Tricopter
Bohužel nemám možnost ten Quad vyzkoušet, snad někdo kdo ji má doma.
Čerpal jsem info ze zahraničních stránek a tam jsem našel právě tuto předělávku. Bohužel diskuzi nemohu najít.
Ale bylo předělání myšleno z Quad na X . Možná jsem si to špatně přeložil.
Nezbývá než aby to někdo vyzkoušel kdo má Quada....
Čerpal jsem info ze zahraničních stránek a tam jsem našel právě tuto předělávku. Bohužel diskuzi nemohu najít.
Ale bylo předělání myšleno z Quad na X . Možná jsem si to špatně přeložil.
Nezbývá než aby to někdo vyzkoušel kdo má Quada....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Já to teda přehazovat nebudu, co to udělá si umím docela dobře představit. A taky nerad ničím věci, obzvláště ty vlastní.
Pro přestavbu je třeba desku otočit o 45°, ne o 90 ( to by bylo úplně stejné, jenom to letělo do strany) a změnit program v procesoru na quad X.
. Jinak to prostě fungovat nebude.
Pro přestavbu je třeba desku otočit o 45°, ne o 90 ( to by bylo úplně stejné, jenom to letělo do strany) a změnit program v procesoru na quad X.
Tak, Čínani to umí nejlevněji
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=17537
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Dejfak píše:Tak, Čínani to umí nejlevněji
Ja to jeb... Beztak to delaji trestanci ve veznicich
Troll píše:Máš to na MM6 a funguje to, s tím souhlasím.Zkus quad , pak sem napiš co jsi zjistil.
Me teda prijde, ze v principu by to melo fungovat, ovsem s jednim ALE. Pokud si vezmu do ruky normalni X copter, nic nebudu prehazovat a jen budu (jako magor) litat smerem doprava a budu rikat, ze vpravo to ma predek, vysledek je proste stejny a litat to asi bude. Ale diky zpusobu otaceni vrtuli to treba ruzne potahne do strany a let bude potreba neprijemne korigovat. U hexa to po prehozeni vyjde s otacenim vrtuli symetricky a neprojevi se ta nesymetrie jako u quad a X, na kterou patrne musi program uz byt pripraven.
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
- j.e.n.i.k.82
celestyn píše:Troll píše:Máš to na MM6 a funguje to, s tím souhlasím.Zkus quad , pak sem napiš co jsi zjistil.
Me teda prijde, ze v principu by to melo fungovat, ovsem s jednim ALE. Pokud si vezmu do ruky normalni X copter, nic nebudu prehazovat a jen budu (jako magor) litat smerem doprava a budu rikat, ze vpravo to ma predek, vysledek je proste stejny a litat to asi bude. Ale diky zpusobu otaceni vrtuli to treba ruzne potahne do strany a let bude potreba neprijemne korigovat. U hexa to po prehozeni vyjde s otacenim vrtuli symetricky a neprojevi se ta nesymetrie jako u quad a X, na kterou patrne musi program uz byt pripraven.
My se tady ale bavíme o tom, zda bude program z quadu + fungovat při rozmístění motorů do X . Ne o tom, zda X létá stejně dopředu, anebo do strany. Způsob otáčení vrtulí na tohle nemá naprosto žádný vliv.
Pokud se u Quadu X otočí deska o 90° a prohodí křidélka a výškovka, fungovat to bude. Jenom nechápu, proč by to někdo dělal.
Troll píše:My se tady ale bavíme o tom, zda bude program z quadu + fungovat při rozmístění motorů do X
Kruci, ted teprv koukam co jsem napsal za blbost. Ja stavim tu otocenou hexakopteru a porad to mam nejak zafixovany v hlave.
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro