Blade 130 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Elfew
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade 130 X

#1216 Příspěvek od Elfew »

Někdo kdo ma spektrum vysilacku (ne modul v jine)? Potrebuju vedet jaky mate zisk na gyru?

Protoze dneska jsem zvedl vrtas do cca 1metrove vysky a zacal se tocit kolem vlastni osy jako ventilator... ohl jsem zadni hridel a urval ostruhu i se sroubkem :D jinak to prezilo... uz fakt nevim co ten vrtas posldni dny blbne,
beka

#1217 Příspěvek od beka »

Elfew píše:Někdo kdo ma spektrum vysilacku (ne modul v jine)? Potrebuju vedet jaky mate zisk na gyru?

Protoze dneska jsem zvedl vrtas do cca 1metrove vysky a zacal se tocit kolem vlastni osy jako ventilator... ohl jsem zadni hridel a urval ostruhu i se sroubkem :D jinak to prezilo... uz fakt nevim co ten vrtas posldni dny blbne,

blog.php?u=11108&b=92 tady je odpověd´na gyro, citlivost se nedělá ve vysílači ale vysílačem ve vrtulníku.když se začne helina točit kolem vlastní osy, tak převážně odejdou zadní převody.tak popíšu jak dělám citlivost gyra.dám plny plyn,zapnu vysílačku nehybam s ní,zapnu vrtulník začne párování potom začnou blikat modrá,zelená,červená, modrá je citlivost gyra. je deset stupnů do mínusu a deset do plusu levou páčku směrem dopředu zastavím blikání. červená modrá zelená nevím na jaké barvě se zastaví, třeba zelená, další posun bude červená, další modrá a tak dokola,plynem doleva ubírám citlivost doprava přidávám, středová nebliká doufám že jsem to popsal dobře jo a to blikání zpomalujedo mínusu a do plusu zrychluje. mám mod 1. píšu to neodborně ale plyn je plyn
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
jirma

#1218 Příspěvek od jirma »

Můžete mi prosím někdo vysvětlit, co se vlastně nastavuje zeleným a červeným světlem, tedy elevator a aileron a co to s vrtulníkem dělá? dík
beka

#1219 Příspěvek od beka »

jirma píše:Můžete mi prosím někdo vysvětlit, co se vlastně nastavuje zeleným a červeným světlem, tedy elevator a aileron a co to s vrtulníkem dělá? dík

psal jsem to o příspěvek vyše. jednoduše popsat lze takto, je tam tříosé gyro takže vlastně nastavuješ citlivost tří gyr, a co to dělá? jako u vrtulky přegyruješ, klepe se jak sulc. vyhraj si s nastavením a helina jede jak po kolejích
beka

#1220 Příspěvek od beka »

Tak popíšu co se mě stalo včera poletuju si,a najednou podivny pazvuk tak se snažím přistát a ejhle zatočit doprava lze ale doleva ne. helina se točí jen dokola na místě.prohlídka doma a koukám,kardanka vyjela dozadu a přebrousila tu vymezovací hliníkovou trubičku.tak pátrám proč, rozborka zadku a už to vidím zadní kovové kolečko ohlodalo kardanku tak že se ploška na kardanu oholila do kulata a tím se kardan posunul a brousil trubičku. ještě vypadlo ložisko s přírubou.ložisko zalepeno epoxidem. nová trubička vyrobena 2mm mosazné trubičky, jo a novy kardan jsem o 1mm ubrousil aby moc nekoukal
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#1221 Příspěvek od Elfew »

blog.php?u=11108&b=92 tady je odpověd´na gyro, citlivost se nedělá ve vysílači ale vysílačem ve vrtulníku.když se začne helina točit kolem vlastní osy, tak převážně odejdou zadní převody.tak popíšu jak dělám citlivost gyra.dám plny plyn,zapnu vysílačku nehybam s ní,zapnu vrtulník začne párování potom začnou blikat modrá,zelená,červená, modrá je citlivost gyra. je deset stupnů do mínusu a deset do plusu levou páčku směrem dopředu zastavím blikání. červená modrá zelená nevím na jaké barvě se zastaví, třeba zelená, další posun bude červená, další modrá a tak dokola,plynem doleva ubírám citlivost doprava přidávám, středová nebliká doufám že jsem to popsal dobře jo a to blikání zpomalujedo mínusu a do plusu zrychluje. mám mod 1. píšu to neodborně ale plyn je plyn

Hmm, dekuju, toto v navode nikde nepisou a 2mesice mi to litalo bez tohoto, jen jsem podle zvyku od jinych vrtasu od eflitu (mcpx. sr 120, msr) nastavil ve vysilacce gyro zisk na cca 60% a v pohode to litalo... az par dni nazpet se mi to cele jaksik rozladilo a ten vrtas si dela co chce...

kazdopadne dekuju!

