Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
marman
Kontaktovat uživatele:

#1021 Příspěvek od marman »

Kdyby se nedal koupit, neměl bych ho za co vyměnit ;-)

Ale vážně, tuším, že jsem ho bral u Pecky, ale naskladnění u něj je sázka do loterie. Na netu třebas tady:
http://www.modelarina.cz/konektor-pro-r ... p-535.html
nebo o něco levněji tady:
http://www.rcking.eu/blade-mcx/4022-pkz3052.html
Oba ty eshopy občas používám a jsou v pohodě
A když řekla: "Dáme si bublinky?", vzal jsem Merlina a šel si zalítat.
Prý nemyslím na budoucnost, tak přístě polítám radši s Future...
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#1022 Příspěvek od Gattor »

2 zakladni jednotky mi odesli po rane. strejcovi uz taky, takze to neni nic vyjimecneho. koupil jsem cely novy vrtulnik bez vysilacky. projevy byly takove, ze od roztoceni rotoru zacal blikat nebo uprostred letu spadnul, vynechaval apod.
zablabla

#1023 Příspěvek od zablabla »

Nový kablík se dá taky sehnat
http://www.astramodel.cz.
Jinak rozpojovat to taháním za drátky se mi taky nevyplatilo. Když mi ten konektor odešel, tak jsem ho rozpáral, urvaný drát připájel a celé to zakápl lepící pistolí. Fungovalo to tak půl roku, pak teprve jsem kabílk vyměnil.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#1024 Příspěvek od František Koudelka »

Gattor píše:2 zakladni jednotky mi odesli po rane. strejcovi uz taky, takze to neni nic vyjimecneho. koupil jsem cely novy vrtulnik bez vysilacky. projevy byly takove, ze od roztoceni rotoru zacal blikat nebo uprostred letu spadnul, vynechaval apod.

to problikavani mi obcas udela pri roztoceni rotoru..za letu mi to vynechalo asi jen jednou ale spise to pozoruju kdyz je slabsi baterie....

dnes jsem se vyzbrojil nahradnimi dily koupil jsem lyziny, ocas drzaky listu a listy a dve baterky..dali mi vetsi 150mah...to sem nevedel ze uz delaji vetsi baterie
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#1025 Příspěvek od Gattor »

baterka 160mAh vyjde na HK na 30 CZK. kolik stala tebe?
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#1026 Příspěvek od František Koudelka »

Gattor píše:baterka 160mAh vyjde na HK na 30 CZK. kolik stala tebe?

30korun.... 8O 8O 8O , me stala v prepoctu jedna pres 200...
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#1027 Příspěvek od Gattor »

ja si to myslel, tak tady pro priste:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=10980
cody

#1028 Příspěvek od cody »

Resim problem. MSR jsem ovladal setovou vysilackou od Blade SR. Vratila se mi ted z opravy. Sparovani jsem zvladnul, heli lita, ale blbe. Klopeni a kloneni jde hodne spatne az vubec. Myslim si, ze je to nastavenim reversu. Tohle vlakno jsem zatim zvladnul do strany 16 a odpoved nenasel. Mohl by me pls nekdo nasmerovat na spravne nastaveni? Nevydrzim cekat nez to prectu cely a pres hledani jsem taky nic nenasel:-(
demolátor

#1029 Příspěvek od demolátor »

No on je vlastně reverz jen přehození smyslu ovládaní. (Např: letím s vrtulníkam dopředu, přehodím reverz a už s ním letím na stejný pohyb páčkou dozadu) Setová vysílačka snad ani jiné nastavení nemá.
Takže si ujastni v čem je problém, jestli to nejde, nebo to de jen opačně.
A proč byl na vlastně na opravě??
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
cody

#1030 Příspěvek od cody »

Poté co SR po prvnim startu sel k zemi, vyhrabal jsem kabel k simulatoru. Ten mi prodavac doporucil, abych se naucil letat. Stal cca 500kc. Na MSR mi nastavil radio a ja s tim v pohode doma letal. Mam zkusenosti jen s mikrovrtulnikama. Zapojil jsem kabel (navic do zapnute vysilacky). Jenze jack byl 2 polovy misto 3 poloveho. Jak mi potvrdil pan co to spravil, chyba byla v nevhodnem kabelu. Odkourilo to tzv. nulovou propojku. Neposlal jsem mu ale prijmac (nenapadlo me to, teprve s heli zacinam). Kdyz mi prisla postou zpet, parovani klaplo. Vzletnu, ale kloneni a klopeni nejde jak ma. Serva se hejbaji, ale blbe. Pro uplnost dodavam, ze po tyden co jsem byl bez HP6DSM, jsem letal MSR s DX5. V pohode. Jen heli letela i na velke vychylky malo dopredu. Zkusil sem tip z tohohle vlakna a prave servo utahl o 4 otacky. Nijak zvlast vyrazne to nebylo znat. Ale lital jsem doma v kuchyni a tam si netroufam za to poradne vzit.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#1031 Příspěvek od František Koudelka »

