F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
tlavelza

Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku

#1006 Příspěvek od tlavelza »

frto píše:Zdravím páni. Mám na Vás jednu otázku. Nedávno som si kúpil F45ku. Mala by to byť verzia 2 (verzia jedna sa už údajne nepredáva). Je ale možné aby doska vo verzii 2 vyzerala takto?

Obrázek
Myslel som si, že doska vo verzii 2 vyzerá takto

Obrázek

Ďakujem za každú reakciu.

Obrázek č.1 (vyfoceno s origo baterií) je verze 1 a obrázek č.2(holá deska) je verze 2.
frto

#1007 Příspěvek od frto »

Ja už teda neviem čomu mám veriť. Ovládač mám ten novší (v ľavom rohu červený nápis GRI29). Od chlana čo má obe verzie doma mám už potvrdené, že medzi sebou nie sú kompatibilné. Žeby to gyro montovali ako im príde práve vhod? :D Aj v obchode kde som kúpil vrťas ma ubezpečili že je určite vo verzii 2. Napísal som aj šikmookým, som zvedavý či odpíšu.
tlavelza

#1008 Příspěvek od tlavelza »

Tak to opravdu nevím jak to kombinují ale kámoš má verzi 2 už pár měsíců a desku má jako je na obrázku č.2.
tlavelza

#1009 Příspěvek od tlavelza »

Tak jsem teď volal dalšímu kámošoj,který si F-45 verzi 2 koupil před týdnem z Raráškova a vysílačku má s červenými nápisy a desku jako je na obrázku č.1. Takže je v tom pěknej maglajs. U mé verze 1 je gyro jako je na obrázku č.1
tlavelza

#1010 Příspěvek od tlavelza »

Snad to není deska staré verze 1 upravená na vysílačku verze 2.Nevím jestli to je možné to takto udělat ale ani bych se nedivil aby staré neprodané zásoby vrtulníku F-45 verze 1 předělali na vysílačku verze 2.Tak to probádejte a nebo to neřešte a lítejte.
frto

#1011 Příspěvek od frto »

Šikmooký neodpísali a už to ani neriešim (lieta dobre). S odolnosťou som spokojný akurát si to dnes odniesol horizontálny stabilizér. Trocha som sa rozbláznil, nevydalo a vletel som do 1,5m kukurice :D.
tlavelza

#1012 Příspěvek od tlavelza »

O víkendu jsem montoval kámošoj pružinku do F-45 verze 2 ,tu jak kupoval z Raráškova a opravdu deska vypadá jako z verze 1 a vysílačku má verze 2. Spárování této nové F-45 se starou vysílačkou nejde. Jasně je vysvětleno na netu,že verze 1 je s kolmým gyrem a verze 2 je gyro přímo na desce,takže asi opravdu nějaký mezi typ.Vypadá to jako stará verze s jiným přijímačem,hlavně jestli tento mezi typ má údajné výhody jako jsou u verze 2 (ty výhody co píše výrobce).
corona

#1013 Příspěvek od corona »

Lze s F-45 přejít plynule z levé zatáčky do pravé...?
tlavelza

#1014 Příspěvek od tlavelza »

Lze přejít ale chce to dost tréningu a páčkovat víc s citem než levotočivou,ta pravotočivá je horší má snahu víc ustřelovat.Kdybych točil pravotočivou stejně jako levotočivou,tak mě to ustřelí někam doprde.. Ta pravotočivá je dost na citovku a popravdě i dnes v některých krizových situacích mě ta pravotočivá dá dost zabrat abych to vybral.Moje zkušenost,jiný vrťas se může chovat trochu jinak.
corona

#1015 Příspěvek od corona »

tlavelza píše:...Ta pravotočivá je dost na citovku a popravdě i dnes v některých krizových situacích mě ta pravotočivá dá dost zabrat ...
Myslel jsem si to...
S pádlama na 90° je to snažší, korekce při vedení v zatáčce pravá/levá se trochu liší, ale navenek to vypadá symetricky.
Plha

#1016 Příspěvek od Plha »

Střídavý ocasní motor pro F-45.
Delší čas mi vrtá hlavou jak nahradit zadní ss motor za střídavý. Ten se dá koupit snadno na HK, problém je ale v regulátoru, když člověk neumí ho naprogramovat (flešnout) na rychlé reakce. Motorek Turnigy 2211-2300 a na netu jsem našel již hotový, flešnutý: http://witespyquad.gostorego.com/speed- ... 6-amp.html. Není mi zatím známo jestli tento ESC bude reagovat na vtupní PWM napájení, musel by se předřadit převodník PWM na PPM.
Je to celkem s poštovným za 18USD, je otestovaný s motorkem pro 2-3S. 16A by mělo bohatě stačit.
Zbývá jen pár týdnů vyčkat a pak se zase ohlásím jak to lítá. :)
tlavelza

#1017 Příspěvek od tlavelza »

Pokud jsi ale myslel rychlý přechod z levotočivé na pravotočivou,tak rychlý přechod je dost ovlivněn flýbarem a jestli je pružinka pod cyklikou nebo není. F-45 bez úprav je velice stabilní ale lítat se jí moc nechce.Při úpravě flýbaru a namontování pružinky je vrťas méně stabilní ve visu(musí se víc páčkovat) ale zato lítá lépe a reakce na změny jsou lepší.Je to taky o tom jak rychle se flýbar vrací zpět z náklonu do roviny.Čím pomaleji se vrací flýbar z náklonu do roviny tak se s tím musí počítat a při změně z levotočivé na pravotočivou se musí letět pár metrů rovně(aby měl flýbar čas se srovnat) a pak přejít na pravotočivou,pokud by se přešlo do pravotočivé hned,vrťas se nenakloní a ustřeluje,protože jsme mu nedaly čas aby se flýbar naklonil na druhou stranu.Pokud se flýbar vrací rychleji do roviny tak se tato změna z levotočivé na pravotočivou může provést v kratší době. Ty pádla co máš ty,tak budou rychlejší na změny než flýbar u F-45.Hodně záleží jak se nastaví pružinka a závaží na flýbaru. No,snad jsem to napsal srozumitelně,pokud ne tak mě opravte.
corona

#1018 Příspěvek od corona »

tlavelza píše:...a při změně z levotočivé na pravotočivou se musí letět pár metrů rovně(aby měl flýbar čas se srovnat) .....

Dík za popis - tušil jsem, že to tak nějak bude, mám zkušenost i ze 4-k koaxu.

U toho HB V2 s pádlama to takto opravdu není - lze s ním např. letět vpřed ustáleným letem a kývat se do stran, podobně jak s letadlem řízenými křidélky.
Plha

#1019 Příspěvek od Plha »

F645-019old(backside).JPG
F645-019new (backside).JPG
tlavelza píše:Snad to není deska staré verze 1 upravená na vysílačku verze 2.Nevím jestli to je možné to takto udělat ale ani bych se nedivil aby staré neprodané zásoby vrtulníku F-45 verze 1 předělali na vysílačku verze 2.Tak to probádejte a nebo to neřešte a lítejte.

---
Tak jsem se od Číňana z RC Party dozvěděl, že verze 2 (nová) je ve dvou provedeních, s krystalem nastojato v levém dolním rohu PCB i s krystalem naležato, také v levém dolním rohu. Verze 1 zespodu destičky přijímače kde je meandr anténky má žlutý kuprextit. Poslal mi fotky té verze 1 a 2.
tlavelza

#1020 Příspěvek od tlavelza »

Takže zase mezi typy,tak jsi to objasnil pro ostatní vlastníky F-45 verze 2.
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“