Raytronic c60 - 1000W
Re: Schéma RAYTRONIC C60
Tak jsem nabíječku otevřel a opravil balancer. Vadný tranzistor druhého kanálu balancéru .
- rarko
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte prosim o radu. Mam C60 a po chvili nabijania je jedno ktory kanal skratne zdroj ten vypne ochrana a vyhlasi nizke napatie. Je to nejaka spolocna suciastka pretoze to robi na hociktorom kanali. Medzi tym ako sa to stane funguje normalne. Uz je davno po zaruke rad by som ju opravil. Raz som brnkol v aute s vystupom o plech na vyfuku odisiel jeden mosfet ten bol vymeneny potom fungovala teraz mam zase toto. Ak sa niekto najde kto mi poradi budem rad a popredu dakujem.
Vbar Control - LOGO 700 XXTREME , Logo 600SX.
Jak tvrdý máte zdroj ? V napájení nulová dioda kondenzátor....
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Raytronic C60 - potlačení varování
Zkoušel jsem dneska nabíjet ze starší samostatné autobaterie pomocí C60 a po 2 úspěšně nabitých sadách (obě 2x3s, nabíjeno 4,4A - minimálně tedy 18A přmo z baterie) začala nabíječka hlásit, že vstupní napětí je příliš nízké (očividně došlo k poklesu).
Nicméně, na rozdíl od autobaterie v autě mi větší vyšťavení baterie nevadí, jenže nabíječka nabíjení přeruší a je třeba nastavovat nabíjení znovu.
Nevíte, zda je toto varování možné vypnout?
Pravděpodobně by pomohlo, kdybych samostatnou baterii dal do série s autobaterií - dostal bych 24V a než by došlo k poklesu na 12, musel bych obě velmi vycucat. Zkoušel to někdo?
Nicméně, na rozdíl od autobaterie v autě mi větší vyšťavení baterie nevadí, jenže nabíječka nabíjení přeruší a je třeba nastavovat nabíjení znovu.
Nevíte, zda je toto varování možné vypnout?
Pravděpodobně by pomohlo, kdybych samostatnou baterii dal do série s autobaterií - dostal bych 24V a než by došlo k poklesu na 12, musel bych obě velmi vycucat. Zkoušel to někdo?
-
Re: Raytronic C60 - potlačení varování
Ta ochrana tam je od toho ze se pocita ze to nabijis z autobaterie v aute... kde by ses uz nerozjel pod urcitou hranici vybiti...
myslim ze to neobejdes, mam doma tu stejnou nabijecku
z autobaterie nabijim, ale je to 44Ah baterie kterou mam pouze na takoveto veci
myslim ze to neobejdes, mam doma tu stejnou nabijecku
z autobaterie nabijim, ale je to 44Ah baterie kterou mam pouze na takoveto veci
Navíc té autobaterii hlubším vybíjením hrozně škodíš. Pokud bys vybíjel startovací baterii na nějakých 5,5 V, tak zkrátíš její životnost na pár desítek či jednotek cyklů. 
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
5,5 V už je celkem dost - ideální by to bylo nastavit např. na 9-10V.
Tato baterie je už na odpis - Oktávku startovala už tak ztěžka, ale říkal jsem si, že na to nabíjení na letišti by ještě mohla sloužit.
Zkusím zapojit do série s baterií v autě - dostanu 24 V a hlídání dám na 20 V (To nabíječka umí) - a uvidíme, co to udělá s ochranou. (To samé si asi mysleli v Černobylu, když ochrany odpojovali
)
Tato baterie je už na odpis - Oktávku startovala už tak ztěžka, ale říkal jsem si, že na to nabíjení na letišti by ještě mohla sloužit.