Ja se jeste vratim k tomu kabelu, dneska jsem letal a kdyz sem mel posledni baterku tak to zacalo za letu problikavat a vynechavat, nechal jsem nabit a pripojil nechal rozsvitit a pak hybal s tim konektorem a bylo videt ze to malicko pohasinalo kdyz jsem s tim pohnul asi tam bude neco spatne tak bych jej vymenil, muzu si objednat primo tenhle...viz odkaz...tady v shopu kam jezdim jej nemeli

http://www.modelarina.cz/konektor-pro-r ... p-535.html
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#1032 Příspěvek od AdamProg »

Tak jsem po dlouhe dobe, chtel mSR proletet v telocvicne, ale kdyz jsem ho po nekolika mesicich neletani zkousel, tak se mi zblaznili serva(stale se cukaji) :( Mam pocit ze tu kdysy nekdo psal o tom ze cistil potaky, ale nemohu to tu vubec najit. Mate stim nekdo zkusenosti? Cim to mam cistit na co si dat bacha atd? Servo jsem rozebral a vypada takto:
Obrázek
V levou jsou kontakty(vlevo svetle, v pravo tmave) a v pravou jsou kartacky.
zablabla

#1033 Příspěvek od zablabla »

AdamProg píše:Obrázek
V levou jsou kontakty(vlevo svetle, v pravo tmave) a v pravou jsou kartacky.

Poťák je ta obdelnikova destička '(tmava- odporova draha,svetla- kontakt)
, ktera je pod tim servem na plošnaku. Podivej se taky, v jakem stavu mas ty kontakty(kartacky), ktere jsou na tom jezci na hridelce -pokud nejsou v rovině, bude to duvod. Jinak rovnat je se moc nedoporucuje, protoze to spise sprasis nez spravíš
Mě když servo cukalo, tak jsem ho vyměnil - včetně motoru a byl pokoj.

Chyba totiž podle mě spíš bude v tom, že odchází motorek, nebo a tomu se dá pomoct se ti protáčí hřídel v tom malým ozubeným kolečku.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#1034 Příspěvek od AdamProg »

zablabla píše:
Poťák je ta obdelnikova destička '(tmava- odporova draha,svetla- kontakt)
, ktera je pod tim servem na plošnaku. Podivej se taky, v jakem stavu mas ty kontakty(kartacky), ktere jsou na tom jezci na hridelce -pokud nejsou v rovině, bude to duvod. Jinak rovnat je se moc nedoporucuje, protoze to spise sprasis nez spravíš
Mě když servo cukalo, tak jsem ho vyměnil - včetně motoru a byl pokoj.

Chyba totiž podle mě spíš bude v tom, že odchází motorek, nebo a tomu se dá pomoct se ti protáčí hřídel v tom malým ozubeným kolečku.

Diky za rady, no jen se mi to moc vymenovat nechce, cela desticka se finacne nevyplati a u tech serv, nemam moznost pripajet ty motroky (nejsem na to vybaven a ani to neumim), a stejne tam pak neni jistota jestli to neni to destickou. Skoda ze nejde udelat nejaka diagnostika obvodu na desticce, abych aspon vedel jestli se vyplati kupovat ty serva.
Ktere kolecko se muze protacet? Jak to muzu zpravit? Nerad bych to znicil jeste vic :(
zablabla

#1035 Příspěvek od zablabla »

je to to kolečko které je na ose motorku serva. Když se teď dívám na tu tvoji fotku tak na tom přišroubovaném servu máš to ozubené kolečko OK, ale na odšroubovaném je to kolečko vyjeté ven. Pokud ho zatlačíš zpátky a půjde volně tak já bych ho opatrně přilepil vteřiňákem (už jsem to dělal taky)

Jinak výměna toho serva je jednoduchá. Motor jsem opatrně připájel normální elektrikářskou trafopájkou. On by tu možná někdo mohl oponovat, ale když se to udělá opartně - ( já pod lupou) tak to musí fungovat. Tenký hrot na pájce, málo cínu (spíš žádný) a trochu kalafuny - no a nesmí se ti moc třepat ruce.

Ty serva po ranách prostě trpí a celé je to mrňavé ....
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“