Blade 130 X
Re: Blade 130 X
Jojo se Spinem je to pila.... ale co mě doslova vytáčí, jsou ty za...ná serva. Minulou neděli mi díký servu na výškovce odešla deska elektroniky. Dnes nové servo, koupené v pátek, montováno v sobotu dopoledne. Odlétáno cca 8 baterek a opět umřelo... naštěstí bez dalších škod.
Spektrum DX8, T-REX 500 (MB),Tarot 450pro, Home made airbrush kabinky: http://milaro.rajce.idnes.cz/
Allesak píše:Nevíte, jestli se někde nešušká, že by do nové sezony vyšli s novou 130X? Přemýšlím nad koupí tohoto vrtulníčku, tak jestli koupit nebo počkat.
Taky se rozmýšlím a tohle je jeden z adeptů na koupi mého prvního šestikanálu. Oproti velikosti 450 vidím výhodu v odolnosti proti rozbití (každý pád nemusí znamenat škody) a velikost je dobrá na "ubarákové" domácí žvýkání. Odrazují mne trochu ty mušky, co tato "ještěpořádnovinka" má. Moc se mi nechce po koupi do toho tlačit další tisíce na tuning všehomožného, aby to lítalo tak jak má. Co tedy radíte? Má smysl čekat na další verzi, nebo to vidím moc černě a vlastnosti tohoto vrťásku mi budou jako začátečníkovi stačit?
130tku prostě musíš milovat nebo nenávidět. Já to pod touhou dokonalýho letovýho projevu docela vytunil. Takže jsem si musel šáhnout do kapsy, ani to nepočítám. A lítá už fakt docela dobře, ale nálet mám asi 3starty do měsíce. Už jen proto , že vlastním stokrát lepší heliny. Na druhou stranu , kdybych 130tku rozstřelil , asi bych jí schoval a opravil až na podzim.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
No právě. Žádnou armádu vrtulníků neplánuju, tak bych rád vybral něco, co bude fungovat a hlavně bavit.
Marek_Km píše:No právě. Žádnou armádu vrtulníků neplánuju, tak bych rád vybral něco, co bude fungovat a hlavně bavit.
s vrtulníkem se dá lítat před barákem s jakýmkoliv - dá se s ním viset a letět naprosto pomalu.Když to člověk umí.
Když to neumí, praští s ním. škody jsou vždy, i když na první pohled nemusí být patrné.
čím menší vrtulník, tím horší na učení. Je to jenom o psychice. Malý vrtulník se špatně opravuje, špatně se hledají závady a díly jsou drahé.
Koupil jsem 130ku na učení invertu.
Na první šestikanál nedoporučuji.
Na učení je i 400stovka malá, ale má laciné díly. Nejlíp velikost 500.
Mám Eco, váha 1200 g, nízké otáčky, průměr rotoru 105 cm, a ve vzduchu jen tak ševelí.Je na něj krásně vidět a lze okamžitě korigovat, ještě než se někam vydá měnit směr. Není na akrobacii, ale loping zvládne. škrtnutí o zem přežil bez újmy. Otáčky rotoru 1100 max.
Nikdy jsem nemusel řešit vibrace a jiný ptákoviny jako u blade 130X nebo 400 3D.
U 130X jsem nalétal časově skoro nic, proti údržbě a opravám. U Eca je to obrácený poměr.
Tož tak.
petrct píše:Spina mam kopenýho taky ale koupil jsem k němu 10z pastorek z tím 11 co je k němu točí kurevsky
Tak Miracle-Mart zase nezklamal. SPIN i cyklika dorazila za 8 prac. dní
Ale s tím pastorkem 10z jsem si s origo rámem na sebe ušil bič, protože ten pastorek je užší a motorek je potřeba posunout k ozubenému kolu.
Myslel jsem, že jen zvětším dírky v origo rámu, ale nakonec jsem (abych to zafixoval) musel před dotáhnutím do té zvětšené dírky hodit mikrokousek plastu, aby se to v té dírce nevracelo ... no maras asi na 2hod
Ale už to mám, tak to snad chvíli vydrží. Jinak bych to musel řešit rámem s posuvným držákem motoru.
PS: Taky vám při výměně za SPIN pípá regulátor úplně potichu?
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- vylizplech
No,mě pípá úplně stejně jak předtím ze setovým motorem.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
Mě také pípá normálně,ale mám Spin 8800.Na Miraclu prodávaj podložku motoru s delšíma šroubkama,takže potom větší díry nevadí.
DS 12,Stork 4,Tilia 25+,Wegus+,Scout,Ultimate VA,Sbach RCF,Minivertex E,Funnycub,Click
Myslíš tohle: http://www.miracle-mart.com/store/index ... ts_id=9854 ... tak toho jsem si předtím nevšiml. Resp. mě ten problém nenapadl, tak jsem aspoň ušetřil nějaký ten gram bez podložky a nějakou tu kačku (stejně teď nejsou skladem).ma.pl píše:Na Miraclu prodávaj podložku motoru s delšíma šroubkama,takže potom větší díry nevadí.
Máte tam taky někdo 10z pastorek (kromě petrct, který mi ho doporučil), aby točil méně a měl větší krouťák (nedusil se)? Zítra to snad otestuju
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Chtěl jsem to složit, strčil jsem tam přední servo a to se normálně opírá o motor
??????? Přitom ho mám jen o 0.5mm posunutý z důvodu toho 10z pastorku.
Jak jste to tam proboha dali???????
Jak jste to tam proboha dali???????
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Možná proto,aby se to tam vešlo,je k tomuto motoru doporučenej 11 z. http://www.rc-modely-hruby.cz/obchod/mo ... 000_xtreme ,ale na zahraničních stránkách to není.Ano to je ta podložka.
DS 12,Stork 4,Tilia 25+,Wegus+,Scout,Ultimate VA,Sbach RCF,Minivertex E,Funnycub,Click
Aku používám tyto http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... lade_130_x zatím spokojenost.Doufám ,že jsem to nazakřikl.
Tak SPIN nakonec nainstalován, výkon brutální - srovnání jako přechod z mCPX SS na mCPX brushless, ty otáčky budu muset snížit (škoda, že nejde použít v origo rámu ten 10z pastorek), ale 3tí baterku jsem s tím práskl takovým způsobem, že odešlo snad všechno co mohlo
. 450ku mám taky rozstřelenou - skoro rok jsem nespadl a teď 2x za týden a další pád se 130X ... dám si na měsíc pauzu, nemám na to nervy, sílu ani peníze
.
Ať Vám to lítá
.
Ať Vám to lítá
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
RedukCe, snad ( a vlastně určitě ) jsis tu helinářskou smůlu, vybral na hodně dlouho dopředu...
Těším se, až Tě zase uvidím ve vzduchu.

Těším se, až Tě zase uvidím ve vzduchu.
Spektrum DX8 + Phoenix
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
Mám dotaz na majitele 130x. Helina líta dobře, ale občas se mi stane třeba 1 až 2 krát za baterku, že vrtulka ujede a a heli chvíli nereaguje na pravou vrtulku, když přidám zisk tak už kmitá, ocas mám microheli komplet, servo vrtulky žluté z HK. Máte to nějak pořešené?