tomashr píše:Tak zrovna u Gembirdu nevím, co řešíš - má běžně Alza, CZC a podobné všeobecné obchody, které ti ho dodají zcela spolehlivě..
Tak zrovna tyhle dva spolky proti dotazovanýmu odkazu jsou na stejným matroši o cca 1/3 dražší.
tomashr píše:Tak zrovna u Gembirdu nevím, co řešíš - má běžně Alza, CZC a podobné všeobecné obchody, které ti ho dodají zcela spolehlivě..
tomashr píše:Ceny filamentů teď letí nahoru všude, bohužel... Odhaduji, že Smart3D má nějaké staré zbytky v původní ceně, on byl Gembird v Alza taky dost pod 400, ale teď 449.
Bohužel je asi cena Alza pro současnou situaci na trhu reálnější, pokud má ve Smart3D to, co potřebuješ, tak nakupuj, vsadím se, že to velmi brzy bude dražší i tam.
tomashr píše: pokud má ve Smart3D to, co potřebuješ, tak nakupuj
Celeron píše:Hmm, veškerý ABS stav 0, to podle mě moc "spolehlivý" není.
Celeron píše:Jak jsem psal, z ABS nemá skladem vůbec nic. PLA mám zatím dost, z exotů skoro netisknu a PET-G stále neumím kvalitní povrch jako na ABS nebo PLA.
tomashr píše:3D tisk letadel je skutečně reálná praxe a ne jen teorie do fór.
Celeron píše:Pro mě to bude reálná praxe až si budu moct vytisknout benzíňáka akrobata s rozpětím cca 2,2-2,6m a vydrží to samý jako klasická truhlářská konstrukce.
dudaj píše:...
Ideální je kombinovat dostupné technologie pro nejlepší výsledek.