Heli a vaše nehody - pokračování

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
hates

Re: Heli a vaše nehody - pokračování

#1021 Příspěvek od hates »

tak dnes dalsi pad ,ale na techniku. S nejvetsi pravdepodobnosti utrzene ocko kulaku na unaseci listu.

heli se najednou zacala stacet jako by nefungoval ocas, ale otacel se pres ocas strasne pomalicku. Uz jsem vedel ze je problem, tak jsem zustal na miste. To jeste slo, ale jak jsem se chtel pohnout k zemi a posadit to do pole tak sla pres kridylka na bok a k tomu jako by i pres vyskovku. Dopadl jsem do pole na bok. Autorotaci jsem stacil cvaknout, jinak by to dopadlo podstatne hur. Motor bezel na zemi nez jsem mu urval hadicku. Nejak me ani nenapadlo na radiu zkusit zmacknout chcipak.

Bohuzel to nebyla moje t-rex 500 ale rovnou R60 krasne vytunenej. Dnes jsem to rozhodil a zjistil skody. Vypada to celkem schudne. Hlavni hridel, mozna pricna (zjistim az rozhodim celou hlavu, ale otacenim sroubu to vypada ze unasec se ani nehne). Komplet drak serv, kamen vrtulky a u toho dve loziska a listi SAB, potom jeste nejaka nepodstatna bizu jako jsou icka tahel, drzak kabiny atd.. Zbytek prezil. Ted jsem to daval do shopu a pad s rexem pred cca mesicem byl podstatne horsi.
SlezY83

#1022 Příspěvek od SlezY83 »

To mě se zase před týdnem stalo, že při tictocu ve vrťasu (T-Rex 600G) nějako zarachtalo a rachtalo pravidelně pořád. Trochu se poklepával ocas...

Ihned jsem přepl z IDLE na normal a šel přistávat - kecnul jsem s tím do trávy tak rychle, jak to šlo.

Zjistil jsem, že mi praskly převody na vrtulku (ty vpředu). Samozřejmě, že to mohlo být i tím sednutím do vyšší trávy, ale ten zvuk a chování ve vzduchu přesně odpovídalo strženým zubům...

Takže škody jsou "jenom" převody, ale docela respekt pro příště...

Roman
T-Rex 470LP; Logo 600SX; T-Rex 700 Gasser + Hanson 300
IgorGSM

#1023 Příspěvek od IgorGSM »

SlezY83 píše:To mě se zase před týdnem stalo, že při tictocu ve vrťasu (T-Rex 600G) nějako zarachtalo a rachtalo pravidelně pořád. Trochu se poklepával ocas...

Ihned jsem přepl z IDLE na normal a šel přistávat - kecnul jsem s tím do trávy tak rychle, jak to šlo.

Zjistil jsem, že mi praskly převody na vrtulku (ty vpředu). Samozřejmě, že to mohlo být i tím sednutím do vyšší trávy, ale ten zvuk a chování ve vzduchu přesně odpovídalo strženým zubům...

Takže škody jsou "jenom" převody, ale docela respekt pro příště...

Roman

To hovoris o mne? Presne ako pises, Trex 600G testovanie motora, visenie, otacky a nejako pocuvam ze ten zvuk sa mi nepaci. Dosadnem a pri kontrole som zistil ze som strhol zuby na prednom nahone vrtulky. Uz som to rozobral a teraz cakam kedy mi pridu kolecka aby som mohol pokracovat v testoch motora.
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
SlezY83

#1024 Příspěvek od SlezY83 »

To je teda sakra divný!
Jenom se chci zeptat, jaké jsi tam měl? Ty bílé nebo černé?
Já tam měl ještě starší - ty bílé a teď tam budu dávat ty černé (jiné už ani nejsou k sehnání).

Ale je mi fakt divné, že ruply - dokonce jsem je tam dával sám někdy před 3 měsíci (ty předchozí, také bílé, jsem si strhnul v trávě...) a neměly žádný podezřelý start/přistání, které by je mohlo poškodit...

