Vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kamil
Kontaktovat uživatele:

Re: Novy vysielac od JETI

#1021 Příspěvek od Kamil »

M1 píše:...no myslim, že na Model Hobby bude jejich stánek dost obsypanej :mrgreen:

Ale šak ja som myslel nulový záujem z mojej strany. Ostatní nech len kupujú a keď by sa náhodou ukázalo, že je to OK, možno kúpim aj ja. :lol: :lol: :lol:
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#1022 Příspěvek od Genagen »

Mam par dalsich postrehu:

1) nasel jsem super free program na TTS (pokud chcete pouzivat textova hlaseni a pritom si je nemluvit sami) - http://www.cross-plus-a.com/balabolka.htm Ve Win je jeden hlas by default (anglickej) dalsi jdou stahnout. Pokud byste chteli mit hlaseni v cestine tak zde najdete, mimo jine, ceske hlasy: http://epos.ure.cas.cz/ Jsou lepsi hlasy (prirozenejsi), ale ty jsou za penize. free jsem nic lepsiho a praktictejsiho nenasel

2) nektere wavy proste vysilajda neumi prehrat. Nejde o jeho fyzicke parametry (mono/stereo/bitrate...), ale o to, jakym programem se ulozi a ten jak zpracuje chunky. Nastesti to vysilacka ohlasi a zvuk neprehraje. Je to ale dost otrava. Nasel jsem jeden program co generuje wavy co vysilacka sezere. Takze mluvena hlaseni vytvorim v balabolce, ty savnu jako wav nebo mp3 a pak je zkonvertuju v media monkey. Ukazkovy wav prikladam:
test.zip
(7.14 KiB) Staženo 43 x

3) vysilacka se mi zatim sama pri prehravani zvuku neresetla

4) vario vypada dobre. Je to malinko nezvyk (stoupani jako pipani, klesani jako ton), ale zatim jsem toho s variem mnoho nenaletal. Vario by mohlo podporovat hlaseni vysky. Udelal jsem si ho sam pres eventy (hlasim si po 100m) ale je to trochu pakoska, neb se kazda vyska musi zadat 2x a je dobre pamatovat na drobnou hysterezi (pouzivam 5m)

5) novy flightmonitor co ma podporovat logy ze souboru mi porad nefunguje.

6) mam fatalni problem s dosahem. signal mi vypadava s letadlem co je 200m vysoko (antenky kolmo, vyvedene ven). Na padestai metrech mam signal kolem lvl 2-3. Na zemi jsem zkousel vzdalenost 70m - prijimac jsem mel cca 30 cm vysoko (byl jsem na louce sam, takze mi nemel kdo podrzet model, takze jsem ho jenom sikmo oprel). Na 70 metrech jsem byl na urovni 2 a obcas signal vypadnul. Pri range testu tak jsem byl 0-1. Z urovne 9 to klesa priserne rychle. Zkousel jsem to i na druhem letadle - tam jsou antenky v trupu z EPP a chova se to uplne stejna. Kdyz s letadlem pristanu cca 30m od sebe, tak jak je na zemi tak vypadne signal. Zitra zavolam do jeti a poslu kdyztak reklamaci. Musim najit jeste ucet - coz muze byt problem :-( Dam zase vedet.

BTW nechteli by me v jeti jako betatestera? :-)
michalv

#1023 Příspěvek od michalv »

[quote
6) mam fatalni problem s dosahem. signal mi vypadava s letadlem co je 200m vysoko (antenky kolmo, vyvedene ven). Na padestai metrech mam signal kolem lvl 2-3. Na zemi jsem zkousel vzdalenost 70m - prijimac jsem mel cca 30 cm vysoko (byl jsem na louce sam, takze mi nemel kdo podrzet model, takze jsem ho jenom sikmo oprel). Na 70 metrech jsem byl na urovni 2 a obcas signal vypadnul. Pri range testu tak jsem byl 0-1. Z urovne 9 to klesa priserne rychle. Zkousel jsem to i na druhem letadle - tam jsou antenky v trupu z EPP a chova se to uplne stejna. Kdyz s letadlem pristanu cca 30m od sebe, tak jak je na zemi tak vypadne signal. Zitra zavolam do jeti a poslu kdyztak reklamaci. Musim najit jeste ucet - coz muze byt problem :-( Dam zase vedet.

BTW nechteli by me v jeti jako betatestera? :-)

Ahoj, tak ty poznatky jaký máš ty ohledně síly signálu mám taky podobné. Mám FX-18 s TU EX+Profi box, když je letadlo odemě cca 200m, tak mám na signalizaci antén 2-3, ale je zajímavé, že když letím ještě dál, tak se signál moc nemění, nebo se třeba i zvýší. Tyto problémy jsem konzultoval z Jeti :) odpověděli, že měření zpětného signálu je značně nelineární :roll: . Díval jsem se na Youtube a tam je video ze systému graupner Hott a tam měl na graupner flight monitoru 99-100% signálu a to byl od sebe 300m. Já teď pozoruji na Váriu dosti velké zpoždění signalizace stoupání a klesání, tak 1s. Psal jsem do Jeti na tohle téma asi 5 emailů a žádná odpověď :x .
Jinak co se týče betatestru, tak bych jim ho klidně dělal taky, noo vlastně my všichni jim ho děláme už od začátku, ale s tím, že výrobky máme za plnou cenu
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#1024 Příspěvek od Genagen »

Me ten signal ale regulerne vypadava. Jinak vario je o chlup zpozdene ikdyz mam letadlo i vysilacku tesne u sebe.
michalv

#1025 Příspěvek od michalv »

A to se ti ztratí signál, tak že se ti vůbec nehýbou serva, nebo se ti ztratí jen indikace zpětného signálu z přijímače?
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#1026 Příspěvek od Genagen »

jenom indikace signalu. Jestli se hybou serva jsem nezkousel. Zkusim zitra.
Libor
Kontaktovat uživatele:

#1027 Příspěvek od Libor »

Genagen píše:Jinak vario je o chlup zpozdene i kdyz mam letadlo i vysilacku tesne u sebe.

