JMalik píše:... ověřený miniaturní BEC
Můžete nějaký doporučit?
JMalik píše:... ověřený miniaturní BEC
cabannos píše:JMalik píše:... ověřený miniaturní BEC
Můžete nějaký doporučit?
b3hcz píše:Já jsem zkoušel létat s 1S a bez problému, ale včera jsem jen tak ze zvědavosti vyzkoušel 2S a musím říct, že jdu do nichTa akcelerace a reakce serv se s 1S nedá porovnat. Jen mě pořád straší to napěťové omezení na krabičkách serv Dymond D60 a D47 (3.6 - 7.4 V), proto jsem to raději zapojil přes 2x diody a mám na přijímači cca. 7 V v plně nabitém stavu akumulátoru.
Měl bych, ale dotaz. Nebude mít vliv vybíjení (klesání napětí akumulátoru) na přesnost středění serv?
Ty sám u některých věcí píšeš, že se nedá zevšeobecňovat, protože si to někdo přečte a použije to někde jinde a bude na průšvih zaděláno, přitom teď napíšeš takovou botu. Jmenovité napěti nicd/nimh je 1.2 V, takže pro pětičlánek je to 6.0 V Přitom jsem u několika věcí četl výslovné varování výrobcem, že 6 V je maximum a použití čerstvě nabitého pětičlánku znamená s vysokou pravděpodobností poškození či zničení.JMalik píše:Pokud je na na krabičce 3,6-7,4V, tak se to bere jako jmenovité napětí článku. Lipol má 3,7V x2 je těch 7,4V. V nabitém stavu je to 2x4,2V =8,4V. Některé krabičky těchto serv už mají označení 8,4V. Je to jenom idiotismus výrobců , prodejců v tom značení.
mihlit píše:Ty sám u některých věcí píšeš, že se nedá zevšeobecňovat, protože si to někdo přečte a použije to někde jinde a bude na průšvih zaděláno, přitom teď napíšeš takovou botu. Jmenovité napěti nicd/nimh je 1.2 V, takže pro pětičlánek je to 6.0 V Přitom jsem u několika věcí četl výslovné varování výrobcem, že 6 V je maximum a použití čerstvě nabitého pětičlánku znamená s vysokou pravděpodobností poškození či zničení.
Když je někde něco napsáno jako maximu, tak je to maxim. Pouze u věcí, kde je to ověřeno lze tvrdit, že je to chybný údaj od výrobce. Tvrdit ale, že když je to takhle uvedeno, že je to chybný údaj vždy, to je kravina.
baui píše:S diodama budeš mít výhodu v tom, že serva nebudou s poklesem napětí zpomalovat a zeslabovat. Respektive nestane se tak, dokud napětí nepadne pod napětí, na které to stabilizuješ
lakotamm píše:Beriem, že je každého vec aké dá napájanie. Ale dávať zbytočne ďalšiu elektroniku do Kčka...?![]()
Fungujem na 1s. Alarm mám nastavený na 3,5V - toto s becom nenastavíte. Kapacita 450mAh (reálna samozrejme po 2 rokoch menej). Na 2 batérie som odlietal celý súťažný deň.
Servá mám:
HYPERION ATLAS DS 09 AMD
HS 45 (permanentne v zábere, pružinky sa mi ani po 2 rokoch nechcú "vyťahať").