Akorat si musim postezovat na kanata. Asi na ne prislo jaro, takze misto aby klidnym krouzenim oznacovala stoupaky, tak se navzajem honej po obloze a rozjarene u toho piskaj....
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
EG Pro
Jak to vidíte s termikou a EG Pro? Včera večer mi přišlo, že jsou podmínky ideální a stejně to nějak nedokážu. Přitom kámoš, když před týdnem fučelo, tak mi s tím během 20s nastoupal, nahoře zaparkoval a už motor nepotřeboval. Já kroužím a kroužím a motoruji a kroužím ...
Jasně, že moje (ne)schopnost, ale. Mohlo by pomoci odlehčení? Já mám teď celkově cca 950gr a tak 70gr bych byl schopný sundat uhlíkovou spojkou a i víc, kdybych šel do slabší aku (používám 3S LiPo 2100mAh a mám po 5 minutách motoru a cca 30 minutách letu vybito tak do půlky).
Mimochodem, combo ruce-oči tady nikdo do sekce bazar-prodej nechystá?
Jasně, že moje (ne)schopnost, ale. Mohlo by pomoci odlehčení? Já mám teď celkově cca 950gr a tak 70gr bych byl schopný sundat uhlíkovou spojkou a i víc, kdybych šel do slabší aku (používám 3S LiPo 2100mAh a mám po 5 minutách motoru a cca 30 minutách letu vybito tak do půlky).
Re: EG Pro
Jetson píše:Jak to vidíte s termikou a EG Pro? Včera večer mi přišlo, že jsou podmínky ideální a stejně to nějak nedokážu. Přitom kámoš, když před týdnem fučelo, tak mi s tím během 20s nastoupal, nahoře zaparkoval a už motor nepotřeboval. Já kroužím a kroužím a motoruji a kroužím ...
imho odlehcovat nic nemusis, 950g na 2m vetrone je v pohode. Musis litat a litat a litat... a koukat co ero dela, jak zacne stoupat tak rychle zatacka a snazit se chytit se ve stoupaku. Neexistuje zarucenej navod, je to prevazne o praxi (a zraku a vyletanosti s konkretnim erem)