To jsem zvědav, jaké zpoždění varia naměříš sto metrů od sebe a potom třeba pět set metrů od sebe!
(Curiosity má zpoždění varia 14 minut)
LV
Kontaktovat uživatele:

#1028 Příspěvek od LV »

Genagen píše:jenom indikace signalu. Jestli se hybou serva jsem nezkousel. Zkusim zitra.

A to sa tu v inom vlákne popisovalo, ako meranie signálu ukľudňuje pilota a aká je to super fičura :lol: :lol: :lol:
Keby ste radšej nemerali a lietali... :mrgreen:

Som rád že na mojej starovekej T10 nemám tento výdobytok doby. Ja somár lietam pokiaľ mi oči dovidia nevediac, že mám iba 20-30% signál :mrgreen:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
tks
Kontaktovat uživatele:

#1029 Příspěvek od tks »

Já jsem po třech letech lítání s Duplexem poprvé zkusil připojit Jeti Box a také jsme se podivil, že signál to ukazuje 0 až 3. A to jsem ani zrovna nelítal s větroněm v závratných výškách. Tak jsem zase JetiBox odpojil a lítám spokojeně dál. :wink:
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#1030 Příspěvek od Genagen »

tak jsem dnes s kamaradem na louce delali test dosahu signalu. a vypada to dobre. prijmacove antenky cca 30cm nad zemi a pri snizenem vysilacim vykonu byl model plyne ovladan do vzdalenosti pres 70m (vypadek signalu uz byl ohlasen). Podobne vysledky jsem mel s 11x zero a jrkovym prijimacem. se spektrackymi prijimaci nikdy.

IMO se bat nemusim, ze bych ytratil vladu nad modelem a zitra odpoledne to poradne otestuji ve vzduchu. drzte mi palce :-)
michalv

#1031 Příspěvek od michalv »

Ahoj, ty testy nejsou dobré provádět ve výšce 30cm, to se 2,4G nelíbí. Já jsem zkoušel položit letadlo do trávy a zmenšil se dosah cca na 50m. Bylo by dobré, kdyby jsi držel letadlo v ruce. Takto jsem to zkoušel na RANGE TEST a chodilo to 170m.
Jinak držíme palce, aby ti vše fungovalo jak má :wink:
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#1032 Příspěvek od Genagen »

michalv píše:Ahoj, ty testy nejsou dobré provádět ve výšce 30cm, to se 2,4G nelíbí. Já jsem zkoušel položit letadlo do trávy a zmenšil se dosah cca na 50m. Bylo by dobré, kdyby jsi držel letadlo v ruce. Takto jsem to zkoušel na RANGE TEST a chodilo to 170m.
Jinak držíme palce, aby ti vše fungovalo jak má :wink:

Ja vim. Mel jsem to nizko ze dvou duvodu. prostor a diky tomu, ze jsem to v teto vysce zkousel vcera, kdy jsem nemel partaka a letadlo jsem mel jenom oprene.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#1033 Příspěvek od Genagen »

Takze poznatky z dneska :-)

- vypnul jsem upozorneni na slaby signal (rozhodl jsem se verit poctivema range testu)
- vario funguje dobre - zadne zpozdeni se vzdalenosti se nekona
- vetrone jsem vyhnal nekam kolem 600-700m (nevim presne, nebot po letu kdyz jsem se chtel podivat jak vysoko jsem byl tak jsem to popletl a zaznam vymazal) - byly tam kopance podle varia 14 m/s.
- Telemetrie fungovala, vario variovalo. Nekde kolem 600+m zacalo vypadavat - ale letadlo bylo porad riditelne. Vzdalenost byla urcite vic nez 1km.

Dnesek - velka spokojenost, krasne jsem si zalital
M1
Kontaktovat uživatele:

#1034 Příspěvek od M1 »

Genagen píše:Takze poznatky z dneska :-)

- vypnul jsem upozorneni na slaby signal (rozhodl jsem se verit poctivema range testu)
- vario funguje dobre - zadne zpozdeni se vzdalenosti se nekona
- vetrone jsem vyhnal nekam kolem 600-700m (nevim presne, nebot po letu kdyz jsem se chtel podivat jak vysoko jsem byl tak jsem to popletl a zaznam vymazal) - byly tam kopance podle varia 14 m/s.
- Telemetrie fungovala, vario variovalo. Nekde kolem 600+m zacalo vypadavat - ale letadlo bylo porad riditelne. Vzdalenost byla urcite vic nez 1km.

Dnesek - velka spokojenost, krasne jsem si zalital

...tak to rád slyšim, jen tak dál ;-)
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
LV
Kontaktovat uživatele:

#1035 Příspěvek od LV »

Genagen píše:- vypnul jsem upozorneni na slaby signal

Už chápem ako táto vymoženosť telemetrie ukľudňuje :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk