Spectrum DX6i
- Lukbi
- Kontaktovat uživatele:
Spectrum DX6i
Ahoj.Mám takový problém.Ne poprvé se mi už stalo že jsem lítal,najednou vynechal motor a musel jsem doplachtit.Podotýkám že vše plně nabito.Dneska jsem lítal např. 3 minuty,motor vynechal a naštěstí ještě fungovaly ocasky.Když jsem poté kouknul na přijímač origo spectrum 6ch tak místo toho aby svítil (při prvním zapojení baterky svítil) tak pak blikal.Motor se nechtěl rozběhnout.Jen tak cukal ze strany na stranu.Motor je Emax 2812.Lítal jsem dnes s tímto letadlem http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=6177 Po chvíli se na zemi motor normálně roztočil a fungoval jak měl.Otázka tedy zní proč začal potom příjímač blikat???Nestalo se mi to poprvé a stalo se mi to u různých přijímačů a letadel.Dík
- BlueDragonFS
Re: Spectrum DX6i
Ahoj, Já mám AR600C a ten se rozbliká červeně, pokud dojde k takzvanému Holdu. To znamená, že došlo ke ztrátě signálu. Bliká mi vždy po trojicích s malou pauzou. Počet trojic ukazuje, kolikrát jsi přišel o signál. Po vypojení a zapojení baterie začne znovu svítit. Pokud se ti chová také takto, tak je potřeba zkontrolovat a upravit pozice antén, nebo jejich neporušenost. 
To by mohlo vysvětlit, proč blikal, ale ten motor je už mimo moje omezené znalosti
To by mohlo vysvětlit, proč blikal, ale ten motor je už mimo moje omezené znalosti
- Lukbi
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj.No ono to nebliká po trojicích ale pořád bez pauzy pokud jsem si dobře všimnul.A anténu mám vyvedenou ven k ocasu.Předtím bylo všechno v pořádku moc tomu nerozumím proč to dělá.Ale díky 
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Aky mas prijimac konkretne?
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
Nemôže to byť krátkodobým znížením napätia v napájaní? Resp.to vyzerá že prijímač padá do failsafe módu.
- Lukbi
- Kontaktovat uživatele:
Přijímač je Spectrum AR500 2.4GHz DSM2 a failsafe mód je prosím tě co??
Ještě mě teď napadlo kluci nemůže to být třeba slabou baterkou v ovladači??Mám tam zruba ještě polovinu kapacity
Pozri do návodu na obsluhu str. 8 až 11 .
Ak nemáš návod pošlem Ti ho v pdf v CZ.
AR 500 je pre parkflyeri a nemá plný dosah.Pozri či máš anténu plne rozvinutú AR 500 ju má dlhšiu.
Ak nemáš návod pošlem Ti ho v pdf v CZ.
AR 500 je pre parkflyeri a nemá plný dosah.Pozri či máš anténu plne rozvinutú AR 500 ju má dlhšiu.
vybitá baterie se projevuje tak jak popisuješ,vysílač bliká a ještě by měl vydávat varovny ton. kolik voltů je na displeji? polovina kapacity je málo, já mám dx7 na lipolku, nabiju 12.5voltu a při 10voltech už pípá a bliká. ty tam máš jinou voltáž. a ještě když přijímač bliká to znamená že je v pohotovostním režimu. ono to letí ale když přistaneš tak vyndáš baterku na éru a nevypneš vysílač a dáš novou baterku do éra tak začne přijímač blikat musíš vypínat i vysílač. toto mě bylo řečeno když jsem řešil blikání přijímače
- Lukbi
- Kontaktovat uživatele:
benda karel: No vysílač mi nebliká ani nepípá.Mám ho na tužkové baterie a je tam ještě 5.2V .To ukazuje ještě půlku baterie.A baterii v éru měním při vypnutém vysílači.Ale včera jsem ani baterii neměnil,protože při 3 minutovém letu vypl motor a jen jsem doplachtil a pak ten přijímač blikal.Motor se ještě chvíli nechtěl roztočit jen cukal a po chvíli vše běželo jak mělo.A když jsem všechno odpojil a vypnul a pak zase zpět zapojil už ten přijímač svítil.
