Nafouklé li-po
Re: Nafouklé li-po
No je to pravda, taky souhlasím s tím, že se to zbytečně moc řeší. Upřímně, stačí si uvědmoit, kolik doma máte lipolek (notebooky, mobily, hračky...). Nedávno jsem zjistil, že tu mám na skříni malý vrtulník, ve kterém je samozřejmě malá lipolka napevno přilepená. Svítí na něj slunce, je tam takhle už minimálně 2 - 3 roky a nic se nestalo. Stejně tak mobily, notebooky...
No, teď k věci. S Honzou jsme zjistili, že se baterka poškodila při přepravě (ČP). Skvěle jsme se dohodli na naprávě, všem tedy doporučuji obchod rc-foto.cz, velmi seriózní jednání.
Z baterky jdu vyndat kabely a zníčit ve slané vodě, zníčenou baterku doma radši nechci.
No, teď k věci. S Honzou jsme zjistili, že se baterka poškodila při přepravě (ČP). Skvěle jsme se dohodli na naprávě, všem tedy doporučuji obchod rc-foto.cz, velmi seriózní jednání.
Z baterky jdu vyndat kabely a zníčit ve slané vodě, zníčenou baterku doma radši nechci.
Swift II | T9X(OpenTX)
Pokud byla poškozená mechanicky nárazem, tak bych se obával. To je asi jediný čeho se skutečně bojím.
Jsem teď o víkendu 4,5 hodiny prolejzal pole se žitem. U blade danceru se mi zlomila výškovka a hodil elegantní šipku do vzrostlého žita asi 80m daleko. Kdo lovil takového střízlíka v žitu ví o čem mluvím. Žito se za ním zavře jako voda a hotovo. Vzal jsem to přímo za nosem, v polovině cesty polem se v žitě udělal "ohňostroj cestiček" na všechny strany a uslyšel jsem kví kví. Rychle jsem hodil zpátečku, obešel pole a šel druhou stranou. Tím jsem samozřejmě ztratil orientaci a nebyl jsem si jistej dopadem. Bohužel dopadem žito odpojilo JST konektor baterky a nemohl jsem jít směrem klepající vrtule v poli. Po rozedřeném rozkroku a slabin od těch klasů a zapíchaných štětin už jsem na milého olétaného Blade dancera kašlal, ale nemohl jsem se zbavit myšlenky, co ta baterka udělá v tom vysušeném poli až do ní sekne žací nůž z kombajnu. Všichni ví, že tam létám (malá vesnice) a vyšetřovatelé by šli na jistotu. No na konec jsem ho našel.
Jsem teď o víkendu 4,5 hodiny prolejzal pole se žitem. U blade danceru se mi zlomila výškovka a hodil elegantní šipku do vzrostlého žita asi 80m daleko. Kdo lovil takového střízlíka v žitu ví o čem mluvím. Žito se za ním zavře jako voda a hotovo. Vzal jsem to přímo za nosem, v polovině cesty polem se v žitě udělal "ohňostroj cestiček" na všechny strany a uslyšel jsem kví kví. Rychle jsem hodil zpátečku, obešel pole a šel druhou stranou. Tím jsem samozřejmě ztratil orientaci a nebyl jsem si jistej dopadem. Bohužel dopadem žito odpojilo JST konektor baterky a nemohl jsem jít směrem klepající vrtule v poli. Po rozedřeném rozkroku a slabin od těch klasů a zapíchaných štětin už jsem na milého olétaného Blade dancera kašlal, ale nemohl jsem se zbavit myšlenky, co ta baterka udělá v tom vysušeném poli až do ní sekne žací nůž z kombajnu. Všichni ví, že tam létám (malá vesnice) a vyšetřovatelé by šli na jistotu. No na konec jsem ho našel.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Jo, to bych asi taky nespal. Druhá baterka vypadá nepoškozená a už je i nabitá, takže ta bude OK. Tu zníčenou jdu hned zlikvidovat.
Swift II | T9X(OpenTX)
Tak jsem tu baterku už připravoval k likvidaci, ustřihl jsem kabel a myslel jsem, že se poseru. Vyletěly jiskry a já se lekl, protože jsem to nečekal. Jak to děláte, když třeba měníte konektory na baterce? 
Swift II | T9X(OpenTX)
Tam je XT60tka, ne? No a střihal jsi jeden po druhým? A nebo začátečnická chyba a vzít oba kabely najednou kleštěma?
S kabelama vždy opatrně a pokud se pájí, nebo střihá nebo jinak upravuje, tak jeden po druhým a druhý kabel držet stranou.
S kabelama vždy opatrně a pokud se pájí, nebo střihá nebo jinak upravuje, tak jeden po druhým a druhý kabel držet stranou.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
to dá rozum že to práskne když stříháš oba naráz
Když pájíš nové konektory, ustřihneš jen jeden a po zapájení a zaizolování teprve ten druhý.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Ježiš, já jsem pako. Samozřejmě jsem vzal zem i napájení najednou. 
Swift II | T9X(OpenTX)
Chybama se člověk učí. Tohle dopadlo dobře a příště už to neuděláš 
Marena píše:Chybama se člověk učí. Tohle dopadlo dobře a příště už to neuděláš
Někdy je chyba to poslední co člověk udělá jako třeba zuhelnatělý zloděj sedící na kabelu a svírající v posmrtné křeči ohořelou pilku (článek k tomu).
Kuba5 píše:No je to pravda, taky souhlasím s tím, že se to zbytečně moc řeší. Upřímně, stačí si uvědmoit, kolik doma máte lipolek (notebooky, mobily, hračky...). Nedávno jsem zjistil, že tu mám na skříni malý vrtulník, ve kterém je samozřejmě malá lipolka napevno přilepená. Svítí na něj slunce, je tam takhle už minimálně 2 - 3 roky a nic se nestalo. Stejně tak mobily, notebooky...
si si isty ze v tychto vsetkych veciach mas LIPOlky ?
xener píše:
si si isty ze v tychto vsetkych veciach mas LIPOlky ?
Jo, v ntb je Lionka, pravda, nicméně vrtulník (je tam jen 1s) a mobil platí.
Swift II | T9X(OpenTX)
ktory mobil konkretne ma lipolky ? moje 3 maju vsetky li-ion.
tierz pochybujem ze by niekto do hraciek daval tieto baterie.
tierz pochybujem ze by niekto do hraciek daval tieto baterie.
- Xenomorfus
Ja mel Lipolku uz kdysi v Alcatelu (tusim 501 typ to byl,ale je to tak 10 let a uz sem sklerotik
),z poslednich treba v Xperii a ve sluzebni nokii taky. Ale prece jen to asi nebude takovy nabuseny clanek jako v Traxxasu, takze se nebojme
.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Ano, v mojí Xperii P by zrovna lipolka být měla. Sony je tímto známý, dává často lipolky.
Swift II | T9X(OpenTX)
vies ako sa hovori... lzi, velke lzi a potom ide marketing 
http://learn.adafruit.com/li-ion-and-li ... s/voltages
myslim ze na svojej baterii v mobile nemas 3.7V ale 3,6V
http://learn.adafruit.com/li-ion-and-li ... s/voltages
myslim ze na svojej baterii v mobile nemas 3.7V ale 3,6V