Roman
T-Rex 470LP; Logo 600SX; T-Rex 700 Gasser + Hanson 300
Marek_Km

#1025 Příspěvek od Marek_Km »

Já mám taky "šťastné" období. Během pár dní dva kreše. Ten poslední gallery/album.php?album_id=651 byl na mou blbost. Za letu si přepínám normál a idle a v normálu mám křivku plynu od nuly, moje blbost. Už několikrát se mi stalo, ža jsem to hodil do invertu v tom normálu a pokaždé, když jsem slyšel, jak padají otáčky, jsem to rychle otočil, jenže tentokrát jsem klábosil s kámošem vedle mě a stalo se to, že jsem si ty otáčky vydojil, jak jsem potáhl v tom invertu kolektivem. Co už. Bylo by to opravené ten samý den, odpoledne jsem mohl jít do vzduchu, jenže pořád ty vibrace na ocase. Po posledním kreši jsem je záhadně odstranil, možná díky plechové trubce, nevím. Na Praze 120 už mám Tarotový kompletní zadek, tak snad bude líp. Pokud ne, tak toho vozemboucha (HKčko) už asi nahradím něčím jiným. Jako pro začátečnické poskakování budiž, ale když s tím lítá člověk déle a chce od toho něco víc, tak má smůlu. A to jsem mu nedávno dopřál super pohon (na vozembouchovy poměry) - http://www.rc-levneji.cz/turnigy-2/stri ... -heli-450/ S tím to lítalo jak raketa.
hates

#1026 Příspěvek od hates »

Já právě z UK po poslednímkkrásu iuudělal originál a ligy proto ze z toho nezůstalo vůbec nic. Zvláštní ale ze kabinky, který byla originál nemá ani škrábanec :-D zato Ocelové bočnice byly prohnutý do vlny.
Bozha

#1027 Příspěvek od Bozha »

Jo to se mi taky kdysi stalo - vrtulník šel nadrobno do igelitky, ale kabinka nějakým zázrakem odlítla včas a nic jí nebylo :lol:
prikrylm

#1028 Příspěvek od prikrylm »

Zkoušel jsem autorotaci. Poprvé naživo. Poprvé sice celkem rana, ale říkal jsem si na poprvé OK. Stroj se obešel bez polámaných dílů. Podruhé to bylo horší. Nějak to zhučelo moc rychle, list si břinknul o ocas, lehce ho ohnul a prasknul. Zbytek lehce (doohýbaný osky) jinak ok. Asi budu muset víc použít energie celého těla. Jenom listy jsou na skoro kilovou 450-ku málo. Jako že víc letět a míň jenom padat. Akorát nevím, kdy si na to zase troufnu. :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
prikrylm

#1029 Příspěvek od prikrylm »

...a jak jsem to pak opravoval, tak jsem po testech nechal zapnutou vysílačku. A jak v ní mám LiPol článek, vybil se do mrtě a jeden článek šel do lithiového nebe... :(
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1030 Příspěvek od OPR »

prikrylm píše:Zkoušel jsem autorotaci. Poprvé naživo. Poprvé sice celkem rana, ale říkal jsem si na poprvé OK. Stroj se obešel bez polámaných dílů. Podruhé to bylo horší. Nějak to zhučelo moc rychle, list si břinknul o ocas, lehce ho ohnul a prasknul. Zbytek lehce (doohýbaný osky) jinak ok. Asi budu muset víc použít energie celého těla. Jenom listy jsou na skoro kilovou 450-ku málo. Jako že víc letět a míň jenom padat. Akorát nevím, kdy si na to zase troufnu. :)

To je taky nápad autorotovat se 450kou :mrgreen:

Neříkám že to nendééé, de fšecko, ale je dobrý to umět z něčeho trošku pro autorotaci vhodnějšího. Ani trex 500 není na autorotaci nic pohodovýho. Ba dokonce naopak. :lol:
prikrylm

#1031 Příspěvek od prikrylm »

OPR píše:To je taky nápad autorotovat se 450kou :mrgreen:

Neříkám že to nendééé, de fšecko, ale je dobrý to umět z něčeho trošku pro autorotaci vhodnějšího. Ani trex 500 není na autorotaci nic pohodovýho. Ba dokonce naopak. :lol:

Tak teď už to vím taky. A v simulátoru se to tvářilo, že je to brnkačka ;-) A ještě ten první pokus jakš takš vyšel....

Možná na to pořídit nějaké širší listí?

A třeba takový LaHeli Ricco by šel?
IgorGSM

#1032 Příspěvek od IgorGSM »

To uz kompletnu akrobaciu IRCHA mas v malicku a uz sa potrebujes naucit len autorotaciu?
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
prikrylm

#1033 Příspěvek od prikrylm »

IgorGSM píše:To uz kompletnu akrobaciu IRCHA mas v malicku a uz sa potrebujes naucit len autorotaciu?

Ne, proč?
IgorGSM

#1034 Příspěvek od IgorGSM »

No pretoze sa snazis trenovat autorotaciu na tom najnevhodnejsom vrtulniku
prikrylm

#1035 Příspěvek od prikrylm »

Když jiný nemám....
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“