Zkusím zapojit do série s baterií v autě - dostanu 24 V a hlídání dám na 20 V (To nabíječka umí) - a uvidíme, co to udělá s ochranou. (To samé si asi mysleli v Černobylu, když ochrany odpojovali
-
Ja som vozil dve 80tky auto baterky a mal do serie zapojene vsetko ok az na tu vahu 
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
- rarko
- Kontaktovat uživatele:
Zdroj je x20 ale skusal som to v aute tam mi nabijacka chvilu fungovala ale po par minutach zhoreli dva tranzistory Mosfet na jednom kanali na tom druhom uz boli menene. Tie som vymenil uz ale ten problem tam stale je. Kupil som si icharger 4010 duo ale ten Raytronic by som rad opravil no bez schemy alebo rady sa nie je coho chytit. Za kazdu radu dakujem.
Vbar Control - LOGO 700 XXTREME , Logo 600SX.
Jindra_S píše:5,5 V už je celkem dost - ideální by to bylo nastavit např. na 9-10V.
Zkusím zapojit do série s baterií v autě - dostanu 24 V a hlídání dám na 20 V (To nabíječka umí) - a uvidíme, co to udělá s ochranou. (To samé si asi mysleli v Černobylu, když ochrany odpojovali)
Ikdyž zapojíš do série na 24V, bude ti nabíječka řvát když to klesne pod 23,5V bez ohledu na to co na C60 nastavíš při zapnutí za napětí zdroje. Osobně vyzkoušeno
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Dotaz ohledně nastavení kapacity
Zdravím,
jen mám menší dotaz. Vlastním Raytronic C60 nabíječ. Potřebuju nabít 350mAh a 750mAh lipolky 2S
Jakou mam nastavit kapacitu pri nabijeni? Jde jen nastavit po stovkach, to znamena 200, 300, 400, 500mAh atd
Diky
PS - nevim zda to ma nejaky velky vliv, ale radeji se zeptam nez vyhorim
jen mám menší dotaz. Vlastním Raytronic C60 nabíječ. Potřebuju nabít 350mAh a 750mAh lipolky 2S
Jakou mam nastavit kapacitu pri nabijeni? Jde jen nastavit po stovkach, to znamena 200, 300, 400, 500mAh atd
Diky
PS - nevim zda to ma nejaky velky vliv, ale radeji se zeptam nez vyhorim
-
JohnyzPodoli
Re: Dotaz ohledně nastavení kapacity
Já nabijím LiPo 8000 a teď jsem si všiml, že mám nastaveno jen 6600, .. evidentně to ale funguje. Dokonce jsem s tím nabíjel včera pidi 750mAh a taky se nabila. Nevím tedy proč se tam vubec ta kapacita zadává, když se stejně nabijí podle napětí na článkách...
Ja si to taky myslim, podle me to je jen kvuli bezpecnosti, kdy si nastavis maximalni naboj, ktery ta nabijecka nabije a pote se sama vypne.. pokud to te voltaze dosahne drive tak se vypne taky...
myslim ze to zadny vliv nema, ale kdo vi
myslim ze to zadny vliv nema, ale kdo vi
Já mám c14 a je to tam to samý. Nabíječka si zjistí jenom kolik má baterka max. C a ty tam musíš zadat kapacitu a nabíječka si pak sama spočítá kolika ampéry je možné nabíjet. Mě to tam jde po padesáti tak 460mah nabíjím na program 450mah.Jinak to nemá žádný vliv baterka se nabije každopádně jde jen o to aby jsi tomu nenakládal víc než zvládne.
Scorpio A80;Cessna 182;SBach 342(3D) 1m;Fun Cub;BEDE BD-4;Yak55M(3D) 1,5m(ve vystavbe)
LMK Liberec
LMK Liberec
Aha, ok... Ja tomu davam max 5c kdyz potrebuju litat
jinak tak 2c kdyz jsem.doma a vim ze uz twn den nikam nepujdu... Takze diky za info, ro znamena ze nastavim cokoliv a nebude to.mit vliv pokud zkontroluju nabijeci proud