Ferulik: Anténu mám úplně vytaženou až ven z letadla.Je dlouhá.NIkdy jsem s tím neměl problém.Až teď to začalo dělat.Jestli bys byl tak hodný tak mi prosím pošli ten návod na Lukbi@seznam.cz.Díky
Ferulik: Anténu mám úplně vytaženou až ven z letadla.Je dlouhá.NIkdy jsem s tím neměl problém.Až teď to začalo dělat.Jestli bys byl tak hodný tak mi prosím pošli ten návod na Lukbi@seznam.cz.Díky
- Lukbi
- Kontaktovat uživatele:
Zkusím asi vyměnit baterky ve vysílači.Protože mi to samé udělaly dvě letadly a přitom to předtím bylo všechno v pohodě.Je možné že ztrácí signál že je slabá baterie vysílače.
Prekontroluj kontakty a el.inštaláciu môže byť niekde zlomený kábel,skrat,studený spoj resp.to vyskúšaj to s iným regulátorom.
Podla návodu je min.napätie pre užívanie DX6i 4,3 V-vtedy sa pustí upozornenie ,,low battery,,.Takže baterky vo vysielačke sú ok.
Návod máš v maily ak si ho vytiskneš spravíš si z toho brožurku.
Podla návodu je min.napätie pre užívanie DX6i 4,3 V-vtedy sa pustí upozornenie ,,low battery,,.Takže baterky vo vysielačke sú ok.
Návod máš v maily ak si ho vytiskneš spravíš si z toho brožurku.
[quote="Lukbi"]benda karel: No vysílač mi nebliká ani nepípá.Mám ho na tužkové baterie a je tam ještě 5.2V .To ukazuje ještě půlku baterie.A baterii v éru měním při vypnutém vysílači.Ale včera jsem ani baterii neměnil,protože při 3 minutovém letu vypl motor a jen jsem doplachtil a pak ten přijímač blikal.Motor se ještě chvíli nechtěl roztočit jen cukal a po chvíli vše běželo jak mělo.A když jsem všechno odpojil a vypnul a pak zase zpět zapojil už ten přijímač svítil.
no ještě zkus dosah vysílač-přijímač.jdi od éra s vysílačem pryč a zkoušej hybat kniplama. jak daleko to funguje?jasně že jste na to dva, občas s vysílačkou zatřepej jestli nemají baterie špatny dotek. já bych místo AA baterií dal pack. je to jak u baterky svítíš a najednou zhasne,zaklepeš a svítí
no ještě zkus dosah vysílač-přijímač.jdi od éra s vysílačem pryč a zkoušej hybat kniplama. jak daleko to funguje?jasně že jste na to dva, občas s vysílačkou zatřepej jestli nemají baterie špatny dotek. já bych místo AA baterií dal pack. je to jak u baterky svítíš a najednou zhasne,zaklepeš a svítí
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
Lukbi píše:Zkusím asi vyměnit baterky ve vysílači.Protože mi to samé udělaly dvě letadly a přitom to předtím bylo všechno v pohodě.Je možné že ztrácí signál že je slabá baterie vysílače.
Tak možno skús napružiť kontakty na baterky vo vysielačke aby pevnejšie priliehali k baterkám-možno tam sa stráca kontakt.Toto bol problém pri starších DX6.Alebo pozri či prípadne nie sú špinavé alebo zoxidované kontakty.
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
ferulik píše:...
AR 500 je pre parkflyeri a nemá plný dosah...
Full Range Sport Receiver
http://www.spektrumrc.com/Products/Default.aspx?ProdId=SPMAR500
Ok,sorry teda !