PS - nejake zhruba hodnoty tam mate nastavene jake? At nevarim z vody... diky jeste jednou
(v tomto pripade budu nastavovat asi jen gyro, ty zbyle dve hodnoty ponecham na default, je ot tak?)
jirma

#1222 Příspěvek od jirma »

psal jsem to o příspěvek vyše. jednoduše popsat lze takto, je tam tříosé gyro takže vlastně nastavuješ citlivost tří gyr, a co to dělá? jako u vrtulky přegyruješ, klepe se jak sulc. vyhraj si s nastavením a helina jede jak po kolejích[/quote]

Modrou mám nastavenou -8(gyro směrovky), jde mi o to, jestli se nastavuje taky zelená a červená a o kolik a kam. Píšeš "u vrtulky přegyruješ, klepe se jak sulc", to vím, ale nevím co dělá s vrtulníkem nastavování dalších dvou os, má s tím někdo zkušenosti a nastavoval to někdo?
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#1223 Příspěvek od Elfew »

U me se helina pri cca 30% plynu jakmile se zvedla tak se zacla tocit kolem sve osy... tim padem si myslim ze to bude maly zisk na ocasnim gyru
RadekCe

#1224 Příspěvek od RadekCe »

Elfew píše:U me se helina pri cca 30% plynu jakmile se zvedla tak se zacla tocit kolem sve osy... tim padem si myslim ze to bude maly zisk na ocasnim gyru

Tak to si myslíš špatně. Helina se ti v případě 130X nebude točit při žádné hodnotě v celém rozsahu zisku ocasního gyra.
PS: Já to mám na minimu = -10 a drží jak přibitá. Problém budeš mít někde jinde ;-).
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#1225 Příspěvek od Elfew »

Hmm, nejake rady kde zacit hledat?

Spatne uhly na zadni vrtulce? Ale to si nemyslim, to jsem uz kontroloval a vrtulka je v rovine... prave se mi zda ze to vubec negyruje
RadekCe

#1226 Příspěvek od RadekCe »

Protáčející se kolečko kardanu (někdy se to nezdá, ale může se protáčet i když to tak nevypadá), servo vrtulky (zkus připojit z cykliky, zda reaguje) nebo vadná deska (ale to až v posledním případě)?
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#1227 Příspěvek od Elfew »

Deska je funglovka nova, asi ma 2 mesice necele...

Serva na cyklice jsou 2 nova, jedno puvodni ale funkcni... servo na ocase jsem zkousel a normalne reaguje...

ten kardan jeste vyzkousim, ale dost me to sere ze z niceho nic... takze pokud bych nechal na tovarnich hodnotach nastaveni gyra na desce tak se to protacet nebude, ok?
krtek2k

#1228 Příspěvek od krtek2k »

(mcpx. sr 120, msr) nastavil ve vysilacce gyro zisk na cca 60% a v pohode to litalo

možná se mýlím , ale ani jeden z nich řízenej zisk gyra z vysílače nepodporuje , ne? Jak by se to dělalo se setovou vysílačkou??
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#1229 Příspěvek od Elfew »

No normalne to bylo i v navodu, nastavil sis zisk a lital... jak byl malej tak utikal ocas, jak jsi pridal tak v pohode... na podrobnosti se me neptej, proste jsem to tak mel (zacatky modelariny kdy byl clovek rad ze mu to nekdo nastavil al italo mu to :)))
beka

#1230 Příspěvek od beka »

[

kazdopadne dekuju!

PS - nejake zhruba hodnoty tam mate nastavene jake? At nevarim z vody... diky jeste jednou
(v tomto pripade budu nastavovat asi jen gyro, ty zbyle dve hodnoty ponecham na default, je ot tak?)[/quote]

hodnoty mám od středu tj.nebliká,mam sedm směrem dolů.to ale nezastaví otáčení heliny kolem osy. 1mm posunu serva po trubce k tělu nebo k ocasu, helina je neřiditelná a jestli se ti klepe ze strany na stranu, tak od toho tam jsou ty zbylé dvě hodnoty,klepe se, ubrat na červené i zelené stačí jen o jedno kliknutí
Naposledy upravil(a) beka dne stř 10.07.2013 14:04, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“